prse

Medlemmer
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by prse

  1. Hej Camilla

    De hoppende, eskplosive øvelser fik mit gulvtæppe til at skride rund på gulvet. Mere statiske øvelser derhjemme passer bedre ind i min hjemlige indretning ;-) - jeg tænker på at lave noget lignende denne video derhjemme:

    dvs.:

    - squats af en eller anden art (til at styrke ben generelt, men også knæ specifikt)

    - pushups

    - pullups

    - rotisserie (indebærer crunches, sideplanks, regular plank, og superman (ligge på maven)

    det er ihvertfald noget i den retning jeg tænker...

    Jeg kan sagtens se ideen i HIIT, men det passer mig bedre at indkorporere det i min løberutine i form af intervaltræning

    Mvh Peter

  2. Hej :-)

    Jeg er egentlig udmærket tilfreds med min nuværende måde at træne på, men jeg er ikke ekspert, så lidt gode råd til justeringer hist og hér kunne være interessant.

    Jeg er 30 år, 185cm høj og vejer 77kg - bmi 22.5

    Jeg har 3 fokusområder: løb, badminton og lettere styrketræning i hjemmet.

    Jeg løber pt. 2 gange ugentligt - hver gang 5km - pt. er min bedste km-tid på den distance 4 min og 42 sek. (har været nede på 4:22/km sidste år)

    Spiller badminton 2 gange ugentligt - ca. 2 timer pr. gang (herunder pauser, så reelt ca. 1½ time effektiv træning/gang) - det foregår i rimeligt højt tempo, og til tider spiller jeg til jeg er tæt på at kaste op....jeg er meget konkurrencemindet ;-) - men jeg har det altid super sjovt!

    Jeg er fornylig gået igang (igen igen...) med at styrketræne derhjemme - her falder jeg ret meget igennem som en wimp! - jeg kan kun tage 10 armstrækninger i træk, og 3 chin-ups (ret deprimerende siden jeg for 4 år siden kunne tage 20+ i træk). Det er totalt uplanlagt med styrketræningen, og nogle uger får jeg kun taget mig sammen til 1 gang om ugen. (PS - da jeg ikke gider have for meget udstyr derhjemme, er en måtte og en pull-up bar de 2 eneste træningsredskaber jeg gider eje...(jeg har haft alle mulige andre redskaber også, men forsøger at eje færre ting (less is more..))

    Nå, så er fakta på bordet

    MÅL:

    Løb: Løbe hurtigere og hurtigere - der behøver ikke være sindsyg hurtig fremgang, bare stille og rolig fremgang - nok til at holde motivationen ved lige. Jeg kunne godt tænke mig at kunne løbe 5 km på 20 min en gang næste år (4min/km) - 5km distancen er mit absolutte fokus (jeg har løbet marathon, og gider ærlig talt ikke at løbe langt mere...)

    Badminton: Udholdenhed og knæstyrke - Jeg kommer tit ud i lange, hårde kampe, og præcisionen falder drastisk når der er ved at være "tomt i depoterne" - typisk vinder den der kan holde tempoet højt i længst tid - og jeg vil gerne vinde - haha ;-). - Derudover får jeg ofte dagen efter ondt i øjre knæ (ikke dybt inde i på leddet, men ca udenpå knæskallen).

    Styrketræning: Markéret og stærk (ikke pumpet) Jeg er konkurrencemindet, så at kunne tage flest chin-ups og pull-ups i drengeflokken er motiverende og sjovt :-). Jeg har ikke lyst til at tage på i vægt, da det ikke er en fordel i forhold til løb/badminton. Jeg er ret smalt bygget, så lidt ekstra fylde omkring skuldrene er også et mål. Ellers bare stille og roligt veltrænet fordelt jævnt over hele kroppen.

    Vedholdenhed!! - Over årene, har jeg indset at jeg nemt kommer til at misse træningen af forskellige grunde, og nogle gange i længere perioder af gangen. Udfra det har jeg erkendt at min træning skal være sjov og nem at passe ind i en travl hverdag.

    Forslag til at forbedre min træning?

    Måske noget spurt/interval/hastigheds-træning i forbindelse med en eller 2 af løbeturene?

    Forslag til et komplet men simpelt træningsprogram til hjemmetræning (hvori de 2 eneste stykker udstyr er pull-up bar og måtte) - pt. står den på følgende øvelse: chin-ups, armtrækninger, mavebøjninger, og dem der hvor man ligger på maven og løfter armene og benene i udstrækt tilstand...

    Øvelser der styrker højre knæ?

    og så alt det jeg ikke lige selv kan se/komme i tanke om...

    Mvh Peter

  3. 1. Du skal have hjælp af en psykolog først og fremmest. Det er det vigtigtste. Og det kan ikke gå hurtigt nok. Brug din praktiserende læge også. Det er det de er der for. Bed om hjælp og støtte fra familiemedlemmer og venner som du stoler 100% på.

    2. Glem alt om slankekure....det eneste der virker er en livsstilsændring

    Du skal have lyst til at behandle din krop godt...det gør man ikke med slankekure....når du har fået lysten til at behandle dig selv og din krop godt, er der masser af gode råd derude....men start først og fremmest med at gå ind på fødevarestyrelsens hjemmeside. Deres råd er de grundlæggende sten til et sundt liv.

    Held og lykke

    mvh.

    prse