Kondikarla

Medlemmer
 • Content count

  18
 • Joined

 • Last visited

  Never

About Kondikarla

 • Rank
  Nyt medlem
 • Birthday 12/30/1972
 1. fedtforbrænding

  Hej Lisa Jeg har også haft problemer med vægten, og fik følgende råd. Jeg startede ud med konditionstræningen og dernæst styrketræningen. Jeg fik at vide at jeg i stedet skulle starte med styrketræning og dernæst konditionstræningen. Grunden til at jeg skulle bytte rundt var, at det efter sigende skulle tage kroppen ca. 20 min. at påbegynde fedtforbrænding, og ved at starte med 30-40 min. styrketræning, ville min forbrænding være på fuldt blus når jeg så startede med konditionstræningen og jeg skulle derfor få fuld valuta for min træning. Om teorien holder vand ved jeg ikke, men jeg har tabt mig 16 k. på 5 måneder, så man må da sige at der er sket noget. Pøj pøj. Hilsen Kondikarla
 2. Hvordan taber jeg mig bedst?

  Hej Jeg har selv døjet med overvægt og er kommet en del af det til livs med spinning. Du konditionstræner en del, men veksel den lidt. Både spinning og Step er god fedtforbrændingstræning. På en steptime ligger min puls på mellem 140 og 155 og på en spinningtime ligger dem mellem 150 og 170, alt efter om det er distance- eller intervaltræning. Hvis du er typen som hadder kondicykler, så vil jeg lige sige at spinning ikke tåler sammenligning med en kondicykel! Det er meget sjover, og giver meget mere. Start med et par begyndertimer og se om det er noget for dig. Pøj pøj! Knus Kondikarla
 3. Mit træningsprogram

  Hej igen Tusind tak for alle de gode råd, dem vil jeg bestemt afprøve :-). På kurset i weekenden talte vi om overtræning, og om hvordan det nedbryder muskler/ kondition istedet for at forbedre. Overtræner jeg? Kan Step ikke bruges som en form for restitution efter spinning? Godt nok bruger jeg mine ben meget, men slet ikke så meget som ved spinning...de bliver ihvertfald ikke så trætte som efter spinning. Men det er vel en fordel at jeg fordeler min spinning som jeg gør nu, med max hveranden dag ik? Men for at holde/ forbedre spinningformen skal jeg vel også spinne 3-4 gange om ugen ik?
 4. Mit træningsprogram

  Hey Jeg har stået stille en tid og har også her på det sidste taget 3 kg på, hvilket jeg ikke er så tilfreds med, men kan det være muskler fordi at jeg er begyndt at spinne? (Hope so) Det er også rat at få andre til at komme med deres vurdering, specielt hvis de har forstand på det. Det ville være surt at knogle derud af og så gøre det skrup forkert. Jeg har lige været på spinningkursus her i weekenden, vil gerne være instruktør. Det var hårdt. Lørdag havde vi teori og kørte 2 timer i streg. Søndag kørte vi 5 timer i streg med 30 min frokostpause, så jeg tager lige en fridag i dag mandag.
 5. Mit træningsprogram

  Jeg spiser mest groft brød, mager pålæg, grønsager og kød, mest lyst kød. Jeg har fået at vide at jeg ikke må spise for meget pasta, ris og kartofler pga. kulhydraterne, det er jeg lidt træt af da jeg elsker pasta og det mætter også godt. Jeg drikker meget vand. Hvis jeg spiser slik er det vingummi og lakrids, men jeg forsøger at holde mig til at slikke i weekenderne. Jeg skal lige sige at hvis der er noget træning jeg springer over, hvis jeg har en travl dag eller en dag ikke rigtig er i humør, så er det vægttræningen. Vægttræning gør jeg kun fordi det er nødvendigt, ikke fordi at det er sjovt. :-)
 6. Mit træningsprogram

  Jeg spiser mest groft brød, mager pålæg, grønsager og kød, mest lyst kød. Jeg har fået at vide at jeg ikke må spise for meget pasta, ris og kartofler pga. kulhydraterne, det er jeg lidt træt af da jeg elsker pasta og det mætter også godt. Jeg drikker meget vand. Hvis jeg spiser slik er det vingummi og lakrids, men jeg forsøger at holde mig til at slikke i weekenderne. Jeg skal lige sige at hvis der er noget træning jeg springer over, hvis jeg har en travl dag eller en dag ikke rigtig er i humør, så er det vægttræningen. Vægttræning gør jeg kun fordi det er nødvendigt, ikke fordi at det er sjovt. :-)
 7. Mit træningsprogram

