Tube

Medlemmer
  • Posts

    585
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Tube

  1. Jeg er opvokset med at fyldet til maden som regel er enten ris, pasta eller kartofler(som regel det sidste). Kunne godt tænke mig, at lave evt. nogle salater med nogle af de mere "moderne" energi kilder. Bulgur, quinoa, linser, bønner og andre ting og sager jeg dårligt kan identificere. Nogen bud på hvordan man kører det ind?

    Mvh

  2. Hvad med Gay? Har han helt meldt sig ud?

    Det ser ikke sådan ud 14.51 på 150 m (

    ), under ca. samme forhold som Usain Bolt løb 14.36 på i 2009. Men om vi skal vente til VM med at se det endelige opgør er vist ikke helt klart

    Edit: Hov Tyson Gay siger da også i interviewet, at han løber diamond league i New York

  3. Usain Bolt har sæsondebut på torsdag i Rom. Det bliver på 100 m hvor han kommer op i mod Asafa Powell og Christophe Lemaitre. Efter en 2010 sæson, der dels var nedprioriteret og skadesplaget, bliver det spændende at få en indikation af hvor han er!

    Btw. har jeg tænkt lidt på hvad sådanne sprinter egentligt kan på de lidt længere distancer ex. 800 m og 1500 m? Har før trænet med sprintere og set, at de løb nogle pæne intervaller i grundtræning(500-600m) om vinteren. Og de har vel sikkert også en god løbeøkonomi eller hvad?

  4. Hej

    Jeg var så uheldig at være impliceret i et trafik uheld i tirsdags. Jeg slap dog med at få min venstre hånd i gips med mistanke om et lille brud ved tommelfingeren en knogle der har en flade mod håndleddet. Mit spørgsmål er så, i hvilket omfang må man træne(løb, styrke, badminton) med hånden i gips(til lige under albuen)

    Mvh

  5. Nu er det godt nok lidt tid siden jeg har siddet i en romaskine, men mon ikke der står s/m og det står for stroke/minut? Det lyder som om det kunne passe med værdien på 34-36 :smile:

    Det ville give mening, men husker det godt nok som m/s. Jeg må hellere dobbelt checke i morgen, når (hvis) jeg kommer derned :) Tak for svar!

  6. Hej

    Jeg bruger tit romaskinen, som opvarmning til min styrketræning. På displayet er der angivet en størrelse med enheden m/s, der gerne ligger omkring 34-36. Har overvejet om det kunne være meter pr. sekund eller meter pr. stroke, men ingen af de fortolkninger lader til at stemme overens med værdien. Det kan godt være der er et helt indlysende svar, men jeg har stirret mig blind på det. Så - hvad betyder det?

    M.v.h. Tobias

  7. Fodboldtræningen i sig selv er glimrende interval træning! Hvis du fortsætter med det vil din form hurtigt forbedres.

    mvh Andreas

    Enig! Fodbold en gang om ugen bør være rigeligt, hvad de korte intervaller angår. Fokus bør være de lidt længere intervaller, som SportsFys også nævner indledningsvis. Uden at det skal tages som nogen fornærmelse, er 3,7 km på 20 min, for en mand i sin bedste alder, uden vægtproblemer, ikke særlig imponerende og det kan de lange intervaller helt sikkert gøre noget ved.

    Intervaltræning er dog hård kost og din skadeshistorie i betragtning, er det vigtigt at være meget opmærksom. Nogle pointers til at undgå skader kunne være:

    - Løb på varieret underlag(græs, grus, sand, asfalt, løbebånd)

    - Lyt til kroppen!

    - Løb nogle rolige ture indimellem(Prøv at løb ca. ligeså mange km rolige ture som AT og IT træning)

    - Hvis du har fået nogle styrkeøvelser af din fys, er det en rigtig god idé at forsætte dem og øge belastningen i takt med at du bliver stærkere

    Mvh Tobias

  8. Jeg tror xraz tanke er at det er en smule hasarderet at gå efter en tid på nøjagtig 14:30. Det er rigtigt, at hvis man kun lige akkurat kan klare at løbe 14:30, opnås de bedste resultater, ved at løbe så konstant så muligt eller en anelse progressivt. Men har man bare en lidt overskud, bør man gå efter at løbe 14:00-14:15 så man ikke risikerer og fejle, fordi man misser sidste runde med et par sekunder.

