Hæmorider – Se gode produkter til behandling af hæmorider

En hæmoride er sandsynligvis ikke noget, nogen drømmer om at få. Hæmorider klør, svier og er i visse tilfælde til stor gene. Har du været så uheldig at få en hæmoride, skal du derfor søge læge. Hvis du til gengæld ikke har oplevet dette fænomen på egen krop og ønsker at bevare det således, så læs med her.

At have en hæmoride er ingen skam. Faktisk har over halvdelen af alle danskere over 50 år hæmorider. Også yngre personer kan dog få hæmorider. Det er således mere almindeligt, end du måske lige tror og i hvert fald ikke noget at være flov over.

Når nu det er slået fast, hvad gør du så, når du har fået en hæmoride? Denne guide leverer nogle gode råd i forhold til at undgå hæmorider. Derudover rummer den dog også råd om, hvad der er det bedste at gøre, når du nu har fået hæmoriden.

Gode produkter til at fjerne hæmorider

Fri fragt
Forhandler:Med24
Ac3 Comfort til hæmorider - 30 ml
115 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Med24
Hæmorex mod hæmorider - 25ml
99 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Mecindo.dk
Ac3 Comfort Gel - 45 ml
139 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Mecindo.dk
Ac3 Comfort Gel - 30 Gram
94 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Med24
Ac3 comfort gel - 45 ml
132 kr.
Til Shop

Ofte stillede spørgsmål om hæmorider

Hvad er en hæmoride?

En hæmoride er en udposning af blodårerne i endetarmen. Der findes fire forskellige typer af hæmorider, delt ind efter størrelse og hvorvidt de kræver behandling eller ej.

Hæmorider kan både sidde inde i endetarmen og udvendigt. De fleste mærker symptomerne på en hæmoride i forbindelse med toiletbesøg.

Hvorfor fremkommer hæmorider?

Det er ikke helt sikkert, hvorfor hæmorider opstår. Dog kan et øget tryk i venerne – de blodårer, der fragter blod til dit hjerte – være en medvirkende faktor. Netop derfor er gravide ofte udsat for hæmorider.

Der findes imidlertid også andre faktorer, der kan gøre dig mere udsat for at udvikle hæmorider. Det drejer sig blandt andet om forstoppelse, langvarigt stående og tungt arbejde og kraftigt pres ved afføring samt andre tilstande, der øger trykket i din mave.

Hvorfor klør hæmorider?

Du oplever måske kløe i forbindelse med din hæmoride. Dette symptom opstår især, når din hæmoride kommer i klemme. Det er dog ikke et farligt symptom at opleve. Hæmorider er og vedbliver med at være godartede udposninger. Så selvom kløen er irriterende, er den ikke farlig.

Hvordan fjernes hæmorider?

Når du får en hæmoride konstateret hos din læge, er der flere behandlingsmetoder. Hvordan din hæmoride skal behandles, afhænger nemlig af størrelsen og typen.

Ikke alle hæmorider skal fjernes. De mindre hæmorider forsvinder oftest af sig selv. Til gengæld er en decideret operation eller andre behandlingsmetoder nødvendige ved større hæmorider.

Hvad kan jeg selv gøre mod hæmorider?

Her kommer et par fif til, hvordan du undgår at få hæmorider:

  1. Undgå at få forstoppelse. Drik rigeligt med væske og spis fibre.
  2. Pres ikke for længe, når du er på toilettet. Langvarig pressen kan meget nemt medføre hæmorider.
  3. Dyrk motion.
  4. Undgå at løfte tunge ting og at stå op i lange perioder af gangen.

Når du oplever symptomer, der kunne tyde på, at du har en hæmoride, er der kun en ting at gøre. Du skal tale med din læge om det.

En hæmoride skaber nemlig symptomer, der til forveksling minder om symptomerne på andre, farligere sygdomme. Dette kunne eksempelvis være tarmkræft, hvilket under alle omstændigheder må siges at være en noget mere alvorlig ting at være ramt af end en hæmoride.

Søg derfor læge, når du mærker noget, der ikke er, som det skal være. På denne måde får du den rigtige rådgivning og behandling.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]