  I'm back! Jeg er flyttet tilbage til Århus og har fået bijob i et stort center, fri træning og mange trænings muligheder. Før var min træning begrænset til vægttræning og kredsløbstræning på cykel, løbebånd og stepmaskine, lidt kedeligt i længden. Årsagen til min træning er, at jeg gerne vil tabe mig/ holde vægten og trimme min krop. Jeg har siden marts 2001 tabt 16 kg. (mangler 5-7 kg.) Nu ser min uge således ud: Mandag: Mave træning, 200 forskellige mave øvelser, vægtræning for hele kroppen, samt interval løb. 5 min gang til opvarmning, derefter 5 min løb * 4 med 2 min gang i mellem. 5 min gang til slut. Udstrækning. Tirsdag: Vægtræning overkrop og mave (ca. 30 min) tunge vægte og 3*10 rep. En times distance spinning. Onsdag: 20 min. mave og 10 min. ryg øvelser (på hold), herefter en times step og tone hold. (styrkeøvelser for arme og ben) Slutter nogle gange af med vægttræning for ben. Torsdag: 1) Vægttræning for overkrop/mave og en times spinning. 2) Som mandag. Enten 1 el. 2 alt efter humør og lyst. Fredag: 200 forskellige maveøvelser og 90 min. spinning. Lørdag og søndag er som torsdag, træning efter humør og lyst. Dog løber jeg kun to gange om ugen, så kredsløbstræning kan være 40 min. på stepper. Jeg vil meget gerne have folks kommentar til om det er godt nok, for meget eller andre kommentar. Jeg har forsøgt at træne ben på en spinningdag, og det har jeg ikke lige frem "ben" til endnu :-)
 8. Spinning

  Tusind tak for dit svar, jeg vil spinne der ud af! I øvrigt er det også sjovt! Men det man kalder Fedtdræber el. distancespinning med jævn belastning og jævn puls er vel bedst til fedtforbrænding ikke? :-)
 9. Spinning

  Hej Jeg er ved at være lidt forvirret. Jeg har gennem længere tid tabt mig ved vægttræning og konditræning på alm. kondicykel, løb og stepmaskine. Jeg har opnået vægttab på 16 kg. Nu er jeg flyttet til Århus og har fået et bijob i et fitnesscenter og har derfor fri træning. Nu har jeg rig mulighed for at afveksle min træning, det havde jeg ikke i det lille bitte center jeg trænede i før. Nu dyrker jeg meget spinning og skal til at uddannes til spinninginstruktør. Jeg har fået at vide at spinning er perfekt til vægttab, og andre siger at det kun er perfekt til konditionstræning. Hvad er fup og hvad er fakta?
 10. Pigeprogram - Hvis du ikke vil være stor

  Hej Xax og DBM Tusind tak for jeres svar, jeg syntes at det er fedt at I vil hjælpe mig!!!! Der er bare to ting jeg er lidt i tvivl om! Ødelægger jeg ikke min mulighed for vægttab ved at drikke energidrik? Er der jo ufatlig mange kulhydrater i, og efter min overbevisning sætter ikke forbrændte kulhydrater sig som fedt, eller hvad? Når jeg ikke vil være stor, men fit, er det så ikke fint at træne vægte med 2*25 rep? Det må vel være at træne udholdenhed ikke?
 11. Pigeprogram - Hvis du ikke vil være stor

  Hej Xax Jeg har en lille teori, men jeg ved ikke om den holder vand. Når man styrketræner, når man (ihvertfald som pige) til et punkt hvor man ikke mener at man skal øge antallet af kg. på maskinerne. Hvis min krop efterhånden vender sig til de antal kg. jeg træner med, og jeg ikke øger træningsvægten, vil min krop så ikke nå til et punkt hvor jeg vedligeholder musklerne istedet for at opbygge muskler? Og vil man så ikke når man når dette punkt, forbrænde fedt istedet for at opbygge muskler? (Er jeg langt ude i min teori?) Endnu en gang tak for alle dine svar!!!!
 12. Pigeprogram - Hvis du ikke vil være stor

  Hej Xax Igen tusind tak for dit svar. Jeg vil følge jeres råd, og mixe min egen sportsdrik, spise lidt men ofte og træne mere afvekselende. Men hvor meget sportsdrik el. juice skal jeg drikke efter kredsløbstræning???? Men det er motiverende at få bekræftet at man ikke er helt galt på den mht. sin indsats i motionscentret. Tak skal du have!!! (Redigeret af Kondikarla 8:13 am - Maj 9, 2001)
 13. Pigeprogram - Hvis du ikke vil være stor

  Hej DBM Tusind tak for dit svar. Tiden er netop mit problem, det bliver også for surt hvis man skal i centret hver dag. Jeg vil indføre jeres forslag mht. træning og indtagelse af lidt "benzin" under vejs. Jeg har ikke benyttet mig af de sportsdrikke idet jeg trode at jeg ikke motionerede nok til at kunne "tillade" (vægtmæssigt) mig at drikke det. Men det vil jeg da bestemt gøre. Men er problemet med kombinationen af kredsløbstræning og vægte så stor, når man primært bruger vægtene til at stramme op med? Jeg er i forvejen kraftig bygget og behøver bestemt ikke at blive kraftiger at se på? Problemet er vel størst hvis man fx. er mand og gerne vil bygge muskler på eller være stor, eller hvad? Jeg har fået at vide at man nemt kunne se at jeg var begyndt at træne, faconen var pæner, og det var før at jeg begyndte at tabe mig. Så er jeg vel godt på vej mod mit mål?
 14. Pigeprogram - Hvis du ikke vil være stor

  Hej Xax Tusind tak for dit svar. Nu kan det godt være at jeg spørger dumt, men jeg tager chancen. Kan det hjælpe hvis jeg tager vægttræningsprogramet før kredsløbstræningen, eller giver det samme problematik? Hvor meget juice skal jeg drikke efter kredsløbstræning? Er en halv liter nok? Hvad med en banan og noget juice? Da jeg startede med at træne i september skiftede jeg mellem vægte og kredsløbstræning som du foreslår at jeg skal gøre, og det gjore jeg indtil efter nytår uden resultat. Derfor gik jeg over til at tage kredsløbstræningen ud i ét. Min krop er også lidt "tungnem" hvad motion angår og jeg har lavt stofskifte, derfor trode jeg at det måske kunne være en fordel at køre længe på pulsen og så vægte til sidst. Jeg har den sidste halvanden måned tabt 6 kg. og mangler 10-11 kg. Min kredsløbstræning er faktisk i interval. På cyklen kører jeg interval. Jeg kører en slags race mod cyklen. På displayet kan jeg se min selv i forhold til cyklen, og tempoet væksler hver halve minut. 30 sek. på 65 RPM og 30 sek. på 70-82 RPM. På stepperen kører jeg også interval, jeg kan ikke holde det høje tempo så længe. Da veksler maskinen tempoet for mig. Løb er to min. gang og 2 min. løb. Både af hensyn til at holde motivationeb til at løbe og af hensyn til mine ben. Men jeg skal tænke over at få mere veksling ind. Mht. kosten så lytter jeg meget til Anne Larsen. Jeg tager ikke opskrifterne slavisk, men bruger hendes tilberedningsmetoder og hendes sammensætninger mht. protein (30%) og kulhydrater (60%) og minimere fedtet. Jeg er begyndt at drikke meget vand 2-3 liter om dagen, og må kun få slik i weekenden, og kun lakrids og vingummi. Ofte får jeg frugt i stedet for slik, jordbær eller melon. Inden træning får jeg ofte en banan eller to hvis jeg er sulten. Bliver jeg sulten kan jeg slet ikke samle mig om at træne, så den er jeg obs på. PS. Hvor har du alt den viden fra? Er det dit job eller er det bare af interesse af du ved så meget? (Redigeret af Kondikarla 8:14 am - Maj 9, 2001)
 15. Pigeprogram - Hvis du ikke vil være stor

  Hej Xax Tak for dine kommentar, dem vil jeg tage til efterretning. Hvorfor må man ikke både konditræne og vægttræne samme dag? Alle de vægtabsprogrammer de udlevere i det center hvor jeg træner, står der at man skal konditræne minst 3*15 min sammen med vægttræningen. Jeg tager min konditræning ud i en køre, og så vægte. Hvilken form for energi skal jeg indtage? Årsagen til at jeg gør det, er fordi at jeg har meget svært ved at tabe mig, og for mig er konditræning vigtiger end vægte. Hvis jeg en dag er tidsnød, springer jeg heller vægttræningen over til fordel for konditræningen. Mht. at veksle konditræningen så kan det være lidt svært. Det er et lille center og vi har kun cykel, stepper og løbebånd. Planen er, at når jeg kan løbe lidt mere, så vil jeg løbe tirsdag og søndag, hvor jeg ellers vil gå tur, idet jeg således spare tid i centret mandag og torsdag, og således får en god portion motion hver dag. (Redigeret af Kondikarla 8:14 am - Maj 9, 2001)