Mauvia

Medlemmer
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Mauvia

  1. For at gå ½ kg. ned om ugen, vill jeg nok skære mit energiforbrug ned med 500 kcal om dagen. Dit eksempel på en kostplan giver så vidt jeg har kunnet estimere mig til ca. 1800 kcal uden aftensmad. (Jeg har regnet med 80 gram havregryn om morgenen (ca. 2 dl.)) Og hvis en pastasalat med tun er en typisk aftensmad for dig, får du nok ikke så mange kcal derfra....

    Hvis dit energibehov er på 3500 kcal/dag, så ville du tabe dig en del på den der kostplan! Og foruden ville du ikke have energi nok til at træne overhovedet. Mht. forbedring hvad tænker du på der? For at kunne optimere din træning? Sundhed? Gå ned i vægt? Du bør jo næsten ikke spise mindre end det der kaloriemæssigt. Medmindre det slet ikke var et eksempel på hvad du spiser nu....??

  2. Til RuneN.

    Har du læst bogen? C. Campbell prøver jo ikke at vildlede folk, hvorfor skulle han det!? Dette studie har gjort ham ufattelig upopulær i mange kredse i USA simpelthen fordi folk ikke vil tro på hans studier. Og selvfølgelig er der tusindvis, der siger ham i mod. Jeg kan derimod ikke finde præcise kildehenvisninger på den side du refererer til???? Det ville ikke undre mig hvis den var drevet af kød-industrien af en eller anden form. Ligesom det er Mejeriforeningen og Danske slagterier, der betaler dyrt for at få deres brochurer om sund kost til syge/børn/teenagere/ældre ud til alle praktiserende læger og sygehuse. De har et formål med at markedsføre kød/æg/mælk som en vigtig del af en sund kost. C. Campbell har jo ikke lavet dette studie for at markedsføre bønner eller soyaprodukter! Han gør det for at oplyse. Jeg kan kun anbefale dig (og alle andre) at læse hans bog før I udtaler jer om den. Der er ikke lagt skjul på noget. Han ser tingene fra flere vinkler og gør også opmærksom på, hvis resultatet er usikkert eller negativt.

    Og så skal det lige nævnes, at det selvfølgelig også var animalske produkter generelt, der havde negative effekter for helbredet, men han lavede specifikke forsøg, hvor det blev bevist, at et øget indtag af kasein (mælkeprotein) fremmede kræft, hejrtekarsygdomme m.v. og vice versa. Men nej animalsk fedt er da bestemt heller ikke godt.

    Jeg siger jo ikke I skal leve af bønner, jeg giver jer bare lidt stof til eftertanke. Proteinpulver kan jo fås fra mange kilder f.eks. brune ris, soya, nødder, hvede, ærter, hamp osv. Og det siger jeg jo ikke, fordi jeg forhandler det! Jeg gør det for at være til hjælp...

  3. Hmn... Hvis I virkelig mener, det er nødvendigt med så store mængder protein, så vil jeg forslå jer at få det fra vegetabilske kilder. Jeg er ikke uddannet inden for ernæring og er heller ikke forsker, men da jeg efterhånden har læst meget om animalske fødevarer og helbred, står det klart, at man burde gøre sit bedste for at begrænse indtaget af animalsk fedt og protein. Hvis I ikke allerde kender til denne bog, vil jeg anbefale jer at læse den; "The China Study" som er som er detn største og mest omfattende studie om kost og sygdomme, og igennem talrige undersøgelser er det bevist, at animalsk protein er relateret til kræft, hjerte-karsygdomme, diabetes og andre dødelige sygdomme. Det er ikke for at skræmme nogen eller komme med en prædiken, men jeg synes bare I burde undersgøe det lidt og så selv vælge om I vil gøre noegt ved det eller ej.