boxerhuset

Medlemmer
  • Posts

    6
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by boxerhuset

  1. Hej,

    jeg træner på et løbe hold i en klub, hvor niveauet er meget spredt. Vi løber dog intervaller sammen og det giver nogle udfordringer for os der er langsomme, da vi løber distancer. Det kunne være 5 * 600 m i 10km tempo efterfulgt af 400 m 5km tempo og så 400 m roligt.

    Træneren siger at distance er bedst, men er det virkelig sandt ? Hvis en hurtig løber er 3:40 om 1000 m og jeg er 5:00 så tænker jeg at den hurtige kan ligge i en højere puls zone end jeg der skal løbe i længere tid

    er der nogle som kan bidrage til min forståelse?

  2. Hej Ninna,

    Jeg er ikke instruktør, men har ligesom dig kørt spinning i en del år, og hos mange forskellige instruktører.

    Jeg tror de øvrige der har svaret her, har ret i det de siger. Du skal tage udgangspunkt i den type musik du selv kan lide. Jeg kører spinning hos instruktører, der hører musik jeg aldrig ville hører derhjemme, men som passer til timen, fordi instruktøren kan lide det, og det er med til at skabe instruktørens præg på timen.

    Jeg kender et par instruktører, der bruger urimelig lang tid på at finde ny musik til hver time, og andre der stort set kører med det samme musik i flere måneder. Jeg kan lide begge typer, hvis bare de brænder for det.

    Held og lykke.

    / Jeppe

  3. Jeg tror du har ret i, at vi nok ikke bliver helt enige, og det er nok meget godt.

    Jeg har dog et generelt spørgsmål - Hvad syntes I om idéen om at forsøge at vurdere instruktørerne.

    Her tænker jeg på en måde at kunne skildre imellem f.eks. spin-spin og landevejs-spin - eller hvordan man nu vil gøre det.

    Er det groft og uforskammet, at evaluere instruktører ? Burde det hellere ske i et forum som her ? Jeg har tidligere set, at nogle instruktører har fået lidt klø'.

    / Jeppe

  4. Du skal hæfte dig ved min brug af ordet "primært". Jeg synes bestemt spinning er sjovt, hvis jeg synes det var kedeligt gjorde jeg det slet ikke. Men det er ikke det primære at det er sjovt, det er langt vigtigere for mig, at det er hamrende effektivt. Og spinning er mest effektivt for mig, når fokus lægges på at træde pedalerne rundt og ikke på at synge med eller fortælle vittigheder, tage en paryk på eller hvad man nu kan finde på af vanvittigheder.

    Henrik, jeg syntes du er er lidt for overfortolkende i din vurdering. Jeg kommer også for at træne. Jeg syntes spinning skal være hårdt, og jeg kommer for holde mig i form. MEN i min verden skal det være sjovt. Jeg syntes også det er useriøst når en instruktør kører med paryk, men i min verden skal der være plads til forskellighed.

    I foråret kørte jeg med på en 5 timers event på Nørrebro, hvor Kristian Rønne var den 3 underviser. Han indrømmede blankt, at han ikke var i form til at køre 5 timer - ligesom vi var mange andre der heller ikke er/var.

    Men Kristian leverede et show på en time, som var super godt. Han formåede at løfte stemningen, og give en tiltrængt pause, hvor vi egentlig kørte restitutions kørsel. Det var super godt i mine øjne. Det var sjovt - og der var alligevel ikke nogen målstreg, så det var ment for sjov.

    Det sociale aspekt i spinning har jeg lidt svært ved at se, når timen er i gang. Jeg taler ikke med nogen undervejs - gør du? Om man taler med nogen før eller efter timen har vel som sådan ikke noget med træningsformen at gøre, det behov kan du få opfyldt til stavgang, svømning, bridge eller hvilken som helst anden form for træning. Jeg vil give dig så meget, at det er klart at spinning er mest effektivt og sjovest (der var den så alligevel), når lokalet er fyldt, og man kan mærke energien fra andre fokuserede spinnere.

    Jeg har også meget svært ved at finde det sociale aspekt ved timerne på Østerbro og i Royal. Det er der ikke noget galt med - det giver bare ikke mig det samme ud af det. Det er ikke fordi jeg sidder og snakker på cyklen under timen, men tit kan et blik eller et nik fra en men kender godt, være med til at jeg kan presse mig lidt mere. Er det ikke socialt ?

    I øvrigt er jeg heller ikke enig med dig omkring svømning og bridge - jeg tror ikke man hyggesnakker så meget. Det har jeg aldrig gjort - men der er måske forskel. Jeg er ikke den store bruger af MOL, men jeg kigger ind en gang imellem, fordi der er en forholdsvis stor gruppe, der skriver herinde, og fordi jeg syntes det er sjovt at høre jeres meninger - også selvom de nogle gange er forskellige fra min egen. Men jeg tror stadig, at der er mange der ligesom jeg, syntes det er positivt, hvis instruktøren udstråler andet end råstyrke og udholdendhed. Jeg tror vi er nogle der gerne vil have det lidt sjovt - og hårdt. Det er ikke uforeneligt - slet ikke på mit niveau.

    / Jeppe

  5. Hej med jer,

    Jeg er Jeppe Sørensen, med den noget langsomt opdaterende hjemmeside. Jeg beklager at jeg ikke opdaterer den oftere, men det er jo ret hobby for mig, og jeg vil hellere bruge tiden på at køre nogle gode timer, end at sidde foran computeren hele tiden. Iøvrigt er jeres indlæg kommet på nu. Jeg kan ikke lade det gå direkte, da jeg modtager uhørt meget spam.... Har netop godkendt 4 ud af 147 indlæg. Resten vil gerne give gode tilbud på Viagra eller eksamensbeviser - Nogle der mangler ???

    Jeg har læst jeres kommentarer og syntes egentlig det er meget godt at få jeres indlæg. Jeg kan godt forstå at I er uenige med mine anmeldelser, hvis i grundlæggende hellere vil køre det jeg har valgt at kalde landevejs-spin. Jeg mener netop, at der er meget stor forskel på den type spinning der bliver kørt i centrene rundt omkring. Nogle kører en type spinning, andre en anden.

    Jeg fik idéen til anmeldelserne, fordi jeg savnede en bedre beskrivelse, end blot Basis, Øvet eller Elite eller andre lignende opdelinger. Det er fint nok, at man forsøger at kategoriserer timernes hårdhed, men der er også forskellig stil, og det bør også forsøges kategoriseres.

    Derfor var tanken egentlig, at andre - I - kunne læse mine anmeldelser, og få et indtryk af hvilken type spinning jeg kan lide, og hvilken type jeg mener den pågældende instruktør kører.

    Nu er det vist rimelig klart at der er nogle der ikke ønsker at spinning skal være sjovt, eller at man skal køre dobbelttakt. Derfor er det jo super godt, at vi har så mange forskellige instruktører, der kører forskellige typer af timer. Jeg siger ikke at Spin-spin er det eneste rigtige, men jeg syntes at det er den type der giver mig mest lyst til at komme igen. Er det ikke en vigtig pointe ?

    Jeg vil iøvrigt gerne prøve at køre hos Spock - har du nogle timer i weekenden ?

    MVH Jeppe Sørensen

    www.sorensen.cc