Laurent

Medlemmer
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Laurent

  1. Kan læse om flere "gode råd" ang. optagelse hos Jægerne, men må indrømme at folk tilsyneladende ikke helt har så stort et kendskab, som man umiddelbart kan tro.

    55kg i rygsækken...? Slap da lige af. Læs hvad kravene er til PTRKUR. (16kg)

    Det vigtigste ved at søge er og forbliver orientering. Lige meget hvor hurtig man er. Hvis man ikke kan finde vej, ryger man hjem.

    Læs JGK træningskompendium. Der er masser af vejledning og hjælp at hente.

    Jeg søger selv til Jægerne og starter på de indledende prøver her d. 29-30 august 2007.

    Nogen der har kendskab til Sorø-orienteringsklub. Kan ikke umiddelbart finde deres hjemmeside gennem google...?

    Laurent

  2. Hey igen...

    Det var selvfølgelig med henblik på træning af overkroppen. Løb, march etc. giver godt til benene.

    Igen, i stedet for at smide mange kg på vægten og træne lår, så smid en 10-15kg i rygsækken og gå 30km, eller mere. Læg selvfølgelig lige stille ud, hvis du ikke er vant til det. Man bliver alligevel overrasket første gang.

    Svømning er også helt kanon!

    Og drik da nogle bajere om torsdagen. Noget med at det skulle være sundt, har jeg vidst læst et eller andet sted... =)

    Laurent

  3. Hep hey...

    Du skal gøre op med dig selv om du vil være stor (BB), eller du vil være stærk og uholdende, som kan benyttes til mili. Har selv været i mili og kom hjem fra udstationering her i marts.

    Personlig erfaring siger at det med vægte ikke giver så meget, til det jeg vil. Søger til JGK til feb' 08.

    - Armstrejkere - Se hvor mange du kan tage. Det tager faktisk ikke så længe er bygge det op, hvis du prøver hver dag, eksempelvis inden du går i bad. Når du runder de 200, kan du smide en sandsæk på ryggen og så "starte forfra", og kan du tage 200 med en 20-30kg på ryggen er du sku godt sat. Tager selvfølgelig noget tid med sandsækken.

    - Kropshævninger - Endnu en god ting til mili. Igen, ta' så mange du kan. Brug forskellige greb, og træk også til nakken.

    - Rygbøjninger - En vigtig ting. Her kan du evt. benytte en vægt (0-15kg), når du træner. Kører selv med 25 gentagelser, og så langsomt flere kg.

    - Mavebøjninger - Giver sig selv. Evt. lig på ryggen og lav "sakse" med benene, som du nok får lavet i mili. Giver godt til de nedre mavemuskler. Hæng i en rib og løft benene højt op og tag dem langsomt ned. Kør gerne benene rundt i cirkler (langsomt), for ligeledes at få de skrå og øvre mavemuskler med.

    - Power Push-Ups - Den er god til skuldrene. Stå på hænder op ad en væg. Langsomt ned og røre med næsen, og skub dig så op igen. Efter lang tids træning med denne, kan du også stå frit, som når man står på hænder. Når du først dette stadie af balance og styrke, er du også godt sat.

    Bemærk at det at kunne tage 5x5 kropshævninger med vægt mellem benene, er ikke så godt som at kunne tage 5x20 som du er. Det er ikke vægten du skal bygge op, men antallet af gentagelser.

    Det tager længere tid at bygge styrke op på denne måde (gentagelser), men til gengæld får du en masse udholdenhed med dig, så du har konstant styrke og ikke "syre til" når der bliver trænet hårdt.

    Håber det kan bruges til noget.

    Laurent

  4. Hep hey...

    Nu prøver jeg her, og ser om det skulle give nogle svar og hjælp på vejen.

    Jeg søger selv til JGK til februar 2008, og efter at have være væk i længere tid, er jeg nu gået i gang med at bygge formen op igen, og selvfølgelig videre mod målet.

    Jeg ved at kortlære/orienteringslære er noget af det vigtigste, men ved ikke lige hvordan jeg skal komme i gang med det, eller hvor man kan melde sig ind i en "klub", for at få lært denne yderst vigtige egenskab...?

    Nogen der har nogle idéer/råd?

    Laurent