tøspigen

Medlemmer
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by tøspigen

  1. Løbetræningen er ved siden af spinning og styrketræningen, som nok er det primære jeg vil bruge det til. Har lige kigget på polar f55, det lyder også ret tiltalende syntes jeg, det primære er nok at se min kalorie forbrænding.

  2. Jeg vil gerne investere i et pulsur, men syntes altid de er så store og mit håndled er ca 17 cm i omkreds, hvilket får de fleste ure til at se ret store ud og sidde generende på mit håndled.

    JEg har hørt der er kommet et der kan måle hvor langt man har løbet, har nogen af jer noget erfaring med sådan et og hvilket et kunne i evt anbefale?

    Hilsen Rikke.

  3. Jeg får også en del mere ud af en spinning time, end hvis jeg løb en time, det er noget andet med fuld damp på musikken og en tosse der sidder og råber af en, altså tosse på den gode måde :4thumbup: , det får ihvertfald mig til at give den en ekstra skalle og træde lidt hårdere i pedalerne.

    Jeg har endnu ikke fået investeret i en pulsår, syntes alle dem man kan få til damer er så store, og mit håndled er 17 cm i omkreds.

  4. Jah man kan vel godt sige at du skal spise kulhydrater sammen med fibre men i mange produkter fx rugbrød er der jo både kostfibre og komplekse kulhydrater så der er problemet jo løst. Generelt er det bare vigtigt at din kost ikke består af simple kulhydrater og finerfattig mad. Rugbrød med kerner i er ganske udmærket. Det er kun det meget lyse og fine rugbrød som nærmest er mere franskbrød som ofte er fattig på fibre.

    Det jeg mener med at problemet kan være psysisk er at det slet ikke er sikkert at grunden til dit små-spiseri skal findes i svingende blodsukker. Det kan jo også være en vane, at man på en eller anden måde bare helst skal have noget spise uden at det faktisk er sult som er grunden. Det kender jeg i hvert fald fra mig selv - jeg plejer at klare det med V6.

    Jeg tror du har ret, jeg har det bedst med at gumle på noget hele tiden, så jeg er blevet lidt storforbruger af stimorol tyggegummi.

    Jeg prøver så vidt muligt at holde mig fra lyst brød, men spiser det i weekenderne til morgenmad, men så er det grov boller.

  5. Puha, det er nok meget individuelt, men der vil nok være en tendens til at mange vil forbrænde mere ved løb af flere gode (har været diskuteret flittige før). En hovedgrund er at løbet ofte er med samme tempo, mens spinning er i intervaller, hvilket koster lidt ift. den samlede forbrænding.

    Løb er forholdsvis lige til at estimere nogenlunde også uden brug af pulsur. Standardformlen km * vægt er et godt fingerpeg. Vejer man fx. 60 kg og løber 12 km på en time giver dette 720 kcal. Forbrændingen i en spinningstime vil så typisk ligge lidt lavere, men ikke i alle tilfælde. Her er der nok ingen vej uden om et pulsur, hvis man nogenlunde vil have fornemmelse af den samlede forbrænding (og så bliver det alligevel heller ikke helt præcist).

    Okay kan godt se det ikke er helt nemt så, jeg troede faktisk at man forbrændte mere ved spinning, da jeg altid sveder het vildt til spinning, jeg kan vride min t.shirt bagefter. Jeg sveder også ved løb, men slet ikke i samme omfang.

  6. Tja et godt udgangspunkt. Jeg vil godt give dig nogle kommentarer, så kan du se hvad du kan bruge. Jeg går ud fra at håndbolden ligger fast.

    Hvis du er seriøs kan styrketræningen godt konflikte med håndboldkampen, hvis du vil have max. udbytte af denne, men du kan i givet fald fx. tage lidt lettere på styrketræningen og evt. udelukke bestemte øvelser, for de muskelgrupper, der belastes mest i håndboldkampen. Styrketræningen er jo ellers godt fordelt på ugen, men kunne måske adskilles mere fra kredsløbstræningen.

    3 spinningsdage i rap er jo ikke optimalt. Hvis du ikke har håndboldkamp den pågældende uge får du jo ikke kredsløbstræning i tidsrummet torsdag-mandag (dvs. omkring 4 døgn). Hvis du efterlyser udholdenhed kunne en mulighed være at have 2 spinningstimer en dag, hvilket reducerer spinningen til 2 dage. Desuden vil jeg foreslå dig at udvælge 3 dage som de hårde dage (jf. reglen om max. 3 hårde dage pr. uge). I din nuværende plan ligner det umiddelbart tirsdag og torsdag og nogle gange søndag (men denne kun nogle søndage). Det dog bedst at skille styrketræning og kredsløbstræning ad og på forskellige dage.

