Cyklon

Medlemmer
  • Posts

    2
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Cyklon

  1. Hej Ida;

    Jeg har døjet med samme problemer, dog sjældent samtidigt.

    Du skriver ikke hvor i fødderne at du får krampe, men jeg fik det selv i svangen. Det blev oftest fremprovokeret af tunge squats og dødløfts, formentligt afledt af sko med ringe støtte. Jeg træner nu i en mere robust sko med god støtte, en form for trekking sko, og problemet er forsvundet helt.

    Mht til læggene kan fysisk overanstrengelse provokerer krampe, som er afledt af den forgiftning der sker i muskelvævet når man ikke får ilt nok til forbrændingen = man går over sin syregrænse. I styrketræning/vægtløftning kan man nemt komme til at gå over sin syregrænse grundet de korte og intense intervaller, der som regel trænes i. Dette kan fremprovokerer en krampelignende tilstand lige fra små muskelsitringer til total krampen hvor muskelen går helt i baglås.

    Forudsat at man træner under syregrænsen og dermed hele tiden har ilt nok til forbrændingen, kan krampen komme af en mineral ubalance i kroppen særligt når man sveder meget. Der er flere der peger på at særligt Kalium er kritisk. Kalium kan let fås gennem et alternativ til almindelig køkkensalt der hedder SELTIN mineralsalt, som kan købes i supermarkedet (står sammen med almindeligt køkkensalt). Der findes også en del færdigblandede pulvere, der indeholder en blanding af diverse sukkerstoffer og mineraler som man bare blander med vand, som er meget brugt af løbere og cykelryttere der altid i farezonen for i væske og mineral/sukkerunderskud.

    Udstrækningen går jeg ud fra at du har styr på. Jeg bruger altid selv ekstra tid på at strække lægge efter træning, og kan jeg mærke uro i benene om aftenen laver jeg en ekstra gang udstrækning. Nogle gange skal kamfermassageolien frem for at få læggene til at falde helt til ro. Kan også med fordel bruges til fødderne :smile:

    På løbesiden www.dourun.com (dansk) er mange gode tips til diverse væskeblandinger man kan indtage i forbindelse med sin træning.

    Held og lykke med at få bugt med kramperne 

    Lui

  2. Hej Forumgæster;

    Vi har et lille GYM på loftet hjemme i boligforeningen og nu kan vores træktårn ikke mere. Alle trisserne, de dersens hjul med et leje i hvor stålwiren kører over, er lavet af vinyl eller plast og de er alle fuldstændigt nedslidte. Et par af dem er begyndt at trække hvide plastspåner.

    De måler ca. 7 cm. i diameter og 1.5 cm. i bredden.

    Jeg har ikke haft held til at finde nogen nye på nettet eller i butikker i København.

    Helst vil jeg gerne have nogle friske i stål med SKF lejer, eller lignende god kvalitet.

    Nogen tips til en god butik ?

    På forhånd tak

    Lui

    post-12095-1155852991_thumb.jpg