Momentnøgle

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Fri fragt
Forhandler:Cykelpartner
Topeak 5Nm momentnøgle
175 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Cykelpartner
Atredo - Momentnøgle - Med 6 stk. bits
69 kr.
Til Shop
Fri fragt
Forhandler:Cykelpartner
Momentnøgle Bike Attitude
329 kr.
Til Shop

En momentnøgle er i manges øjne måske ikke det mest nødvendige stykke værktøj at eje selv. Det er dog ikke helt sandt. Selvom du ikke bruger den hver dag, er en momentnøgle nemlig et værktøj, der i sig selv er en god investering. For det første, fordi den faktisk kan ende med at spare dig mange penge. Og for det andet, fordi den kan være med til at redde dit liv.

Når du godt kan lide at gå og skrue på din cykel eller bil, er en momentnøgle essentielt udstyr. Derudover vil den hurtigt tjene sig selv hjem igen. Med din egen momentnøgle i værkstøjskassen sparer du nemlig penge i forhold til trælse over- eller underspændinger og de skader, der eventuelt måtte følge af det.

Hvad er en momentnøgle?

En momentnøgle er efterhånden kendt af de fleste. Den anvendes til at skue for eksempel en møtrik eller bolt fast til en forudbestemt indstilling. Denne indstilling bestemmer du og du kan være helt sikker på at opnå den, fordi du kan indstille momentnøglen til at måle det.

Når du når denne indstilling – momentet – vil momentnøglen begynde at klikke i stedet for at dreje møtrikken eller bolten rundt. Det er din garanti for en korrekt indstilling.

Hvad kan jeg bruge en momentnøgle til?

Det er som oftest ved hjulskifte på biler, at momentnøgler anvendes. Derudover er der dog også mange dele på din cykel, der kan og faktisk skal spændes af og til. Her kan du også bruge en momentnøgle.

Husk altid at følge anbefalingen på de forskellige dele i forhold til, hvilket moment de skal spændes med. Dette er normalt angivet i Nm, Newton meter.

Hvilke typer momentnøgler findes der?

Der findes mange forskellige momentnøgler på markedet. Det skyldes, at de har forskellige udgangspunkter for deres momenter og forskellige maksimumsmomenter. Det er derfor ikke givet, at du kan bruge den samme momentnøgle til din cykel, som du bruger til din bil.

Momentnøgler til biler starter som regel ved 30 Nm, hvilket er alt for meget til en cykel. Momentnøgler særligt beregnet til cykler findes dog også. Disse kan som regel bruges i området fra 1-20 Nm, hvilket passer til de fleste cykler.

Udover de manuelle momentnøgler, som klikker, når de rammer momentet, findes der dog også digitale momentnøgler.

Hvad er fordelen ved en digital momentnøgle kontra en manuel?

Den klassiske momentnøgle er uden tvivl den manuelle. Dens velkendte udformning og bløde klik er velegnet til mange forskellige formål og den manuelle momentnøgle er et rigtig fint stykke værktøj.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *