Rosepige

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Rosepige

  1. Hejsa

    Jeg er - som så mange andre - enormt glad for min Garmin FR405.

    I mindre tuneller, - under veje og lign. - virker de fint og taber ikke signal. Påtænker at du at løbe fx Broløbet kan den altså ikke holde signal under tunellen på 4 km, selvom bil-GPS'en klarer det fint.

    Generelt er løbe GPS'er meget mere følsomme end Bil-GPS'er, der antager du er på vejen og også er noget større.

    //Rosepige

  2. Da jeg var 18, havde jeg præcis de samme mål som dig. 184cm og 106kg. Jeg udviklede en lille spiseforstyrrelse og tabte mig 30kg over de næste 2 år.

    Nu er spiseforstyrrelser jo ikke rigtig på mode længere, så jeg vil istedet foreslå dig at købe Rapid Fat Loss (Du kan købe den som e-book, du får den med det samme og kan læses på 2 dage) og følge den.

    Jeg har læst en del på forfatterens - Lyle McDonald - forum og har pt. to fede kolleger på diætten. Jeg tror på det.

    Held og lykke. :smile:

    Jeg håber virkelig at ovenstående er en joke!

    Kære Ironman1992; - jeg tror hverken du har brug for en spiseforstyrrelse eller en lynkur! Det lyder tværtimod som om du har brug for lidt mere viden om sund kost og motion!

    For det første ville jeg prioritere cardio over styrketræning hvis hovedformålet er at tabe vægt. Sørg for at variere cardio, - Løb, cykling og svømning er gode bud at veksle imellem. Hvis du kører det samme hver dag er der en stor risiko for overtræning.

    Mht. styrketræning tror jeg du skal være noget mere træningsvandt før det giver mening at træne så meget styrketræning. Prøv med kun hver anden dag, - ellers får musklerne ikke en chance for at bygge op, - de bliver bare nedbrudt.

    Mht. kosten skriver du at du spiser utroligt sundt. Hvad vil det præcis sige? Hvad spiser du til hovedmåltiderne? Hvad spiser du til mellemmåltiderne? Hvad ryger der ned af snacks/slik/kiks etc. i løbet af dagen? Drikker du nogen form for sodavand/saft el. lign.?

    Tænk også på mængderne! Hvis du træner meget har du brug for kulhydrat og men man har oftest - jeg selv inklusive - en tendens til at proppe dobbelt så meget ris eller kartofler på tallerkenen som man har brug for!

    Post evt. hvad du spiser hele dagen i morgen og så er jeg sikker på at der er nogle der gerne vil hjælpe dig:)

    //Rosepige

  3. Jeg mener ellers at det er 1 KCal(KiloKalorie, eller 4,186 KJ), der skal til at varme 1 liter vand, med 1 Kelvin. Lyder rimeligt vildt at det kun skal 4,186 Joules til at varme 1 liter vand med 1 Kelvin :laugh: Altså 4,186 Watt i 1 sekund til at opvarme 1 liter vand med 1 kelvin hehe

    Hej R0mme1

    Nu har jeg slået det op, og jeg må desværre erkende at du har ret :blush: Men jeg mener nu stadig at det er en skrøne at man taber sig af at drikke øl, så længe den er kold nok

  4. hehe. Nej den med iskold øl er en ofte hørt skrøne! Jeg ved ikke hvor mange kalorier der er i øl, men problemet er som regel, at folk glemmer at regne om fra kalorier til kilokalorier. Morgenhyrderne på radio100 fm ævlede også på et tidspunkt om det samme, bare med kalorielet is. Det skulle jo varmes op helt fra -18 grader! Så de nåede frem til at man faktisk tabte sig ved at spise is, men de havde selvfølgelig også lige glemt den lille faktor 1000!

  5. Hejsa.. Jeg er ikke specielt fysiologi-ekspert, men kan da fortælle, at der bruges 1 kalorie til at opvarme 1 liter vand 1 grad (celcius). Dvs. hvis du vil opvarme en liter isvand (temperatur 2 grader??) bruger du 35 kalorier. Du skal dog være opmærksom på at dette er kalorier og IKKE kilo-kalorier, som man normalt regner energiindtag og -forbrænding i. Det giver derfor ikke meget i det samlede regnskab :wink:

  6. Du skal bare være opmærksom på, at bare fordi vægten har 100 g eller 50 g intervaller behøver det ikke nødvendigvis at være ligeså præcis. Min vægt har 100 g intervaller, men kan absolut ikke reproducere min vægt på samme 100 g. Den kan i hvert fald nemt svinge 300 g eller mere ved tre gentagne vejninger. Det er en OBH vægt (tror jeg nok)... Om findes mere præcise ved jeg ikke, men jeg synes naturligvis det er lidt tåbeligt at lave intervallerne mindre end vægtens præcision :sneaky2:

  7. Okay. Gik det godt?

    ... en anden ting: Jer der allerede er på uddannelsen - enhver krævende uni-uddannelse for den skyld; hvordan får i økonomien til at hænge sammen? .. Lejlighed i kbh er som bekendt ikke helt billigt. Har i et fritidsjob ved siden af studiet, og er dette muligt? (jvf. idrætsuddannelsen).

    Jeg er netop ved at færdiggøre civilingeniøruddannelsen, (der også har et meget højt antal timer på uni pga. mange laboratorietimer, som det vidst også gør sig gældende på idræt). Jeg har igennem hele studiet arbejdet uden problemer. Nogle semestre lidt (5-8 timer om ugen) og andre er der virkelig blevet knoklet igennem med studie og arbejde op til 15 timer om ugen. Jeg mener ikke det er noget problem at studere på uni og samtidig arbejde ved siden af i MODERAT omfang. Det er ikke det, der afgør dine resultater på uni (kommer selv ud med et snit over 10,5) men derimod dine prioriteringer, evner, talenter osv. Det er klart, der ikke er tid (eller råd) til at fare i byen hver weekend, hvis du gerne vil klare dig godt (og på normeret tid) men et studiejob i begrænset omfang er helt fint. Især er det en fordel hvis du finder et studierelevant job, helst så tidligt som muligt.