Kommentarer

 1. Super god artikel.

  Det kan tilføjes, at Shimano’s SAINT serie, både i gear og bremser, er lavet til downhill cykler. De er lidt mere hårdføre end de andre serier, bremserne bremser noget kraftigere og de vejer lidt mere.

  Hydrauliske fælgbremser sidder på Cube’s LTD Pro, som en del danske cykelhandlere sælger. Har de den ikke hjemme, kan de helt sikkert få det.

 2. Jeg kan helt sikkert anbefale Cube LTD race modellen, chimano gruppen der sidder på den fungere upåklagelig, samt er forgaften skabt til både grusveje og MTB ruter med den justerbare affjedring! stellet er holdbart og har en fed finnish!

  Note: man kan ikke køre off road, MTB ruter uden klik pedaler!

 3. god artikel.
  jeg kan anbefale GIANT XTC 0, 1, og 2.
  det kan muligvis tilføjes at FOX støddæmpere er de bedste du kan få.

 4. Mega fedt indlæg er selv helt ny indenfor MTB og er da blevet en hel del klogere af denne artikel mange tak.

 5. Hey allesammen. 🙂 god artikel. Men nu står jeg med et spørgsmål, har købt en cube analog disc, 2011. Og vil lige høre om det er en god begynder cykel? Hvad angår udstyr osv? Håber at få lidt svar evt på min mail eller her?

 6. hey super fed artikel

  har kigget på en cykel med det der vises nedenunder. jeg har prøvet at finde information om bremserne affjedringen og alt det der, men jeg kunne ikke finde ud af noget andet end at den har en no name krank.
  så jeg ville høre om i havde nogen erfaringer med den

  VH

  Stel Aluminiumsstel
  Størrelse 51 cm. stel, 26″ hjul
  Forgaffel RST Gila med lock out
  Frempind Aluminium
  Gear SHIMANO DEORE 27 gear
  Kæde SHIMANO HG-53
  Styr 31,8 mm. Aluminium
  Krank SHIMANO
  Hjul 26″ dobbeltbundede profilfælge i aluminium med rustfri eger
  Bremser SHIMANO M-445 Hydraulisk skivebremser for og bag 160 mm.
  Sadel Sport
  Vægt ca. 13,5 kg
  Skærme Ingen – Kan monteres
  Sadelpind Zoom aluminium
  Pedaler Aluminium med kuglelejer
  Farve Sort/hvid/grøn
  Bagagebærer Ingen – kan monteres
  Støtteben Ingen – kan monteres
  Ringeklokke Aluminium

 7. nu skriver du at man skal undgå mærket “suntour” (forgaffel)
  gælder det også hvis det er en cykel der ligger i 5000-pris-klass en? overvejer nemlig at købe den her http://www.billigcykel.dk/shop/giant-revel-0-2322p.html
  (Bike: Giant Revel 0 Hydraulisk Disc – 2012 MTB Bike
  Gear: 27
  Ramme Giant ALUXX aluminium. Pressformed rør. Integreret headset
  Fork SR Suntour XCM V3 100mm rejse Lockout
  Shock N / A
  Komponenter
  Styr Giant Sport legering lav rizer 640×31, 8mm
  Stem Giant Sport legering foran 15dgr Rize
  Saddelpind Giant Sport smedet alu 30,9 x375mm
  Saddle Giant Sport Trail
  Pedaler VP992 stål med harpiks krop
  Drivetrain
  Skiftegreb Shimano SL-M390 Acera 27speed
  Forskifter Shimano Acera M390
  Bagskifter Shimano Deore M590
  Bremser Tektro Draco hydraulisk skive
  Bremsegreb Tektro Draco hydraulisk disc
  Kassette Shimano HG50 11-32
  Kæde SRAM PG950
  Kranksæt Shimano Acera 9s M391 22/32/42
  Krankboks Shimano UN26 Cartridge
  Hjul
  fælge Giant CR70 Double Wall Aluminium
  Hubs Giant S-Elite disc nav. Forseglede kuglelejer. Aluminium quick release
  Eger Black Rustfrit stål 14G
  Dæk Giant Sport 30TPI Wire 26×2.1 ” )

 8. To andre mærker – Sontour og RST – laver på trods af mange fordomme udmærkede gafler. Men undgå de billige modeller fra Suntour og RST.
  EN LILLE FEJL 😉

 9. Hej hej.
  1000 tak for en vild god og brugbar artikel.
  Min kone og jeg er på jagt efter nye MTB´er og er første gangs købere, men står måske og vælger enten en Trek 4500 eller en Ghost SE 3000, hvad ville du vælge og hvorfor. Der er cirka 1000 kr. forskel, hvor Ghost er den dyreste.
  Ser meget frem til, at høre fra dig.

