CountySheriff

Medlemmer
  • Posts

    89
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by CountySheriff

  1. Hey CountySherif, godt at se du stadig er aktiv.

    Jeg fik en del inspiration af din blog, kunne du ikke starte en log og så bare opdatere sporadisk i det mindste. Så har du dine data (de fleste) samlet en sted og jeg/vi kan følge lidt med.

    God træning.

    Junker

    Hej gamle.

    Håber du holder Danmark i nakken. Er du på skole nu, eller helt færdig med det pjat??

    Jeg vil lige overveje en log. Dog synes jeg at MOL log er meget sparsom og begrænset, i forhold til deres "blog" som var tilgængelig i gamle dage... kun guds nåde må trøste ham der afskaffede blog-funktionen - jeg havde virkelig opdateret en del. Idag bruger jeg Protrainer 5 fra POLAR, men du kan have ret i, at konstruktiv kritik er godt. Jeg følger stadig lidt med i din et par gange om måneden.

    Nu er sommerferien slut og så bliver det begrænset med internetadgang, men vi ser på det min ven.

    Har du svømmepas af flere timers varighed? :devil:

    Især i ferieperioder kan jeg have et svømmepas bestående af ca. 60 min svøm, primært intervaltræning, efterfulgt af ca. 45 min vandtilvænning. De dage hvor jeg har svømning, kombinere jeg træningen med styrketræning før eller efter.

    /CountySheriff

  2. Jeg har fået at vide at man skal svømme brystsvømning og slappe helt af i vandet.

    i går var jeg oppe i svømmehalen og svømmede 17 meter under vandet, er det godt for en på 14 år?

    Det er en fin præstation. 2 - 3 gange mere i svømmehallen og så rammer du 25 m.

    Du bliver formentligt begrænset lidt af din egen psyke fordi den uvante følelse af, at en større Co2 ophobning i din krop (fordi du holder vejret og altså ikke puste den "gamle" luft ud) giver nogle advarselssignaler om, at det er tid til at trække vejret normalt.

    Disse advarselssignaler kommer på et tidligt tidspunkt i dit dyk. Du skal se disse signaler som en slags røgalarm... det er begyndt at ryge lidt fra bålet i hjørnet, nu skal du finde noget at slukke ilden med På dette tidspunkt har du stadig rigeligt med luft tilbage i dit system og kan derfor ignorere de første signaler og dykke videre. Når du begynder at få følelsen af, at dit syn bliver dårligere, så der det på tide at søge roligt mod overfladen. Begynder din krop at lave nogle ukontrollerede bevægelser, lidt ligesom sambabevægelser, så skal du til overfladen øjeblikketligt.

    Næste gang du træner under vandet så aftal med dig selv, at når følelsen fortæller dig, at nu er det ikke rart under vandet, så SKAL du tage fx. 2 armtag mere. På den måde skubber du roligt grænsen for dine præstationer.

    Husk: Lav ikke undervandssvømning/vandtilvænning alene!!! og selvom der sidder en bademester/livredder i sin stol ved bassinkanten, så gå altid ud fra, at det er livredderens 8 arbejdstime, han er sindsyg træt og sidder og sidder og tænker på, at nu skal han igen hjem og skændes med konen og møgungerne, og derfor er han ikke opmærksom på, hvad du laver under vandet, selvom han rent faktisk kigger på dig. :nono:

    Send mig lige en PM når du rammer 25 m. Held og lykke

    /CountySheriff

  3. Tak for jeres svar, og nu har jeg lidt at arbejde med. Der skal bl.a. handles lidt ind i form af haj-skins-dragt og gaffa/sportstape. :bigsmile:

    Angående spørgsmålet vedrørende anvendelse af pulsfunktion/pulsur ifbm svømning: Hver uge har jeg 1 - 2 træningspas der strækker sig over 4 - 5 timer. I den forbindelse bruger jeg pulsdata til at sikre, at jeg arbejder i de rigtige zoner(på de rigtige tidspunkter) samt at uret giver et "fingerpeg" om mit ca. CAL-forbrug. Isoleret set er CAL-forbruget ikke så interessant på den enkelte dag, men jeg træner ca. 10 - 15 timer fordelt over 5 dage, og holder derfor nøje regnskab med, at der indtages rigeligt med føde. Endvidere giver pulsdata en ide om, om jeg nærmer mig overtræning. Fx. hvis jeg i løbet af 3 timers træning har observeret, at pulsen har svært ved at stige - i forhold til ligende træningshistorik, fortæller det noget om min krops ydeevne mv.

    Kort fortalt bruges uret til at forbedre præstationer og forhindre overtræning/skader.

