Trille

Medlemmer
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Trille

  1. Jeg er fysioterapeut, og jeg kunne godt tænke mig, at du prøvede at screene dit skulderled for at klarlægge i hvilken bevægeretning problemet ligger.

    Det gør du ved, at først teste din raske arm ved at lægge hånden på modsat skulder, derefter om i nakken og til sidst bag på lænden. Hvis du ikke har en tidligere sygdomshistorie med denne arm, læggerdu her mærke til, hvor langt du kan komme, hvor bevægelig du er, og om der evt. opstår smerter.

    Herefter gør du præcis det samme med modsatte arm, og melder så tilbage til mig, hvilken bevægelse, der evt. provokerer smerte eller hvor der er nedsat bevægelighed.

    Så vil jeg meget gerne give dig et bud på, hvad jeg mener, at du selv kan gøre, men som alle andre herinde har svaret: Videre i systemet, og find en fys du har tillid til. Jeg holder selv til i Odense, men prøv evt. klinikken i Jorchs Passage - der er de meget kompetente, og har blandt andet DBUs tidligere fys ansat.

    VH Annika

  2. Bare lige et lille "insider-tips"... Har en veninde, der vær til politiets optagelsesprøven i sommers... Hun var tunet og klar, og kunne alle de fysiske prøver - troede hun! Det forholdt sig bare sådan, at de brugte enorm meget tid på fælles opvarmning, så da de skulle til selve prøven, var hun fuldstændig flad og kunne ikke en brøkdel af det hun havde kunne præstere til træning.

    Ved godt, at hun jo "bare" er en pige og bla bla, men tænkte det måske var rart for dig at vide, at det ikke er nok "kun" at kunne øvelserne hver for sig, men at det skal kunnes i rap og efter ½ times intensiv opvarmning.

    Held og lykke! :smile:

  3. :smile:

    Jamen det kan da sagtens være fordi jeg har lavet en fejl med linket, men du kan søge på pubmed under Red + Swollen foot. Der kommer en række forslag og en artikkel der henviser til tesen(linket). Der er iforb. med artiklen links til relaterede artikler som beskriver samme fænomen.

    I Sneppen kan du iøvrigt også læse at refleksdystrofi i sjældne tilfælde kan opstå spontant!

    Og hvis du læser formuleringerne ligger der efter min bedste overbevisning ingen garanti for at det KUN skulle kunne ramme denne gruppe af ængstelige mennesker. Og formuleringen: I nogle materialer er der fundet en overvægt. Det er vel heller ingen garanti for at det kun kan forholde sig sådan?

    Det er sådan set ikke for at starte et stort ord "battle" eller trådkapre (undskyld :blush: ), men når jeg reagerer på din formulering Trille, så er det fordi jeg ikke mener at det er særligt brugbart som sådan.

    Men fred med det.

    Hvad sagde han så din læge?

    Gribben :smile:

    Jeg har i dag snakket både med fys og læge, og de mener ikke, at symptomerne kan kædes sammen med refleksdystrofi eller andre rygproblemer for den sags skyld... De mener begge at alt tyder på, at problemet er af kredsløbsmæssig art, og at patienten må opfordres til at opsøge ny læge for en second oppinion (den opfordring er hermed givet videre!).

    Jeg åbner lige pubmed senere i dag, og ser, hvad de har af forklaring

  4. Jo det vil jeg godt:

    Der er en del tilfælde beskrevet hvor nerve påvirkning af rod l5 er endt ud i at give en refleksdystrofi i foden netop svarende til det omtalte område. (søg evt på medline ud fra beskrivelsen af foden). et enkelt er her

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=pubmed&cmd=Retrieve&dopt=AbstractPlus&list_uids=2059141&query_hl=2&itool=pubmed_docsum

    Jeg indrømmer blankt at det er et "long shot" og formentlig ville jeg selv starte med at kigge efter årsagen helt andre steder. Men når nu adskillige eksperter har set og opgivet at finde årsagen så kan det da være at den skal findes i afdelingen for det mere usandsynlige.

    Og det med at årsagen skal findes hos ængstelige mennesker den må du diskutere med dem der oplever refleksdystrofi..... :dry: (Er du flink at forklare hvor du har den hypotese fra?)

    Desuden så er der når man kigger sygehistorien lidt igennem flere ting der burde aflede en fra et traume. Og selve varigheden af symptomerne taler jo sådan set også for en vis kronicitet.

    Så jeg vil bare sige (som jeg hele tiden har givet udtryk for) det er da værd at undersøge og hvis det så viser sig at være en and så er man da ikke blevet dummere.

