Powel

Medlemmer
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Powel

  1. Jeg blev for 2 uger siden opereret for compartmentsyndrom, til at starte med først i det venstre ben. Ortopæden fortalte mig at jeg allerede efter operationen ville føle en markant lettelse benet.

    Nu er der gået to uger, og smerterne, tungheden etc. er kun taget til.

    Jeg har funderet på, hvad der ellers kunne skabe et forhøjet tryk i benene. Kan ophobning af affaldsstoffer skabe et forhøjet tryk?

  2. sjovt... Hvilken form for aktivitet har givet det?

    Meget stor mængde træning i form af løb, styrketræning m.m.. Samtidig med at jeg levede på en for smal kost. Det har påvirket hele min krop og især mine ben i sådan en grad at musklerne simpelthen ikke har kunnet "få luft".

    Har du selv haft compartment syndrom og i så fald blevet opereret for det?

  3. i læggene? Mener du ikke musklen foran på skinnebenet?

    Der forekommer også smerter i skinnebenene, men den der følelse af tunghed og iltmangel samt smerter føles mest i læggene kombineret med sådan nogle konstante tics eller nervesammentrækninger (disse har også bredt sig til resten af lemmerne, og smerterne har også bredt sig til lårene).

  4. For ca. 1 uge siden fik jeg foretaget en trykmåling, der viste et alt for højt tryk i begge mine lægge. Det lå på henholdsvis 34 i venstre ben og 26 i højre. Ortopæden mente at jeg skulle opereres hurtigst muligt, så jeg skal allerede under kniven her på mandag! De starter med venstre ben, og når det er heelet går de videre til højre. Men har da hørt at det kan lade sig gøre at få begge lægge opereret samtidigt, så det ikke varer så frygtlig længe inden jeg kan komme på benene igen?

    Er der nogen herinde der er blevet opereret for compartment syndrom i begge lægge, og senere er kommet tilbage i samme (måske endda bedre) fysisk form uden mén? Altså nogen der har haft gode erfaringer med operationen?

  5. Jeg lider desværre også af dette compartment syndrom. Det kommer groft sagt ved løbetræning mere end to gange om ugen i mere end en måned.

    På et tidspunkt havde jeg skåret løbetræning ned til et minimum som direkte følge af denne irriterende lidelse, men så opdagede jeg, at forfodsløb i et vist omfang kan reducere generne fra compartment syndrom. Det er nemlig i bevægelsen fremad fra hælen mod forfoden, at problemet med musklen i underbenet opstår, så man kan i vid udstrækning begrænse problemet ved ikke at lande så tungt på hælen.

    Jeg siger ikke, at det virker for alle - men det har reddet lidt af min "løbekarriere". Når det er sagt, så løber jeg kun i standard motionisttempo. Hvis jeg havde højere ambitioner end det, ville generne fra syndromet nok være for overvældende. :-(

    J

    Ja, det er bestemt ikke rart. Ved du om det går væk af sig selv, eller er du nødt til at leve med det? Og ved du forresten om compartment syndromet forårsager en konstant stram lægmuskel (i hvile)?

  6. Jeg har i over 2 måneder haft konstante muskelfascikulationer i hele kroppen, værst er det i benene (læggene). Jeg ved ikke om disse muskelsammentrækninger også forårsager den iltmangel jeg føler i benene?

    I en lang periode før jeg fik disse problemer havde jeg trænet meget hårdt, både styrke og konditionstræning samt kørt en stram diet, hvilket resulterede i et vægttab, først omkring fedtdepoterne, men efterhånden tappede det også på muskelmassen. En kombination af overtræning og for smal kost.

    Er der nogen der kender til problemet med muskelfascikulationer og følelsen af iltmangel/tunghed i benene (der selv evt. har haft det inde på livet), og i så fald ved hvordan det kan behandles så det forsvinder?

  7. Hej Powel

    Du siger du har lidt af et vægttab? Er der sygdom eller andet vi skal vide?! Jeg går ud fra at man ikke lider af vægttab med mindre man på den ene eller den anden måde er syg.

    Har du tabt omfang af underbenene?

    Led du af samme symptomer før vægttabet?

    Har du været sengeliggende/inaktiv i perioden?

    Hvor opstår din ide om påvirkningen af dine indre organer fra? Har du noget viden om det?

    Slutteligt vil jeg sige at de små ticks formentlig er det der kaldes fasciculationer og ud fra hvad jeg ved er godartede. Men det kan vist ses som bivirkninger til noget medicin. Tit kan udspænding eller hård massage få musklen til at slappe af.

    Men jeg synes der er meget i det her som er svært at tage stilling til når du giver så lidt information. Hvis det er noget du ikke gider at spilde ud på et net forum så er det da iorden???