    /CountySheriff

  4. Jeg har i lang tid været den lykkelige ejer af Polar s625x, der har tjent mig godt i forskellige trænings- og konkurrence aktiviteter.

    Uret fungere upåklageligt på landjorden, men jeg har aldrig fået det til at virke godt i forbindelse med svømning. Brystremmen glider ned ved vendinger/afsæt på kanten, desuden virker pulsmålingen rimelig upålidelig, fx. hvis jeg har svømmet 2000m med høj intensitet viser uret hele tiden ca. 143 pulsslag - ja ja, så hård er jeg heller ikke. :laugh:

    Angående pulsremmen har jeg prøvet at svømme med tøj på for at undgå, at remme gled ned, men dette virkede heller ikke. Angående målingen har jeg allerede læst på polar.dk, at måling i vand skal "tages med et gran salt".

    Er der nogen der har gode erfaringer med at få remmen til at sidde, samt til at få en pålidelig måling?

    /CountySheriff

    post-11129-1250075122.jpg

  5. WIND-teknologien dur ikke under vand. Du kan svømme med uret - men pulsmålingen virker ikke under vand, som den gør i de gamle versioner der findes med "625sx", 720 osv.

    Footfods har aldrig været mit game. Rygterne siger de kan kalibreres så de virker OK. Men jeg synes der er for meget arbejde med det. Det er nemmere at måle turen op på kort/ruteopmåler.

    Nu nævner du, at 625X virker under vand, hvilket jeg kan tilslutte mig, men er der et godt tip til, hvorledes pulsremmen skal sættes, så den ikke glider ned ved svømning. Jeg oplever at den glider ned især ved afsæt/vending.

    Angående Footpods så benytter jeg den sammen med 625X, hvilket fungere fint sålænge du i skal løbe over en stubmark eller ligende. Jeg har sammenlignet min footpod med målinger fra gpsure, og målingerne var identiske.

    Kalibreringen kan udføres på forskellige distancer og skal kun udføres ca. 1 gang om året.

    /CountySheriff

  6. Angående træning på beskeden plads kan jeg anbefale at købe en bog af typen: "navy seal workout". Der findes flere af samme slags, men fælles for dem er, at de giver forslag til BW-øvelser der kan trænes næsten over alt. I bøgerne finder du også konkrete træningsforslag og programmer.

    Kig evt. på et af mine albums hvor jeg har lavet et par forslag (foto) til træning der kan laves i beskedne lokaliteter.

    /CountySheriff

  7. Derudover blev det til en del træning at rotatormanchet med elastik. Forstår ikke helt, at ømheden stadig er der i skulderen. Strækker temmelig meget ud (mere end jeg plejer i hvert fald) og har nu ikke trænet tung bryst- og skuldertræning i ca. 2 mdr. Det stinker... Overvejer lidt om noget clucosamin måske kan hjælpe.

    Junker

    Jeg har lidt ondt af dig angående skulderen. Må bedre tider komme dig i møde. god bedring

    /CountySheriff

  8. Kan godt mærke, at træningen ikke rigtig kører for tiden.. Synes jeg kører lidt for hurtigt træt og har for lidt styrke..

    Hej gamle.

    Har du tænkt på at vælge helt nye øvelser samt ændre på antallet af sæt og gentagelser i de enkelte sæt??? dette kan mange gange være årsag til fornyet energi og fremgang.

    Har du iøvrigt fået gang i programmet?? eller køre du stadig eftter "Arnold-træningsprincipper og øvelser"?

    mvh

    CountySheriff

  9. Hjem og klæde om til lidt march/gåtur med hunden. 12 kg i en taske, støvler på og afsted.

    Det blev til ca. 1 times march i skoven. Håber det kan løsne lidt op i mit lår..

    Godt at du er kommet igang med machtræningen, du kan roligt skrue lidt op for distancen, med de korte ben du har... de kan jo ikke indeholde så meget smerte som hvis det var lange ben :laugh:

    Vi ses vel snart ude på stationen. Jeg er ihvertfald tilbage pr. 24. november og skal arbejde ca. 1½ mdr. inden orlov. Er det til februar du skal på skole?? Såfremt det er, så skal du ikke vente for længe med at få løbeformen op i gear. I første uge af PGIII skal du lave makstest og FHB-løb, og det ville jo være ærgeligt at knække allerede dér.

    mvh

    CountySheriff

  10. Træning søndag.

    Er på "ferie" i det jyske hos kærestens forældre. Løb ned forbi naboen og rundt. Det blev så til ca. 3 km. Der er langt mellem husene/gårdene herude.. :tongue:

    Undervejs blev det til 20 pushups og 20 bw-squat. Havde planlagt at give den lidt gas, men blev ind i mellem standset af (vagt)hunde, der lige ville hilse.. Som den dyreven jeg er, standsede jeg op og sagde hej og sikrede mig, at de ikke fortsat løb efter mig ud på vejen.

    Hjemme på gården blev det også til:

    Pushups, 20,15,10,5

    SS

    Mave, 20,15,10,5

    Og x antal lounges. Det skulle gøre godt for knæet..

    Junker

    Hey Rocky, jeg så dig squ da i den der film der handlede om en bokser, der løb rundt og trænede her - dér og alle vegne! Sej træningspas i øvrigt

  11. Hey C.S

    Lyder godt.. Hvor hurtigt kom du af med ømhed i knæene, da du startede "behandlingen" med is osv.?? Jeg har efterhånden slappet af med løberiet i 4 uger og behandlet flittigt med is. Synes det er ved at være ret godt..

    Jeg bruger i øvrigt de omtalte isposer, der kan genbruges igen og igen og igen og igen og igen og igen...... De er super gode.

    Ang udstrækning af forlår, har jeg ind til nu valgt at strække mere end normalt. Det vil sige bare strække ud jævnligt. Også i forlår. Mine ben er simpelthen så stive, så der skal generelt trænes hen mod lidt mere smidighed...

    Tak for hjælpen. Skyd endelig løs, hvis du mener der er noget, jeg kan gøre bedre.. Vil gerne være ordentlig klar til evolutionrace den 27 september. Går nok kold på formen, men bare jeg ikke går ned med skader, går det jo nok..

    Junker

    Nu var jeg psykopat :crazy: skadet, og derfor tog behandlingen med fysioterapeut, RICE- rest ice compression elevation - og langsom opstart på løb, ialt ca. 5 mdr. så du kan ikke rigtig sammenligne. Dog begyndte jeg at løbe allerede efter 4 uger, men det var helt nede på "rekrut" niveau, altså løbe 1 min - gå 2 min osv.

    Hvis du følger dig stiv er det selvfølgelig benene, men nok også i højere grad lænden. Prøv at intensivere udstrækning af lænden, du ved den øvelse hvor man sidder på gulvet med et strækt ben og så krydser det andet ben over det strækte, indtil man kan mærke et langt stræk i lænden. Der findes flere øvelser der strækker området. Jeg anbefaler at du strækker området med 2 - 3 øvelser i samme udstræknings-session.

    Hvis du cykler meget kan det også hjælpe at sætte sadlen lidt ned og rykke sadlen et par cm tættere på styret.

    lykke til :blush:

    /CountySheriff

  12. Jeg ved godt at man bruger liggeunderlag, har mulighed for varme bade osv., men hele tanken med at gøre disse ting i træningen er at udvide sin comfortzone.

    comfortzone.jpg

    Det røde område viser din comfortzone inden du påbegynder træningsprogrammet. Den er selvfølgelig af forskellig størrelse fra person til person. Det grønne område illustrerer din comfortzone efter gennemførsel af træningsprogrammet. Som du kan se er den blevet større - altså er grænserne for hvad du kan håndtere blevet udvidet. Som du kan se ligger dine grænser nu tættere på de ting der ligger ude i horisonten, de ting du vil blive udsat for som jægeraspirant, og du vil derfor have lettere ved at håndtere det. Somsagt er det ideen med stort set alle tiltagene i træningsprogrammet, på både det fysiske og mentale plan.

    Hej Jonas.

    Tak for dit svar. Indlæg på MOL har det med at være "øretævenes holdeplads" så jeg har respekt for, at du har en holdning og tager stilling til andres synspunkter. Af samme årsag vil det heller ikke være på sin plads, at svine dit indlæg unødigt til, eller fuldstændigt forkaste det. Når du selv referere til "den gode gamle cirkel" så vil jeg ganske kort, tage udgangspunkt i den.

    For at udvide sit grønne område kræver det, at man bliver tilpas stresset gennem en periode, så det gule rykkes nærmere det røde område. Det er vigtigt at holde fast i ordet STRESS for der er mile vidt forskel på stress og røvtur. At få røvtur stresser de færreste, men opleves blot som et irritationsmoment. Når jeg taler om røvtur er det fx. at tage et koldt bad eller sove på gulvet uden liggeunderlag. Du kan have ret i, at faldsskærmsspring kan have en positiv effekt, jeg mener bare, at der er andre mere indlysende og kortere(billigere) veje til målet.

    Men ok. Det er fint at du kom med dit bud til forberedelse, det

    Et godt råd med på vejen: "Træn som det, du vil i træning til"

    /CountySheriff

  13. Hey Master, jeg satser på jeg har styr på det. Strækker, løber med knæbind, bruger is og har nu desuden lånt den løbebog med gode øvelser og sådan.. I forhold til sidst jeg havde ømhed i knæet, skal jeg "bare" starte mere stille og roligt op, når ømheden er væk.. Var nok lidt for hurtig til at begynde den gode halvhårde træning sidst... Dårlig vane (gør jeg nærmest altid)

    Har du nogle råd ud over det jeg allerede gør? Skal siges, at jeg nu har været skånsom med træningen i nogle uger og mærker stort set intet til ømheden under løb, kommer først senere, samt om morgenen..

    Du har styr på det væsentlige. Jeg har tidligere haft problemer med begge knæ. Jeg brugte ispose på begge knæ efter alle træningspas. 2x 20min pr. knæ. Samme metode gentog jeg inden jeg skulle i seng, fx. når jeg så fjernsyn.

    Isposer løber hurtigt op i kr. hvorfor jeg købte den slags man har liggende i fryseren og bare bruger igen og igen og igen og igen og igen og igen og igen og igen.

    Du bør have mindst 4 stk. liggende. Så løber du ikke tør lige med det samme.

    Desuden holdt jeg helt op med at strække forlårsmusklen ud, så længe jeg havde problemer med knæene, og det hjalp også lidt på det.

    Vi ses

    /CountySheriff

  14. Hej Jonas.

    Det er en god tanke at udfærdige en guide, men dele af din guide er "helt hen i hegnet" og har intet med virkeligheden at gøre. Når jeg kan sige dette er det fordi, at jeg for nogle år siden gennemførte Patruljekursus med meget tilfredsstillende resultat og gik videre på aspirantdelen.

    Nogle af de anførte punkter har ikke hold i virkeligheden, og kommende ansøgere bør ikke træne emner der ikke har hold i virkeligheden eller kun har det ringeste træningsudbytte. En ansøger bør være i rimelig fysisk form (Mr. Univers niveau er ikke nødvendigt). Ansøgeren skal i høj grad være typen der kan "regne den ud" dvs. at finde sit eget system i systemet. Eksembel på dette er, at dele af kurset er skruet således, at man ikke kender morgendagen. Når man så har haft fx. svømning hver mandag morgen i 3 uger, så kan man lave sit eget lille skema med dette anført, og på den måde danner ansøgeren sig et lille billede af, hvordan ugerne er strikket sammen, ud fra de aktiviteter der går igen- nu er mængden af uvidenhed begrænset, hurra hurra :4thumbup:

    En aspirant er klog og snarrådig, og prøver at gøre enhver situation så bekvemt som muligt. Dette gælder også under forberedelserne til patrulje- og aspirantkursus, dvs. under træningen og hverdagen hjemme i "Andeby"

    Endvidere skal ansøgeren være afklaret, hvilket er en lidt svær størrelse for hvad vil det sige... Ansøgeren bør have lavet en aftale med sig selv om, at han (m/k) ikke melder fra, samt en nødplan for, såfremt han ønsker at melde fra- hvor når han selv vil tillade dette, fx. kan han aftale med sig selv, at det er kun tilladt at melde fra om onsdagen. På den måde undgår han at melde fra efter en lang weekend sammen med sin gudeskønne og storbarmede kæreste, der nusser og hygger om ham, hvor det hele har være lyserødt og yndefuldt => "come on boys" det er jo alligevel ikke hverdagen i et parforhold...

    Det er ikke alle punkter der er helt dårlige, nogle er faktisk velovervejede, men af procesøkonomiske årsager, vil de ikke blive kommenteret. Nu følger mine kommentarer med udgangspunkt i listens 1. og øverste punkt.

    1) Varmt bad og varmt vand er altid tilladt når man opholder sig på FSN Aalborg, samt når man er i svømmehallen og skal bade/omklæde.

    2) Liggeunderlag er den del af "Patrulje (+)" udrustningen. Liggeunderlag benyttes ved alle lange hvil dvs. når man sidder på vagt, sover, forbereder sig i overdagningsområde - LUP, samt klargøre rute, mad... osv.

    3)Planlæg et tidspunkt i stedet, så bliver kæresten ikke træt af dig INDEN du starter, og derfor vil opbakningen og forståelsen være bedre. Desuden vil din krop være mere klar, hvorfor skader forebygges.

    4)Overhold dine måltider så dit træningsudbytte er maksimalt i alle træningspas. Derved bliver du stærkere på kortere tid.

    10) Få sovet rigeligt så ofte som muligt. Din krop bliver mere træt end du selv regner med, pga. al den træning. Desuden skal du passe dit arbejde og familieliv da især familien fx. kæresten, skal undvære dig mere end normalt nu hvor du træner målrettet.

    11)Brug pengene på et pulsur i stedet for faldskærmsspring, der ikke er en del af patrulje- og aspirantkursus.

    Slutteligt tror jeg, at din guide skal forberede aspiranten til nogle kommende ubehageligheder, men det kan ikke trænes. Dette ligger inden i hovedet og er en del af, at man er afklaret og besluttet på, at uanset hvad instruktørerne finder på, så vil man fortsætte.

    Det var ordene.

    /CountySheriff

  15. Tiden er ikke så vigtig, da jeg stadig er i genoptræningsfasen med mit knæ. Har lånt Gyldendahls store løbebog. Den beskriver løberknæ/springerknæ særdeles godt og viser genoptræningsøvelser og udstrækning. Skal af med den irriterende ømhed..

    Der ud over knirker min ene skulder lidt mere end normalt, så tager en stille uge med træningen.

    Junker

    .. surt show at du er skadet. :cry: Har du styr på, hvordan du kommer over det? Ellers kan jeg måske et par gode tricks.

    /CountySheriff

  16. Wow. Uden at kende din form virker det som en stensikker vej til skade eller overbelastning. Hvor har du indlagt din restitutionstid (også den aktive)

    Som det står nu forestiller jeg mig at du forventer følgende program giver noget godt:

    Mandag: Svømning, 5 km løb

    Tirsdag: Svømning, 15km løb, Ishockey

    Onsdag, Svømning, 5 km løb, 20 km march

    Torsdag: Svømning, 30 km Løb, Ishockey

    Fredag: Svømning, 5km løb, 15 km march

    Lørdag: Svømning, 20 km Løb, Ishockey

    Søndag: Svømning, 5 km Løb, 80+ cykling

    ...

    Det tvivler jeg på bare er i nærheden af optimalt. Jeg skal ikke sige at du ikke kan holde til det, men det virker som opskriften på en overbelastningsskade, du ikke behøver, og der er ingen styrketræning med. Skaden kommer nok ikke lige nu, men du skal jo også kunne holde mere end bare til uge 44.

    Stil dig selv nogle spørgsmål:

    Hvor er du svagest? (underforstået træn det)

    Hvor er du stærkest? (træn det meget mindre)

    Hvordan får du bedst mulighed for at restituere?

    Hvorfor spille ishockey? (måske en fordom, men jeg har på fornemmelsen der hurtigt kan komme en skade)

    Hvorfor cykle langt?

    Hvor hurtig er du på en bronze cirkel + cooper? hvis du ligger fint der, så lav en Guldcirkel + cooper. Ligger du også fint der (altså omkring 12 minutter og 3000m), så skær ned på de korte løbeture i dit program og fokuser på de længere

    Hej Thes.

    Ovenstående er kloge ord fra Waits og jeg kan kun tilslutte mig dette. Nu skal du jo snart til prøve, men herefter vil jeg anbefale at du lægger træningen væsenligt om. Der findes en hel del artikler herom, hvorfor jeg ikke vil trætte dig med dette, dog bør du indlægge min. 1 hviledag el. restitutionstræningsdag efter 2-3 træningsdage, så kroppen lige bliver falder på plads igen. Du kan evt. lave et program der strækker sig over ca. 10 dage herefter 3 hviledage -> 10 dages program igen osv. osv. osv.

    At komme igennem forløbet handler selvfølgelig om fysisk form, vilje og alt det andet der står i "hvervefolderne", men også om strategi. Vedrørende det sidste kan en strategi være, at man kun træner til underkanten af sit personlige max, men tilgengæld forbliver skadesfri!

    God træning og må vinden blæse i dine sejl, sømand.

    /CountySheriff

  17. Jeg står og mangler et styrketræningsprogram op til en svømmesæson. Min svømmesæson starter i oktober-november, og har minimum tre dage til rådighed per uge(højst fem) til styrketræning. Jeg er let øvet svømmer(25 meter crawl: 15 sekunder). Jeg kommer til at træne på konkurenceplan når jeg starter(20 timer/uge), og kommer primært til at svømme mellem-langdistance crawl. Havde tænkt på at ende op med at bruge et 2-split program hvor den ene dag var mest rettet mod den øverste og nedre del af ryggen samt mave, og den anden dag mere mod triceps, bryst og skulder.

    Jeg foreslår at du svømmetræner alle dagene i stedet for at spilde din tid i vægtcentret. Hvis du vil være god til at svømme- så svøm.

    Du kan strukturere din svømning som intervaltræning. Den simple model 2del arb, / 1 del hvil = 2 min crawl/1 min hvil. Dette gentager du mindst 10 gange, hverefter tilsvarende men med bryst som svømmestil.

    Skru lidt ned for løb, så du ikke får skader! God træning

    /CountySheriff

  18. Hvor meget betyder det efter jeres mening at kunne dette og hvor vigtigt er det i forhold til resten af skole opholdet, hvis man kan sige det sådan;)?

    Det kræves ikke af dig, at du skal kunne svømme i en grad, så du kan redde liv. Det er der andre der kan, fx. FALCK. Det kræves blot, at du ikke "går i box" hvis du en dag lander i vandet i Nyhavn, fordi en svensk storbarmet fitness-dronning kaster sig om din hals, fordi hun synes du er lækker.

    De evner der især kræves, er evnen til at formulere sig på skrift og at rumme en bred vifte af paratviden indenfor relevante områder, herunder især lovgivning.

    Hos en del ansøgere, især herinde, er der meget fokus på de fysiske kompetencer, hvilket er skudt lidt ved siden af målet i mine øjne(nu skal alle MOL-ere bare angribe denne bemærkning :cool:)Almindeligt udadvendt politiarbejdet, altså at køre i bilerne med reklame på siderne, går ud på at kunne tage bestik af en situation på kort tid, og herefter af egen drift, udføre en passende løsning.

    Politier skal selvfølgelig fange forbrydere- store fisk og små fisk, men det sker ofte gennem efterforskning. Det kan være efterforskning gennem aflytninger mv. og det kan være efterforskning ved at køre ned til den lokale "døgner" og høre gutterne, der alle drikker bajere i dagslys og tidligere havde en lovende fremtid foran sig, hvem der "lånte" Fru Hansens cykel.

    Jeg synes det er synd, at nogle mulige-ansøgere lader vente på sig fordi de tvivler på deres fysiske evner, og at de skubber deres personlige kompetencer i baggrunden. At være strisser er jo ikke en videnskab, men et håndværk.

    Til dig og alle interesserede... udfyld nu den ansøgning og spring ud i det. Du bliver sjældent 100% klar alligevel.

    /CountySheriff

  19. Sprang bentræningen over, da jeg skal ud og løbe i morgen. Kun 5,5 km, men alligevel :tongue:

    Hej gamle.

    Nu skal du ikke gå rundt og spare dine ben, bare fordi du har muligheden for, at lægge dig i "De røde laderammer". Træning skal være hårdt, dvs. løbeture skal være lange!!!

    Du kan evt. løbe ned til den store kunstige bakke syd for albertslund. Løbeturen derned tager ca. 15 min, herefter er der frit slag i "bolledejen" til dødsintervaller.

    Hils omkring dig.

    Mhv.

    dræbersneglen

    "If you are not getting complaint's you are not working hard enough"

  20. Det går stadig sørgeligt dårligt med undervandssvømningen, det er virkelig noget jeg skal være MEGET bedere til

    Hej Jens.

    Jeg læste i din blog for noget tid siden, at du var ude og løbetræne på Vestvolden. Derfor formoder jeg, at du har bopæl i Storkøbenhavn og evt. på Vestegnen. Når det er tilfældet, vil jeg klart anbefale, at du retter henvendelse til Hvidovre fridykkerklub. De træner mindst 2 gange om ugen, hvoraf mindst en af gangene er i svømmehallen ved Avedøre.

    Når du først kommer igang hos dem, er du i trygge hænder. Resten er op til din vilje! husk på, at du ikke skal være Frømand i uge 44 eller ved start på Elevskolen, men blot trænbar... udover adgangskravene.

    Ved træning skal tyngden altid lægges omkring svaghederne, resten må følge efter. Din træning er ambitiøs og omfangsrig, men jeg kunne godt blive bekymret for, om du vil rende ind i skader inden ansættelsesprøven i August. Her tænker jeg på, hvis du træner Bronzecirkel 1 el. flere gange pr. uge + løb 3 gange pr. uge + 1x march pr. uge = psykopat belastning i ben herunder lår og knæ.

    Mange gode ansøgere er knækket på den konto, allerede inden prøverne kom rigtig igang. Derfor kan det ikke siges nok, husk nu de pauser. Mine erfaringer omkring skader er, at jeg har fået dem når træningen gik bedst. Ved høj fremgang blev jeg for ambitiøs og trænede mere end fornuften gav plads til, fordi det gik jo så godt. Men da skaderne opstod, blev jeg sat tilbage til stenalderen. :nonono:

    /CountySheriff

    En stærk mand kæmper for sig selv, en stærkere mand kæmper for de andre.

  21. 1)Er der andet jeg kan gøre for at løbetræne uden konstant at skulle stoppe op på grund af benene og ikke forpustelse.

    3) Hvis jeg venter 10-12 uger og starter forsigtigt op, kan jeg så være sikker på at det ikke kommer igen?

    Besvarelse af dine spørgsmål sker udelukkende ud fra egne erfaringer. Jeg er ikke uddannet læge, fysioterapeut eller ligende. Spørgsmål 2 vil derfor ikke blive besvaret.

    1)..

    Du skal opbygge en bedre grundform samt programmering af kroppen i relation til løb. Derfor anbefaler jeg, at du løber 3 - 4 gange om ugen med lavere intensitet (puls/hastighed) og korte distance. Du kan fx. starte ud med at løbe i 20 med puls 130. Hver gang pulsen overstiger dette, skal du ned og gå. Derved bliver kroppen ikke unødigt overbelastet.

    Endvidere skal du undersøge dine muligheder for at løbe på andet underlag en fastbanet vej, herunder asfalt. Jeg anbefaler skovstiger, jord og sand. Dette mindsker den lodrette stød-belastning pr. skridt.

    Et gammelt husråd jeg selv har benyttet ved flere lejligheder, især om vinteren, er, at løbe med 2 par lange varme sokker. Der skal være plads til det i skoene eller falder neglene af. Du skal supplere sokkerne med varme løbebukser eller underbeklædning. Årsagen hertil er, ved at holde benene varme, mindske smerterne fra inflamationen i skindebenene.

    OPVARMNING ER EN SELVFØLGE... start evt. ud med, at cykle din løberute rundt. Så er kroppen varm og din hjerne er indstillet på at skulle arbejde.

    Når løbeturen er overstået skal skindebenene køles ned med is/ en frossen pose ærter fra FAKTA (pris: ca. 10, kr.) Varme/kulde/Varme- behandling er nødvendig for at komme videre.

    3) Du skal se at komme igang med at træne. Kroppen må ikke gå i stå. Hvis du lytter til lægens vejledning, bør du i det mindste gå-træne løberuten ca. 3 gange ugentlig.

    Jeg marchtræner ca. 3 gange pr. måned á 25 km, da det hjælper mig med at holde skader for døren. Ligende træning kan anbefales.

    Lykke til, og god arbejdslyst. :superman:

    /CountySheriff

  22. Fortsat fra ovenstående..

    Arbejdstider, fri og ferie

    At arbejde skiftehold kan for nogen være krævende og tiltider opslidende. Jeg er far til 2(snart 3) og har aldrig været mere hjemme siden påbegyndelse af skifteholdstjeneste. Hvordan det foregår i andre kredse ved jeg ikke, dog er nogle kredse mere plaget af personalemangel end andre steder.

    Indledningsvis planlægger jeg mine egne vagter nogle måneder i forvejen. Det kan så være at nogle af disse bliver ændret, dog arbejder jeg primært(efter eget ønske) ca. 8 vagter efterfulgt af ca. 4 fridage. Nogle kollegar vælger en anden model, men generelt ham vi fri 2 ud af 3 weekends.

    Ferien er styret af overenskomsten, så den kan de ikke pille sønderligt ved. Man har ret til 14 dages sammenhængende sommerferie, i industriferien.

    Endvidere findes der forskellige regler for optjening og afholdelse af frihed, hvilket gør, at politibetjente i omgangstjenesten(dem der kører i reklamebiler) har en del flere fridage end den almindelige arbejder fx. håndværker, maskinarbejder mv.

    Slutteligt

    Indlæggende kan nemt lyde, som piben der spiller fra et værgearrangement, men er fra en helt almindelig mand, der tilfældigvis blev strisser og som er glad for det. Der er ikke meget negativ omtale, hvilket er helt bevidst. Jeg er positiv af livssyn og af den opfattelse, at hvis noget ikke er i orden skal det rettes til det bedre, i stedet for at grave sig ned i et hul og tude. Det er desværre ikke alle der deler den opfattelse, men de må sejle deres egen sø.

    Min boss har givet mig en patruljevogn og nogle magtbeføjelser, men den sunde fornuft skal jeg selv medbringe. Alt derudover i løsningen af opgaver, er mange gange helt op til mig, og den form for frihed under ansvar kan jeg godt lide.

    Og til damen på bagerste række...

    Som politibetjent får man medlemsskab af en lille lukket klub, der har indsigt i, hvad der foregår på bagsiden af medaljen. Den indsigt kan i nogen tilfælde være sørgelig, demotiverende og frustrerende, men den kan også være det dimentralt modsatte. Indsigten blive man "afhængig af", og det er bl.a. den indsigt, der ofte for kollegaer på orlov tilbage.

    Det var ordene. Er dar stauefeil mo e self rete ham :wink:

    /CountySheriff

  23. I relation til mit seneste svar til Persh, følger egne betragtninger om det at være strisser i dagens Danmark.

    Løn

    Det er ingen hemmelighed, at politijobbet er lavere lønnet end fx. Tømrerfaget, lederstilling i COOP-Danmark, Mærsk mv. Politibetjentens løn kan man læse alt om på flere websites, herunder politi.dk. Det der kan være svært at regne ud som ansøger, er ansvaret som følger med jobbet. Det ansvar er der desværre ikke skrevet som meget om, hvorfor netop dette kan overraske nogen (mig selv sagde hunden).

    Mange gange skal man træffe nogle hurtige og rigtige beslutninger på kort tid, dette kan være minutter eller sekunder, hvilket er rimelig udfordrende. Bliver man udfordret på samme måde som håndværker, vel at mærke med de samme konsekvenser(fx. hvis man ikke hjælper kollegaen, der er faldet, på benene øjeblikkeligt, vil han bliver overrendt af demonstranter med al den kærlighed de kan give)

    Udfordringer, ansvar og oplevelser

    Nu er det en skrøne, at politiet bliver skudt på med direkte håndvåbenild. Der går længe imellem. Tilgengæld findes der et næsten uudtømmeligt lager af sten på Christianshavn, hvilket er imponerende i sig selv. Jeg vil påstå, at der må være tale om import af granitskærver og brosten, for de kære borgere der bor i nogle nedlagte militærbygninger, har virkelig kastet i mange år, man kan vel tale om flere generationer.

    At være skydeskive for kasteskyts, håndgemæng, tilråb mv. følger ofte med, når der er tale om oplevelser der går ud over det sædvanlige fx. rydning af Ungeren, G13, eller "bare" en butikstyv der går helt op i limningen. Jeg ser disse oplevelser som en udfordring, og for nogle af grundene til, at jeg i sin tid søgte ind. (1) Jeg ville udfordres, (2) jeg ville prøve noget spændende, der også kunne gå hen og blive lidt farligt, (3) jeg ville være en del af noget stort.

    Dette har vor far, Torsten, givet til fulde.. helt sikkert.

    Når man som ansøger, overvejer at blive strisser, må ovenstående gerne være med i overvejelserne, da det er en del af jobbet. Tænk nu på, at der ikke er andre der må foretage de arbejdsopgaver i Danmark i fredstid. Politiet er de eneste der må og kan... Det er da for blæret.

    Hvor mange får lov til at køre med 102 km/t, nogle steder mod færdselsretningen, på tværs af Storkøbenhavn, under eftersættelse af bevæbnet bankrøver?? ja det har jeg fået lov til.

    Hvis man ikke ønsker oplevelser der kan være stressende, farlige, sørgelige og med personlige omkostninger, ja så vil jeg hermed slå et slag for, at man bliver i sit skrivebordsjob hos Mærsk, eller på byggepladsen.

    Indlægget bliver for langt.. fortsættes herunder

  24. Inden vi tager en diskussion om, hvad jeg kender til politiets arbejdsforhold, kan du måske udpege det, du mener, der er forkert i det jeg skriver.

    Jeg synes det ville være ærgeligt hvis denne positive tråd blev genstand for mudderkastning, hvorfor jeg ikke vil udspecificere nærmere hvad der ligger til grund for mine overvejelser. Dette kunne blive starten på en lang utrættelig diskussion som i bund og grund ville handle om påstand mod påstand for ingen af os kan se hinanden i øjnene og evt. "fysisk" dokumentere de fakta vi måtte have på hånden.

    En mudderkastningstråd ville også være ødelæggende for de håbefulde ansøger der dagligt roser og opmuntrer hinanden til at fortsætte mod målet. Denne ånd vil jeg ikke være med til at ødelægge.

    Endvidere vil jeg oplyse dig, at jeg er fastansat politibetjent i Storkøbenhavn og langt fra kan genkende de problemstillinger. I næste indlæg herunder vil jeg opridse mine betragtninger om at være politibetjent. Jeg kan ikke beskrive arbejdsforholdene for kollegaer I fyn og Jylland, men kun fra egne oplevelser i StorKøbenhavn. Betragtningerne er ikke kun for din skyld, men for andre inden- og udenfor politiet.

    /CountySheriff

    hey Persh... husk at solen altid skinner over skyerne. :w00t: