Bayliss

Medlemmer
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Bayliss

  1. Hej alle!

    Jeg håber jeg poster i det rigtige forum. Hvis ikke, må en moderator meget gerne flytte mit indlæg :-)

    Jeg har et spørgsmål, jeg håber i kan hjælpe med.

    Jeg er en relativt stor dreng (103 kg., 180 cm.), og har siden jeg var 4-5 år gammel, spillet fodbold.. I nogle uger mere end andre, men i snit vil jeg tro, at jeg gennem hele mit liv, har spillet/trænet, en 3-6 timer bold om ugen (året rundt)..

    Fodbold er vel en "interval-sport", hvor man oftest arbejder i intervaller..

    Når jeg, som nu, er ude at løbe et par gange om ugen, kan jeg bare slet ikke løbe i samme tempo overhovedet. Jeg kan max løbe 1 km, og så bliver jeg nødt til at stoppe op og gå lidt. Jeg får ondt i lunger, ben (læg og baglår bliver tunge), og lænden. Hvis jeg så til gengæld løber 200 meter i på 80-90% af mit max, og holder pause i 10-30 sek, og gentager, er jeg slet ikke ligeså ødelagt, efter bare 1 km.

    Mit spørgsmål lyder: Kan jeg, uden at have spillet på eliteniveau overhovedet, have "formet" mine muskler, til næsten kun at kunne arbejde i intervaller, eller er det bare oppe i skallen på mig, at jeg på en eller anden måde blokerer?

    I øjeblikket er jeg ikke i god form overhovedet, men ovenstående princip, uanset om jeg er i dårlig, medium eller fremragende form.

    På forhånd tak for svaret :-)

  2. Hej med dig,

    Jeg kender ikke din vens potentiale men hvis han bare har lidt rygrad er der faktisk en vis sandsynlighed for at han kan klare den udfordring. Det kræver bare at han træner lidt. At gennemføre et marathon på 4½ time kræver jo bare at man nærmest går! Så kan han bevæge sit legeme gåenden/små luntende 42 km har du mistet 1000kr.

    Arhh, gå et marathon.. Med lidt "løse" tal skal man i snit holde en fart på 10 km/t.. Det er da alligevel en del.. Når man snakker 4 timer i træk :)

  3. Hej alle..

    Har nogle spørgsmål ang. et marathon, som en ven skal løbe.. Ved ikke om det er posted det rigtige sted, men here goes:

    En sen aften for et par uger siden, drak min ven og jeg, med en fælles kammerat.. Vi fortalte at min kæreste netop havde løbet NY Marathon..

    Han blev hurtigt kæk, og mente han kunne løbe en marathon-distance på under 4 timer og 30 min.. Vi blev hurtigt enige om at han ikke kunne..

    Manden er ca. 23 år, har de sidste 5 år MAKS cyklet 10 min. om dagen, og ellers INTET lavet.. Han har til 31 dec. til at gennemfører.. Kan han det ?

    Vi kender hans viljestyrke til at træne, og er dermed ret sikre på han ikke kommer ud i kulden og løbe, og desuden drikker han igennem hver eneste weekend.. Så vi er ret sikre på han ikke klare det.. Men alligevel, HVIS han nu begynder at træne bare en smule, har han så en realistisk mulighed for at gennemfører løbet på under 4,5 timer ?

    Og når vi skal igang med at løbe, er der så noget vi skal tænke på ? Vi har aftalt at han ikke får noget hjælp af os, nogen tips eller noget, men jeg tænker på om han vil dratte om under løbet, når han nu er så utrænet som han er ?

    Så hvis i vil svare på spørgsmålene, og om der ellers er noget som vi skal huske på, mens han løber, må i meget gerne skrive det her..

    Jeg føler mig ihvertfald overbevist om at det er de nemmeste 1000 kr. jeg nogensinde har lavet..

    Vh,

    Mark

  4. Hvad vil du træne 2 gange dagligt, er det en gang styrketræning og en gang fodboldtræning på samme dag? eller to pas af styrketræning`?

    Men ellers prøv dig frem...

    Jeg er selv ivrig sportsmand og træner flere gange dagligt, men på det seneste har jeg været mere syg, hvilket nok skyldes overtræning da dit imunforsvar svækkes..

    Tja - altså nogen vælger f.eks. styrketræning om morgenen, og et cardiopas om eftermiddagen/aftenen. Personligt synes jeg det er overkill. Styrke 3x om ugen. 3x

    Cardio (Hårde pas) træner jeg selv, det er jeg godt tilfreds med.. Hvis du har probs med vægten, så start med at kigge på din kost... Lad være med at kaste dig hovedløst ud i noget træning der bare ender i skader eller ligende, det tager også tid at vende kroppen til at træne mange gange i træk.

    Tak for svarene.. Jeg havde tænkt at løbe 2 gange om dagen, og de dage hvor jeg spiller bold hedder den så 1 bold, 1 løb..

    Jeg er udemærket klar over hvilken rolle kosten spiller, skulle nok have skrevet det til at starte med, men lod være.. Umiddelbart føler jeg mig i ganske udemærket form, så kan være jeg bare skal hoppe ud i det, med en morgen/formiddags-tur, og så en eftermiddags/aften-tur..

    Skal jeg prøve at lave det størst mulige tidsmæssige mellemrum mellem træningspassene ?

  5. Hej alle !

    Jeg er pt. studerende, og efter forhåbentlig fornuftigt eksamensræs, vil jeg have mulighed for at træne flere gange dagligt.

    Jeg spiller i snit fodbold 3 gange om ugen, cykler en smule, er 180 høj, vejer normalt 93 kg. og prøver at tabe mig..

    Nu til spørgsmålet: Ifølge min logik må mere træning betyde bedre form/vægttab, men der er vel også risiko for at overtræne ? Vil en gut med min fysik kunne træne 2 gange dagligt, uden at få overbelastningsskader eller andet, eller vil jeg bare komme i dobbelt så god form ?

    Er der nogen af jer herinde der træner flere gange dagligt ?

    Vh,

    Mark

  6. Hej alle, og godt nytår ! :smile:

    Efter lige at have set noget af aftenshowet på DR1, har jeg lige et par spørgsmål. Der var en ernæringsekspert (kan dog ikke lige huske hans navn, så ved ikke om det var en "fupmager"/selvudnævnt-ekspert)

    Han mente at Nupo-pulver-måltidserstatning var en ganske fin ting at køre i en periode for at opnå et hurtigt vægttab, men som han også forklarede, så kan man selvf. ikke leve af pulver hele livet, og der jo nok var en grund til at man var blevet overvægtig, og at man også skulle ligge kosten om.

    Jeg er selv 180 og vejer nu 92-94 kg, og har ligget stabilt på det i et stykke tid, spiller fodbold min. 3 gange om ugen (fra feb.-nov.), og styrketræner 2 gange om ugen i de resterende måneder. Desuden får jeg af og til mig selv lokket ud på landevejene, når det ikke er SÅ koldt som lige i øjeblikket.

    Mit spørgsmål går på om jeg med fordel kan bruge Nupo i en måneds tid, hvor det skal erstatte alle måltider, undtagen aftensmad (som er sund), og tabe mig lidt mere af den vej ?

    Jeg er godt klar over at det på ingen måde er nogen "mirakel-kur", hvor jeg overnight kommer til at ligne Brad Pitt, men for at være ærlig, så er jeg er jeg sgu så doven at jeg tit springer måltider over, og generelt ikke gider stå lang tid i køkkenet for at lave nogle sunde ting.

    så ja, kan jeg være på Nupo-kuren i en måneds tid, for derefter at vende tilbage til min normale (sunde) kost, uden at blive ramt af yoyo-effekten ?

    vh.

    Mark

  7. Hej alle og godt nytår !

    Jeg søger efter et pulsur, hvor man efter træning, kan smide data'ene ind i en computer, og så gemme dem, og evt. sammenligne med tidligere præstationer.

    Hvad skal man typisk kigge efter, og findes der noget der bare er en en 1000-kr. ?

  8. Tak for svarene :nissetunge:

    Den skriftlige eksamen i matematik er imorgen.. og den er på 3 timer..

    Jeg regner med at spise 2 rundstykker med ost, 2 rugbrødsskiver med X, og så drikke en kvart mælk kl. ca. 0745.

    Skal jeg have noget med ind ?

    Jeg ved godt det måske kun er et spørgsmål om et par ekstra % energi til hjernen, men er der nogen "perfekt" plan til hvad man skal spise ?

    Hey drenge/piger !

