Når talen falder på motion, tænker de fleste naturligt på at få gang i bevægeapparatet, og det er da også her du først og fremmest bør lægge vægten. Men psyken er altså også en del af dig, og det gælder om at have den in mente. Det handler blandt andet om motivation og velbefindende. Du har sikkert oplevet, at manglende motivation, tristhed og lignende har spændt ben for din træning. Det er ikke hensigtsmæssigt. Læs med, og få et par tips til, hvordan du også holder din psyke i form.

Det er supersundt at overbelaste kroppen, sætte høje mål og nå dem, men lad det ikke være en hverdagsting. Kroppen har brug for at restituere efter hård belastning, og det bør du altid respektere.

Stress dig selv med måde rent fysisk

Går du gang på gang over stregen, vil kroppen pludselig sige fra, og så risikerer du at gå ned, såvel fysisk som psykisk. Overvældende træthed og ugidelighed er typiske symptomer, og det kan tage dage eller sågar uger at komme ovenpå igen. Pres gerne dig selv fra tid til anden, men gå ikke over stregen.

Hvil hjernen med onlinespil eller lignende

 

Også psyken kan overbelastes, og det er vigtigt at sørge for afstresning i løbet af dagen. Giv dig selv lov til at ”lave ingenting” flere gange dagen igennem. Det kan virke formålsløst, men det forholder sig lige modsat. Tag for eksempel en pause med noget online casino, hvor hjernen kan sættes på stand by.

Det er for så vidt ligegyldigt, hvad eller hvor du spiller, når bare du hygger dig med det. Husk, at du som ny spiller ofte kan få en velkomstbonus af ganske betydelig størrelse. Spiller du eksempelvis hos Danske Spil kan du sikre dig en klækkelig Danske Spil Bonuskode, hvis du besøger websitet i linket.

Motioner hjernen med meditation

Overskriften er måske lidt misvisende, for meditation er måske snarere det modsatte af motion. Men det er ikke desto mindre essentielt at få hjernecellerne til ro fra tid til anden. Om du er til decideret meditation er måske en smagssag, men det kan også være hyggeligt samvær med venner og familie, eller ren afslapning i sofaen med en god film. Hovedsagen er, at du falder helt til ro og føler dig godt tilpas.

Husk også masser af søvn

Vi sover generelt alt for lidt, og det er rigtig dumt. Manglende søvn kan bogstaveligt talt korte år af dit liv, og du får alt for lidt ud af dine vågne timer, hvis du er i søvnunderskud. En voksen person skal helst have 6-8 timers søvn hver nat. Du ved bedst selv, hvad dit personlige behov er, men sørg for at tilgodese det.

Du får ganske enkelt mere overskud, så ”spildtiden” betaler sig hjem mange gange. Dertil kommer naturligvis, at kroppen også rent fysisk har brug for søvnen for at kunne restituere optimalt. Det er først og fremmest her cellerne regenererer og affaldsstofferne renses ud.

Så husk at spilde tiden mellem hver gang du træner. Det er i orden og sikrer, at du også får givet psyken flere muskler.

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *