Anette M

Medlemmer
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Anette M

  1. Det er ikke meningen at man skal fortsætte med at udelukke alle fødevarer med FODMAPs men køre den som en eliminiationsdiæt over en periode og derefter reintroducere fødevarene igen for at finde ud af hvilke man ikke kan tåle. Jeg har ikke bud på kostvejledere men ved at nogle diætister har speciale i det. Det må være til at finde vha Google :-)

  2. Kornprodukter indholder et stof kaldet fytinsyre. Fytinsyre binder visse mineraler i din krop og forhindrer optagelsen af disse. Ved at lægge kornprodukter i blød aktiveres fytasen, der nedbryder fytinsyre. Man kan dog ikke gøre det med havre, da den ikke indholder fytase.

    Hilsen "en EHér"

  3. Der er ingen tvivl om at energifordelingen er anderledes efter tilberedning. Ved stegningen er der afsmeltet fedt og vand er fordampet. Du er altså nødt til at finde frem til en kalorietabel, der indeholder værdier for tilberedt kød eller invester i et kostberegningsprogram, der tager højde for tilberedning. Fx Dankost.

  4. Fedtindholdet i fisk er årstidsbestemt. Fisk fanget i sensommer eller høst er federe end fisk om foråret. Det skyldes sikkert at der er mere føde tilgængelig om sommeren, samt som tidligere nævnt den cyklus de gennemgår i forbindelse med gydning og parring.