    Jeg kan desværre ikke åbne det link du har vedhæftet... :unhappy:

    Det med ængstelig har jeg fra "Ortopdisk Kirurgi" af O. Sneppen (prof. dr. med.) s. 100 + 464. Hvis du ikke liiiige ligger inde med den, smækker jeg lige et par citater ind her:

    "(...) Årsagen kendes ikke, men i nogle materialer er der fundet en overvægt af dette syndrom blandt ængstelige og perfektionistiske personer (...)"

    "(...) Tilstanden rammer formentlig fortrinsvis patienter med en særlig psyke. Det angives, at patienten før læsionen har bevæget sig på kanten af sin ydeevne enten i hjemmet eller på arbejdspladsen (...)"

    Grunden til at det forholder sig således er som sagt ukendt, men her var forklaringen på min "hypotese".

    Jeg har altså ikke kunnet finde nogen som helt sammenhæng mellem rodpåvirkning af L5 og refleksdystrofi, men nu kan jeg som sagt heller ikke læse dit link... :blink:

    Er pt. dagligt på Ringe Rygcenter, så vil lige prøve, at få fat i en af lægerne dernede i morgen, og hører hvad denne mener om fænomenet.

  5. Man kan lære meget på MOL :4thumbup:

    Det tør siges!!

    Mange powerwalker af den årsag at det er en ting du kan hver dag (selv dagen efter hård bentræning!!) Rent mentalt er det langt lettere at overskue at skulle gå fremfor at skulle løbe hver dag, hertil kommer at du forbrænder lige så meget fedt når du powerwalker som når du løber og det er jo fedttabet vi er interesseret i og ikke at bruge kulhydraterne!!

    Det er korrekt at du forbrænder flere kalorier ved løb men du forbrænder stadigvæk ligeså meget fedt som under powerwalk... når du løber bruger du også bare en masse kulhydrater!! Disse kulhydraterdepoter i muskler kan under en diæt være ret sparsomme og derfor har du også minimale ressourcer til træning ved højere pulsniveauer såsom løb, spinning osv.

    Det kan også være mindre befordrende for en BB'er som ønsker at bibeholder så meget muskelmasse som muligt at lave højintensitets træning på få kulhydratdepoter... det kan betyde at kroppen begynder at "æde" sine egne muskler da små bestanddele af dine muskler kan laves om til kulhydrater... derved mister du muskelmasse over tid som igen kan have betydning for at du ikke kan træne nær så tungt, som igen betyder at du mister endnu mere muskelmasse!!

    Ahhh... Så er jeg med :raisebrow: Tænkte jo nok, at der var en god forklaring på fænomenet!Kan sagtens se fornuften i det, når du forklare det. Syntes bare at det var mærkeligt at folk ikke valgte at løbe i stedet, og så kun bruge den halve tid i stedet, men når der er så stor forskel på kulhydrat forbrændingen, er det jo forståeligt nok!

    Du skal have tusind tak for at svare så hurtigt :bigsmile:

  6. Helloooooo MOL´s :bigsmile:

    Jeg er i ret god form, men alligevel blev jeg lidt overrasket forleden, da jeg havde taget mit pulsur på fordi jeg skulle ud og løbe. Jeg stod et stykke tid og faldt lidt i staver og følte mig helt afslappet. (I ved ligesom når man får stiger-blik og nærmest bliver væk i ingenting :blink: ) Nå men så begyndte mit ur at blinke og min puls var på 41 slag/min. Er det ikke temmeligt lavt? Jeg mener, jeg stod jo op, så min reelle hvilepuls må jo være endnu lavere så?

    Er der grænser for, hvornår en hvilepuls kan blive for lav?

    - Pia (Bambi) :wub:

    Hej Pia

    Din hvilepuls er individuel, så du kan ikke sammenligne dig med andre. Så vidt jeg ved, er den laveste hvilepuls man kender til cykelrytteren Miguel Endurains, der var 28!

    Hos de fleste ligger hvilepulsen dog på mellem 50-70, mens den hos trænede kan komme ned på omkring 30-40.

    Har du ikke prøvet at måle din reelle hvilepuls?? Det kan være en rigtig god idé at måle den over en længere periode, så du ved, hvad den normalt ligger på, da den fortæller dig, om din træning giver resultater, om du er på vej mod overtræning eller er ved at blive syg. Hvis din hvilepuls ligger mere end 5 slag over sit sædvanlige niveau, kan det være tegn på, at du er på vej ind i en fysisk eller psykisk nedgangsperiode.

  7. Hej Trille

    Ja... jeg laver det jeg skriver i min logbog :wink:

    Dog er de første 6-8 set mere end form for opvarmning med fokus på det eksplosive element eller som ofte i form af boxsquat.

    ... og grunden til de mange set er at det virker bedst for mig når det kommer til at skulle holde på min benmasse under en diæt! Skruer langsomt op for mine reps også de sidste par måneder også så jeg kommer op og arbejder mellem 10-15 reps på de fleste set med 70-90 kg --> dette 2 x om ugen!

    Off season kører jeg som ofte noget lavere i reps med tungere vægt samt et sted mellem 2-3 gange squatt om ugen i stedet

    Kender rigtigt mange som har haft suveræn fremgang ibåde masse og styrke på et sådan program :bigsmile:

    hilsen

    norah

    Uha det lyder altså godt nok giftigt... skulle bare lige være sikker på, at jeg havde forstået det rigtigt :innocent:

    Syntes selv, at jeg tager mange sets og det tager laaang tid, når jeg tager 6 set!

    Men det er jo bl.a. på grund af ovenstående, at jeg er blevet medlem herinde, og også selv har oprettet en log - så jeg kan få lidt gode fif og bliver overrasket over, hvordan andre træner, selv om vores målsætning selvfølgelig er vidt forskellig!

    Nu jeg har dig, må jeg så ikke spørge dig, hvorfor så mange atleter herinde powerwalker og ikke løber? Forbrændingen må jo ikke andet lige være større ved løb. Undre mig bare lidt...

  8. OL SQUAT

    1 set x 12reps @ 20kg

    1 set x 12reps @ 20kg

    1 set x 12reps @ 40kg

    1 set x 12reps @ 40kg

    1 set x 12reps @ 50kg

    1 set x 12reps @ 50kg

    1 set x 12reps @ 60kg

    1 set x 12reps @ 60kg

    1 set x 10reps @ 70kg

    1 set x 11reps @ 70kg

    1 set x 12reps @ 70kg

    1 set x 14reps @ 70kg

    1 set x 4reps @ 80kg

    1 set x 5reps @ 80kg

    1 set x 6reps @ 80kg

    1 set x 7reps @ 80kg

    1 set x 8reps @ 80kg

    Hej Angel

    Som novice har jeg lige et lille spørgsmål til din træning... Når du skriver som ovenstående, betyder det så virkeligt, at du tager 17 set squat?? MAn kan jo se, at det i dén grad virker for dig, men hvad er årsagen til at tage så mange set?

    Hilsen Trille

  9. Tjah det er jo allesammen gode spørgsmål. Jeg tænker bare at de må være blevet stillet af div læger.

    Nå men grunden til jeg ikke lige svarede med det samme var at jeg simpelthen ikke aner hvad han fejler. Det lyder meget mystisk. :unhappy:

    Mit bedste forsøg er nok landet på en teori om at ryggen måske er involveret og han har fået sig en nervepåvirkning der giver en tilstand kaldet refleksdystrofi... Er foden klamt svedende??

    Dette er lidt langt ude men ikke uhørt.

    Jeg håber at der kommer skub i foretagendet.

    Hilsen Gribben :smile:

    Hmm... Vil du ikke lige forklare, hvordan du mener at reflkesdystofi kan være ivolveret??

    R.d. har ikke noget med nervepåvirkning at gøre, men kan opstå efter fraktur eller traume, evt. ved amputation. Årsagen kendes ikke, men findes hovedsagelig hos ængstelige mennesker (syntes ikke det virker aktuelt i dette tilfælde...). Der er desuden hyperæstesi, og tilstanden rammer oftest overekstremiteterne...

    Har lidt svært ved at se sammenhængen, så vil du ikke være så flink at forklare din ræsonnering over denne hypotese??

  10. Tirsdag d. 12/9 - 2006

    Hmmm..! :dry: Nu har jeg rendt i 4 forskellige butikker (Netto, Aktiv Super, 2xFøtex og Kvickly) og har ikke kunnet finde riskager UDEN salt! :nonono: Er der nogen der ved hvor jeg kan få fat i sådan nogen..????

    Nå men ellers har jeg haft en fin dag idag, energien har været god, og der har været en masse at lave med projektet..!

    Ingen styrketræning idag, men jeg håber jeg måske kan klemme det ind imorgen, ellers må det blive torsdag. Jeg var bare dernede for at tage lidt sol og ro idag..! :smile:

    I Odense har de dem i Helsam... I må næsten også have sådan en i Århus. Ellers en anden form for helsekost.

    Tager hatten af for din træning!!

    Keep smiling :4thumbup: