Sign in to follow this  
Nicky Cruz

3000 meter challenge

Recommended Posts

Hejsa!

Jeg har ca. 5 uger til at forbedre min kondition så godt som muligt. Faldt over en ældre artikel herinde som påstår: 5 km 3 gange om ugen i max tempo.

Er det så enkelt?

Mit mål er ca 3000 meter på 12 minutter. Pt. er jeg oppe på 2500 meter.

Kan det nås?

Jeg er 170 cm og 67 kg hvis det betyder noget.

MVH

Nicky Cruz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Davs Nicky

Først og fremmest er det bare et personligt mål eller har du et vidst behov for at nå 3000 meter på 12 minutter??

Hehe det kan sagtens være at 5 km tre gange om ugen på max tempo lyder som en god ide, og det er det helt sikkert for nogle (helgardere mig lige hvis nogle skulle have indvendinger) hehe, men min personlige erfaring er klart, og det er vidst også videnskabens bud på det, at hvis du vil forbedre din kondition så er intervaltræning absolut det bedste?

http://forsvaret.dk/JGK/bliv_jaeger/Traening/Pages/default.aspx

Umiddelbart behøver du ikke bruge hele dette kompendium. Det jeg gerne vil have du kigger på er tillæg 3, som er et standard skema ud fra hvor hurtigt du løber på en Cooper. Du siger du løber 2500 (den går desværre kun til 2600 så du må lige leve med dette). Det skal siges at jeg i hæren har brugt dette med stor succes, og hvis du har tid til at løbe 3 gange om ugen er dette endnu bedre.

Men som sagt. Tillæg 3 giver dig en række forskellige muligheder for at forbedre din kondi, samt tiderne som du burde kunne præstere udfra:

Intervaltræning med fast distance (min favorit, meget ligetil)

8 x 400 meter: tid per runde skal være 1,45 eller under. og du holder et minuts pause imellem.

Det er et udmærket værktøj. Så hvis du har mulighed for at løbe 3 gange om ugen ville jeg sætte 2 gange intervaltræning ind og et løb imellem 4 - 6 kilometer med moderat tempo. Min erfaring er at mange også falder fra på Cooper-testen fordi de ikke er udholdende nok. Du vil meget hurtigt se forbedring, og så går du bare lidt op i skemaet (skal selvfølgelig siges at det kun er vejledende).

Nå men held og lykke. Skal siges at dette kun er en af mange muligheder, så søg endelig inspiration andre steder også :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hejsa Rygsvømmer

Ser kanon ud med de råd du gav mig. Tak for det.

Ja, jeg har et behov for at nå 3000 meter på 12 minutter.. det er nu rent faktisk 2800 meter, men vil gerne gøre det bedre. Dette kan vist bedre forklare det: My link Siden du nu er i hæren, kan det være du kan give endnu et par fif. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bom bom det lyder bestemt ikke dårligt. Optagelsesprøven er ikke noget problem i sig selv, så hvis du følger de tre løbetræninger er det super. Burde helt sikkert kunne lade sig gøre hvis du kan presse dig selv.

Men hvis du forventer at skulle igennem som Frømand.. Hvordan ser din umiddelbare form så ud?

Hvordan er du som svømmer?? :)

Det skal lige siges at ja jeg er i Forsvaret og er meget fascineret selv af at skulle være Jæger en dag, hvilket jeg er i stærk optræning til. Jeg har dog et par års tjeneste fremadrettet som jeg ikke vil gå glip af først :)

Det der muligvis kan bekymre mig lidt er hvis du 5 uger før optagelse kun løber 2500 på en Cooper, hvordan ser resten af dine færdigheder så ud?? Du skal jo gerne vise et klart overskud, det er hvertfald min vurdering :)

Men kom frisk lad mig høre, har da haft fat i en fyr eller to der havde dette i tankerne ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Halløjsa, Jæger hva ba? Jamen det kan jo faktisk ikke blive mere krævende end det. :) Mit postulat går på at hvis man skal sammenligne, så hælder Frømænd til det amerikanske SEAL team og Jægere til de grønne baretter. Et lidt anderledes spørgsmål: Vil du mene at de danske special tropper godt kan hamle op med de amerikanske? Det kan godt være at uddannelsen er hårdere i staterne, men er slutresultatet ikke stort set det samme? Bare et spørgsmål jeg har gået rundt med i dag. :)

