DGR

Medlemmer
  • Posts

    66
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by DGR

  1. Hej var på militær øvelse i 3 dage, så da jeg kom hjem fandt jeg ud af at mine storetå var blevet følsesløs i den del som vender ind mod den anden fod. Den har så været følelsløs i 14 dage nu og der er ingen forbedring, det er skide ubehageligt. Det føles ligesom om at den er er mega tyk at røre ved, håber i forstå..

    Hva faen gør man ved det ?

  2. Der er ikke noget mere irriterende end skulderskader. har døjet med det i 18 måneder og kan stadig mærke det somme tider. Men prøv at se om du ikke kan få en Mr-scanning, så kan de næsten præcist se hvad der er galt, ellers en kikkert undersøgelse..

  3. Det var da et indlæg der udviser uvidenhed. Fysioterapeuten har selvfølgelig kliniske redskaber der kan udrede en skulderskade. Inden da har de fleste været forbi lægen som kan udelukke andre patologier der ikke skal ses af en fys.

    En tur i en MR-skanner er ikke noget man bare kommer i og det er slet ikke indiceret i denne situation.

    tro mig, jeg har været hele turen igennem.

    Som regel kommer man forbi lægen inden man kommer til en fys, læger tager tit fejl da de er så brede. Og de redskaber en fys har er ikke mirakelredskaber, hvis man gerne vil have en MR-scanning er det intet problem, men i det offentlige system skal man først igennem ultralyd.

    Ang situationen, kan du ikke bedømme om han har brug for en scanning eller ej, skulderskader er ofte værere end man tror og hvis de ikke bliver behandlet korrekt og i tide kan de give langvarige irriterende gener.

  4. hvis jeg nu siger jeg tror det er rotator manchetten.

    Det dummeste man kan gøre er at gå til en fys når man ikke ved hvad årsagen til smerterne er. Det kan nemt blive værre og så mister du ovenikøbet penge på det.

    Kom i systemet og nyd din sygesikring, hvis du ikke har tålmodighed kan jeg anbefale http://www.hamlet.dk og en tur ind i deres mr-scanner. hvis du er under 18 kan du få mr-scanning gratis hvis du har en god helbredsforsikring.

    Derefter kan du komme til en fys som har en chance for at behandle dig rigtigt, blive operet eller hvad der nu skal til..

  5. Der synes jeg så lige du skal passe på hvad du siger - fordi din praktiserende læge har erfaring i det kan du ikke nødvendigvis perspektivere det over til andre.

    Måske også en generalisering af den lidt grove slags at sige at fysioterepeuter kun gør skaden værre, og så bagefter påstå at kiropraktorer ikke forstå sig på muskler og led ... men så igen det sidste er ikke min boldgade.

    Det er ikke fyssens skyld, men lægens fejl at man bare bliver sendt til en fys uden at vide hvilken skade man præcist har og hvad omfanget af den er. SÅ bliver man fejlbehandlet og det kan ofte gøre det værere end det er..

    Jeg siger ikke at krioprakter ikke forstår sig på muskler og led, men at deres behandlinger har en meget tvivlsom effekt når det gælder inflammations skader hvor det udelukkende er leddet den er gal med. Lige så snart knoglerne er indblandet så virker det fint synes jeg :)

  6. Jeg synes den pris på binyrebarkhormon lyder helt vildt.. gir selv 29 kr for en ampul og andre gange gratis. Jeg synes det rykker godt, dog gør det pisse ondt de første 3 dage.

    De praktiserende læger kan godt finde ud af det, de er uddannet til det..

    Ang. fysioterapi så kan de ikke gøre noget når du har skaden og den er aktiv, jeg har erfaret at det bare gør det værere. Når man begynder at genoptræne en skade som slet ikke er klar til det. Kiropraktor.. jaa jeg tror ikke de har nogen effekt på led og muskler, kun knogler som ikke sidder helt som de skal. Har jeg også selv erfaret.. kiropraktik hjalp fint på min stive skulder som ikke sad som den skulle men ikke på læsion/inflammations skade.

    Hvis du har mod på det så få skudt noget binbyrebarkhormon, jeg vil faktisk foretrække at få det først inden jeg begynder på kiro/fys..

  7. Basis øvelser er meget hårde ved ledende en isolation/maskin øvelser, da du bruger flere muskler/sener som du ikke bruger ved maskine og meget svage sener/muskler.

    Det kan være skadeligt hvis du ikke har styr på teknikken. For en nybegynder som har styr på teknikken men godt kan lide at køre tungt kan det sagtens ende i en skade. Selvom du er øvet og kører tungt kan du også sagtens få en skade.

    Men nybegyndere har lettere ved det. Men hvis du træner fornuftigt er der ikek noget at frygte..

  8. ja det er ikke sjovt at få en god skade i skuldern.

    Jeg har haft begge rotator cuff skader, lider stadig lidt af intern, haft skulderskred og har i øjeblikket bøvl med bagskuldern som giver irriterende smerter. så sent som i gå måtte jeg blive hjemme i sengen pga. smerter fra skuldern. Det er ikke sjovt at ikke kunne træne.. Men det er slet ikke sjovt ikke at kunne gå på arbejde..

    kroppen kan holde til meget, men når det først går galt, skal der ikke meget til at lave rod i det hele.

    Jeg er kun 17 og har allerede en skulder som en gammel 80 årig dame, take care :bigsmile:

    lyt til hvad de siger, men det dummeste du kan gøre er at begynde at genoptræne hvis du har ondt i skulderen. det vil bare genere skuldern i sin genopbygning af væv og kan ende med at give flotte arvæv hold pause i 5-6 uger og start med lavvægt og hold igen med hårde skulder øvelser som bænkpress..

    det er ligesom hvis du har fået et sår på huden og du så går og piller i det hele tiden, så til sidst bliver det et ar..

  9. det er ikke sikkert det er slimsæk betændelse, er du blevet undersøgt rigtigt på et sygehus eller speciel læge.. men hvis det er slimsæk betændelse vil det gøre ondt hvis du trykker på din skulder, der hvor smerterne kommer fra.. ellers er det nok rotator cuff intern skade. når du løfter armen op støder din ene sene´muskel sammen med noget skuldermenisk og giver smerte og kan beskadige både senemuskel og menisk. tror ikke det er den klassiske extern skade, når lægen har mistanke om slimsæk betændelse.. men det kan være så meget, skuldre er noget lort at få bøvl med..

    hvis det generer dig meget så tag til lægen og få skudt noget hormon ind.

    hold en lang pause og start stille og rolig ud og kør lav vægt i øvelserne og trap langsomt op. hvis den almindelige bænkpress begynder at irritere igen, så drop den for altid og kør db.

  10. har kigget på http://www.skulderklinikken.dk - nogler der har været der ?

    og her http://www.mr-klinikken.dk

    http://www.hamlet.dk/ortoped/armkirurgi.php

    http://www.kysthospitalet.dk/sygehusvalg.php - de er osse med i frit sygehus valgordningen

    har også kigget lidt på sygehus fyn og fundet nogle ortopædkirurgisk afdelinger som ikke har særlig lang ventetid og enkelte slet ikke ventetider på MR-scanninger..

    Det er sku svært at vælge.. Men jeg er fra Fyn så et sted på fyn er at foretrække..

  11. Hey, da jeg ikke gider at vente 3 måneder på at få en undersøgelse på det offentlige sygehus, er jeg på udkig efter nogle gode skulderklinikker. Det eneste krav er at de skal kunne MR-scanne.

    Hvis der er nogle der selv har gode erfaringer med private skulderklinikker så post dem gerne her!

    takker