nex

Medlemmer
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by nex

  1. Umiddelbart synes jeg, at det du allerede har gang i virker ganske fornuftigt. Jeg kan derfor godt forstå din frustration.

    Det er vigtigt at du får protein nok, og dine 140g er for lidt. Ca 2g pr. legemesvægt er mere passende om dagen. Desuden er det vigtigt at du spiser protein til hvert måltid, altså ca. 5-6 gange om dagen, og ikke kun enkelte gange i løbet af dagen. Sørg især for at indtage protein efter træning. Desuden skal du supplere dit proteinindtag med kulhydrat og fedt.

    Desuden må dit energiunderskud ikke være alt for højt, så vil kroppen selvfølgeligt prøve at forbrænde hvad der end er i kroppen.

    Håber det kan bruges.

  2. Hej

    Som du selv beretter om, er både din vægt og fedtprocent lidt lavt i forhold til normalværdierne.

    Jeg mener ikke at dette er grund nok til at vælge at tage på, hvis man gennem livet har ligget lavt og man ellers er velfungerende.

    MEN du nævner at din menstruation er uregelsmæssig, hvilket er en klar indikation på at din krop og hormonsystem ikke fungere som det skal, selvom det måske ikke giver dig gener. Mange af kroppens hormoner, herunder reproduktionshormoner der styrer menstruationen, laves udfra fedt, og har vi ikke nok fedt, kan hormonniveuerne ikke opretholdes og der vil ses forstyrrelser, ligesom din uregelsmæssige menstruation. Dette er noget du kan se og mærke, men der vil være mange hormonsystemer i din krop der ligeledes vil være påvirkede af manglen på tilstrækkeligt fedt, og dette er ikke nødvendigvis noget du selv vil opdage.

    Jeg vil råde dig til at konsultere en læge. Det er vigtigt for din krops sundhed, at der er nok substrat til hormondannelse og andre processer som kræver fedt.

    Vi er meget vand til at se fedt som noget "slemt" og usundt, og det er det bestemt ikke! NOGET fedt er usundt! Men det er vigtigt at få tilstrækkeligt af det for at kunne fungere optimalt.

    Så hvis du indtager en lille mængde fedt, ville det nok være en god ide at supplere med noget mere. Men spis sundt fedt. Især er det vigtigt at du indtager essentielle fedtsyrer, som kroppen ikke selv kan danne.

    Sundt fedt er f.eks. nødder, frø, kerner.

    Desuden er det selvfølgeligt vigtigt at du i det hele taget indtager mere energi end du forbruger for at få vægtøgning, og da du træner meget og derfor forbrænder meget, kan det være du skal overveje at øge dit madindtag.

    Håber dette svar hjælper.

  3. Først, så skal man huske på at hvis man vil tabe sig, skal man holde sin forbrænding igang, hvilket vil sige, at man skal spise flere mindre måltider. Det skal helst ikke gå mere end 3 timer mellem måltiderne. Så nej, man skal ikke vente til maven knurrer!

    Grunden til man ikke skal gøre det er, at vores sult eller madbehov ikke kan forklares udfra knurrelyde. Husk på at tarmene også laver mange lyde når man lige har spist, og der kan det jo ikke være på grund af sult.

    Knurrelyde fremkomer af muskelaktivitet i tarmene eller mavesækken.

    Ja, man hører ofte lydene når man ikke har fået mad i lang tid, men der er ikke en klar sammenhæng. Derfor er knurrelyde ikke lig med sult.

    Så det er hverken godt eller skidt at høre knurrelyde. Dem skal man se bort fra i forbindelse med vægttab. De er bare et tegn på at der er peristaltik, tarmens muskelbevægelser.

  4. Hvor meget forbrænder man ved styrketræning?

    Ved konditionstræning er det nemt at holde øje med ens forbrænding, det kunne være lækkert hvis man også havde et metode til styrketræning. Så man kan tælle den tid man styrketræner med i sit samlede energiunderskud...

    Altså f.eks.: hvor mange kcal forbrænder man pr. time ved styrketræning??????

    (Dette er sikkert svært da der er individuelle forskelle og forskel i intensiteten af træningen...)

  5. Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor meget protein man skal indtage om dagen for at opbygge større muskler?

    Altså hvor mange gram protein pr. kg legemesvægt pr. dag skal man indtage f.eks. som "normal", og hvor meget mere hvis man ønsker at opbygge større muskler?????????

    Jeg styrketræner hveranden dag i ca. en time. Derudover konditionstræner jeg også, da jeg ønsker at øge min muskelmasse samtidig med at "tabe" de sidte par kg.

    (Jeg ved godt at man ikke vil opnå et egenligt vægttab, da man styrketræner, men så i hvert fald nedsætte fedtprocenten.)