Rafa

Medlemmer
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Rafa

  1. Er også selv for tiden plaget af inflammation i skulderen. Men var egentlig af den overbevisning, at total pause ikke er nogen speciel fordel.

    Klipper lige lidt fra en artikel jeg fandt i en af mine utallige søgninger om lortet:

    "When your tissue is injured it heals with scar tissue, not fresh new cells, just protein branches called collagen. For about the first three weeks scar tissue is forming therefore, lifting weight too early is counter productive; however, it is quite essential to work on passive then active ROM.

    You should be aware that once the scar tissue has stabilized you must begin exercising the area with weights as soon as possible. Please note that some research has shown that use of NSAIDS on a repetitive basis results in additional scar tissue formation. Additional research indicates that cross frictional massage and deep tissue massage to the tendon, helps promote new blood vessel growth and speed healing."

    Hele artiklen findes her http://www.bodybuilding.com/fun/drryan9.htm

    Men igen det er svært at vide hvordan man skal gribe den her skade an. Har både snakket med kiropraktor, fys og to læger, og ingen virkede rigtig til at have en skabelon for hvordan man skulle gøre. Min læge var dog glad for dette genoptræningsprogram http://www.sportnetdoc.dk/injury/14-01.htm , så for en lille måned siden investerede jeg i et grønt træningselastik og gik igang. Har da på fornemmelsen at det går nogenlunde fremad, ligger på trin4 nu, men mærker dog lidt til skulderen ved armbøjninger.

  2. Jeg kan fint køre dem uden jeg kan mærke til noget i skuldren. Men okay - den første måned til halvanden efter jeg fik skaden gav jeg den totalt ro. Så min skade er i den fase hvor jeg intet mærker til den i hverdagen, men stadig ikke er klar nok til at presse med kg på endnu... Det er iøvrigt indadrotationen den er gal med ved mig.

  3. Befinder mig også selv i en rotator cuff skadesfase. For at holde brystet nogenlunde ved lige træner jeg cable flyes fra de nederste clips og db pullover (er egentlig lidt i tvivl om hvorvidt denne overhovedet er en brystøvelse). Monstertamt ift. bænkpres og dips, men når det nu ikke kan være anerledes er det vel okay..

  4. Mange tak for det seriøse svar, men tror du har ret i at det ganske simpelt ikke er helet 100% endnu.

    Giver det 2 uger mere uden bryst, triceps og skuldertræningen og så vil jeg håbe det hjælper, for bliver da godt nok en anelse rastløs uden træningen. Kan dog ikke helt finde ud af om jeg skal fortsætte med de øvelser jeg har kørt for rotator cuff'en eller om man skal vente til skaden er helt væk...

    Kan det iøvrigt sænke helingsprocessen i skulderen at træne øvelser som pull ups, yates, dødløft?

  5. For godt halvanden måned siden løb jeg som så mange andre ind i en skade af rotator manchetten. Jeg stoppede ret hurtigt i forløbet al form for træning af bryst, skuldre og triceps og påbegyndte noget genoptræning med ekstremt lav eller slet ingen belastning. 5 uger efter var de sidste smerter i bagskuldren forsvundet og jeg gav mig atter til at træne bryst igen for første gang i sidste uge. Til min store ærgrelse kunne jeg nu mærke lidt gene der hvor den forreste og midterste skulder hæfter. Kan godt f.eks sagtens tage bænkpres, mens en øvelse som incline bænkpres krasser lidt i skuldren.

    Er dette et tegn på, at skuldren ikke er helet endnu og har brug for mere tid. For har svært ved at forstå hvordan skuldren kan blive skadet ved at blive holdt i ro i 5 uger, og er det (ren ønsketænkning) noget der skal trænes væk.

    Har været inde og træne lidt let bryst, triceps og diverse skulderøvelser i eftermiddag og på nuværende tidspunkt føler jeg ingen smerte i skuldren når jeg bevæger den i alverdens retninger.

    Håber nogle har erfaringer og kan give et godt råd..