Erik_2720

Medlemmer
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Erik_2720

  1. Hej du.

    Jeg kan anbefale at du kører følgende øvelser for quadriceps (forside): Squat 8 sets 10 - 3 reps, benpress 6 sets 12 - 6 reps, extension maskine 5 sets 10 - 8 reps. ialt ca. 18-20 sets.

    Bagside lårbiceps: liggende legcurl 7 sets 12 - 8 reps. stående legcurl 6 sets 10 reps.

    DU skal dog altid være konsekvent og gå ned så du i squat har lårene vandret, hvis du vænner dig til kun at køre halv bevægelse mister du styrken i den nederste del af bevægelsen, du vil opleve at du går "død" hvis du på et tidspunkt mad maximal belstning kommer længere ned endedu så er vant til, desuden er riskikoen for skader større hvis du ikke gradvist vænner musklerne til at være belastet i hele bevægelsen.

    N.B.: du bør supplere med øvelser for at styrke ryggen, det lønner sig når du skal køre tunge squat øvelser.

    Mine forslag kan være: hyperextension 4-5 set a´ max rep. (30-40) samt dødløft 7-8 set startende med 10 rep sluttende med 4 rep for styrke.

    God fornøjelse :4thumbup:

  2. Hej Morten.

    Jeg er glad ved at høre at der ingen risko er ved at lade børn styrketræne, - at riskoen er større ved at de ikke gør noget i det hele taget.

    Hvorfor er der staig så mange motionscentre der har aldersbegrænsninger på 18 år for at måtte træne.

    SKyldes det kun fortidig overtro eller er det amatørernes indstilling at det er "farligt", læs: elle de grunde der bruges for at beskytte børnene.

    Jeg har selv trænet i 25 år og ville for 2 år siden gerne træne officielt med min søn der på det tidspu nkt var 15 år gl. og var 184 høj, der var dog ikke mulighed for at han kunne få lov at træne under min supervision og blive medlem til reduceret pris.

    Jeg havde sågar en diskussion med lederen af det KUC center hvor motionscentret ligger.

    Der var alle undskyldninger for at det ikke kunne lade sig gøre, "det er farligt for børn", de tør ikke give adgang for nogen men ikke for andre o.s.v

    Jeg anvendte som argument at jeg hellere ville have at han trænede hvor jeg kunne have et vist opsyn med ham istedte for at han søgte hen i et center hvor der måske ikke var hindringer men hvor han så kunne lokkes til at prøve A.S. eller andet der kunne give en hurtig fremgang her og nu istedet for at træne med hovedet.

    Men det var ikke argumenter der trængte igennem.

    Hvad kan der gøres for at ændre den holdning der er til dette så der kan åbnes op for at børn fra 14 års alderen kan komme til at træne med forældrene, det er jo også positivt hvis forældre og deres børn kan træne sammen :smile:

    I nogle tilfælde vil forældrene måske også have en erfaring der er større end de instruktører der er tilknytte motionscentret, den kan så komme de unge tilgode så de opnår mere effektiv træning og større udbytte af træningen fra starten af.