vangse Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 (edited) Hej brugere,http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/motion/loeb/ECE1943173/loebeekspertens-maratontip-4-laer-at-tanke-op/Per servering (40g) svarende til 500 ml vand:Energi 619 kj/146 kcalKulhydrat 36 gramHeraf sukker 6,8 gramMed baggrund i artiklen og ovenstående er der nogle som kan oplyse hvordan jeg omregner sukkeropløsningen til %. Edited April 27, 2013 by vangse Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjr Posted April 27, 2013 Report Share Posted April 27, 2013 Opløsningen har 7,2% kulhydrat, ved at bruge 40g pulver i 500ml vand.Hvis du vil på 5% skal du bruge ~28g pulver per 500ml vand. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vangse Posted April 27, 2013 Author Report Share Posted April 27, 2013 Opløsningen har 7,2% kulhydrat, ved at bruge 40g pulver i 500ml vand.Hvis du vil på 5% skal du bruge ~28g pulver per 500ml vand.Tak for svar.Kan du oplyse formlen til udregningen så jeg kan bruge den på andre drikke. pft. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjr Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 Tak for svar.Kan du oplyse formlen til udregningen så jeg kan bruge den på andre drikke. pft."Formlen" er helt almindelig procentregning og en førstegradsligning.36g kulhydrat per 500ml = 72g kulhydrat per 1000ml = 7,2%xg kulhydrat per 1000ml = 5% => 50g kulhydrat per 1000mlIndholdet af kulhydrat i pulveret er 90% (36/40 = 0,9).50g / 0.9 = 55,5gAltså skal der bruges 55,5g pulver per liter, for at opnå en kulhydratkoncentration på 5%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.