  9. Løberen i Aalborg ved tyren på vesterbro giver vist en ret god vejledning mht sko :)

    Man kan da sagtens tage til lægen først, der ikke noget at miste. Men programmet har en meget balanceret progression, og lytter man til ens krop vil jeg vurdere risikoen som minimal. Man kan yderligere beskytte sig selv ved, som du selv er inde på, at købe gode sko og evt. løbe på jævne bløde underlag(græs, stier med fint grus o.lign.)

  10. Jeg vil ikke mene det er noget særlig godt mål at bruge. Det er som AndreasH siger udmærket at se på om man kan arbejde ved en given intensitet i watt med en lavere puls, eller om man ved den samme puls kan levere flere watt.

    Men jeg tror ikke man kan sammenligne værdien watt pr hjerteslag, ved to testninger hvor den ene er har kørt puls med en puls på 120, mens den anden er kørt med puls 180. Det er klart at ved lav puls(tæt på hvilepulsen) er værdien meget lav, da man ikke får meget bang-for-the-bucks med de slag hvilepulsen bruger. Når man langsomt øger sin puls vil værdien stige, da der langsomt bliver trådt flere watt i, om den bliver ved med at stige hele vejen op til max pulsen skal jeg ikke kunne sige. Man kunne godt forestille sig at den faldt en smule tæt på max området, hvor kroppen begynder at benytte mindre effektive energiprocessor.

    Håber det var klart, lidt svært at forklare, mere matematik end fysiologi ;)

  11. Det undrer mig lidt, at der kommer så mange rekorder i svømning. Det jo ikke fordi det er en ny sport, er det pga. udstyr eller nye træningsmetoder eller hvad er det der gør forskellen?

  12. Newline lavede engang løbesokker med gummidupper på undersiden og specielt til højre og venstre fod. Det kan være du kan finde noget tilsvarende, så giver det vel næsten det samme som at træne i bare fødder.

  13. Synes nu ellers det er en meget pæn fremgang med 10 min på en 10 km på 3 måneder, tror jeg da der er flere der vil være ovenud tilfredse med.

    Der ligger en del marathon programmer derude, bl.a. Dourun og ellers kan du bare google løs. Alternativt kan du jo låne en bog på biblioteket. Gyldendal's løbebog har en del gode programmer.

    Ellers synes jeg du er inde på noget af det rigtige, med at øge træningsmængden og få smækket nogle intervaller ind, bare sørg for at gøre det kontrolleret. Du siger du træner en 3 gange om ugen. Går udfra at du så her løber de 8-12 km. Et forslag til en progression kunne være:

    Niveau 1:

    1-2 ture af 8-12 km

    1 længere tur

    1 let jog 4-5 km

    1 interval (opvarmning 2-3 km 4x2 min. i 5 km tempo, jog af)

    Niveau 2:

    2 ture af 10-14 km

    1-2 længere tur

    1 let jog 4-5 km

    1 interval (opvarmning 2-3 km 6x2 min. i 5 km tempo, jog af)

    Niveau 3:

    2-3 ture af 10-14 km

    2 længere tur

    1 let jog 4-5 km(eller total pause)

    1 interval (opvarmning 2-3 km 6x2 min. i 5 km tempo, jog af)

    Kør et par uger, på hvert niveau og når du føler du er klar går du videre til næste niveau. Vil anbefale at lægge en pause eller let jog efter interval dagen

    Men bare et forslag

  14. Som nævnt har det været svært at bevise motions positive effekt i forbindelse med vægttab. Her kunne du måske vælge at henvise til den lavere dødelig aktive med overvægt har, det er vist i et studie, der bliver referet her på MOL. Udover det var der en artikel om netop det(en påstand der nok dræber en del kaniner her på MOL) med motion og vægttab i Weekendavisen, og da jeg netop nu udskriver mit SRP i Matematik og Fysik har jeg da også lige opsporet den for dig.

    Løb for livet

    Weekendavisen 12 oktober 2007, 4 . sektion side 5

    Du får lige teaseren med: Motion. Du lever længere og bedre, hvis du rører dig, men tro ikke, at motionen får dig til at tabe i vægt!

    I samme ombæring fandt jeg

    Fedtets mytologi

    Weekendavisen 23 juli 2004, 1 . sektion side 1

    Det er ikke vægt, der gør det usundt at være fed, men inaktivitet. Og så er slankekure i øvrigt farlige og i bedste fald nytteløse. Forskerne er enige: Man kan ikke tabe sig.

    Ved ikke om du kan bruge det, i al fald held og lykke med projektet, jeg er bare pikke glad for at være færdig :D

    EDIT: Glemte lige at sige at du kan bruge din skoles login på skoda.emu.dk til at finde dem, hvis du ikke vidste det

  15. I badminton har gulvet en stor betydning mht skadesrisikoen i og med der er mange pludselige retningsskift, og gentagne hårde opbremsninger i form af stemskridt. Og min erfaring er at det "punktelastiske gulv", typisk en grøn gummi beklædning oven på beton(som du selv siger), giver en ret væsentlig forøgelse af antallet af skader, samtidig med at man hurtigere oplever muskulær træthed(lavere præstationsniveau og kramper). Det er naturligvis kun erfaringer, men har hørt mange udtrykke utilfredshed med at skulle spille steder hvor der er den type gulv.

  16. Så vidt jeg ved kan man ikke ændre sin lungekapacitet synderligt gennem træning(nu blev jeg færdig med biologi i år, så har ikke lige en biologibog at støtte det op på). Men som allerede nævnt kan man få bedre kontrol med de muskler der kontrollerer åndredrættet. Jeg mener faktisk at have set et apparat, der var designet til at styrke ens åndredrætsmuskler. I reklamen for dette apparat fremgik det, at ens oplevelse af hvor hårdt noget er, styres meget af hvor hård belastning åndedrætsmusklerne er udsat for, og derfor skulle de i det mindste have en psykologisk effekt, men det skal man nok tage med et gran salt, det er jo trods alt reklame.

  17. "I et for nylig afsluttet studie viste vi, at netop løbeøkonomien blev forbedret markant ved sprinttræning – meget mere end man ville forvente ved et ”almindeligt” løbetræningsprogram"

    Hvad bestod den sprinttræning af? Var det bare alm løbe pas? eller var det mere en stor bunke af de mange øvelser sprinterne laver ved siden af ? Kan man evt få en eller anden form for henvisning til deres for nyligt afsluttede studie?

  18. Hej Meezer tak for svaret.

    Hævelsen gik i sig selv i løbet af en dags tid dog kun ved hjælp af "CE"-delen. Tror underlaget var faktoren der gjorde udslaget, tilsynelandende kender jeg ikke mig selv godt nok til at vide hvornår noget bare skal løbes væk eller hvornår jeg skal stoppe med det samme. Men det er altid noget at det ikke var en egentligt skade, så man skulle til at holde pause.

  19. Efter en løbetur lørdag aften, vågnede jeg op med en pæn væskesamling over knæet. Havde lidt knas med knæet på løbeturen, men ikke noget jeg troede var noget og ikke noget der fik mig til at stoppe. Jeg har før haft det og der er det bare forsvundet igen, men hvad skyldes det? Og kan det være "farligt"? Og skal jeg tage nogle forholdsregler?

  20. Tror jeg læste på peakperformance, at åndedrættet er kroppens psykiske barometer for hårdheden af ens præstation. Så tiltrods for der i flaskehals områderne ikke er kommet nogen betydelig forbedring, kan det rent mentalt give et boost. Og det kan jo på længere sigt give en forbedring i et af flaskehals områderne :smile: