Lakridsmandler – kan de virkelig være sunde?

Fri fragt
Forhandler:Helsebixen.dk
Lakridsmandler Choko Ø (100 gr)
44 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Helsebixen.dk
Renée Voltaire Lakridsmandler i Chokolade Ø (50 g)
30 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Helsebixen.dk
EASIS Lakridsmandler (80 gr)
38 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Netspiren
Lakridsmandler med chokolade Øko - 100 gram
37 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Viivaa.dk
Lakridsmandler choko Ø (90 g)
44 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Med24
Økoladen Lakridsmandler choko Ø - 90 g
40 kr.
Til Shop

Lakridsmandler er en populær snack for mange, men det er vigtigt, at du holder øje med, hvor meget lakrids du spiser, da det kan hæve dit blodtryk. Mandlerne indeholder derimod en masse vigtige vitaminer og mineraler.

Hvis du har lyst til slik, tager du måske en håndfuld lakridsmandler i stedet. De lækre mandler, der er dækket af lakridsrodspulver, er en nem snack at have med i tasken, når du er på farten. De kan også fint blandes i en skål med rosiner og andre lækre ting, når du skal hygge foran fjernsynet. Det er derfor ikke underligt, hvis du vælger dem som et sundere alternativ til slik. Men er de nu også så sunde?

Både ja og nej kan man sige. Mandlerne er rigtig sunde, og det er heldigvis dem, der er mest af i lakridsmandler. De indeholder sundt fedt og forskellige vitaminer og mineraler. Lakrids er ikke helt så sundt. Det skyldes blandt andet, at det kan være med til at give forhøjet blodtryk, hvis du spiser det i store mængder.

Sunde mandler

Mandler indeholder blandt andet sunde fedtsyrer, E-vitamin, kobber, magnesium og proteiner. Det er alt sammen noget, som du har brug for. Fedtsyrerne og proteinerne er med til at holde dig mæt i længere tid. Det er derfor, at der også er mange, som spiser mandler på deres morgenmad. Så kan de nemmere holde den kørende til frokost.

E-vitamin beskytter kroppens celler mod nedbrydning, kobber beskytter kroppen mod de frie radikaler, der er et affaldsprodukt fra cellernes stofskifte, mens magnesium spiller en vigtig rolle i forhold til for eksempel de nerveimpulser, der gør, at hjertemusklerne får hjertet til at slå.

Det syndige lakrids

Lakrids har længe været udskældt, fordi indtag af store mængder kan gøre, at du får en forhøjet mængde af kalium i blodet. Det kan bevirke, at dit blodtryk bliver for højt. Bare 50 gram lakrids om dagen kan føre til, at dit blodtryk bliver højere end godt er. Det er derfor vigtigt, at du passer på med, hvor meget lakrids du spiser i løbet af dagen.

Sund snack, der er nem at have med på farten

Nu består lakridsmandler jo af både mandler og lakrids, og der er langt mere mandel, end der er lakrids. Det er derfor en sundere snack, end hvis du sad og spiste en hel pose lakridser eller fyldte dig med chokolade. Men derfor er lakridsmandler selvfølgelig stadig ikke noget, som du kan spise fuldstændig uhæmmet af. Det er vigtigt, at du er opmærksom på, hvor meget du spiser, og at du ikke spiser for meget.

Det kan dog være en god ide, at du altid har en lille pose lakridsmandler liggende i din taske. På den måde kan du hurtigt snuppe et par stykker, når sukkertrangen melder sig og dermed forhåbentlig holde den stangen.

Det kan være med til at gøre det nemmere for dig at leve sundt. Vi kender alle det, at vi er lidt småsultne, når vi er nede og handle og så får købt alt det forkerte med hjem. Det undgår du nemmere, hvis lakridsmandlerne ligger klar.

Casper Christiansen

Hej mit navn er Casper. Jeg hjælper dig med at finde de rigtige produkter. Jeg overtog motion-online.dk fra Morten Zacho tilbage i 2015. Har du spørgsmål til noget, så kan du sende mig en mail på [email protected]