jansejr

Medlemmer
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by jansejr

  1. gripmaster spørger på intensitet ved opvarmning. Det er rigtigt at for høj intensitet i opvarmningen kan betyde at du "halter bagefter" resten af timen, men jeg tror nok du skal helt op i den anaerobe zone, før det får nogen praktisk betydning. Normal opvarmningszone er 50-65% af maxpuls dvs for dit vedkommende (forudsat max er 164bpm) 82-107bpm

  2. Tillader mig lige at vække denne gamle tråd.

    Jeg har en dialog med centret, hvor jeg kører som instruktør; netop om at udskifte pedaler

    i tide så vi ikke oplever disse grimme uheld. Centerledelsen ser ikke ud til at bekymre sig synderligt... :-(

    Nogle nævner her i tråden udskiftning så ofte som hver 3. måned. Er det virkelig nødvendigt?

    Jeg har selv læst hvert andet år et eller andet sted.

    Nogen der har en mening/erfaringer ??

    Jeg vil gerne have lidt seriøs ammunition når jeg igen skal bede om rutineudskiftning af pedaler.

    ciao

  3. Tak, 789 og noted.

    Pigen ønsker (som så mange andre) at vide, hvilken intensitet hun arbejder med, når hun cykler. Det kan jo være motiverende i sig selv.

    Jeg håber, der findes en formel eller lignende, som sætter de to i forhold til hinanden. Hvordan man så laver VO2max-testen, bliver så den næste udfordring. Måske ikke så ligetil? Men jeg har en forhåbning om at metoden er mere præcis end beregning af maxpuls ved aldersmetoden. For mit eget vedkommende er den i hvert fald helt hen i vejret: Jeg er 43 år. 220-43 = 177. Jeg tog en maxpulstest ifm spinninginstruktøruddanelse for 10 måneder siden og rundede 194 bpm på cyklen!

    Andre, der har input, please?

  4. Jeg har en elev i et lokalt fitnesscenter, som gerne vil kende sin præcise maxpuls ved spinning. (ikke via de upålidelige formler 220-alder eller 208-70%alder eller andet)

    Hun kan ikke tage en fysisk maxpulstest, fordi hun lider af en astmatisk sygdom, som hæmmer åndedrættet, når hun træner med extrem høj intensitet.

    Jeg mener at have hørt, man kan beregne maxpulsen ret præcist, hvis man kender AT (syregrænse)...

    Nogen, der ved noget om det? Hvad gør man og hvordan udføres test til beregning af AT?

    Mvh

    Jan Sejr, Randers

  5. Hej,

    Jeg kører som spinninginstruktør i Randers.

    Nogen, der har titler på spinningmusik med stigende rytme (Som fx Kalinka, Kalinka)

    Synes, det giver et kick, med en enkelt sang i repertoiret, hvor beatet stiger og bliver hurtigere og hurtigere, men det virker kikset, hvis man skal sidde og skrue på pitch knappen konstant.

  6. Det kommer jo meget an på hvilken time, du skal køre. Basic, Spinning 1 eller 2 ?

    Jeg har selv haft meget glæde af bogen "Spinning, Biking & Cykling" af Marina Aagaard Elstrup Salminen, som kommer ind på alle grundlæggende aspekter af spinning herunder også programlægning og forslag til øvelser. Jeg vil da gerne smide en kopi af et af mine programmer, hvis du lægger en PM med din mail.

  7. Hej er der ikke nogle af jer kanon gode spinninginstruktør der vil røbe et program til en god time.

    Jeg har selv gået til det næsten 3/4 år og nu er jeg blevet spurgt om jeg vil afløse en af vores instruktør 2 gange. Det kunne godt tænker mig at tage imod tilbudet så jeg vil da gerne have lidt hjælp så alle for noget ud af det :smile:

    100000 tak

    Det kommer jo meget an på hvilken time, du skal køre. Basic, Spinning 1 eller 2 ?

    Jeg har selv haft meget glæde af bogen "Spinning, Biking & Cykling" af Marina Aagaard Elstrup Salminen, som kommer ind på alle grundlæggende aspekter af spinning herunder også programlægning og forslag til øvelser. Jeg vil da gerne smide en kopi af et af mine programmer, hvis du lægger en PM med din mail.

  8. Hej

    Har engang imellem det samme problem med mit pulsur, selvom det er med kodet sender. Det kan hjælpe at få senderen igang uden for spinningslokalet, så fortsætter det med at virke når man går derind. Ved ikke om du har prøvet det, ellers er det et forsøg værd :nissetunge:

    Tried that. Det virker ikke. Polar siger, der kan være steder, hvor normale pulsure bare ikke virker p.g.a. forstyrrelser af den ene eller anden art. De siger, deres nye RS800 skal virke alle steder da det er baseret på en anden teknologi eller andet frekvensområde og således fuldstændigt fri for interferens. De vil sågar tage uret retur, hvis det ikke virker. Der er så bare lige prisen.... 2900 smackeroonies i butikken

  9. b.bike: Har testet, når jeg er alene i lokalet, og har testet med helt ned til 5 cm afstand mellem sender/modtager.

    bagmanden: sidder ca 2½m fra musikanlæg og 3-4m fra højttaler, men selv, når jeg bevæger mig væk fra anlægget virker skidtet ikke.

    Andre forslag? Jordstråler eller andet spooky ?? LOL Måsker er POLAR kvalitetsudstyr svaret, men ville helst undgå at bruge 1100 kroner for at finde ud af, at det heller ikke virket på stedet

  10. Jeg har lige skimmet jeres dialog omkring måling af fedtprocent vha bioimpedans-metoden (uden at nærlæse teknikaliteterne).

    Jeg er amatørmotionist (2 x styrketræning + 2 x spinning per uge) og har ingen forudsætninger for at forstå

    principperne omkring fedtprocentmåling.

    Tager jeg fejl, når jeg har lidt på fornemmeren at det kan blive tilfældigheder, der bliver afgørende for om jeg får en præcis måling, hvis jeg som privatperson køber en badevægt med fedtprocentmåler hos den lokale Imerco eller Harald Nyborg...?

    (Axethrower skovdød har fat i noget. 5 procent afvigelse kunne man måske leve med, men 5 procentpoint på fx 20 ville jo være 20-25 procent !!)

  11. Jeg døjer med psoriasisgigt, som pt plager mig primært i skuldre/overarme.

    Psoriasis gigt er ikke gigt på samme måde som slid- og leddegigt. Smerterne er færre og bevægeligheden er større,

    specielt op ad dagen, når led og muskler er blevet "varme"

    Det offentlige giver mig piller (som godt nok hjælper) og så er jeg færdigbehandler dér.

    Jeg vil imidlertid gerne prøve om en styrkelse af muskulaturen i skulder/arme/øvre ryg/bryst evt kunne

    mindske mine gener.

    Er der nogen, der kan guide mig? Hvordan tilrettelægger jeg bedst min træning. ("Instruktøren" i mit lokale træningscenter var bestemt ikke nogen hjælp)

    Mvh

    Jan Sejr

    Randers