    Hej Gribben,

    Jeg har altid været meget aktiv hvad angår sport. Omkring juletid, forsøgte jeg med en streng diet samt meget hård træning (både løb og styrke), at præstere større ydeevne. Det var meningen med et mindre vægttab (selvom jeg faktisk ikke havde brug for det) på et par kg., men det eskalerede og har udartet sig i et 10-12 kg. vægttab, hvilket sendte mig på skadestuen med lavt blodtryk og væskemangel sidste weekend.

    Jeg har rådført mig hos læger, sportslæger, akupuntører, fyseterapeuter m.fl.. Men de har ikke kunnet give en egentlig diagnose. Dog har de fleste af dem ment at det skyldes overtræning og har ført til at jeg har compartment syndrom. Men andre har også våget at påstå at jeg har for mange affaldstoffer i benene forårsaget af en svag lever eller nyre, og at blodomløbet ikke fungerer ordentligt.

    Om et par uger skal jeg til en trykmålingstest i fåborg. Her får jeg konstateret om jeg virkelig har compartment syndrom. Problemet er dog at testen indebære at jeg skal løbe, hvilket jeg slet ikke er i stand til. Det og resten af ovenstående, har fået mig til at tænke på om det måske kunne være noget andet, som ophobning af affaldsstoffer i benene f.eks.?

  8. Hej,

    Jeg er blevet lidt usikker på om jeg overhovedet lider af kompartmentsyndrom i underbenene. Usikkerheden kommer af at jeg under en periode på ca.½ år har lidt af et stort vægttab, som har bevirket at mine fedtdepoter og senere at mine muskler er gået meget tilbage. Er næsten sikker på at det også har påvirket mine indre organer; lever, nyre etc. , hvilket jo måske kan have medvirket til at ophobe affaldsstoffer i læggene. Kan det tænkes at det er det der giver smerter, tunghed og de små konstante ticks i underbenene, som gør mig ude af stand til at gå små distancer?

    Nogen der kender noget til dette problem, og i så fald ved hvordan man får stillet diagnosen om man har affaldsstoffer i benene?

    Tak på forhånd

  9. De løbere jeg har kendskab til, som har fået stillet denne diagnose (som følge af skinnebensbetændelse), er blevet hjulpet på den måde jeg har beskrevet. Der er her tale om kronisk compartment.

    Det omkringliggende væv, kan give sig, så der igen er plads nok. Oftest er det nok, som topicstarter selv skriver, musklen der bliver mindre, og dermed igen muliggør optimal blodgennemstrømning. Det sker selvfølgelig ikke fra dag til dag! Og selvfølgelig kun såfremt, det omkringliggende væv stadig er i stand til at give sig.

    Jeg vil stadig fastholde, at det er vigtigt, at holde kredsløbet igang ved at træne ANDRE muskler! Det siger flere kilder - bl.a. nedenstående!

    Ibuprofen er normal behandling ved denne type lidelser, OGSÅ compartment. bl.a. fordi det virker smertestillende. Ved compartment er der yderligere risiko for inflamation i området. IKKE dermed sagt, at tilstanden er kommet pga. inflamation.

    Se evt. dette link for yderligere info. Sports injury Clinic

    Sluttetligt skal jeg sige, at jeg hverken er læge eller lign. og at jeg kun kan vejlede ud fra de erfaringer jeg har gjort mig. Linket viser, at jeg ikke tager helt fejl?

    Jeg har ikke kunnet finde kilder, som modsiger dette?

    mange tak for information!

  10. Så vidt jeg husker, skal man holde sig i bevægelse pga. kredsløbet -> når du bruger musklen, strømmer der blod til.

    Du vil vel ikke have musklen til at svinde ind igen? :blink:

    Det omkringliggende væv vil efter en tid udvide sig, så der igen er "plads nok" og du kan træne på fuld kraft!

    Mange tak for svar!

    Vil det sige at forskellige strækøvelser, cykling og svømning ved lav intensitet kan holde blodomløbet lidt igang samtidig med at musklen svinder ind? Og kan man derved undgå at blive opereret?

  11. Jeg lider af compartment syndrom i underbenene. En tanke der har slået mig er, hvorfor man skal holde benene i bevægelse, når musklen har vokset sig for stor? For mig giver det bedre mening, hvis man holder benene i ro i et godt stykke tid, og derved falder musklerne vel tilbage, hvilket giver plads til blodgennemstrømningen igen. Eller er jeg helt på herrens mark?

  12. For at gøre en lang historie kort har jeg i over 3 måneder nu haft kroniske smerter i mine lægge. Mine ben er ekstremt tunge og der opstår konstant små ticks i lægmusklerne. Endvidere er mit energiniveau faldet (og det bliver ved), jeg har det hårdt bare når jeg skal stå eller gå. Det kombineret med meget dårlig søvn pga. en konstant hjertebanken.

    Er der nogen herinde der har lidt af de samme smerter og evt. fik stille diagnosen Kronisk muskellogesyndrom?? Hvis nogen kan nikke genkendende til noget af ovenstående og er kommet sig over smerterne, vil jeg meget gerne høre fra dig/jer!!

    Powel.