    Vil bare lige oplysr om hvordan det gik, med den mundtlige eksamen i matematik.. Jeg fik et 10-tal (på den nye skala), og jeg er ganske godt tilfreds..

    og så spiste jeg noget risblanding med kalkun til morgenmad.. Så det bliver også morgenmaden til de fremtidige eksaminer :D

  9. Tak for svarene :nissetunge:

    Den skriftlige eksamen i matematik er imorgen.. og den er på 3 timer..

    Jeg regner med at spise 2 rundstykker med ost, 2 rugbrødsskiver med X, og så drikke en kvart mælk kl. ca. 0745.

    Skal jeg have noget med ind ?

    Jeg ved godt det måske kun er et spørgsmål om et par ekstra % energi til hjernen, men er der nogen "perfekt" plan til hvad man skal spise ?

  10. Hey alle.. glædelig jul..

    Jeg skal til skriftlig eksamen her på tirsdag kl. 0900, og mundtlig eksamen torsdag kl. 1130, og i den forbindelse tænkte jeg på hvad der vil være godt at spise op til, så hjernen bare kører derudaf, og man ikk pludselig går kold..

    Hvad er godt, og hvornår skal det indtages ?

  11. Jo jo, men det var såmænd også bare for at høre om jeg havde forstået det rigtigt :smile:

    Og ja, skal sgu til at komme lidt igang, men det er bare så svært.. og ja, ved godt jeg bare skal tørre øjnene og tage en kiks og komme igang :tongue:

    Men nu starter fodboldsæsonen da snart igen, så der kommer da lidt motion på skemaet mindst 3 gange om ugen.. Det burde hjælpe en smule.. Om ikke andet, så ihvertfald nok til at holde mig stabilt på min nuværende vægt.. Og så må jeg tage den derfra..

  12. Jeg har lige skrevet et indlæg på et andet forum, hvor en spurgte hvorfor jeg var så tyk, og derfor svarede jeg følgende, som jeg egentlig godt lige kunne tænke mig at få be/afkræftet ?

    Det handler godt og godt om jeg at indtager mere energi, end jeg rent faktisk bruger.. Specielt her i løbet af sommeren (haha, som om vi har haft det!), har den stået på øl i spandevis, lækre bøffer og koteletter og motion på et absolut minimum..

    Nu må du prøve at følge lidt med her (kan være svært for dig), men det er ganske lige til.

    Allerførst skal du finde dit ligevægtsindtag, dvs. det du skal indtage, for PRÆCIST skal have indenbords, for PRÆCIST at holde den vægt du er på.

    Jeg er en, skal vi sige velvoksen mand, og med min højde og drøjde skal jeg ca. have 3500 Kcal indenbords om dagen.. Hvis jeg spiser mere end det, tager jeg på, og spiser jeg mindre, taber jeg mig.

    Som udgangspunkt siger man at hvis du ligger 500 kcal UNDER dit ligevægtsindtag, i løbet af en uge, så vil du have tabt ca. 500 gram ren fedt.

    Hvis du derimod spiser og drikker som et svin, i en hel uge, og ligger 1000 kcal over dit ligevægtsindtag, så tager du ca. 1 kg. på.

    Her i sommeren har jeg som sagt ikke lavet noget, og det har jeg heller ikke i tilstrækkelig grad før, så derfor er jeg blevet tyk... Lidt ligesom dig ! :lol:

    Kort så, så handler det "bare" om at spise "rigtigt", ikke at sulte sig selv, lave noget fysisk (kan være alt lige fra at gå en tur, til at dyrke sport, til at bruge hovedet, selvom lige nøjagtig det ikke giver det store ved dig :lol: )

    Hvis du indtager mere energi end du bruger, ja, så tager du på, og selvf. fungere det også omvendt.. Desværre er det bare så forbandet svært liiiige at ikke tage en kold pils på en varm sommerdag osv..

    Helt seriøst, prøv at gå ind på www.kalorietabel.dk og se hvad du rent faktisk spiser. Prøv at skriv ned hvad du rent faktisk putter i munden i løbet af en hel dag.. Du vil blive MEGET overrasket over hvor mange kcal du faktisk indtager...

    Nå, det var vidst det..

    Og så har jeg vidst ikke engang kommet ind på de forskellige sammensætninger af proteiner, kulhydrater, det sunde fedt, kostfibre, "mætningsværdi" osv osv osv... Det er en stor stor videnskab at komme ordentlig ind og omkring alt det..

