Saint Patrick

Medlemmer
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Saint Patrick

  1. De første 6-8 uger vil man opleve en kæmpe fremgang rent progressions mæssigt. Din hjerne, dine nerver og dine muskler vænner sig til at du styrketræner og derfor vil du bliver meget stærkere uden at dine muskler bliver særligt meget større.

    Du kan ikke regne med at stige med samme fart som i starten, men hvis du bliver ved med at træne på den måde du gør nu skal du nok se resultater. De kommer desværre bare ikke så hurtigt som i starten.

    Takker for svaret White :cool:

    Er selvfølgelig også klar over at der kommer et tidspunkt hvor det bliver svært at blive ved at stige...! Men kunne man evt ik gå ned i rep til en 5-6 stykker og så tage det 4 gange i stedet!? Eller er der andre måder at gøre det på? Kommer jeg hele vejen rundt med valg af mine øvelser?

    Hvad siger i andre? :dry:

  2. Hej alle på Mol :cool:.

    Jeg er en gut på 27 som siden første Marts i år er begyndt at træne systematisk.. Den første månede koncentrede jeg mig udelukkende om konditions træning! Mest af alt for at tabe nogle Kilo fedt inden jeg så gik over til styrketræningen, hvor jeg jo gerne skulle tage lidt kilo på igen. Dog ikke fedt denne gang, men muskler selvfølgelig. :superman:

    Mine nuværende Mål er:

    Højde: ca 1.90cm

    Vægt : 95-96kg

    Efter min måned med koditions træning, var jeg nede på ca 91-92kg, så der skete virkelig noget i den måned..! Nu to måneder senere med systematisk styrketræning, er jeg steget ca 4kg i vægt og musklerne er begyndt at vise sig :4thumbup: .

    Mit fullbody program ser ud som følgende:

    Dødløft

    Squat (fri)

    Benchpres

    Skrå Benchpres

    Chin ups

    Dips

    Millitary (siddende)

    Bent over barbell

    Preachers Bench (dumbell)

    2 valgfrie mave øvelser

    Alle øvelser har jeg kørt 3x8 i to måneder nu! Har også lagt noget progression ind så jeg steg i vægt hver 2 til 4 trænings gange, alt efter øvelserne.. Min trænings cyklus har været sådan at jeg har trænet hver anden dag! alså træning mandag, Onsdag, Fredag, søndag, tirsdag ovs... I de dage jeg ik har trænet, har jeg kondions trænet ind i mellem.

    Kunne først og fremmst godt tænke mig at få lidt respons angående min måde at have grebet det hele an på & hvordan i syntes mit program ser ud!? Både med valg af øvelser, gentagelser & hyppighed ovs...

    Efter to måneders styrketræning på denne måde, er jeg nemlig nået et punkt hvor jeg har svære ved at stige i vægt så ofte som i starten (sjovt nok :blush: ). hvad kan jeg gøre for at jeg ik helt stopper med at stige i vægt!? håber der er nogle kloge hoveder, som gider øse lidt ud af deres viden, så jeg kan komme videre...

    Hvis jeg har undladt noget, så spørg endelig! kan bruge alt den information/viden jeg kan få :cool: .

  3. Tillykke med vægttabet.

    Jeg vil lave programmet sådan:

    Squat

    Chin ups

    Bent over Row <-- Basisøvelse 1 for ryggen

    Dødløft

    Bænkpres

    Millitary

    Dips

    Preachers bench dumbbell

    Mave

    Du kan lige så godt lave 3x8 i alle eller 2x8 i alle.

    Det er de store øvelser som du skal have "kodet" ind i nervesystemet + det er de øvelser som giver den bedste testosteronfrigivelse.

    Men hold dig fra 3-split, her de første par år.

    Tak for svaret Blitz :cool:

    Dvs 3x8 i alle øvelser er fornuftigt nok at ligge ud med? Hvor tit bør jeg egentlig øge vægten i de forskellige øvelser.. Nogle øvelser er det jo storset umuligt at have progression i hver uge! hvordan bør jeg gribe det an?

    En anden ting som jeg har tænkt på, er om jeg burde variere mine øvelser noget mere!?? Er det ik noget med at der er skidt at køre de samme øvelser uge efter uge? eller er det bare en skrøne? :wink:

  4. Hejsa...

    Så er jeg endelig kommet i gang igen efter små 5 måneders pause..! Er startet her fra den 1. april af i år med med et spilt program & har i og for sig også virket okay..! Skal lige siges at jeg 3 uger inden jeg startede med styrketræningen, smed 4kg via hård motionstræning og en total omlægning af min kost.

    Nu er jeg så kommet lidt i tvivl om hvilket program som er det mest optimale!? Ved godt det er svært at svare entydigt på, men efter at have læst en del indlæg herinde, peger det i retning af et "full body program".

    Mine mål pt:

    Højde: 189cm

    Vægt: 92kg

    Mit spilt program så således ud:

    Mandag & torsdag: Bryst & Biceps (3 øvelser indenfor hver muskelgruppe. rep 3x8).

    Tirsdag & Fredag: Ryg & Triceps (3 øvelser indenfor hver muskelgruppe. rep 3x8).

    Onsdag & Lørdag: Ben & skuldre (3 øvelser indenfor hver muskelgruppe rep 3x8).

    Maven blev kørt hver anden dag, sammen med de andre muskelgrupper.

    I går startede jeg så et full body program op & det ser ud som følgende:

    Squat 2x8

    Dødløft 2x8

    Bænkpres 3x8

    skrå bænkpres 3x8

    Preachers bench dumbbell 3x8

    Millitary 3x8

    Dips 3x8

    Chin ups 2x8

    Bent over barbell 3x8

    Mave (2-3 forskellige øvelser)

    Træningsdage: Mandag, Onsdag, fredag, søndag, tirsdag, torsdag ovs... minimum 1 dags pause efter hver træning!

    Grunden til at jeg har har valgt at nøjes med 2x8 i både squat, dødløft & chin ups er pga hårdheden i disse tre store øvelser.

    Nu kunne jeg så godt tænke mig at høre jeres kommentare angående mine to programmer & hvilket et som virker mest optimalt? Og om jeg bør fravælge/tilvælge nogle øvelser?

    Derudover er jeg i tvivl om jeg skal satse på 3x8 & 2x8 i de forskellige øvelser eller om jeg bør vælge en anden methode?

    Håber meget på at jeg kan få nogle gode råd fra jer "proffer" derude, så jeg kan få skruet et optimalt træningsprogram sammen.. Hvis der er noget i vil vide om mig, så spørg endelig :cool: