Julle85

Medlemmer
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Julle85

  1. Hej..

    Tak for jeres svar :) jeg er dog stadig lidt i tvivl om hvad jeg gør - hvor lang tid tager operationen ca.??!

    Hej...

    Jeg fik lavet mit korsbånd, da jeg var 19, det tog ca to timer. Til dit spørgsmål øverst... - Jeg valgte altså fuld narkose! Og det var jeg glad for! - selvom det skal siges at jeg havde det temmelig skidt i mange timer efter jeg vågnede op... Men hvis man kan holde ud at overvære sådan en operation, er det sikkert meget fascinerende, jeg var vist bare en kylling!

    Good luck...

  2. Hey KeyserS

    mit første gode råd til dig vil være at styrke musklerne i lår, læg og hase forud for operationen - du får i allerhøjeste grad brug for at der er noget "godt" - både af hensyn til dit nye korsbånd, men også fordi du meget hurtigt mister styrke og kraft lige efter operationen. Det eneste der ikke kan anbefales at du laver er leg extensions, og meget anbefalelsesværdig er vippebræt og swissballøvelser.

    Efter operationen giver det helt sig selv - du får nogen øvelser med hjem, som du skal lave flere gange dagligt. Hvis du ikke automatisk får tilbudt fysioterapi til genoptræning - som foregår på små hold med andre, og som normalt starter op 2-3 uger efter din operation, så skal du insistere, det er ikke noget man kan gøre "selv". Det er et træsomt arbejde du skal igennem - meget kedeligt, for du vil garanteret en hel masse andre ting end det du lige "får lov til".

    Der gik flere måneder før jeg fik lov at løbe, men jeg måtte gerne gå så langt knæet orkede fra den dag jeg blev opereret - og måtte cykle efter ca 4 uger (men det er jo ikke tour de france tempo man lægger ud med... :laugh: )

    Hvis du passer din genoptræning (både hos fyssen og dem, du selv skal lave hjemme/i center) så er jeg temmelig sikker på at du kommer til at løbe og gøre alle de ting igen, som du gerne vil :bigsmile: Husk - tålmodighed er en dyd !! og stædighed og vilje er en nødvendighed !

    Når det er sagt, så vil jeg sige glæd dig - jeg ville ikke have undværet min rekonstruktion :bigsmile: Det er fedt at være igang igen med alle de ting, som var umuligt at gøre med et overrevet korsbånd! og det er fedt at have et stabilt knæ at gå på :smile:

    Good luck med det hele :bigsmile: det skal nok gå godt !! :bigsmile:

    /Vivsen

    (ps. jeg har iøvrigt en genoptræningslog et eller andet sted her på sitet, hvor du kan se, hvad jeg har været igennem af øvelser m.m. )

    Hey

    Jeg må lige spørge dig, kender du så også et sted med nogen hold, som træner de helt hårde ting (ting, som skal trænes for at komme til at spille håndbold igen fx), koordination, speciel styrke, hop osv? Det synes jeg nemlig er meget ubehageligt at skulle stå for selv uden en fagmand, der ligesom holder øje med det undervejs, og jeg vil så gerne tilbage til håndbolden...

    J

  3. Jeg står i den uheldige situation, at jeg er ganske forelsket i håndbold, og i øvrigt har været det i 10 år. Desværre resluterede det også i, at jeg rev mit korsbånd over, og det er nu et år og 4 måneder siden, det blev opereret. Jeg vil meget gerne spille igen, jeg ved det er noget nær den værste sport at vende tilbage til, men jeg ved også, at mange har gjort det alligevel.

    Er der nogen, som er vendt tilbage til håndbold, og kan fortælle mig, hvordan de gjorde? Også ren mentalt set (jeg er virkelig nervøs! har ikke spillet håndbold rigtigt i 2 et halvt år, da det tog mig tre gange at rive korsbåndet helt over).

    Jeg kunne også meget godt tænke mig at høre nogen anbefalinger på nogen rigtig gode fysser! Jeg følte mig ret forladt af systemet, da jeg kom ud af genoptræningen 6 måneder efter operationen, og det jeg har brug for er træning, de sidste 20% for at knæet kan holde til håndbold, retningsskift, hop, koordination osv. Er der nogen, der kender nogen hold eller nogen steder, hvor det er det, man laver under overvågning af en fys, som kan give gode råd? (Altså virkelig hård, personlig træning, ikke de der ting, man skal lave på knæhold lige efter operationen).

    Sidst vil jeg lige høre, just in case, er der nogen, der har prøvet at rive korsbåndet over to gange, og bliver resultatet dårligere end første gang (hvis man altså bliver opereret ordentligt)? Jeg har faktisk fået at vide, at det nye korsbånd er stærkere end det gamle... Men synes man får forskellige ting at vide alle de steder, man spørger... og nå ja, man får vel ikke forsikringspenge, hvis man springer det en gang til?

    Håber rigtig meget nogen (mange) har lyst til at fortælle mig, om deres erfaringer...

    Julie