missbarbie

Medlemmer
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by missbarbie

  1. Hmmm..... Har lige prøvet at plotte lidt mad ind i det der Krop og Kost program som udregner det hele for en, dog uden helt at vide den eksakte vægt på noget at maden. Men det så i hvert fald ikke særlig godt ud.... :crazy: Den kom frem til at jeg kun fik 1663 kcal... :w00t: Noget må være helt galt. Skal lige prøve at kigge på det igen imorgen, for det kan da ikke være helt rigtigt!!!!!!!!!!!!

  2. Ah jeg ville nok vende den om og tilpasse min kostplan efter et givent kcal indtag - dvs. du tager det tal som beregninger giver dig (jeg ville trække lidt fra, lad os sige 3000 kcal.) og så tilpasser du en kostplan efter dette, således at du hver dag indtager præcis 3000 kcal, hverken mere eller mindre.

    Så sørger du for at sætte dit aktivitetsniveau lidt i system i den periode så du på sigt har nemt ved at opjustere og nedjustere aktivitet altefter resultatet af dine vejninger, dvs. f.eks. en fast rute hvis du løber, cykler etc. eller et fast antal minutter/timer på cardiomaskiner/styrketræning - hvis du træner i center.

    Men ja, når du har fundet et indtag hvor din vægt er tæt på at være stabil uden at du taber dig / tager på, så har du en god ide om dit ligevægtsindtag, og så kan du justere dit kcal indtag ned, eller opjustere din cardiotræning.

    Edit: der er er ikke noget overjordisk fantastisk ved denne fremgangsmåde, man kan sagtens tabe sig og skære fedt på andre måder, f.eks. bare ryge ned på et kcal indtag hvor man med sikkerhed ved man taber sig ( bid dog mærke i at princippet bag, og hvorfor det virker stadig er baseret i ovenstående ) - fordelen ved at gå efter ligevægtsindtaget er at det er så meget nemmere at være på diæt over længere tid.

    Jamen så er der jo ikke andet for end, at gå igang med at regne. :crazy:

    Man ved jo godt hvad det er man bør spise. Men så tager jeg et kig på det imorgen og så snart jeg har fået sammensat et kostprogram poster jeg det lige så I kan komme med kommentarer.

    Hvad er det der gør at du siger du runder ned til 3000 kcal i stedet for de 3231 kcal som beregningerne viser? Er det bare for nemhedens skyld? :bigsmile:

  3. Tak for nogle seriøse svar :4thumbup:

    EverLast: Tak for det uddybende svar. Det gjorde mig en smule klogere :bigsmile: Men det jeg skal starte med at gøre er simpelthen at finde ud af hvor mange kcal min kostplan indeholder? Derefter afprøve den i ca 14 dage samt køre den mængde træning som jeg normalt vil kører i den periode? Og hvis jeg så hverken tager på eller taber mig, har jeg fundet mit ligevægtsindtag og er klar til at skære lidt ned i kcal og evt. sætte min cardio træning lidt op?

    Skal bare lige være klar over om jeg har forstået det rigtigt... Derfor de mange spørgsmål :smile:

    SuneJ: Hmm.. altså min fedt% er blevet målt til 28 % så går da ud fra at det er rigtigt. Så den skal i hvert fald ned. Men så kan jeg jo høre på det hele at jeg skal prøve at løfte tugere.

    Kan lige nævne at jeg styrketræner mere end jeg laver cardio. Men det eneste problem er at jeg har problemer med min ene skulder, så det er ved at være et stykke tid siden jeg har trænet ordentligt. Venter på at komme til en fys og håber så på at jeg kan komme ordentligt igang igen.

    Zulore: Tak for linket til beregneren. Vil straks tjekke den ud :tongue:

    Har kigget lidt på det der KropKost skema som flere henviser til, er det noget jeg kan bruge til noget eller er det helt hen i vejret?

  4. Ja tænkte nok at folk ville synes jeg er skør i bolden... :crazy:

    Men..... Nu er det sådan så jeg har en rimelig høj fedt% og den skal gerne ned.... Den ligger på 28 hvis det kan hjælpe jer lidt. Mit ønske er at den kommer ned på onkring 20...! :smile: Sååå....

    Men ja vil gerne have synligere muskler og en mere slank og fast krop.. Sådan kan vi oz sagtens formulere det :bigsmile:

  5. Hej alle derude

    Ja, så er det jo snart sommer :cool: Hvis vi da ellers får nogen sommer...

    Men ja, som så mange andre er det blevet tid til at smide et par kilo. Vil bare have at min fedt% skal falde og det skal nok lykkes med jeres hjælp! :bigsmile: Har prøvet at være igang tidligere, men var bare desværre ikke motiveret nok. Men nu er jeg klar til start :superman: Så håber der er nogen derude som kan hjælpe mig lidt. Har prøvet at læse lidt om cutting, men har svært ved at blive helt klog på det.

    Når jeg nu skal tabe mig er der jo noget med at man skal ligge 500 kcal under sit totale enrgiforbrug, ikke?

    Har brugt den beregner der findes på forsiden. Mit basalstofskifte lå på 6016 kj og 1439 kcal. Mit totale energiforbrug ligger ca på 13504 kj og 3231 kcal. Kan ikke rigtig finde ud af om det er godt eller skidt, nogen der kan forklare lidt om det???? :blink:

    Kan være jeg nok oz hellere må fortælle at jeg er 21 år, ca 180 cm høj og vejer omkring 64 kg.

    Glæder mig til at læse alle jeres kloge svar....

  6. Hejsa Ida,

    Med en uddannelse fra Instruktørskolen burde du nu være rimelig godt stillet mht. at få et job.

    Men er dog ikke helt sikker på at du skal satse på at få et fuldtidsjob :unhappy: De mange centre og kæder der nu findes idag, søger tit folk, men det er som regel kun nogle timer om ugen. Du er heldig hvis du kan komme på deltid :bigsmile:

    Jeg startede ud med nogle timer om ugen mens jeg gik i skole, og nu er jeg næsten fuldtidsansat :bigsmile: Men det var godt nok heller ikke nemt, da der som regel altid er nogle som allerede er fuldtid, og for små centre og de mindre kæder kan det være svært at have mange fuldtidsansatte, tror jeg.

    Men ellers så skal du jo tage ind til byen og se om der ikke er mulighed for timer hos de store kæder fx Fitnessdk.

    Hilsen Louise

  7. Tusind tak for de mange svar. :4thumbup:

    Det er der er problemet med ham her fyren, er jo nok egentlig bare at han ikke ved hvad der er bedst for ham selv! Og at han har en idé om kun at ville træne ryg og bryst. Tror nu stadig jeg vil foreslå et enkelt sæt ben. Og så må jeg jo se om han lytter.

    Maxpower: Hvilken rækkefølge vil være den mest optimale, altså skal jeg samle alle øvelserne for samme muskelgruppe eller hvordan fungerer det bedst i HST?

    Men vi er enige om et par akstra sæt til hans arme ikke? :dry:

  8. Jeg kan gost forstå hvis du synes det er et mærkeligt spørgsmål og sådan et, hvor man egentlig føler at det svar man bør give ikke er et direkte svar på spørgsmålet. Fordi det er en dårlig ide at træne nogle dele af kroppen meget uden at træne andre.

    Grundprincipperne i HST er:

    Relativt høj frekvens pr muskelgruppe (ca 3 gange pr uge)

    Progressivt overload (i HST i form af øget intensitet)

    Pause cirka hver ottende uge

    Belastning i området 15-5RM

    I praksis giver det så god mening at træne fullbody i HST, hvis ikke man vil rigtig mange gange i centret i løbet af en uge, men der er strengt taget ikke noget der skulle forhindre at man ikke træner hele kroppen - ud over det nævnte problem.

    At blive mere markeret er et spørgsmål om to ting:

    Øg muskelmassen og/eller sænk fedtprocenten.

    Når han nu gerne vil have større arme kan de selvfølgelig prioriteres i form at lidt ekstra sæt/øvelser og i selve øvelsesrækkefølgen, men ud over det er det hovedsageligt hans kost (og særligt mængden) der bestemmer om han gør det ene eller andet (øger muskelmassen eller sænker fedtprocenten). Bare husk på at vejen til store arme (eller andre kropsdele) ikke nødvendigvis er en masse flere øvelser og 1000 sæt. Der er en grænse for hvor meget muskelvækst man kan stimulere for hvert træningspas (proteinsyntesen kan ikke øges i det uendelige), og laver man markant mere end kroppen kan nå at restituere fra over længere tid, så nedbryder man mere end man opbygger. Ikke ligefrem det der var planen.

    Ja præcis lige mine ord,oz fordi at jeg lidt har på fornemmelsen at han er en af dem som ikke rigtig træner ben. Og synes nu godt han lige kunne trænge til en lille squat i ny og næ :bigsmile: Så han får lige en sang fra de varme lande...!

    Men problemet er jo at han ikke vil have større arme. Så synes egentlig det var noget mærkeligt noget som han sagde. Men ja,vil oz sige at han så skal tage lidt flere sæt. Men hvor mange sæt og hvor mange øvelser?

    Men hvor mange øvelser skulle han så have for bryst og ryg hvis det er? Og hvilke kan du anbefale?

  9. Hej alle MOL'ere

    Jeg arbejder til daglig i et fitness center. En af fyrene kom forleden dag hen og spurgte mig mht. et HST program. Han ville dog kun træne ryg og bryst, samt have gjort sine arme mere markeret! Og det var lidt her problemet opstod. For så vidt jeg har forstået er det vel meningen at man kører HST som fullbody program, eller er jeg gal på den? :blink:

    Mht. til det med armene, ja så dur det vel ikke rigtig at træne HST her eller er der en måde hvor man alligevel kan få det passet sammen? :wink:

    Men er der nogen der har en idé til hvordan et HST program med øvelser kunne være, ud for de forudsætninger han har stillet?

    Håber der er nogle som kan gøre mig lidt klogere inde for dette emne....

  10. Nej er ikke rigtig kommet frem til noget specifikt program endnu, er lidt i tvivl om hvordan jeg skal dele det op. Så skal lige i tænkeboksen en times tid eller to.... Men skal jeg droppe at køre 3 split og så kun køre 2 split f.eks.??? For fullbody synes jeg bare ikke rigtig er mig, er mere til split....

  11. Francis:Puha.. bliver helt forpustet bare af at læse om de mange chin ups :blush: Men hvis det er det der skal til må man vel prøve det, skal da i hvert fald forsøge. Det skal jo gøre ondt før det gør godt :bigsmile: eller noget..... Men prøves skal det. For opbygningen af det lyder jo egentlig rimelig klogt.

    Må oz prøve at kigge lidt på mine bryst, skulder og triceps øvelser som du nævner. Hvor mange øvelser skal jeg så køre der for at få det trænet ordentligt???? (Kan godt være det er et dumt spørgsmål)

  12. Tusind tak for de mange svar. Vil prøve at bygge mit program op omkring basisøvelserne og se om det kan hjælpe på det. Men tror ikke jeg kommer til at køre fullbody program, holder mig nok mere til split programmet.

    789: Vil prøve at køre flad bænk i stedet for incline og se om det er bedre

  13. Kender det udemærket godt, har det selv på samme måde en gang imellem. Men så prøver jeg at spise noget frugt, eller netop en shake som du selv nævner. Har oz fået at vide at jeg godt kan spise lidt yoghurt hvis det kan hjælpe på sulten, har dog ikke prøvet det endnu da jeg mest bare har holdt mig til frugten.

  14. Francis: Nej den der zercher squat får I altså heller ikke mig til at lave.

    Mht det med ryggen, tænker du så på rumænsk dødløft? Laver rowing med håndvægt i det program jeg kører nu. Men du synes oz at jeg skal have bent over row med eller er jeg helt galt på den? Og så skal jeg til at lave nogle chin-ups??? Der kommer jeg jo til at dø :laugh:

  15. 789: Vil prøve at putte de 3 rygøvelser ind i mit program som du anbefaler og så smide nogle andre væk.

    Fik vidst oz lige skrevet forkert mht. squat, mente her at jeg tog 1x20 1x16 1x14 og 1x10. :blush:

    Hvorfor vil du altid køre flad bænk i bryst i stedet for incline???

    Rommel: Der er intet galt med de råd der blev givet i den tråd du henviser til. Men har forhørt mig om det program som jeg kørte/kører og der er flere som synes det er helt okay, men kunne bare godt tænke mig at høre om der var nogle herinde som anbefalede nogle øvelser frem for andre. Så jeg måske kunne bytte lidt ud og fornye mit program en smule. Det er sådan set bare derfor. For er egentlig tilfreds nok med programmet men ville bare have nogle andre eller møske bedre rygøvelser.

    Phil: Yes, er klar over det med kosten. Der er oz blevet taget hensyn til det med muskelmassen i min kost, synes fandme at jeg spiser hele tiden :smile: Men det funger som det skal.

  16. Hey Seb

    Styrketræner for det meste om formiddagen og cardio om aftenen.

    Så kommer mit træningsprogram:

    Dag 1: Ryg/Biceps

    Pulldown til bryst 3x8

    Long Pulley Rowing 3x8

    Pulldown til bryst med triangel greb 3x8

    Bumbell rowing 3x8

    Barbell curl 3x8

    Siddende dumbell curl 3x8

    Biceps i kabeltræk 3x8

    Ca 45 min. cardio om aftenen

    Dag 2:Ben

    Squat 4x20-16-14-10

    Lunges 2x12

    Leg curl 2x12

    Leg extension 2x12

    Stående læg 2x12

    Som regel ingen cardio den dag

    Dag 3:Bryst/Skulder/triceps

    Incline dumbell pres 3x8

    Incline dumbell flyes 3x8

    Dumbell pullover 3x8

    Pec Dec 2x15

    Siddende dumbell pres 3x8

    Lateral raises 3x8

    Upright rowing 2x12

    Dip maskine 2x12

    One arm extension 2x12

    Push-down i kabel 2x12

    Ca 45 min cardio.

    Dag 4: Enten hviledag eller en let gang cardiotræning.

    Dag 5: Så starter jeg på Dag 1

    Dag 6: Så er det Dag 2

    Og sådan kører det bare der ud af.

    Mave og lænd træner jeg hver anden dag. Da det ikke volder problemer har jeg valgt ikke at tilføje det i programmet.

    Hvis der er flere ting du skal vide må du sige til...

  17. Hej Camilla,

    Det med kosten er jeg faktisk ved at have rimelig styr på. Har haft fat i "en klog mand" som fik bikset en kostplan sammen til mig. Vil nemlig oz gerne have min fedt% ned.

    Var oz før i tiden en af dem som aldrig fik nok at spise og havde derfor ingen energi til at træne. Men nu synes jeg faktisk at jeg er ved at have styr på det, så jeg får nok protein osv.

    Så håber på at det kan hjælpe til at få lidt mere masse. Men det er ikke retfærdigt at fyrene har så nemt ved at stige. Synes der går alt for lang tid før resultaterne kommer! :mad: æv æv....

  18. Hey alle MOL'ere

    Mangler nogle gode øvelser som giver en pæn, muskuløs ryg og nogle muskuløse arme. Savner i det hele taget bare noget mere masse. Ved godt at som pige tager det laaang tid, efter min mening, tager det alt for lang tid. Nogle gode råd??? :blink:

    Er nok bare lidt utålmodig, men synes bare ikke jeg ser nogle resultater med min nuværende træning. Så kom endelig frem med nogle gode øvelser, evt. et program som giver godt resultater....

    Hvis I mangler nogle oplysninger må I endelig sige til.

    Håber på nogle gode svar fra alle de kloge hoveder herinde :bigsmile:

  19. Hej alle MOL'ere

    Kunne godt tænke mig hvis der var nogle kloge hoveder der lige gad afsætte 5 min til at kigge på mit træningsprogram.

    Har trænet i ca 2 år, hvor min træning både har bestået af styrketræning og konditionstræning. Det er først her for et halvt år siden at min træning er begyndt at bliver rimelig seriøs. Var nemlig inde og se MissFitness her i vinter og må sige jeg blev rimelig facineret. Så nu vil jeg gerne se ordentlige resultater. Skal have lagt et kostprogram inden længe, da jeg gerne vil have min fedt% en hel del ned, og kunne godt tænke mig at blive lidt større og mere markeret.

    Mit program ser sådan ud:

    DAG 1 Bryst, skulder, triceps

    Incline dumbell pres 3x8

    Incline dumbell flyes 3x8

    Dumbell pulover 1x10 1x12

    Siddende dumbell pres 3x8

    Pec Fly 1x10 1x12

    Latteral raises 3x8

    Upright rowing 1x10 1x12

    Two arm extension 3x10

    Push-down cabel 1x10 1x12

    Efterfølgende 20 min. cardio

    DAG 2 Ben

    Squat 1x20 1x16 1x14 1x10

    Lunges 1x14 1x12

    Leg Curl 1x12 1x10

    Leg Extension 1x12 1x10

    Stående læg 2x20

    DAG 3 Ryg, biceps

    Pulldown til bryst 3x8

    Long pulley rowing 1x10 1x12

    Pulldown til bryst med triangel greb 1x10 1x12

    Dumbell rowing 1x10 1x12

    Extension 2x15

    Barbell curl 3x8

    Siddende dumbell curl 1x10 1x12

    Efterfølgende 20 min cardio

    DAG 4

    Ca 1 times cardio træning.

    Her efter starter jeg forfra igen.

    Mave og lænd trænes ca hver anden dag.

    Håber der er nogen der vil kigge lidt på det..... :bigsmile: