krigeren

Medlemmer
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by krigeren

  1. Kære Motion-Online,

    Jeg er kommet i den forfærdelige situation, at jeg bliver ved med at få skader. Senest sprang en gammel knæskade op ved almindelig cykling :-(

    Jeg har dyrket motion hele livet og har været vant til træningsmængder, der ligger i omegnen af 60-80 km løb om ugen. Nu kan jeg ikke cykle i skole uden at blive skadet.

    Jeg er ved at være presset, fordi jeg ikke har kunnet trænet i snart to år. Jeg følger lægens anvisninger, men det hjælper desværre ikke.

    Er der nogen, der har en god ide til, hvad mit næste træk skal være? Kender I nogen/noget, der har hjulpet andre ud af tilsvarende situationer?

    Med venlig hilsen

    Christian

  2. Det er over et år siden Michael Rasmussen blev smidt ud af Tour de France. Selvom det er så længe siden, har jeg stadig en tom fornemmelse i maven hver gang, jeg læser om ham.

    Jeg synes det var vildt uretfærdigt, det man gjorde mod ham; han havde fandme fortjent at vinde.

    Så i dag faldt jeg over artiklen: http://www.dr.dk/Sporten/OL2008/Sportsgren...8/23/053150.htm

    Det gør ondt i mig at læse sådan noget. Michael gøres til "skurken" - både af Riis, men også af dr. Hvad synes i? Håber i på at se Rasmussen igen og hvad er jeres umiddelbare reaktion, når i hører hans navn?

  3. På bibloteket kan du låne en bog der hedder "doping" - kan ikke huske hvem, der har skrevet den, men man kan let kende den, fordi den har en masse røde prikker på omslaget - ligesom bjergtrøjen i Tour de France. I den bog forholder de sig til en masse ting såsom, kropssyn, vindermentalitet, sports troværdighed, doping, udstyr og en masse andet.

    Ellers har Verner Møller skrevet en lang artikkel i JP, som hedder "Danmarks fremtid indenfor internationale sportskonkurrencer". Den blev pupliceret omkring denne her tid for et år siden - som en reaktion på Michael Rasmussens exit fra TDF.

  4. Jalle, søg på google på "Verner Møller". Han forklarer af og til i forskellige artikler hvorfor folk doper sig. Du kan samtidig også søge på "Morten Mølholm". Mølholm argumenterer mod Møller. Han mener i store træk det samme som dig, hvor Verner Møller forklarer dopingen ud fra en definition af "sportens væsen". De benytter begge en masse antikke referencer.

    Men læs det, tror du vil synes det er interessant.

  5. Tror Yetti har ret

    Tror folk fisker efter nogle tal på hvor meget du kan løfte, fx bækpress, squat ovs. (hvis du skulle have prøvet det?)

    Og

    Hvor hurtig er du til at løbe?

    Har du nogen tider på forskellige distancer?

  6. Hej alle!

    Jeg skal løbe marathon i Berlin om 2 uger. Sidste søndag havde jeg en lang tur på 25 km, som gik rigtig fint. I denneher uge har jeg dog næsten ikke fået løbet, fordi jeg har følt mig træt efter det lange løb. Jeg var så ude i dag og det gik virkelig dårligt. Jeg føler jeg har mistet farten, at jeg er stor og langsom. Har tidligere i træningsforløbet følt mig klar, men ligenu synes jeg det ser ret sort ud. Jeg ser lidt dagen i dag, som en generalprøve; jeg skulle lige ud og se at formen var på plads for at have god selvtillid op til løbet.

    Ligenu, synes jeg, det ser ret sort ud.

    Hvad ville i gøre i min situation? Fortsætte nedtrapningen som om intet var hændt, eller tage ud og løbe igen for at blive bekræftet?

    Et andet spørgsmål: hvad plejer i at gøre med nedtrapning? Hvor meget skal man løbe og ved hvilken intensitet?

    Håber i kan hjælpe.

  7. Hej!

    Jeg har selv haft rigtig mange problemmer med skinnebensbetændelse. Ligenu har jeg træningsstop af samme årsag. Jeg vil råde dig til at få en henvisning til i fysioterapeut, de ved en helt masse om det, og kan hjælpe dig med løbestil, skovalg og øvelser.

    Derudover har jeg haft succes med at massere virkelig hårdt i området, hvor det gør ondt. Hvis det er en muskel der er tilgængelig, er den falske rigtig god, ellers fingerne.

    Mit problem har været at jeg i perioder bliver for positiv overfor skaden, også begynder at løbe igen, fordi jeg ikke mærker det en dag eller to. Derfor vær 100 % sikker på at du er klar, når du går igang med at løbe igen. Derudover start meget langsomt (<2 km) og lav de øvelser fysioterapueten instruterer. Få tjekket dine løbesko hos nogen der har forstand på det, og find udaf om du skal have indlæg.

    Musklerne i underbenet belastes 'eksonentielt' (ved hvad jeg mener, mere og mere) jo højere din vægt er. Så det sidste råd er at tabe et par kilo. Så vidt jeg husker er vægten på hælen 3-4 ens kropsvægt (optil 6-8 i spurt), når man lander ned. Så hvis det er muligt så smid lidt vægt, løb i hvert fald aldrig med rygsæk, hvis du har den type skade.

  8. Forholdet mellem løb og cykling er ligesom alt andet konditionstræning afhængigt af intensiteten og personens størrelse. For en person der vejer 70 kg har jeg nogle tal der udtrykker energistofskiftet i henholdsvis iltoptagelse og watt ved forskellige hastigheder for cykling og løb

    løb, 10km/t 2,41 l/min - 803W

    løb, 15km/t 3,45 l/min - 1150W

    løb, 18km/t 4,20 l/min - 1400W

    Cykling 18km/t 2,10 l/min - 700W

    Cykling 24km/t 2,80 l/min - 933W

    Cykling 40km/t 4,80 l/min - 1600W

    Udfra tallene kan man tilnærmelsesvis tale om at forholdet er 1:2 mellem cykling og løb

    Hvor har du de talt fra? Når du skriver 803W for løb ved 10 km/t er det så benenes yddelse eller hele kroppen? (altså incl. varmefrigivelse mv.)

  9. Det gør ondt, hvis jeg trykker på koglen i området, hvor det gør ondt, når jeg løber. Den største smerte mærkes i afsætsfasen, hvor alt vægt er på foreste del af foden. Området hvor det gør ondt var i begyndelsen meget hårdt. Det har dog aftaget. Det gør meget ondt når jeg vågner om morgenen, men aftager i løbet af dagen.

    Jeg er rimelig sikker på at det ikke er skinnebensbetændelse, da dette føles helt anderledes. Har løbet i et par forholdsvist nedslidte sko optil skaden. Ved ikke om det har indflydelse.

  10. Hej!!

    Jeg træner til Berlin marathon, men for 3 uger siden blev jeg ramt af, hvad jeg tror er træthedsbrud. I følge det jeg har kunnet finde om det, har jeg alle syntomerne. Brudet sidder på indersiden har skinnebenet ca. 3/4 oppe af benet mellem ankelen og knæet. Det gør utrolig ondt, når jeg står på den foreste del af foden.

    Er der nogen der har nogle erfarringer med dette? Jeg vil meget gerne igang igen så hurtigt det er muligt. Kan man gøre noget for at det healer hurtigere? Og hvor længe kan jeg forvente at det tager.

  11. Jeg er ved at være forvirret. Jeg synes, der er tusindvis af teorier omkring træning. Selvom jeg forsøger at sotere det værste pop-fysiologi fra, synes jeg stadig, der er mange modsigelser.

    Det skal siges, at jeg træner til marathon, så det er træning til lange løb, der er aktuelt for mig. Jeg har følgende spørgsmål:

    Intervaltræning:

    Hvor lange skal intervallerne være, hvis man ønsker at træne til marathon: gyldendahls løbebog anbefaler 2 x 3 km intervaller. Min idrætslærer siger at intervaller aldrig skal være meget længere end den distance, man kan løbe på omkring 1½ min.

    Hans argument er det bedste resultat fås, ved at pulsen skal være 100 % udervejs. Man kan ikke løbe 3 km med maks puls, derfor er lange intervaller(>1000m) ikke optimale.

    Hvor lange skal pauserne mellem intervaller være? Nogle siger ½ af tiden af intervallet. Synes bare det er lidt voldsomt, hvis man løbe >200 meter intervaller.

    Kontinuert træning:

    10 eller 15 km så hurtigt man kan. Hvor høj er træningseffekten af dette? Det tilvænder kroppen at løbe langt, men bliver man synderligt hurtigere på samme distance?

    Mælkesyretærskeltræning:

    Jeg kan overhovedet ikke gennemskue, hvad mælkesyretærskeltræning skulle hjælpe udover at tilvænne kroppen til belastning.

    Belastningstilvænningsløb:

    Forholdsvis rolige løb på lange distancer. Tilvænning til de lange beslastninger, der er vigtige at kunne tåle, når man løber marathon. Hvor vigtige er de?

    Min egen teori om kvalitet træning bliver der:

    10-20 x 1½ min intervaller 1-3 gange om ugen + 2 lange løb (10 - 30 km) + dvs (fodbold)

    Hvor galt er jeg på den der?

    Og er der nogen der ved hvordan gode løbere gør det?

  12. Det du skriver i dette indlæg er jeg langt hen ad vejen enig med dig i. Ingen tvivl om at Ulrich har haft en markant indflydelse på cykelsporten i Tyskland.

    Men, der er jo også en verden til forskel på at skrive dette, og så at skrive:

    Hvor ville tysk cykelsport som i dag blomstrer med masser af unge, proffesionele talenter være i dag uden knægten fra Rostock? Mange af disse unge ryttere var aldrig begyndt at cykle, hvis det ikke var for "Der Jan".

    Jeg boede i Tyskland fra 2001 til 2004, og de tyskere jeg færdedes blandt havde et stærkt ambivalent forhold til Ullrich. På den ene side ville selvfølgelig gerne at han slog Armstrong, på den anden side var de dybt frustrerede over at læse om hans eskapader på forskellige natklubber, og se ham troppe op til forårssæsonen med flæsk på sidebenene.

    Av for den, man skal sørme passe på med at kritisere de store ikoner :nonono:

    Jeg har ikke hængt Ullrich for at være en fordrukken narkoman, men når man boede i Tyskland var det svært at undgå at følge med i hans udskejelser udenfor sæsonen. Og, manden blev nu altså knaldet for at have taget coke.

    Om manden har været en af det seneste årtis største sportsfolk ved jeg ikke om jeg er enig i. Hvad med langrendsløberne, fodboldspillerne, kuglekasterne, tennisspillere....... Jeg vil påstå at en del af dem tog deres sport noget mere seriøst end "der Jan", men bare ikke var så heldige at være en del af en højt eksponeret sportsgren. Har de set Paula Radclifs træningsprogram uden for løbssæsonen ?

    Nej, hvor kan man finde det? er interesseret i at se hvordan gode marathonløber træner.

    Jeg har ikke noget problem med at Ullrich har tjent masser af penge. Men, netop det at han gør det viser jo med tydelighed at cykelsporten drives på kommercielle vilkår, og ikke ud fra retsprincipper som vi kender dem traditionelt.

    Derfor giver det heller ikke mening at snakke om beviser og indicier. Ullrich kan jo godt køre løb, han kan blot ikke køre de store indbringende løb eller være en del af et hold, der betaler ham +10 mio. om året.

    Ullrich har i en lang årrække nydt godt af de kommercielle muligheder i sporten, det gør han så ikke længere. Det gør ham ikke til en synder, men det gør ham heller ikke til en stor helt eller en martyr.

  13. Hej!

    Sidste torsdag havde jeg et meget hårdt træningspas (>3½ time på et bjerg). De efterfølgende dage havde jeg meget ondt i benene, men det fortog sig og var væk omkring slutningen af weekenden. I søndags løb jeg omkring en ½ time, for at få strukket benene lidt; det var overraskende hårdt, selvom jeg løb meget langsomt. Mine ben føltes hurigt tunge og havde mest lyst til at stoppe helt. I dag prøvede jeg at løbe en tur igen efter samme princip. Det var sammme resultat som søndagsløbet.

    Ville høre, om der er nogen, der har nogle erfarringer med, hvorlænge man føler sig afkræftet efter lange fysiske præstationer. Evt nogle der har løbet marathon.

    Jeg duer virkelig ikke til noget fysisk for tiden; synes det er hårdt at rejse mig fra en stol. Så er lidt bekrymret...

  14. Hej!

    Jeg har samme problem; jeg har fundet udaf, at hvis skoene ikke er snøret ordentligt kommer irritationen. Efter et par kilometer plejer jeg at snøre efter. Specielt omkring vristen - så stramt jeg kan holde ud.