Sign in to follow this  
Maretti

Udstrækning før løb/fodbold

Recommended Posts

Hej.

Jeg har diskuteret lidt med min idræts lære, om vigtigheden af at udtrække før fx løb eller fodbold.

Det kommer efter at jeg har læst en artikel som mener at vise at udstræk før løb ikke gør nogen effekt. (http://amtsavisen.dk/fri/udstraekning-foer-loeb-har-ingen-effekt)

Min idræts lære, mente at i sportsgrene hvor du havde eksplosive ryk, er det nødvendigt at strække ud før, men ikke nødvendigvis ved fx langdistance løb.

Ville gerne vide jeres mening om det, samt hvad det er udstrækningen helt præsis gør? (ud over at øge bevægeligheden, hvilket kan hjælpe til at forebygge skader)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det jeg har lært på mine trænerkurser er, at man skal varme op før du begynder på noget. Det er der flere gode grunde til, men du skal ikke strække ud, og det skal du ikke, da du ved udstrækning forlænger musklerne og derved øger du leddenes bevægelighed i forhold til deres ellers normale tilstand, og så kommer du under sportsudøvelsen til at bevæge leddene ud over, hvor de normalt opererer, og det skulle ikke være så godt.

Derimod skulle det vistnok være på sin plads at strække ud bagefter, selv om nogle påstår, at effekten heraf ikke er værd at skrive hjem om.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this