  13. Tak for alle svarene igen.

    I mandags var jeg så endelig ved speciallægen (efter 2 måneders ventetid). :4thumbup:

    Han gjorde næsten præcis de samme ting som de andre læger har gjort (min egen, og ham på skadestuen). Det eneste han gjorde udover det, var at trykke knæskallen nedaf, og det gjorde satans ondt.

    Og så var dianogsen stillet. Jeg kan ikke huske hvad han sagde ordret, men det var noget i retningen af: "Der er højst sandsynligt nogle ujævnheder på bagsiden af knæskallen". Han fortalte så at jeg skal gå med sådan en knæstrop, og så skulle det blive bedre efterhånden som tiden går. Det den gør at skubbe knæskallen en lille smule, så belastningen ville være anderledes end den plejede at være sagde han.

    Så nu skal jeg ud og investere i sådan en lille sag her, og så skulle det blive bedre (håber jeg da ihvertfald) 0700-0500-t.gif

    Selve undersøgelsen tog 10 min. og det skulle man vente 2 måneder på :dry:

    Er der nogen herinde der har haft nogle erfaringer med sådan en lille djævel der ?

    Jeg læste desuden det her, og det lyder en del til at det godt kunne være det jeg "lider" af: http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/smerteriknae.htm

  14. Hej !

    Jeg er rendt ind i en knæskade, så jeg skal helst holde knæet i ro. Men det irritere mig grænseløst at jeg ikke kan f. eks. spille fodbold, så er der nogen herinde der har nogen gode idéer til hvad man kan lave af konditionstræning uden belastning af knæet ?

    Det er en meniskskade jeg har pådraget mig..

    Vh.

    Mark

  15. hvad lavede du på skadestuen?

    Det er for akutte problemer.

    Hvis du er irriteret over at skulle vente så længe, er jeg irriteret over at du tager tid fra mennesker med problemr der har behov for akut indgriben.

    Ro og hvile i forbindelse med problemer med bevægeapperatet virker ofte fortrinneligt. Især kombineret med NSAIDS som begrænser inflammation og smerte og dermed følgeproblemer, der vil opstå ved kompensationsbevægelser i bevægeapperatet.

    I den perfekte verden ville der være ubegrænset adgang til MR scanninger, så man kunne få en hurtig diagnose samme dag.

    Priserne på sådanne apparater gør det dog umuligt.

    Tålmodighed skal der desværre til før den rigtige diagnose kan stilles. Lad os håbe det er banal overbelastning. Selv om det lyder som menisk problemer.

    Jeg mente også det var akut, da jeg ikke kunne bøje/strække benet, og jeg ikke havde prøvet det før. På daværende tidspunkt, var jeg irriteret over at vente 3 timer, fordi vi ikke så nogen som helst andre komme ind på skadestuen, så det var også en undren.. Men det er ligemeget nu :smile:

    Jeg vil da også mene at det er en smule akut nu, for jeg kan ikke passe mit arbejde. Det er derfor jeg spørger herinde, da flok plejer at være flinke til at hjælpe, og jeg kunne da godt bruge lidt hjælp til at komme igang hurtigst muligt.

    I starten troede/håbede jeg også bare det var en overbelastning, og at det skulle have hvile, men som dagene er gået, og efter snakken med min egen læge, bliver jeg mere og mere sikker på at det er menisken. :unhappy:

  16. Aflåsningstilfælde er næsten altid meninskenskader - du skulle have skrevet der var aflåsningstilfælde tidligere... lægerne på skadestuen er de mest uerfarne i hele sundhedssektoren - og selv en erfaren læge kan have problemer med at diagnosticere en snigende meninskenlæsion - men hvis du har haft deciderede aflåsningstilfælde ville jeg insisitere på en MR ... eventuel endda en artroskopi (en kikkertoperation i knæet) ... det gjorde jeg ikke da jeg var de 14-15 og det har kostet mig store problemer med knæene idag.

    Hvor skal jeg henvende mig, hvis jeg vil insistere på en MR-skanning ? Jeg ved ikke det store om den danske sundhedssektor :wink:

  17. Knæ-problemer kan være RIGTIG mange ting - og det bedste man kan gøre for at finde ud af helt præcist hvad det er, er ved enten at få det kikkertundersøgt - eller røngtenfotograferet. Uanset hvad - så få det undersøgt ad en spec. læge.

    Den spec. læge din læge har henvist til behøver ikke være den du går til. Du kan selv vælge - så prøv at ringe til en af de andre og hør om de evt. har en tid før.

    Det kan være der er nogen herinde som kan anbefale nogen. Jeg ved der en god en i Helsingør (knæ-Møller - ved ikke hvad han hedder rigtig) - og så er der en på Hørsholm sygehus.

    Held og lykke med det ;)

    Min egen læge sagde at det ikke kunne betale sig at få det røngtenfotograferet, for der ville de nok ikke kunne se noget alligevel.

    Jeg vidste ikke at man selv kunne bestemme speciallæger uden henvisning ?

  18. Hej igen. :bigsmile:

    Nu har jeg været ved min egen læge 2 gange, og han mener det er min menisk den er gal med. Det var ihvertfald ikke korsbånd og ledbånd der var problemet mente han.

    Jeg har holdt benet helt i ro, men det bliver bare værre og værre.

    Jeg har så fået en henvisning til en speciallæge, men der er ventetid indtil d. 20/11-06. (!) :mad::w00t:

    Er der ikke noget man kan gøre for at fremskynde processen lidt ? Eller evt. få en tid et andet sted ? Der er jo stadigvæk husleje, telefon, mad etc. der skal betales, og lige pt. kan jeg ikke gå på arbejde.

    Hvad ville i gøre, og hvad vil i anbefale ?

  19. Tak for svarene :smile:

    I lørdags spillede jeg fodbold, og da vi var færdige cyklede jeg hjemad. Efter at have været hjemme i en times tid, begyndte knæet virkelig at låse sig fast, og jeg havde smerter.

    Efter en lille snak med min kæreste tog vi ind på skadestuen for at tjekke det. Efter at have ventet 3 timer (snork), kom lægen ind til os. Han vrikkede lidt med knæet, frem og tilbage, fra siden til siden og nogle andre småting, men han kunne ikke konstatere noget. Så nu har jeg fået støttebind på, og skal gå med krykker de næste 1-2 uger, inden jeg skal tage ned til min egen læge, hvor han så skal kigge på det.

    Men hvad kan der så være galt, når lægen på sygehuset ikke lige kunne finde ud af hvda det er ? Nu har jeg selvf. glemt den der seddel man får fra sygehuset hos min kæreste, men er ret sikker på at der ikke er noget med ledbåndende og korsbåndende, så mit spørgsmål er hvad dælen der så kan være galt ?

  20. Hej !

    Det kan godt lyde lidt mærkeligt, men jeg ved ikke om jeg har fået en knæskade :hmmm:

    Når jeg enten har stået op, eller siddet ned et stykke tid, altså med benet i én bestemt stilling i f. eks. 10 min. og jeg så strækker/bøjer benet, gør det pisseondt. Desuden har jeg fundet ud af at jeg en gang imellem ikke kan strække mit ben HELT ud, altså så det er helt lige.. Det kan jeg godt med mit venstre ben.

    Jeg spiller fodbold, og når jeg sprinter igennem, kommer der også en jagende smerte i mit hjøre knæ..

    Der er ikke nogen tegn på hævelser nogen steder, og jeg kan også sagtens trykke/føle alle steder på knæet, uden det gør ondt..

    Er der nogen knæspecialister derude der kan fortælle mig hvad der muligvis er galt ?

    Vh.

    Bayliss

  21. Hey jeg var blevet lidt nysgerrig om hvad folk mente om disse??

    Sukkerfrislik - sukkerkage og andre light produkter. så som cola light - saftevand.

    hvor "sundere" er det end de aldmindelige produkter. og for fedtprocenten??

    på forhånd tak :)

    Mht. cola mener jeg der er et stof i cola light der hedder aspartam eller sådan noget, som gør at du bliver mere sulten, og hvad gør man når man er sulten ? Så spiser man.. Så det du "spare" på at drikke cola light i kalorier, tager de fleste på igen, ved at spise mere..

    OG så er der jo stadig kulsyre og andet grimt for tænderne i..

    Men jeg drikker light, og jeg spiser ikke mere af det, så det er fint nok for mig at jeg kan "spare" de kalorier :4whistling:

  22. Nu er jeg ikke selv den største haj til det med kosten, men jeg er ret sikker på at "folket" herinde skal have nogle kcal. på det du spiser, for at finde ud af noget.. OG så skal du også finde dit ligevægtsindtag...

    Brug programmet Krop&kost til at regne kcal mængden ud...