  Med venlig hilsen.
  Martin

 10. Hej hej.
  1000 tak for en meget brugbar artikel.
  Min kone jeg for første gang købe MTB´ er og har kig på en Ghost SE3000 til 6300 kr. og en Trek 4500 til 5300 kr.
  Hvad skal vi købe og hvorfor?

  Med venlig hilsen.
  MV

 11. Hej allesammen.
  Jeg er en ny begynder ved mountainbiking, men har ofte kørt med andres cykler, så jeg har besluttet, at købe en cube mountainbike. Jeg cykler i skole hver dag (2,5 km), men elsker at køre i skoven og jeg og nogle venner vil køre ALS rundt i sommeren.
  Først kiggede jeg på DBA og jeg fik fat i en med en Cube LTD RACE 2011 og den står oprindeligt til 11.000 kr og han tilbyder mig den til 7500 kr. Der vil medfølge tilbehør.
  Den anden jeg har kigget på, er en Cube Analog Disc 2012 Blue’n’green og den står til 5.500 kr.
  Spørgsmålet er nu, hvilken størrelse, hvilken cykel ville ideel for mit behov og skal man give så mange penge for en god Cube cykel?
  Jeg er en dreng på 16 år, 175 høj og vejer 61 kilo.

  Artiklen har hjulpet mig meget at komme igennem cykleverden og den er skide gode:-D

 12. Det her er en kanon god side til at få oplyst vigtigt informationer omkring køb og overvejelser af MTB . Tak. ville ønske jeg havde læst den inden jeg købte min MTB

 13. Hej overvejer at købe en Cube Analog Disc – 2013 eller en Cube Aim Disc – 2013, hvilken en vil du anbefale?
  Jeg er nybegynder og vil bruge den til en tur i skoven og lidt landevej.
  Jeg er 14 år, 1.75 høj og vejer 60kg

 14. Hejsa, Jeg har lige købt en MTB Giant Revel 4 Disc – 2013. Der fulgt en Basta Klik Lås med, men jeg har prøvet at sætte den på 20 forskellige måder, men det funger bare ikke. Nogle som ved hvor og hvordan den skal sættes ?

 15. har MIN vægt mon ikke også noget at sige iforhold til mit valgt af MTB, jeg er helt ny i MTB brug men havde en som teenager og har ik cyklet så maget siden jeg fik “konecykel” jeg savner min “teenageracer” men men men nu vejer jeg jo så en hel del mere end dengang, faktisk 120 kg for at være præcis, er der noget du kan anbefale (udover vægttabet selvfølgelig, men det er jo noget af det min nye cykel skal hjælpe mig på vej med)???

 16. tak for en super brugbar guide, Jeg står for skulle købe en lidt dyrere model og var noget på bar bund,, det er jeg ikke længere,, Tak 🙂

  (og så skel der prøves cykler ;))

 17. Hej.

  Jeg står og overvejer en bagagebærer til min MTB, men er helt forvirret over hvilken en jeg skal vælge. Hvad er forskellen på en V-type og en E-type bagabebærer?

  Håber i kan hjælpe.

  Vh
  Anne

 18. Nyttig gennemgang.

  Jeg har kørt Jamis mountainbike i 18 år og har brug for ny. I dag har jeg bl.a. prøvet aluminiumscykle r fra Lapierre og Corratec (X-Vert 29 0.2) og en carboncykel fra Corratec (X-Vert Carbon 0.2). Og specielt den sidste var dejlig: Stiv og agil.

  Men cykelhandleren skulle finde en mountainbike der kunne monteres med en solid bagagebærer, fandt han en dyrere og kedeligere damecykel fra Specialized (Jett), og en række meget billigere modeller.

  Jeg ved at mange vil sige: “Hvorfor sætte bagagebærer på en lækker mountainbike”?.

  Men hvis nogen kan abstrahere fra dette, og give mig et godt råd, ville det være dejligt:

 19. Super fed artikel.

  Jeg er første gangs køber, men sad og tænkte på hvad det er for en MTB i har brugt som “model” den blå/hvide? den er ret lækker.

  kunne godt tænke mig at vide modelnavnet på den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *