Lush

Medlemmer
  • Posts

    49
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Lush

  1. Hvor meget fedt har du reelt brug for at tabe? Hvor meget tungere har du været tidligere?

    At undgå stivelse og sukker som i anbefales, vil ofte medføre en reduktion af evt overvægt! Da du træner temmelig meget må du indtage noget brændstof for at kunne holde til det!

    Træning er sjældent særligt effektivt for kvinder i deres kamp mod kiloerne.

    Jo hårderer træning du udsætter din krop for (intensiv konditionstræning primært, da den forbrænder mest kulhydrat fra dine depoter) desto mere kulhydrater kan du indtage uden at få forhøjede niveauer af insulin og sukker i blodet, hvilket jeg tror ér særligt vigtigt for kvinder med PCOS.

    Ikke alle mennesker kan blive ligeså tynde som de vil uden at ødelægge deres livsglæde og evt også deres helbred! Forvirrer jeg mere end, jeg oplyser, vil jeg gerne uddybe det yderligere:)

    Men hvad mener du med at træning ikke er så effektivt i kvindernes kamp mod kiloene? :/ Kan jo ikk rigtigt reducere min kost yderligere. Hvad gør vi så?

  2. Hey Lush

    Jeg går ud fra at du med PCO mener Polycystisk Ovariesyndrom.

    Jeg kender ikke til den sygdom, bortset fra at jeg ved at den kan medføre "sukker-narkomani" udover de fysiske problemer.

    Har PCO-foreningen ikke tilknyttet en diætist, der kan hjælpe dig med at lægge en kostplan? Ellers må de kunne henvise dig til en diætist, som ved noget om sygdommen og som kan hjælpe dig at spise rigtigt i forhold til din sygdom.

    Jeg tror du har brug for en anden slags hjælp til kosten end den vi her på MOL kan give dig :smile:

    Som det allerede er blevet sagt, så er "fedtforbrændingszonen" udelukkende af akademisk interesse, for i virkelighedens verden forbrænder du mere ved at træne med højest mulige puls igennem hele spinningtimen, løbeturen eller hvad du nu laver :superman:

    **

    sall

    Jeg har fået diæthjælp og dermed en plan at spise efter, men jeg føler ikk det virker for mig. Med den taber jeg mig ikke, og nu har jeg fundet ud af jeg kan ikke tåle mælk, så der er en stor del der ikk er taget hensyn til ifht deres kostprincipper til PCO'ere. Og har ikke råd til at få lagt en ny plan, og ej heller lyst når det ikk har været effektivt.

  3. Hvor meget fedt har du reelt brug for at tabe? Hvor meget tungere har du været tidligere?

    At undgå stivelse og sukker som i anbefales, vil ofte medføre en reduktion af evt overvægt! Da du træner temmelig meget må du indtage noget brændstof for at kunne holde til det!

    Træning er sjældent særligt effektivt for kvinder i deres kamp mod kiloerne.

    Jo hårderer træning du udsætter din krop for (intensiv konditionstræning primært, da den forbrænder mest kulhydrat fra dine depoter) desto mere kulhydrater kan du indtage uden at få forhøjede niveauer af insulin og sukker i blodet, hvilket jeg tror ér særligt vigtigt for kvinder med PCOS.

    Ikke alle mennesker kan blive ligeså tynde som de vil uden at ødelægge deres livsglæde og evt også deres helbred! Forvirrer jeg mere end, jeg oplyser, vil jeg gerne uddybe det yderligere:)

    Jeg ved ikk hvor meget reelt fedt det er .. Men vil nok gerne smide ca 7 kg. Jeg har før vejet 100 kg.

    Jeg spiser også meget, men det er af grøntsager jeg spiser meget af..

    Jeg forstår godt hvad du mener med ødelæggelse af livsglæde og det der.. Er su også trist altid at skulle følge den her kost og levemåde når man skal være social og u i selskaber og sådan. kan bare ik helt se en udvej, for vil jo heller ikk tage på og ende som jeg har set ud før..

  4. Jeg er igang med at smide nogle kg, og jeg spiser en del grøntsagssupper.. Hvis jeg f.eks. spiser ærtesupper, er der så nok protein i det, eller skal jeg supplere med anden form for protein?

    Og hvis jeg spiser en anden slags suppe, hvor mange gram tørrede bønner bør jeg så spise, for at det er fornuftigt? Pt spiser jeg ca 100-150 gram til frokost (altså i tilberedt vægt).

    På forhånd tak :)

  5. Der er ikke noget der hedder "forbrændingsintervallet". Der er dog et bestemt punkt hvor du forbrænder mere fedt end ved en højere puls, men det er egentligt komplet ligegyldigt. Der er forsøg der viser at højintensitets-træning er en rigtig god idet til vægttab. Grunden er at du atid vil forbrænde kalorier, om det er fedt eller kulhydrater er ligegyldigt, da det er det totale kalorieregnskab der er vigtigt for et vægttab. Højere puls betyder højere forbrændig, og altså flere kalorier. Ergo kan 30min høj intesitet være bedre end 1 times mellem intensitet.

    Kender ikke PCO, så det tør jeg ikke sige noget om. Jeg plejer altid at foreslå folk vægtvogternes kur, da den er sund og fornuftig. Kort og godt :smile:

    Jeg har været på vægtvogterne, men det er ikke foreneligt med det jeg skal spise i forhold til PCO.. :S

    Det med pulsen spørger jeg om fordi ,at vores instruktør sagde noget om, at der fandtes forskellige zoner man kunne arbejde med, afhængig om man ville træne kondition, udholdenhed eller vægttab. Og så sagde han at en lavere puls var mest effektiv til vægttab. Men det er da lidt ulogisk, for man burde forbrænde flere kalorier ved højere puls(intensitet?

  6. Jeg vil gerne smide ca 10 kg, og jeg træner pt 3-5 gange i ugen. Træner ca 2-3 gange styrketræning..

    Jeg spinner ca 4 gange, og tager på blandet øvet, begynder og QUICK hold. Men hvis jeg gerne vil tabe mig, bør jeg så holde min puls i forbrændingsintervallet, og ikke få den op i konditionstrænings-området? (Eller hvad det hedder)

    Ang. min kost, så har jeg PCO og har spist en underlig kost over de sidste mange år. Har helt undgået stivelse, og har kun spist grønt, frugt, olier, nødder og protein.. Og nu har min krop jo vænnet sig til denne form for mad, og jeg kan mærke at jeg enormt hurtigt tager på, hvis jeg spiser andet end det. Har nok noget at gøre både med min PCO (og deraf skal jeg holde mig fra de fleste stivelsesprodukter) og at min krop har vænnet sig til det.

    Hvad skal jeg gøre for at kunne spise lidt anderledes, for hvis jeg bare begynder at spise f.eks. lidt kartofler eller rugbrød tager jeg på. Og det er virkelig ikk motiverende når jeg prøver at tabe mig :(

  7. Af nysgerrighed...

    Hvordan går det med dig, Cilleje? Er alt vel? :)

    Har du det godt og hvordan gik det med dit mål ang. kjolen?

    (Ved godt det er mit første indlæg, men jeg er lige tilmeldt og sidder og kigger en masse gamle tråde i gennem efter for inspiration o.lign.)

    // Martin

    :) Det er lang tid siden du har skrevet den post, men kan da godt svare anyway.. :)

    Jeg har det okay. Har fået konstateret PCO, og har nu fået en røvssyg diæt jeg skal leve efter resten af livet.

    Nåede ikk at tabe mig det jeg ville, men har da fået at vide jeg så pæn ud i kjolen alligevel ;)

  8. Fint, men lyt nu til rådene. Du skal IKKE tabe dig hurtigt. Det er bare at tisse i bukserne for at holde sig varm.

    mvh

    LarsBj

    Jeg har nu talt kalorier i et par dage. Og spiser havregryn som der var en der foreslog. Jeg spiser for 1100-1200 kcal, jeg synes altså det er rigeligt, for spiser ikk noget med stivelse i, så synes det er svært at komme op på de der 1500 kcal? Hvad er det så bedst at spise ekstra af for at komme op på de 1500, uden at tage på af?

    Og hvis jeg nu blev ved med at spise for 1100 kcal, ku jeg så ikk bare skære ned på min motion istedet for at skrure op for kalorierne, eller gir det bagslag?

  9. Hej Lush

    1100 Kcal er altså for lidt, du må op på minimum 1500 kcal som TLunau anbefaler dig, du bliver også nød til at indtage lidt sundt fedt i form af fed fisk i din kost eller evt lidt rapsolie hver dag.

    I øvrigt er det rigtigt gode råd TLunau kommer med! Spejlet er din ven, ikke vægten :smile:

    Jeg vil gerne komme med et rygklap - det er satme flot gået af dig med det vægttab du allerede har præsteret :wink:

    Tak.. :blush: Men spiser også fed fisk engang i ugen, og spiser kokosolie/hørfrøolie hver dag.. Så jeg får fedtstoffer

  10. Det lyder godt nok af meget lidt... især hvis du er aktiv i din hverdag... hvad med et kompromis der hedder 1500kcal selvom jeg også synes det er meget meget lidt... der er ikke de store fordele i at tabe sig for hurtigt... det giver tab af muskelmasse, muskelmasse som ville pynte på dig i sidste ende samt hjælpe dig med øget forbrænding

    Istedet for fokusering på din vægt så burde du istedet fokusere på din livvidde... din livvidde er et noget bedre mål for fremgang, da vægten som sagt kan svinge.. du kan jo i princippet tage muskelmasse på i samme tidsrum som du taber fedt og mindsker din livvidde

    jeg synes også 1500 lyder af meget :s

    vil jeg da tabe mig i muskelmasse hvis jeg fik 2-3 løbeture ind, og fortsatte med styrketræning?

  11. Dette svar burde du læse et par gange. Konkret ville jeg, hvis jeg var dig, begynde med at spise 1800 kcal/dag i fx to uger. Hvis du ikke taber dig, skruer du det ned med et par hundrede - og tjekker igen efter et par uger. Det er den letteste måde at finde ud af, hvor meget/lidt du skal spise, for at opretholde et vægttab.

    Du slipper næppe udenom at tælle kalorier i et godt stykke tid, som Torben også nævner. Når du så har styr på hvad de forskellige ting ca. indeholder, kan du begynde at sjusse dig mere frem. Indtil da er det om at få gang i køkkenvægten!

    Jeg synes ligesom de andre, at det er helt vildt at du er gået fra 100 til 57, og derudover har smidt ti (10!) kilo på de sidste 3 måneder. Det er knap et kilo OM UGEN! Nu din vægt er så relativt lav, ville jeg skyde efter et vægttab på ca et halvt kilo per uge, for ikke at smide for meget muskelmasse også (som du skal bruge for at holde din energiomsætning høj).

    Derudover kunne det måske være en idé for dig at kigge på din træning, og få noget "rigtig" styrketræning i gang. Fx TJ's fundamentprogram, Rippetoes Starting Strength eller Bill Starrs 5x5. De kan findes med lidt søgning på disse sider, og er gode og effektive.

    Jeg går igang med at tælle kalorier fra imorgen, og skifter min morgensmoothie ud med gryn.

    Men at starte med at spise 1800 kcal, er det ikk højt sat, kan jeg ikk bare gå den anden vej og selv lave et kostprogram med alt mad i gram, hvor jeg indtager ca 1100 kcal, eller er det for lidt?

  12. Hvordan kan du sige det? :blink:

    Jeg har lige tabt mig ca. 9kg og jeg er da lidt halvstolt.. :blush:

    Jeg synes bare det går for langsomt.. Startede samme tid som en veninde, der nu har tabt 12 kg på WW, uden motion, hvor hun i weekenderne skejede ud og spiste slik og drak. Hun vejede i øvrigt mindre end mig da vi begyndte..

    Jeg gør aldrig den slags, og alligevel overhalede hun mig :(

    Men selvfølgelig er der bare nogle der taber sig lettere end andre

  13. Det er ikke for at være efter dig men du bliver altså nødt til at tilegne dig noget viden om dit ligevægtsindtag og kcal'er i al almindelighed... dit spørgsmål er så vagt at mit svar ville være at du må spise nok gram speltgryn til at du stadig taber dig

    Hvad er dit ligevægts-indtag?

    Hvor mange kcal'er indtager du om dagen? det kan du regne ud ved at bruge de gode gratis kostprogrammer der findes bla. krop og kost

    Når du har fundet ud af det selv så er det noget nemmere at hjælpe dig og du har noget nemmere ved at hjælpe dig selv :smile:

    Sidst jeg talte kalorier spiste jeg for mellem 1000-1500 kcal om dagen. Mit basalstofskifte er på 1423 kcal, og min energiomsætning på 2596 kcal, hjælper det noget?

  14. Din træning kan formentligt optimeres - måske er det her, du kan ændre mest, da du allerede ligger relativt lavt i energi indtag.

    Først og fremmest - hvorfor har du så travlt? Du vil få en meget bedre varig livsstil og vægttab, hvis du implementerer træning og god kost, som livsvarige vaner, og det tager tid...

    Skriv evt. mere detaljeret omkring dit træningsprogram, så en eller flere kan hjælpe dig med det.

    Hvor tæt ligger du på dit ligevægtsindtag? Et overblik her alle et tidligere råd med kalorie tælling, vil skabe et bedre overblik for dig, så du kan lægge krafterne det rigtige sted.

    Jeg har bare lidt travlt.. Vil gerne udrette nogle ting, jeg ikk føler jeg kan gøre når jeg ser sådan her ud. Og det har taget mig 3-4 måneder at smide 10 kg, det er da for dårligt..

    Hvilke detaljer skal jeg mere skrive om mit træningsprogram, hmm?

    Altså starter med 10 minuters opvarmning, 5 min på crosstrainer, 5 min på stepmaskine. Der er pulsen ca 130-140.

    Så har jeg 5 styrketræningsøvelser, og så 5 min på crosstrainer, 5 minutters løb, her forsøger jeg at få pulsen op til 165-171 ca. Og så er det 5 øvelser igen (mit styrketræningsprogram går hele kroppen igennem, ku ca en maskine til hver muskelområde), og så slutter jeg af med 5 min crosstraining og 5 min løb også med puls op til 171 ca.

    Jeg har ikk talt kalorier i noget tid, måske skulle jeg til det igen..

  15. Du kna evt spise noget morgenmad med lidt mere gods i...så du bevarer mæthedsfølelsen. Når du drikker en smoothie er der mindre for maven at arbejde med, da du allerede har gjort noget af arbejdet for den, ved at gøre maden flydende. Havregryn eller andet med fibre ville være et udemærket alternativ.

    Ved godt at der er lidt flere kcal i havregryn, men du får også mere ud af dem.

    Nu kan jeg ikk tåle havregryn, men hvad med speltgryn? Hvor mange gram må man ca spise?

  16. Jeg taber mig ikke. Jeg står stille ved 67 kg, nogle gange tager jeg et par 100 gram på og smider dem igen.

    Min historie er, at jeg har vejget 100 kg for 1½ år siden. Så tabte jeg 40 kg ned til 57, men tog meget på da jeg kom på højskole, da jeg kom hjem derfra vejede jeg 77. Det er 3 måneder siden, og idag vejer jeg 67. Men mit vægttab er gået SÅ langsomt og sejt, i starten gik det fint nok, men nu sker der intet, har der stort set ikk gjort de sidste 1½ måned.

    Jeg er ret desprat for at tabe mig. Hmm gerne 4-5 kg HURTIGT til at starte med, og så de sidste 5 langsomt..

    Begyndte at træne i fitnesscenter for 2 måneder siden, og siden jeg begyndte der er det kun gået i stå med min vægt. Siden jeg begyndte at træne har jeg ikk taget specielt meget på i muskelmasse, er kun gået fra 49,1-50,9 kg.

    Min træning består af 1 eller 2 gange spinning basis, 2-3 gange styrketræning, som består af ti minutters opvarmning, ca 6 øvelser, 10 minutters cardio for fuld hammer, ca 6 øvelser igen, og slutter så af med intens cardio i 10 minutter igen. Har ændret min træning til dette for ca 1½ måned siden, før lavede jeg en masse cardio med mellemintensitet..

    Jeg har prøvet South Beach kuren lidt bare for at prøve noget andet, og den tog jeg sgu PÅ af, selvom den burde være streng.. Suk..

    Min kost er sådan her:

    Morgenmad:

    smoothie men ½ banan, 1 dl frugt, 2 spsk proteinpulver

    Mellem: nødder, grøntsager

    Frokost: altid salat med kød, fisk, fjerkræ

    Mellem: grøn the, grøntsager

    Aften: kød, kylling fisk og masser af grøntsager

    Jeg spiser ALDRIG stivelse, måske meget, meget lidt ris én gang i ugen på arbejde, ellers er det kun kød og grøntsager. Spiser så også enormt meget fordi jeg er ret sulten, men det er grøntsager jeg spiser ret meget af, jeg tænker at det gør vel ikk så meget at jeg spiser mig mæt i dem?

    Hvad skal jeg gøre for at sætte gang i mit vægttab..?

    Har været ude i at overveje en ugentlig ædedag, og har prøvet at skifte kur der som sagt resulterede i at jeg tog på..

    Skal jeg begynde at træne om morgenen eller har det ikk noget at sige?

    Skal jeg begynde KUN at spise grøntsager, vil jeg tabe mig af det?

    Ellers har jeg et kæmpe glas Therma Power stående, som jeg godt nok aldrig har turdet åbne, men er bare så træt af at leve så striks uden at der sker noget, at jeg er ved at overveje om det ku hjælpe?!

    Håber nogen kan hjælpe :'-(

  17. Jeg tror altså lige, du skal passe lidt på. Kvinder skal have ca 12% fedtvæv essentielle funktioner. Hvis du taber 5 kilo fedtvæv mere, har du kun ca 4.5 kg fedtvæv til depotfedt. Det er meget lidt. Ud fra billederne af dig, ser du ganske slank ud allerede (og pæn!!!!! :4thumbup:) , og 25% fedtvæv er da også mindre end den teoretiske idealkvinde, der har ca 27% fedtvæv.

    Prøv at tale med en neutral person: træner, læge e.l. og spørg, om du virkelig skal af med de der 5 kilo mere.

    Man bliver let overfokuseret på småting, når man taber sig, og du har virkelig gjort det godt :4thumbup: :4thumbup: , så det er måske vigtigere at bevare din nuværende vægt og øge muskelmassen lidt i stedet for at fokusere på lidt tilfældigheder på kroppen. Og du skal vel også give den tid til at tilpasse sig din nye vægt?

    Held og lykke og til lykke!

    mvh

    LarsBj

    Tak :blush: men er virkelig langt fra slank endnu. Har fået meget smal talje men er stadig meget æbleformet, det ser helt forkert ud. Og 67 kg er altså for meget til 165, jeg må veje ned til 52 kg tror jeg.

    Det er bare så frustrerende, jeg har prøvet en del kure på det sidste, og intet virker, selv Atkins og Aouth Beach tager jeg ligefrem på af, fordi det jeg spiser nu er så strict..

  18. Nå ok, så kun bønner som kilde.

    Nej behold proteinen.

    Hvor meget muskel masse har du taget på evt kontra fedt af? muskler vejer jo mere skal du lige huske.

    Hvordan er din træning?

    Hvad med maden for en dag?

    siden jeg begyndte at træne har jeg ikk taget specielt meget på i muskelmasse, er kun gået fra 49,1-50,9 kg. Fedtmassen er faldet fra 21,6 - 17,4, fedtprocenten fra 30,5-25,5 %.

    Min træning består af 1 eller 2 gange spinning basis, 2-3 gange styrketræning, som består af ti minutters opvarmning, ca 6 øvelser, 10 minutters cardio for fuld hammer, ca 6 øvelser igen, og slutter så af med intens cardio i 10 minutter igen. Har ændret min træning til dette for ca 1½ måned siden, før lavede jeg en masse cardio men mellemintensitet..

    Morgenmad:

    smoothie men ½ banan, 1 dl frugt, 2 spsk proteinpulver

    Mellem: nødder, grøntsager

    Frokost: altid salat med kød, fisk, fjerkræ

    Mellem: grøn the, grøntsager

    Aften: kd, kylling fisk og masser af grøntsager

  19. Jeg tænker om du vil få mere ud af "ægte" protein, altså kød.

    Er du vegetar? Laver du kun kondi træning eller også styrke?

    200g er stadig noget, bare det går som planlagt, er de 4-5 kg så vigtige?

    hvis det blir til "ægte" kød, er det jo bare ligesom den diæt jeg er på nu.. jeg synes ikk rigtigt det kan gøres meget strengere, så skal jeg helt skære protein væk?

    ja de er virkelig så vigtige for mig! :(

  20. Jeg er ret desprat for at tabe mig. Hmm gerne 4-5 kg.

    Vejer nu 67, og har vejet 100 kg, min vægt har stået stille i vildt langt tid. Selvom jeg træner 4 gange ugentligt, blir det kun til 200 gram om ugen ca.

    Hvis jeg skærer min kost ned til kun at bestå af frugt, grønt og bønner (protein) og kører sådan lad os sige 14 dage, vil jeg så tabe mig andet end væske, og vil det holde uden at jeg tager på når jeg går over på min "normale" kost, som er det samme som nævnt, bare med mindre frugt (1 stk om dagen) og mere protein, olie og lidt nødder men ingen stivelse.

  21. Tillykke med vægttabet :smile:

    Hvor mange kg mangler du at tabe? Hvis du stadig følger samme kostplan som da du startede, er det klart at du går i stå på et tidspunkt, da du på et tidspunkt vil ramme dit nye ligevægtsindtag!

    Med hensyn til en ugentlig snydedag er jeg ikke vidende nok til at udtale mig skråsikkert. Håb på at eventuelt Tunen eller Sct. Pauli falder over tråden :smile:

    Tak :D

    Jeg mangler 10 ca.. Tror ik jeg er tilfreds før. Men jeg har ændret min kost siden jeg startede med at tabe mig

    Det vil jeg håber at en af dem gør så :)

  22. Hvad spiser du? Hvordan er din kostplan skruet sammen?

    I og med du har tabt 30kg er dit basalstofskifte også blevet mindre. Er der blevet korrigeret for det i kostplanen?

    Fik ny kostplan for 3 måneder siden. Spiser efter tallerkenmodel 55 % grøntsager, 15 % stivelse, 30 % protein. Men undlader som regel stivelsen. Morgenmad er smoothie med proteinpulver, masser af mellemmåltider der består af grøntsager. Nødder og olie hver dag