jwl

Medlemmer
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by jwl

  1. Ja beklager, endnu et løberknæ. Det er desværre meget almindeligt åbenbart.

    I går på den lange søndagstur, løb jeg ind i smerter på ydersiden af venstre knæ efter ca. 22km, og måtte så lunte/gå hjem. Går ud fra det er en slags løberknæ. I dag gør det stadig en smule ondt når jeg, dog særligt når jeg går _ned_ af trapper.

    Jeg havde ellers lige fået buk med noget lignende på mit højre knæ, og da det alle dage altid har været mit højre ben der har "drillet", er jeg lidt mere bekymret når det venstre pludselig slår ud.

    Og ekstra ærgeligt nu formen er i top her en halvanden måned før CPH Marathon.

    Er det til at redde, eller må jeg indstille mig på nogle ugers nedtrapning og så op igen, evt. med henblik på Berlin Marathon til efteråret?

    Sidespørgsmål, nogen med erfaring fra Berlin? Er det til at deltage i, eller er det ligesom med New York marathon, som man skal være heldig at få plads i?

  2. Hej alle...

    Jeg søger enten bekræftelse eller lidt råd om ved følgende betragtninger.

    Har i den seneste tid fået en stigende ømhed i især højre ben og nu også muligvis en mindre form for løberknæ - eller begyndende herpå. Det skyldes sandsynligvis jeg har løbet i forkerte sko, da jeg for nylig fik lavet løbetest og nye sko der skulle passe bedre til min løbestil. Kan mærke at de virker bedre, men jeg har nok forvoldt skade alligevel med de gamle sko.

    Jeg har planer om at løbe CPH marathon her til foråret og er nu på et stadie hvor jeg har løbet 15km et par gange uden vanskeligheder - i hvert fald ikke konditionsmæssigt, men med ømhed i højre ben og ondt i knæet. Så jeg tænker det er vel bedre at nedsætte løbemængden nu, så jeg kan nå at komme ovenpå igen inden marathon.

    Både hvad jeg selv oplever og hvad jeg har kunne læse mig til, er det primært på længere ture den slags smerter sætter ind, så vil det være en god ide i et par uger at holde sig til kortere løbedistancer? Og hvordan mærker man om man blot er almindeligt øm eller om man har en egentlig skade?

    Håber det gav mening :)

  3. Jeg ved ikke lige det med at smide kilo da jeg i forvejen er noget ala hvad man vil kalde undervægtig, så jeg skulle snarere undgå at det går helt galt. Ellers tak for kostrådene. Løbet er godt nok om morgenen og jeg har det pt. bedst med at løbe om aftenen, men jeg skal nok få lagt nogle af turene ind i morgentimer for at prøve det som du siger.

  4. Jeg har planer om at vil prøve at løbe halvmarathron om 9 uger, nærmere betegnet Powerrade Halvmarathon d. 1 oktober i år på Amager. Jeg fandt en halvgammel bog af Ole Jacobsen på biblioteket hvor deri er et trænningsprogram på 10 til halvmarathon, som jeg synes så meget fornuftigt, selvom det lige er en uge længere tænker jeg det burde være muligt.

    Jeg har aldrig løbet fast efter et program, men bare sådan lidt sporadisk når jeg havde lyst. Som det er nu løber jeg 5,5km på CA 25-26min og 8km på ca. 40-42min. Uden at jeg føler mig helt overanstrengt. Igår prøvede jeg at løbe de 5,5km med et billigt pulsur og det gav ca. en gennemsnitspuls på 165 sådan i normalt tempo. Jeg har ikke forstand på hvad ens puls skal være, så lyder det meget fornuftigt eller..?

    Programmet er rimelig simpelt med 3-4 gange om ugen, og så hver søndag med en lang distance som i de sidste uger er på 16-18km og de øvrige dage 5-10km.

    Så kort sagt, lyder det meget realistisk eller er jeg for overmodig? For jeg må nok erkende at jeg ikke er den bedste til at følge programmer og har heller ikke noget større mål end bare at gennemføre, og komme igang med at løbe længere distance som jeg bedst synes om.

    Så er det fint nok med bare langsomt at løbe længere og længere distancer uden at lave noget videre specielt som fx intervaltrænning? For lige med det har jeg det lidt svært, da jeg det bedst med bare at løbe et fast tempo hele vejen uden at standse, og har jeg svært ved at komme igang igen hvis jeg fx har skulle stoppe for rødt lys i et minut eller hvis jeg først er begyndt at gå, men at det giver problemer er måske netop et tegn på at man også burde prøve at træne intervaltrænning ..?