Simari

Medlemmer
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Simari

  1. http://www.sport-tiedje.dk/sportuhren.htm

    Iøvrigt skulle der snart komme nogel nye ure (sæt) på markedet hvor man har integreret pulsmåleren i løbetrøjen og skridt tæller i selve skoen - Det bliver NICE :w00t:

    Den side har jeg tjekket, de er generelt meget prisdygtige, men kan stadig ikke konkurrere med slagtilbud i diverse supermarkeder, hvis man kan finde dem (lidt ligesom pclagersalg og så kædernes sjældne supertilbud).

    Det andet lyder en tand for avanceret til mig :tongue: Skal der så også GPS (<- at stave) i trøjen, hehe ??

  2. Har fået stjålent mit Polar puls ur - og er selv på jagt efter et nyt.

    Ser nu, at man kan få ure der måler direkte på håndledet, altså uden bryst bæltet, som godt kan være irriterende at skulle have på - kan disse bruges til noget ???

    Ser at bla. ALDI har sådan et ur til kr. 169,- (men mangler så selvfølgelige en del funktioner som gennesnits puls, højeste/laveste puls - men ellers er det da brugbart, sånn til semi brug, hvis det da eller funker og er nogenlunde præcist !

    Hvis du selv kan mærke pulsen tydeligt i håndleddet kan det sikkert godt lade sig gøre. Men for mit vedkommende skal jeg nærmest mase fingeren ned imellem nogle sener i håndleddet før jeg kan mærke pulsen ordentligt Jeg har prøvet et der måler ved håndleddet og det gik - som ventet - ikke ret godt. Meget upræcise målinger. Så jeg sværger til de skrabede pulsure med brystrem.

    Min cardiomakker har lige købt et reebok-pulsur i føtex til 399 og det er hun godt tilfreds med. Det er et godt køb i fht hvad samme ur koster på diverse hjemmesider. Reebok som producent skal jeg dog ikke kunne udtale mig om...

  3. Hejsa

    Jeg er også ganske ny herinde, men kost har jeg da nogenlunde styr på. Det handler først og fremmest om energiinholdet i det du spiser. Kig på det når du køber ind; det er uhyggeligt så mange kcal der er pr 100 gram i f.eks. chips, fløde eller bare almindeligt hvidt toastbrød.

    Du skal kende dit ligevægtsindtag, altså den mængde kcal du skal indtage dagligt for at holde vægten. Det er dit udgangspunkt; så kan du sænk eller hæve dit kcalindtag, alt efter om du ønsker et vægttab eller en vægtøgning. Du kan beregne dit ligevægtsindtag her på MOL, tjek forsiden, de har lige fået en ny beregner :smile:

    Jeg synes du skal melde dig ind i et motionscenter. Medmindre man er meget selvmotiverende kan sådan noget som løb godt blive noget man aldrig får taget sig sammen til. Jeg er meldt i et center og får på den måde både motivationen ved hodltræning og nyder godt af adgangen til alle de maskiner jeg ikke har hjemme. Hvis du er lærling kan du måske få studiepris, det er jeg ikke lige klar over.

    Men der var i hvert fald starten til svarene på nogle af dine spørgsmål, surf lidt rundt og søg evt. på vægttab eller kost på forsiden, så kommer der et par interessante artikler frem.

  4. denne side får de ind imellem racercykler ind. Du kan få en nyhedsmail hver gang de modtager nye cykler i nærheden af dig.

    Jeg har selv købt racer derinde, og da jeg hentede den så jeg at deres andre racercykler også var meget velholdte og veludstyrede.

    Men man skal være vågen og klar til at slå til :smile:

  5. Hej alle I kloge hoveder

    Som I kan se er jeg ganske nyslået bruger her, og jeg glæder mig meget til at følge med i hvad der sker herinde.

    Jeg har tidligere været rimelig trænet, jeg løb halvmarathon med stor fornøjelse da jeg var 19 og trænede en to-tre timer om dagen, udelukkende løbe-, cykel- og svømmetræning. Jeg har aldrig haft noget ønske om at være sportsudøver på mere end fritidsplan, og det eneste jeg tænkte over i forbindelse med kosten var en nogenlunde balance mellem protein, fedt og kulhydrater (af de rigtige typer). Jeg spiste kager og ships og alt muligt andet og holdt en kampvægt på 58,5 kg uanset hvad.

