Hop til indhold
Statusopdateringer

 • Foto
    17 sep
  Dr. Durden

  Kan man streame Ninja Warrior et sted?

  Vis kommentarer (3)
 • Foto
    31 aug
  Fatty McButterpants

  Craven var gys, mens Hugo på bas var glæde. Halloween og Slapsgiving

  Vis kommentarer (3)
 • Foto
    20 aug
  tjr

  RIP Matador-joken (2015-2015)

  Vis kommentarer (3)
 • Foto
    30 jul
  Freshwarrio

  Sidste arbejdsdag inden Smukfest... andre der skal med? :)

  Vis kommentarer (4)
Se alle updatesFoto

Egen uge-plan - Kritik ønskes!


 • Please log in to reply
3 svar på dette emne

#1 Arsukfjorden

Arsukfjorden

  Nyt medlem

 • Medlemmer
 • Pip
 • 13 Indlæg:

Indsendt 27. januar 2012 - 18:29

Davs


Indtil nu har jeg kørt et simpelt 2-split program med bryst/skulder/triceps den ene dag og rug/biceps/mave den anden dag og så med en pause på tredjedagen. Jeg har så skiftet lidt "stil" og i stedet for bekymre mig så meget om vægt og gentagelser, så har jeg valgt i stedet at gå op i belastning af musklerne og derfor har jeg kortet pauser mellem sæt og øvelser ned til et punkt hvor jeg næsten hele tiden laver noget, og desuden gjort øvelserne langsomme og kontrolerede for at stresse musklerne mest muligt.
Hvad jeg så har erfaret er at når jeg har givet mig 100% på fx bryst/triceps, så er der sku ikke meget kraft tilbage til skulderøvelser. Samtidig læste jeg lidt om at nogle mener at muskler har bedst af at hvile i en uges tid før man træner dem igen. Jeg læste også at man med fordel fuldstændig kan undlade at hvile i flere uger, for så at hvile i en uges tid og dermed bygge muskelnedbrydelse op inden kroppen genbygger musklen til det langt bedre.

Jeg tyggede lidt på det og kom frem til følgende, som jeg egentlig ville have lidt respons på:


Dag 1: Triceps/Bryst + ben
Dag 2: Triceps/skulder

Dag 3: pause

Dag 4: Biceps/ryg
Dag 5: Biceps/mave (mest mave) + ben

Dag 6: Pause
Dag 7: PauseIdeen var at få biceps og triceps totalt smadret for så at give dem 5 dage til at blive genopbygget. Skulderøvelser og brystøvelser overlapper ofte lidt hinanden, så derfor placerede jeg naturligvis dem ved siden af hinanden. Til maveøvelser bliver biceps ikke nødvendigvis aktiveret så voldsomt, men jeg satte Biceps sammen med mave for at få trænet Biceps og Triceps lige meget. Altså simpelthen lave isolerende øvelser til biceps.
En anden fordel er at jeg kan komme igennem hvert enkelt program langt hurtigere end jeg ville kunne med et normalt 2-split. Derudover bliver især triceps og biceps kværnet godt og grundigt igennem inden de får mulighed for at restureres godt. Minusset er selvfølgelig musklerne ikke bliver så "jævnt" trænet i løbet af ugen, men spørgsmålet er så om det er bedre at træne endnu mere intensivt og lade musklerne få lang tid til resutiton end at træne hver muskel mere jævnt i løbet af ugen med et 2-split program, men hvor musklerne ikke får så meget tid til at restituere mellem hver træning.


Hva siger i? Lyder det helt tosset. Umidlbart er det det første program jeg selv har strikket sammen, så det kan sagtens være at jeg er totalt galt på den. Derfor spørger jeg jer ;)

Dette indlæg er blevet redigeret af Arsukfjorden: 27. januar 2012 - 18:32


#2 Gudderman

Gudderman

  Medlem

 • Medlemmer
 • PipPipPipPip
 • 366 Indlæg:

Indsendt 27. januar 2012 - 22:41

Kommer det ikke til at se lidt mærkeligt ud med al den biceps/triceps-træning, når du praktisk talt ikke træner resten af kroppen ret meget. Eller er dine arme bare ekstremt tynde i forhold til resten af din krop?
Train as you fight, fight as you train

#3 Arsukfjorden

Arsukfjorden

  Nyt medlem

 • Medlemmer
 • Pip
 • 13 Indlæg:

Indsendt 28. januar 2012 - 12:20

Kommer det ikke til at se lidt mærkeligt ud med al den biceps/triceps-træning, når du praktisk talt ikke træner resten af kroppen ret meget. Eller er dine arme bare ekstremt tynde i forhold til resten af din krop?Igen så lapper skulder og brustøvelser jo ofte lidt ind over hinanden og så vidt jeg ved så er der allerede split systemer der kun træner en enkelt muskelgruppe pr gang, hvilket skulle give gode resultater.

#4 olebole

olebole

  Nyt medlem

 • Medlemmer
 • Pip
 • 11 Indlæg:

Indsendt 31. januar 2012 - 18:47

musklerne hviles ikke bedst ved at vente en uge, men skal blot restituere 48 timer, og du træner jo samme muskler 2 dage i træk. HVIS JEG VAR DIG, så ville jeg ændre min plan!
0 Bruger(e) læser dette emne

0 medlemmer, 0 gæster, 0 anonyme brugere