persh

Medlemmer
 • Content count

  356
 • Joined

 • Last visited

 1. Knæsmerter

  Uden at være ekspert har jeg selv været ude for at sådanne symptomer kan skyldes, at klamperne sidder forkert på cykelskoene eller at din saddel er for høj?
 2. Udstrækning før løb/fodbold

  Det jeg har lært på mine trænerkurser er, at man skal varme op før du begynder på noget. Det er der flere gode grunde til, men du skal ikke strække ud, og det skal du ikke, da du ved udstrækning forlænger musklerne og derved øger du leddenes bevægelighed i forhold til deres ellers normale tilstand, og så kommer du under sportsudøvelsen til at bevæge leddene ud over, hvor de normalt opererer, og det skulle ikke være så godt. Derimod skulle det vistnok være på sin plads at strække ud bagefter, selv om nogle påstår, at effekten heraf ikke er værd at skrive hjem om.
 3. Fint program og kør bar los med 5x5. Senere hen kan du begynde at lægge progressioner ind. :4thumbup: Vh. Per
 4. Politieksamen

  Hej Kim. Dit indlæg synes at fortælle, at du ikke har styr på dine nerver. Den præstation, du anfører er ikke mere krævende, end det tusindvis af motionister laver hver eneste dag, og kræver, som jeg ser det, ikke andet, end at du fortsætter dine almindelige sunde spisevaner op til prøven. Snak i stedet med dine kammerater og din lærer og få styr på nerverne. Og så iøvrigt ikke spise for meget lige op til prøven. Held og lykke.
 5. Mangler lidt vejledning

  Her står lidt om superkompensation. http://fitness-blog.dk/restitution-s-meget-hvile-har-du-brug-for-958/ http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=8267 Vh Per
 6. Mangler lidt vejledning

  Når det er tiden eller manglende tid, der afgør, at du kun kan træne ca. 3 gange over 2 uger, skal du træne de stor muskler, og de skal trænes godt og grundigt igennem. Jeg ville køre noget der ligner følgende: 1) squat noget der ligner 5x5 2) bænk (jeg ville nok alligevel foretrække dips og ikke begge dele) 3) dødløft 4) chins 5) hanging leg raises, og så faktisk ikke mere, da de mindre muskler ikke vil vokse, når der går for lang tid imellem træningerne. Og vær så opmærksom på, at du ikke taber dig ved vægttræning. Hvis du har en pulsmåler med kaloriemåler i, vil du kunne se, at du ikke forbrænder ret meget under en times styrketræning i forhold til en times cardio ditto.
 7. Større biceps?

  Uden at kende til din træning, kan jeg vel gå ud fra, at din boksetræning er tilrettelagt så den passer til boksning, og hvorfor vil du så alligevel vil træne til større biceps frem for stærkere biceps, kunne man spørge om. Det må vel især i en sportsgren som boksning tælle mere, at man er stærk end at man er stor, da du nok ikke bliver hurtigere af støre muskler på bekostning af stærkere muskler, men det var jo ikke det, du spurgte om.
 8. Prøv dig omkring i googleverdenen. Der er masser af indlæg og artikler om emnet, og det er mere givtig for dig selv at komme rundt omkring emnet, end det er, at en og anden kommer med nogle gode råd.
 9. Cykling!

  Til Barak112. Hvis du er opmærksom på kroppens signaler, kan du selv mærke, hvornår og hvor meget du kan intensivere din træning. Det du skal huske, er at kroppen skal have tid til at restituere, og med det in mente kan du lægge forskellige elementer ind i din træning. For formens skyld behøver du ikke at ændre på strukturen, men for afvekslingens skyld måske. Er der ikke en motionsklub i nærheden. Selv om det måske ikke passer ind i hverdag at køre med i en sådan, kan det være godt for motivationen og afvekslingens skyld en gang imellem. Til KåreS. Jeg medgiver, at der ikke kun er een sandhed. Hvad der passer til en behøver ikke at passe til en anden. Iøvrigt foretrækker jeg modvind frem for bakker til intervaltræning.
 10. Cykling!

  Du starter fra nul hvad cykling angår, så mit bud er at du ikke lægger for hårdt ud med intervallerne. Start i stedet stille og roligt med at køre nogle ture på 1 times tid op til måske to i adstadigt tempo. Din krop skal vænne sig til cyklen. Det gælder de muskler du skal bruge til at træde med og det gælder så sandelig også din bagdel. Der er også noget teknink m.h.t klikpedaler, gearskift, kadence osv. Når du har vænnet dig til det, kan du begynde at lægge mere ind i træningen, og så ville jeg med de tre dage, du har til rådighed om ugen bruge dem med en af dagene til en længere tur uden pulstræning. En anden dag til noget tempokørsel, hvor du over en times tid giver den gas, og den tredje dag ville jeg køre intervaller. Her ville jeg køre noget som ligner 4 minutter med pulsen oppe omkring 80 (med tiden måske højere) procent af maks og så to minutter, hvor du for pusten igen. Gentag dette nogle gange og kør ikke første interval hurtigere, end at du kan køre alle de øvrige med samme tempo. Glem alt om bakkerne i intervaldagen, da du ikke kan styre pulsen godt nok, men læg dem bare ind på den lange dag og på tempodagen. Det var såmænd mit bud på at komme i gang med cykling. Held og lykke med dit forehavende, om du lytter til mig eller ikke. VH Per
 11. Træne hele ryggen?

  Allerførste linje i tråden: har som sådan styr på alt mave/bryst/arm/ben osv. Men ellers er jeg helt ening: Ingen styrketræning uden squat.
 12. Kvinders muskelstyrke

  En sidebemærkning. Man har fundet ud af, at der er masser af kvindelige kønshormoner i øl. Bare man indtager et par øl, snakker mænd meget mere og parallelparkeringsevnen går fløjten.
 13. Fullbody

  Progressionen i dødløft kunne være 3x3 (sæt á 3 gentagelser) med en given vægt, næste gang dødløftet er på programmet 4x3, så 5x3, 3x4, 4x4, 5x4, 3x5, 4x5, 5x5 altså med den samme belastning, og derefter lægger du 10 kg på stangen og køre programmet igen, nu blot med de 10 ekstra kilo og så fremdeles. Vh Per
 14. Tror ikke jeg har formuleret mig helt præcist nok. Det jeg er lidt nysgerrig efter er kunne målene den relativ belastning ved et givent tempo, der svar til ens ønsket 400,800,1500m tempo. Havde men en sådan parameter kunne man brug den jævnligt for at montere om opnår relevant fremgang... og derved om man træner den relevante parameter. Det spørgsmål har godt nok også rumsteret i mit hoved længe.
 15. Køb af mountainbike

  Tillykke med cyklen. Du er glad for den, sådan skal det være. God vind og må du få glæde af den i mange år. Hilsen Per