    En grundmodel, der løser disse problemer kunne fx. være

    Man.: Styrke

    Tirs.: Spinning 2 t.

    Ons.: Styrke

    Tors.: Håndboldtræning 2 t.

    Fre.: Fri

    Lør.: Styrke

    Søn.: Håndboldkamp el. spinning 1-2 t.

    Fordelen er 3 hårde kredsløbsdage fordelt på ugen, fokus udholdenhed, men samtidig adskillelse ift. styrke, et program der tager højde for evt. håndboldkampe søndag, fornuftig fordeling af restitutionstid. Ulempen er nok ift. spinning, som jo er designet til 1 time pr. gang med fuld intensitet. Det er lidt en tilvænningssag at køre 2 timer i træk (men det er så et særskilt emne), men kan absolut lade sig gøre. Alternativt kan man supplere med motionscyklen eller cykling som transportform/udendørs cykling.

    Hvad angår styrketræningen ville jeg nok vente det sidste hårde sæt. Omlægningen fra 2X12 til 3x8 er rigeligt i første omgang. Efter 3-4 måneder kan du så overveje at gå længere ned i rep. med højere belastning (Rom blev ikke bygget på en dag).

    Tak for dit svar, igen :bigsmile:

    Det vil jeg ihvertfald tænke meget over og prøve at ligge min træning som du har skrevet, problemet er bare at de to steder jeg går til spinning, der er slet ikke noget hverken lørdag eller søndag :mad:

    Og ja håndbolden er ret fast, men ellers må jeg ud og finde et sted de spinner om søndagen som ikke ligger langt fra mig.

    Jeg ved godt Rom ikke blev bygget på en dag, men jeg vil så gerne have resultater hurtigt og sidste gang jeg var igang gik jeg til den i et år, uden tilfredsstillende resultat.

  7. Hej Treasure.

    Tak for dit svar, jeg tror godt jeg ved hvad du mener.

    Vil det sige at jeg helst skal spise fibre sammen med kulhydrater?

    Det rugbrøg jeg spiser er som regel et fra Føtex med en masse kerner i.

    Når du skriver mit problem lige så vel kan være psysisk, mener du så at det er fordi jeg tænker alt for meget over ikke at skulle spise slik?

  8. Hej Jan D.

    Tak for dit svar.

    For et små 2 år siden, der var jeg igang næsten hver dag med en eller anden form for motion, her iblandt også spinning.

    Jeg havde tænkt mig og håber at få tiden til det, at mit program nogenlunde kommer til at se sådan her ud.

    Mandag: 1 times spin.

    Tirsdag: 1 times spin + styrketræning.

    Onsdag: 1 times spin.

    Torsdag: 2 timers håndbold.

    Fredag: styrketræning.

    Lørdag: fri.

    Søndag: styrketræning + evt håndboldkamp.

    Mit håndbold er absolut på hyggeplan, men derfor er jeg seriøs med det, men mit primære mål med al træningen er mere udholdenhed og mere markeret.

    Jeg er begyndt at køre 3x8 og så et sæt hvor jeg kører med lidt mere vægt og så tager hvad jeg kan af rep, er det helt skævt??

  9. Hej Timeset.

    Jeg har desværre ikke mulighed for at smutte til spin i frokostpausen, men det ville ellers være lækkert :smile:

    Den der med rulletrapperne, den kommer jeg ikke til at praktisere, gør du virkelig selv det?

    Nu mente jeg ikke at de kom ud gennem huden, håber folk ved hvad jeg menet når jeg skriver som jeg gør :bigsmile:

  10. Du kunne evt. overveje at prøve Hoodia Gordonii, som dæmper din sultfornemmelse og appetit!

    Jeg har prøvet det et par gange nu og det fjerner fuldstændig min lyst til mad :blink:

    --> synes det godt i en overgangsperiode hvor man skal over på mere fornuftig kost. Det er min oplevelse at man efter en lille månedstid har dæmpet sin hunger tilstrækkeligt til at du uden videre omtanker og sult kan spise fornuftigt!

    søg på google for at læse mere om dette kaktus ekstrakt og evt. hvor du kan købe det :smile:

    Tak Angel. Det vil jeg helt klart prøve.

    Mega flot krop du har iøvrigt, du har nok fået det afvide 1000 gange før, men det er jo altid dejligt at få et kompliment :bigsmile:

  11. Havde lige siddet og skrevet et langt indlæg som tak for alle de svar/kommentar jeg har fået, og væk er det :sneaky2:

    Skriver nu lige i korte træk hvad jeg havde skrevet før.

    Jeg er et kvaj til at finde ud af hvad det er de forskellige ting som kulhydrat, protein osv og hvad det er jeg skal spise meget af og lidt af, jeg har virkelig prøvet at sætte mig ind i det, men det vil bare ikke sidde fast :mad:

    I weekenden har jeg spist ret usundt, så jeg gik lidt mobset på mig selv i seng i går efter at have drukket en halv liter cola, heldigvis havde jeg lige været nede og træne forinden, meeeeeeeeeeeeeeeen for faen hvor er det dog en dårlig rygrad.

    Jeg har læst at der er vildt mange kcal i sukkerærter, er det rigtigt? Det har jeg ellers spist i store mængder sammen med vindruer når jeg havde lyst til at spise noget usundt.

    Ville det være bedre med havregryn om morgenen i stedet for de 2 skiver rugbrød jeg plejer at spise?

  12. Jeg får masser af junk og slik, men forbrænder det hele igen. hvis man vil nyde må man også yde!

    Det svar er jeg rigtig glad for, troede lige jeg skulle blive helt afholden :4thumbup: :4mewantfood: :4mewantfood: :4mewantfood: :4mewantfood: :4mewantfood:

  13. huz, tak for dit svar.

    Jeg prøvede at indtaste 75 gr sukkerærter, der er næsten 300 kcal i, det syntes jeg lyder mærkeligt, men jeg må vidst lige studere det lidt nærmere :bigsmile:

    Jeg holder meget igen med slikket, førhen spiste jeg chokolade hver dag og næsten også hver nat og jeg kunne såmænd også spise det om morgenen når jeg lige havde været oppe en times tid.

    Jeg må jo bare prøve at give det tid, jeg skal vejes/måles om 14 dages tid igen, så håber jeg der er sket bare en lille forandring i min fedt %, og er der det, så skal det nok komme.

    Er der slet ikke nogen dage du spiser junk-food eller slik??

  14. Måske er dit blodsukker for lavt. Hvor ofte spiser du større måltider? Hvis det er færre end tre gange om dagen er det måske årsagen.

    Mange gange kan man også føle sult selvom man egentlig er tørstig. Får du dine 2-2½ liter vand om dagen?

    Det er ihvertfald ikke mere end 3 gange om dagen, nogen gange når jeg ikke at spise frokost.

    Jeg er blevet god til at drikke vand og det har også hjulpet lidt på appetitten, men ikke nok, men spiser mange små måltider i løbet af dagen, hvis mankan kalde frugt og lidt grøntsager for et måltid :blush:

  15. Gygex, endelig en der har prøvet det samme, det er jo efterhånden ikk meget man må spise :unhappy:

    Det var derfor jeg søgte nye ting at putte i mit hoved :4mewantfood: og det lyder måske som om jeg er lidt doven, MEN det tager sku lidt lang tid at stå og snitte diverse ting til en lækker skål salat, men skal nok tage mig sammen til det :4thumbup:

    SSdk, ja det er jo værd at prøve, men jeg blir alligevel sulten og får rumlen i maven når jeg har spist 4-5 stykker.

    Mizzrasmussen, nej det gør jeg nok ikke, jeg er et lille kvaj til alt hvad der hedder proteiner, kulhydrater og madsammensætning :cry:

    Kan jeg bare guffe løs af de sukkerærter?

  16. Så lang tid tager det da heller ikke at skrælle gulerødder - skræl en ordentlig røvfuld af gangen og læg dem i koldt vand. Man må yde før man kan nyde :superman::tongue:

    DEsuden får du sådan en pæn kulør :blush:

    Ha ha jo det syntes jeg og så blir jeg faktisk sulten af at spise gulerødder, lyder måske mærkeligt, men det gør jeg.

  17. Hej 789.

    Tak for dit svar :bigsmile:

    Jeg kan sagtens klare to gange spinning om dagen :4thumbup:

    Grunden til at jeg spørger omkring de 30 min i skimaskinen er, hvis jeg nu har trænet mandag og onsdag og havde tid tirsdag, så kunne jeg jo lige suse derned en halv time, da jeg ikke "må" styrketræne tre dage i træk og jeg ved jeg ikke får gået en tur i det fri nu hvor det stadig er koldt :blush: og jeg gider ikke skimaskine mere end maks 30 min, men måske en kvik tur i romaskinen eller på løbebåndet kunne afslutte det :bigsmile:

    Okay så vil jeg nok tage 4x6 med maks vægt, mit "problem" er bare at sidst jeg trænede med maks vægt, der syntes jeg bare jeg fik små fede arme, pga af et fedtlag, jeg er ikke tyk eller overvægtig, men jeg har en lag fedt mine muskler ikke kan komme igennem :unhappy:

    Hilsen Tøspigen.

  18. Hej.

    Jeg prøver at holde op med at spise så meget slik, men jeg har stadig den der lyst til at sidde og små spise lidt hele tiden, nu prøver jeg med sukkerærter og rosiner, men kan jeg spise ubegrænset af det eller er der andet jeg kan spise i stedet for??

    Hilsen Tøspigen.