Dumpduck

Medlemmer
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Dumpduck

  1. Der er flere posts som diskuterer dette emne, men ikke nogle jeg fandt, som besvarer mit spoergsmaal.

    Det er ikke muligt at punktforbraende, men hvis man forbraender lige mange kalorier paa henholdsvis cykel, som ved loeb - er det saa de eksakt samme depoter paa kroppen, hvor forbraendingen sker?

    Ved cykling er ens overkrop i bero, sammenlignet med loeb, hvor man aktivt svinger med armene. Giver loeb derfor en bedre fedtforbraending i overkroppen eller er det praecis den samme forbraending, der sker ved cykling?

    Maaske besvarer jeg selv spoergsmaalet med, at 'det ikke er muligt at punktforbraende'.

  2. Ved at læse mig rundt på nettet har jeg fundet ud af, man ikke kan punktforbrænde (selvom der findes et par artikler med muligheder? o_0).. Anyways. Det lyder måske som et dumt spørgsmål, men hvis jeg løber med armene nede langs siden, armene oppe ind mod brystet, eller hvis jeg løber og suger svagt maven ind, føler jeg at jeg "fokuserer" mere på maven, og den bliver hurtige øm/træt.

    Kan jeg forbrænde lidt ekstra ved at gøre dette, eller er det bare noget jeg bilder mig selv ind fordi jeg vil tabe de sidste små deller i nedre sektionen? ;)

  3. Hej,

    Først, jeg svejer lidt i ryggen når jeg står op, men "retter" mig op når jeg suger maven ind. Så tænkte, hvis har gode/stramme mavemuskler, retter din ryg sig så lidt op automatisk med tiden? (ikke fuldkommen, men om der er forskel i ryggens svej med bl.a. kage delle eller muskler:P)

    Mit andet spørgsmål går ud på, kan man ved hjælp af ren mavemuskler på en måtte opnå store/stramme tydelige mavemuskler, eller er det KLAAART nemmest at opnå ved at bruge maskiner i et center?

    tak på forhånd (:

  4. Jeg vil starte med at sige jeg ikke er en stor ekspert på det område

    men tror ikke det har noget med dine håndvægte at gøre, for så ville det gøre ondt når du brugte dem

    men til gengæld kan det være at du har en fod der vender enten lidt ud af eller indad når du går/løber

    dettte kan give smerter i ryggen og mærkes måske først når du belaster dem under løb

    hvis du ikke har sko med god affjedring så kan det også nemt give stød op igennem hele rygger og der hvor du har sat ringen kunne også være at du har svage muskler i venstre skulder, hvilket ikke er helt unormalt og vil foreslå at gå til en fysioterpeut

    Da de ved mere om det en d mig, ellers kan du prøve at gå ned i f.eks en sportsmaster de har mange steder det der hedder en skotest (eller sådan noget) hvor de tjekker din fod for at finde ud af hvilke sko der passer til DIG når du løber...

    men husk når du løber så skal du løbe på fodballen og IKKE på hælen den fejl er der også mange der laver men dette giver et stød op gennem hele kroppen og skader ryggen og så videre...

    ved det ikke var meget hjælp men ting til efter tanke hilsen Casper

    Jeg har et par gode løbesko, men de er efterhånden ret slidte!

    Tak for dit svar, giver godt stof til eftertanke som du selv siger =)

    Kører du skulderpres?

    Jeg har ikke rigtigt brugt dem vildt meget endnu, men nej, ikke noget stort eller seriøst.

    Hvordan gør det ondt? - er det fornemmelsen af at noget sidder i klemme og strækker det sig enten op mod nakken eller ned mod lænden? 'Låser' din arm eller skulder?

    Jeg får fra tid til anden nogle småknuder, myoser eller hvad det måtte være omkring skulderbladene og de kan godt irritere under løb. Mine regelmæssige ture til massør gør en forskel synes jeg. Jeg tror nu ikke kun det er løb, der er synderen for mit vedkommende - jeg tror lige så meget det hænger sammen med dårlige siddestillinger fra tid til anden :blush:

    Lidt ala det der sidder noget i klemme/strækker sig, som du beskriver. Men det svært at forklare :S

    Massage tror jeg ville virke, før jeg løb sidste gang varmede jeg skulder ledet op i en 5-10 mins, og havde ingen probs med det.

    Sorry for min sene tilbagemelding, og tak for jeres svar.

  5. Her på det sidste har jeg denne lille smerte når jeg løber, efter måske 1-2 kg får jeg ondt her.

    untitled2323ub7.jpg

    Ca inden for det område, som en prikken, eller noget :S

    Jeg er fornylig begyndt at træne lidt med håndvægte, kan det måske have noget med det at gøre, at det ligepludselig er kommet? Jeg troede jeg bare skulle slappe af, men det er den samme smerte. Prøvede at sjippe, og det medvirkede i det samme. :S

    Nogen som kan hjælpe? måske skal det strækkes ud, men kan ikke lige finde en måde, som får det til at hjælpe >.>

    Min forklaring er dårlig, men det heller ikke let, håber nogen kan hjælpe. Tak på forhånd.

  6. Jeg har søgt og fundet en masse hjælpende tråde, men mange af dem er også hvor boksning indgår i et træningsprogram. Jeg har for mange år siden købt en ret god boksepude/sæk på godt 15-20kg tror jeg. Jeg har aldrig rigtig bokset før, men synes det er meget sjovt.

    Jeg løbetræner et par gange om ugen, og er så småt også begyndt at sjippe i ca. 10 mins ad gangen, de dage jeg ikke løber. Men jeg er egentlig mest interesset i, hvad træner man når man bokser? Dette er selvfølgelig ikke pro, det er kun for sjov i fritiden og måske kunne den indgå i mit eget lille trænings program... Jeg ved i hvert fald her efter 2 dage er mine fingre/knurre ret ømme :p men det er nok mest her i starten? Og hvor godt er det ift. til de andre ting jeg har nævnt?

    Læste også at det kunne være godt for motion, men jah.. ved ikke så meget... såå :)

    På forhånd tak for jeres svar.

  7. Jeg løber et par gange om ugen, og er nu begyndt at træne mavemusklerne lidt. Men efter igår synes jeg at have lidt ondt i ryggen :/ og det er ikke fordi jeg virkelig har trænet igennem, bare en 5km rute og så lidt mavebøjninger....

    Synes at have læst et sted, at man også skal tænke lidt på ryggen, at man ikke kun træne den modsatte part (maven/overkroppen?), sådan at de begge holdes ved lige, hvis man kan sige det sådan...

    Er det sandt, og hvad er eventuelle øvelser man nemt kan lave?

  8. Ah tak for dit lange svar. Er lidt ny i "løbe-miljøet", men jeg har altid dyrket sport og sådan...så har lidt kondition, det er bare de sidste par måneder med computerspil + lidt kager >.< man har fået en lille mave jeg så vil af med =) Mit mål er lidt at få en flad mave, og måske en lille vaskebræt med tiden. Men løber lige pt. en lille tur på 3 km rundt i kvarteret og så laver jeg lidt maveøvelser.. Det hjælper faktisk, men nu hvor jeg skal til at løbe en lidt længere rute, tænkte jeg bare....skulle jeg bruge den samme 3km rute, og sætte tempoet lidt op, eller hellere løbe den et par gange eller finde en længere, og så løbe den i et langsommere men stadig ok tempo..

    Men tak for jeres indlæg..:)

  9. Giver bedst i forhold til hvad ?

    Kondition (kondital/iltoptagelse), vægttab, overførsel til anden idræt? - du må uddybe her.

    Opvarmning til løb - hvis det ikke er konkurrence, ville jeg personligt IKKE lave.

    Både forbedre konditionen og vægttab mæssigt...

    Mht til opvarmning, har heller ikke selv gjort noget hvis jeg skulle ud og løbe en lille tur rundt, men har bare hørt fra så mange at det skulle være fornuftigt..

    Tak for dit svar.

  10. Dem der tror squat og dødløft giver en flad mave kan godt tro om igen. De mavemuskler man får styrket ved squat er ikke dem der giver den fine sixpack, det er derimod dem der giver en større mave. Selv kan jeg prale af en sådan mave, den er rimelig ripped, men langt fra flad, og det vil du også finde ved andre, der squatter meget, regelmæssigt og tungt.

    Birch -> I stedet for at se på hvilket forum spørgsmålet er oprettet i så læste jeg spørgsmålet og tog det for hvad der står i det. Ud fra det tolker jeg ikke en gut der gerne vil styrke sin mave så han kan squatte tungt, men en fyr der gerne vil have en slank og markeret mave.

    Hvis man ønsker at minimere udbulningen kan man forsøge sig med øvelser hvor man trækker maven ind og holder den der x antal sekunder (20-30-osv), det prøver jeg selv for tiden da jeg jo skal være strandklar inden længe forhåbentlig.

    Det er ikke for sjov de skriver det her på elitefts.com i én af deres artikler:

    Det vil jeg prøve, tak. Og yep, du har forstået mig rigtigt. Sry til andre, hvis jeg ikke gjorde det 100% klar fra start.

    ^^

  11. Kk. Men hvis man til start har en lille delle fra kager ;\ så er løbetræning og lidt mavebøjninger da en fin metode, til at få en flad mave, hvis man ikke gider fitness center eller noget lige her og nu?

    Har også lige prøvet..det er ikke rigtig ryggen jeg får ondt i, men det spænder lidt i nakken ;S er dette fordi jeg evt. gør dem forkert eller på dårligt underlag?

    TAK for alle jeres svar. ^^

  12. Spørgsmålet er oprettet i funktionel styrke, så det må vel formodes, at man ønsker at køre squat og dødløft i forhold til en isolerende maveøvelse, som ikke er specielt funktionel. Hvad er det for en speciel mave, som squat giver? :blink:

    Oops, min fejl ... var ikke min hensigt. Så må en admin/mod gerne flytte den til det rigtige sted :\ og Søren, du nåede vidst lige at skrive, før jeg rettede.

    I hvilket forum skulle jeg originalt have postet i? :\