Uden at jeg vil gøre mig til specialist i kroppens funktioner, vil jeg påstå at siden jeg ikke ligefrem udfylder kriteriet for en "høj mand" - jeg er som nævnt 170 cm -, så vil de have lidt "nåde" med mig, i det at jeg derved bruger mere energi på at løbe lige så stærkt som en person, der rammer de 183 cm. Ikke at jeg vil gøre min udtalelse om at længere ben betyder bedre ydelsesevne til en absolut, men det lyder logisk for mig. :) Nå DET så er sagt, er jeg på god bølgelængde med bronzecirkel testen. Der ligger jeg på cirka 10 minutter med 70-80% af max, så med lidt mere øvelse og 100% power kan jeg godt ramme 8 minutter.

Mine egenskaber som svømmer er jeg også ret begejstret for. Jeg havde ikke rørt vand i nogle år indtil jeg for en uge siden prøvede det igen. Der til min forbløffelse klarede jeg næsten svømmetesten, mangler lige de sidste 30 sekunder.. og siden svømmetesten først er i oktober-november, vil jeg mene at jeg også der står rimeligt godt. :)

Idet at fysik inspiller en stor rolle i alle elitestyrker vil jeg mene at viljen er den afgørende faktor. Jo vist, hvis "fede lars" lige tror han skal ind og lege Jæger/Frømand med sin 165 cm 85 kg person, fordi han har viljen til det, så tror jeg nok lige han skal se sig efter noget andet at give sig til. Jeg snakkede med lederen af korpset for nogle måneder siden inden jeg tog min beslutning alvorligt, og han sagde også til mig at mange gange er det sådan, at de der kommer ind som supermand mange gange giver op, imens der er ham den spinkle nederst i geledet der klarer sig igennem. En god form skal på ingen måde ses ned på, den skal prioriteres højt, dog skal vilje og den rigtige attitude i den grad ikke undervurderes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha altså uden at kende meget til dig, så ved jeg at hvis man er i stand til at overbevise sig selv, og helt sikkert tro på sig selv, så kan man alt.. Og jeg mener alt :)

Nu har jeg som sagt aldrig selv prøvet, dog kender jeg nogle stykker som der har prøvet, dog aldrig kommet igennem.

Jeg ved ikke om de er på højde med SEAL eller Delta Force, dog ved jeg at det er det ypperste du kan komme afsted med i lille Danmark, og det er godt nok til mig. Mener dog at have fundet frem til at vi har nogle af verdens bedste elitetropper, men det siger hvert land vel patriotisk nok om sig selv ;)

Jeg kan dog med sikkerhed fortælle dig at du ikke vil få nogen medlidenhed på grund af din højde?? Men det skulle vel heller ikke være noget problem hvis du har viljen!

Og sidst men ikke mindst ja helt sikkert at det kun giver bonus at have sin form i orden. Dog er optagelseskravene sat således op at hvis du kan gennemføre optagelsen, jamen så skal de nok få dig i god form hvis du bare ikke giver op :)

Giv mig lige en ugentlig rapport på din udvikling i løb og fortæl mig om det virker :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hejsa

Du har fuldstændig ret i at Viljen er det der tæller allermest .. men det er vidst almen viden at bliver du presset på fysikken... går det ud over viljen ...

jeg håber du er klar over at du er på vej ind til noget det hårdeste du nogensinde kommer til ... og der er folk der har trænet i flere år op til det som stadig dumper ...

og rygsvømmer her fuldstændig ret der bliver ikke givet ved dørene ... overhovedet!!

Frømandskorpset lever fuldt op til Navy seals...

Men held og lykke med projektet ... og når det ovenstående er sagt kender jeg en som kom igennem uden noget træning ... men han er også en ener

Mads

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this