    Men, for at gøre en lang historie kort, kom uddannelse, kæresten og hans konditoregenskaber :blush: og alskens andre sysler pludselig foran motionen i prioritetsrækkefølgen med det resultat at jeg nu, tre år efter, vejer ca 69 kg. Jeg har lagt min kost en del om siden 25.december og har allerede tabt 1,5 kg, hvilket jo er rart nok. Jeg arbejder målrettet med konditionen, men det er ikke omdrejningspunktet her.

    Jeg har det problem at jeg hveranden weekend arbejder 22-05 fredag og lørdag nat. De dage bliver min appetit nærmest ikkeeksisterende. Således kan jeg se at jeg fredag indtog noget der ligner 1300 kcal, og idag lørdag har jeg fået ca 850 kcal det er jo helt ude af proportioner med min træning og mine ambitioner i øvrigt. Jeg stiler efter at spise mindst 1600 kcal om dagen, helst lidt mere. Men jeg kan ikke spise mere, uden at være proppet hele dagen.

    Fredagen kan ordnes med fem måltider fra 07:00 til 20:00 og så pause til klokken 6:00 hvor jeg spiser en rugbrød eller andet der er lidt nok til ikke at forstyrre min søvn. Men hvordan dælen kringler jeg lørdagen? Er det bedst at jeg holder mig til min "nye kost" der består primært af syrnede mælkeprodukter, æg, visse korn/frø og grøntsager og fisk og så spiser meget på et forholdsvist kort tidsforløb (fra 13:00-20:00). Eller kan jeg godt klare kun at indtage omkring 1000 kcal to lørdage om måneden og hvordan vil det i givet fald påvirke min træning? Eller skal jeg spise frugt under hele vagten? (Det er det eneste vi må spise)

    Jeg er 170 høj, vejer 69 kg og har et basalstofskifte på 1500 og en total energiomsætning/dag på 2300 kcal de dage jeg er på arbejde.

    Håber nogle af jer har et bud.

  6. Kunne man forstille sig, at bruge motion som våbe mod anoreksi- Og ja-... jeg ved godt at det lyder vildt.

    Tænker på om man i led i en behandling mod anoreksi, kunne forstille sig, at give anorektiker tilbud om rapelling eller ligende, som et alternativ til den ellers meget problemmættet tilværelse.

    Har været forbi en anoreksichat, hvor det hele drejer sig meget om, hvor meget de skal anerkende deres problem og behandling, hvilket de ikke er klar til det. Men hvad nu, hvis man brugte en af deres egne våben til behandling, selvfølgelig i forbindlese med terapi.

    Naturligvis ikke hård fysisk træning, men noget hvor de få flyttet fokus, samtidig med at de sikkert er moltiveret for fornyelsen.

    Ved god at jeg tripper lidt, men er en som har erfaringer med noget ligende?

    Hejsa. Jeg har to anorektikere (en meget plaget og en næsten "helbredt") i min nære omgangskreds, og jeg mener det er en helt gal antagelse du gør dig her.

    Træning er jo sundt og godt. MEN: hvis vi har med en anoreksiplaget pige at gøre, er moderat til hård træning nok ikke det bedste at anbefale. Pointen er at anorektikere ofte lyver om energiindtaget (på det punkt er nogle af dem nærmest som narkomaner), og hvis man stoler på det man får at vide kan man give et træningsprogram der vil belaste kroppen mere end det gavner. Simpelthen fordi personen ikke har de nødvendige kræfter at tære på, eftersom hun sulter sig selv. På den måde bliver hun mere presset, fysisk og psykisk, og hun har brug for kræfter til at komme videre.

    Derudover vil træning, som jeg forstår dit indlæg, være symptombehandling. Det er ikke der der skal sættes ind, anoreksi er en emotionelt betinget lidelse og skal ikke behandles fysisk (udover at hun skal lære at tage mad og putte det ind i munden). Mange anorektikere lider af en ekstrem kontrolsyge og perfektionisme. En sportsgren hvor hun skal præstere noget er lidt et sats, idet man risikerer at bekræfte hende i at hendes hidtige miss-perfect-projekt var rigtigt. Faktisk kan man sige at nogle anorektikere i virkeligheden skal lære IKKE at præstere noget hele tiden.

    Jeg ved der har været projekter i min venindes kommune der skulle danne åndehuller for anorektikere, steder hvor de kunne puste ud. Men det var små, enkle kanoture til Sverige, croquistegning (med normaltvægige modeller, hvem sagde manipulation ad bagdøren) og kor. Det var vist en succes.

    Puh, det blev vidst lidt rodet, men jeg håber du forstår hvad jeg mener: motion er fint, men ikke som første opgave for en hærget krop. Når anorektikeren har fået lidt sul på kroppen vil det sikkert være et godt sted at sætte ind. Det må bare ikke blive et kropsbillede-ridt, for så er vi tilbage i samme rille.

    /Signe

  7. Jeg har et par yndlingsspiser om morgenen, er vanemenneske.

    Melon med lidt hytteost, en grovbolle eller fiberknækbrød med kyllingepålæg og et æble eller anden "hård" frugt.

    Havregrød eller havregryn med skummetmælk og rosiner, hertil en bolle eller knækbrød med noget sennep og kød.

    Hirsegrød med æblestykker og kanel. HAPS. Gerne mere frugt til, helst melon. Måske også en bolle, hvis jeg kan få det ned.

    Hvis jeg har travlt blender jeg for det meste frugten med lidt kvark eller ylette og tager en skive rugbrød med ud af døren.

  8. Du kunne også selv rulle din sushi! Tror det er til at finde ud af hvis man øver sig lidt.

    Så kan du lave den præcis som du ønsker og få en udfordring med i købet;-)

    Det er ret svært at rulle det tilpas stramt, selv med træning. Det skal være ret stramt, men ikke for stramt, da tangen så kan sprække når man skærer. Og apropos skære, suk. Det vil ikke lykkes for mig, efter utallige forsøg. Har overvejet at putte rullen i fryseren, inden den skal skæres, så den er fastere.

    Enkeltdelene er i øvrigt stadig så dyre at det er tæt på samme pris som at købe det hos en japanerbiks - medmindre man altså spiser rigtig meget.

  9. Hvis du ikke har fået rigeligt med kreative råd, så er der en anden sikker vinder. I helsekostforretninger kan du få en flaske figensaft. Det smager ok, men er meget sødt, og selvom det ikke er tilsat sukker er smagen nærmest sirupsagtig. Samme ord kan bruges til at beskrive din afføring efter et par spskfulde figensaft. VUSJ.

  10. Det er vel bare at tage en digitalvægt og veje risen og fisken for sig, og så checke http://www.kalorietabel.dk og regne det ud? :4mewantfood:

    '

    Så skal man jo til at skille det ad, hver gang man prøver en ny type... Tror nu også bare jeg ville stole på næringsindholdet trykt på en pakke færdig sushi og så gå ud fra det...

  11. Altså du har taget en delvis korrekt antagelse... Min kæreste Sara skal tabe sig ja og få en bedre kondi.. det vil hun gerne... Jeg derimod er meget trænet og har tidligere cyklet en hel del (dog ikke på det sidste) som f.eks. i løb som Nordjylland Rundt (250 km) og lignende.... Jeg fik nemlig en meget høj fedtprocent da jeg prøvede (inden Sara prøvede) så jeg synes det var nu meget underligt.. men det er jo så logisk nok pga. muskelmasse.. det kan jeg godt se.. den påstod min fedtprocent var på 23,2%.. hvilket jeg synes var lige lovlig overdrevet... Men jeg ved ikke helt hvad der er normalt.. Sara er en lækker ung kvinde som kun har lidt ekstra på maven og lidt på lårene.. det er ikke vitterligt meget.. men den sagde 33,2% (tror jeg nok).. er det virkelig sandsynligt.. jeg synes bare det lyder af så meget...

    Jeg ved ikke meget om emnet, men jeg er 170 og vejer ca 70 kilo. Min fedtprocent er iflg målebåndsmetoden 25,5 og ifølge en diætist 24,8. Hun brugte en fedttang. Så der er lidt at sammenligne din kæreste med... Ikke at jeg kan garantere for korrektheden :wink: