miss Fit

Medlemmer
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by miss Fit

  1. Hej.

    Er der nogen vægtmæssigt ulemper ved at spise aftensmad ca. 20 min før sengetid?

    Årsagen til spørgsmålet er, at i løbet af de sidste 2 måneders tid har jeg grundet meget lange arbejdsdage, ofte spist aftensmad lige før sengetid. Uden dog at have talt kcal vil jeg mene mit energi indtag er uændret ( har haft en konstant vægt -/+ 1,5 kg de sidste 5 år). Nu er jeg imidlertid begyndt at tage på ( tøjet især jeans strammer og en enkel af mine kollegaer har bemærket at jeg har "lagt mig lidt ud" den sidste måneds tid!).

    Vil i tro det skyldes a) mit energí indtag er steget uden jeg har lagt mærke til det eller B) at jeg spiser lige før sengetid eller c) begge dele.

    Mit daglige energiforbrug er uændret ( vil enddag mene at det er lettere forøget, da jeg arbejder i laboratorie i en kæmpe bygning hvor jeg en del gange løber op og ned af 5. etager trapper + de sædvanlige 4 gange i fitnesscenter).

    Mvh. (tidligere) miss fit :dry:

  2. Ja, må bare konstatere at jeg er rigtig dårlig til kontinuerlig logføring...

    well, jeg holder den naturligvis også blot for min egen skyld, så jeg behøver egentlig ikke at undskylde!

    Træning søndag:

    28 km løb...forbavsende let. Er ved at være i rimelig kondition.

    idag: 4 km på 19.30 min...dejlig tur i lækkert vejr.

    Mvh. til vægten føler jeg mærkelig nok lidt "kvapset" for tiden, selvom kondition og styrken er i en opadgående kurve.

  3. Her i påsken er loggen ikke blevet opdateret, men det er nu ikke fordi,der ikke er blevet trænet. :wink:

    Dagens træning: 25 km løb m. sparta. Det var ret hårdt, må sandelig til at komme i bedre form hvis jeg skal gennemføre marathon d. 18 maj... :dry:

    Løb/powerwalk denne uge: sølle 60 km :sneaky2:

    kost ok.

    Ugens højdepunkt: fik købr en flot nederdel i str. 36! Selvom der ikke er ske så meget på vægten, er der alligevel blevet "møbleret" rundt på nogle kilo.

    Resten af dagen står på 100% hygge og afslapning.

    /miss fit

  4. Træning

    Nike-testløb-2 :15km

    Tid: 1.18.30. Super godt løb hvor kroppen arbejdede helt perfekt, super flow og overskud. Satte tempoet op ved 10 km, men kunne faktisk godt have presset citronen noget mere...dog er jeg meget tilfreds og ser frem mod halvmarathon næste mdr + 28 km træningstur næste søndag.

    Nu skal der slappes max af og lades op til imorgen kl.9.00 hvor vi får udleveret en eksamens-opgaveformulering, hvor rapporten skal afleveres næste fredag. Med mine phD ambitioner er jeg klar til at arbejde hårdt for en god karakter, så MOL og motion blive lidt længere nede på prioritetsrække de næste 5 dage.

    Anal km løb/powerwalk denne uge: : 90,5 km.

    Målsætning næste uge: 100 km.

    God weekend til jer alle.

    / miss Fit

  5. Træning:

    10,0 km powerwalk + 20 min styrketræning.

    Kost : kæresten og jeg har bestemt at tage på en tur til Rom næste mdr, så det betyder "spare-måned" i denne måned. Dette er egentlig meget fint, så sparer både kalorier ( ved ikke at købe "kantine-mad", men tage madpakke med og alle turene til bageren er aflyst) og penge.

  6. Træning torsdag :

    pw 5km, interval-løbe træning 10 km.

    Kost-mæssigt blve en ellers god stil ødelagt af en 7-retters menu med tilhørende vin til aften. Selvom jeg ikke har været super strikt med at tælle kcal, kan jeg nu igen passe de tidligere i loggen omtalte bukser :4thumbup: .

    Træning fredag:

    pw 14 km ved høj intensistet. Forærede mig selv en 1/2 luksus massage i dag...det var bare skøøøønt!

  7. Ahaaa, endelig er oppustetheden ved at forsvinde og jeg ligner ikke længere et drægtigt næsehorn :bigsmile: . Appetiten er i den grad kommet tilbage....faktisk tror jeg kroppen kæmper med at få indhentet de kalorier, den har mistet under de sidste dages mavepine.... :dry: ...vågnede op kl. 3.00 og var bare sulten. Pokkers, det er altså ikke altid lykken med sådan en appetit, når jeg samtidig gerne vil tabe mig.

    Dagens træning:

    10 km pw, 6 km interval ( på løbebånd).

  8. Træning:

    Det skulle have været PW, men grundet i mave-onde er jeg helt drænet for energi så det blev 9 km "sjasken"...

    Prøvede at træne lidt interval-løb, men det slet ikke....

    Det eneste positive, der er om dette forbandede mave-onde, er at min appetit er voldsomt indskrænket. :wink:

    Kosten har derfor været under 1000 kcal, og det bliver ikke til mere end 100g kyllinge-filet og salat til aften.

    Opsumering af ugen : Sølle 50 km pw/løb. 2 gange styrketræning med ubehagelig lav intensitet...altsammen på grund af et modbydeligt mave-onde :crybaby: . Har været så oppusstet at jeg blev antaget for at være gravid i 4. måned! Desuden fuldstændig afkræftet...suk, men har det lidt bedre nu.

    Mål for næste uge: min. 80 km løb/powerwalk + 2 dage med styrketræning.

  9. Træning:

    20,01 km løb m. sparta (hold 11, 6:00). Føj, hvor var det en kold tur...frøs stort set hele tur og efter ca. 14 km fik jeg ondt under foden...opnåede ikke skyggen af "runners high". Well, on the bright side var det trods alt en anselig mængde motion :wink: .

    powerwalk/løb denne uge: 80 km.

    :4mewantfood: denne uge : For meget næsten hver dag. Næste uges fokus er især på portionsstørrelserne.

    Har travlt med studierne, så der er ikke overskud til log-anedoter om livets forunderlige lethed lige pt....

    /miss Fit

  10. Træning:

    - powerwalk 12km + let styrketræning.

    Dagens forløbige optur: : jeg følte mig meget fristet af at købe en rom-kugle, men med går-dagens " buske-episode" mistede jeg lysten og modstod fristelsen. :4thumbup:

    Nu en lille tur på fredagsbar, hvor jeg dog blot agter at indtage en enkel cola light! :innocent:

  11. Træning:

    powerwalk 4,5 km, løb let 4,5 km, løb interval 4 km.

    Og så dagens nedtur : Efter som jeg har løbet/powerwalket 265km de sidste 30 dage og styrketrænet 2 gange pr uge, syntes jeg min lår og bagdel var blevet fastere og min tajle mere markeret. Jeg ville derfor prøve et par bukser som jeg ikke har haft på siden jul, da de sad ikke-klædeligt stramt. I forventning om sagtnes at kunne at passe dem nu, spang jeg i dem....men til min skræk kunne jeg konstatere at jeg ikke længere kunne knappe dem og risikoen for at mig popo ville springe syningen bagpå var helt sikkert tilstede. Så jeg måtte ta´ dem af og ligge dem på plads igen. :mad: ....går åbenbart og bilder mig ind at jeg er slankere end hvad jeg i virkeligheden er! Må hellere få taget nogle billeder, så jeg kan se den grumme sandhed i øjnene!

    suk...

  12. Træning:

    powerwalk 9km, styrketræning af overkrop.

    Synes min styrke er stigende, tager fx 10 kg håndvægt til biceps curls nu ift. 6,5kg for ca. 1mdr siden. Vældig fint, men nu behøver jeg ikke få mere muskelmasse. Målet er blot at bevarer den under de næste måneders mere intensiv løbetræning frem mod cph marathon.

    Kosten har været god...har fået betydelig flere grøntsager (gulerødder, broccoli og blomkål) og lidt mindre af de mere kalorie-holdige fødevarer. Med aftensmad burde jeg være under 2350 kcal i dag.

    Endnu en god dag på studiet! Gennem de sidste 5 år på universitet har jeg adskellige gange overvejet om jeg var igang med den rigtige uddannelse. Har flere gange været tæt på at skifte til enten medicin eller nanoteknologi..elller tage en fag-uddannelse som berider. Men i løbet af de sidste par måneder er jeg bare blevet mere og mere glad for mit studiet og er overbevidst om jeg vil blive glad for en fremtidig karrierer som dyrlæge med speciale i biomedicin. :smile:

    Nå, skal ud ordne en hel spandfuld grøntsager til de næste 5-6 dage...synes det er sindsygt kedeligt at skrælle gulerødder, og ordne broccoli og blomkål, så plejer at ordne flere kilo på én gang og så ombevare det i egnede beholdere i køleskabet.

    :bigsmile: .

  13. Hvordan får du dog spist så mange kalorier på een dag ?

    Det er selvfølgelige ikke svært, hvis man spiser choko-barer o.lign., men med alm. mad, så må du konsumere en del !

    Jeg selv ligger på omkring 1300-1600 max om dagen. Er stort set aldrig sulten.

    Men løber selvfølgelig ikke så mange kilometer som dig.

    Betina

    Hejsa.

    Det må være dejligt at kunne føle sig mæt på 1600 kcal om dagen...suk..

    Det er hovedsageligt "sunde fødevarer" der fylder i mit kcal-regn. Spiser generelt al for store portioner, fx 200 gram havregryn med banan og æble til morgenmad....

    Fra jeg var helt lille har jeg hjulpet meget til på min forældres rideskole. Det var hårdt fysisk arbejde mange timer om dagen, og jeg tænkte ikke over at mine portioner var langt større end mine veninders. Jeg har dog nu konstateret at jeg spiser alt for mad, så arbejder på at spise lidt mindre ( især når jeg smører madpakke, nu spiser jeg fx "kun" 3 skiver rugbrød mod tidligere fem).

  14. Træning:

    powerwalk 9 km. Ingen ømhed whatsoever efter de 20 km´s løb igår! Måske er kroppen i virkeligheden i bedre form ift. hvad jeg går og bilder mig ind. :blink:

    Styrketræning:

    biceps, triceps, skulder, lænd, mave, bryst. Fint træning med god styrke og en enkel PR: 8 * 90kg i chest press ( maskine).

    Rigtig god dag på studiet med spændende forelæsninger! :smile:

    Kosten tæt på omtimal, ca. 2550 kcal.

    /miss fit.

  15. Hejsa Miss Fit

    Og tillykke med dig logbog :bigsmile:

    Dejligt at læse min log inspirerer dig, giver masser af motivation til mig.. !!

    Jeg har selv engang siddet og tænkt, hvor ville jeg gerne stille op og træningen er ikke noget problem, men jeg har slet ikke styr på kosten og rygrad til en diæt :blink: Men ved at tage et skridt af gangen og indse at Rom ikke blev bygget på en dag, og at jeg ikke skulle være 100% mht til kosten fra starten, har jeg roligt omvendt kroppen og dens dårlige vaner, for til sidst at være nået dertil hvor jeg var i stand til at kontrollere min krop og kost 100%, så hæng i.. det kan sagtens lade sig gøre, men accepter at det tager tid at give kroppen nye vaner..

    //Anita

    Tak for den søde hilsen! :bigsmile: Jeg synes især at det er imponerende at du kan ha´ en god karrierer, samtidig med at du udøver sport på top-plan. Lige nu drejer det sig for midt vedkommende om at afslutte min kandidat grad med bedst mulig resultat, så det er her de fleste "kræfter" bliver lagt. Målet er pt. at bevare og forbedrer funktionaliten af min krop, så jer "super-atletter" er blot en inspirationskilde til hvorledes kroppen kan omdannes til et rent kunstværk med dedikeret træning og diæt! :wink:

    Dagen træning/program:

    Op kl 4.15 , hurtig i tøj, op på cyklen og 10km transportcykling til studie-job

    Kl.9.15 : 3 km sprut over til parken for at træne m. sparta

    kl.10-12.15 : 20,05 km løb med hold 11 ( 6:00 pr. km)

    kl.12.30 : 13 km transportcykling hjem.

    kl. 15-16 : Søndagsgåtur med kæresten :wub:

    Er godt træt i hele kroppen nu, men har det supert rent mentalt! :4thumbup:

    Kosten har kørt tilfredsstillende.

    Løb/powerwalk denne uge: 84km. Bedste tid 4,3 km på 19.00 min. Længste tur: 20.05 km

  16. Hejsa, velkommen til min log! :smile:

    Loggens formål er primært at få et overblik over min træning og kost.

    Info:

    Kvinde, 25 år

    173 cm

    Vægt 67-69kg

    Er igang med sidste semester på dyrlæge-studiet.

    Træningsform(er) : powerwalk, løb, styrketræning...og lidt svømning i ny og næ.

    Målsætning :

    -Halvmarathon i april: under 1.45t ( bedste tid indtil videre 1.52). (Ja, jeg løber som en snegl, men det er en glimerende måde for mig at få motion)

    Hvis halvmarathonets ambitionen opfyldes løber jeg også Cph marathon i maj ( har gjort det før og træner pt. med hver søndag på spartas fællestræningshold. Vi løber ca. 18-25 km pr gang)

    - Styrketræning. Det er mest "funktionel træning". Dvs. træning, der gør at jeg kan bevare en stærk ryg/lænd, slæbe tunge indkøbsposer op på 3. sal uden problem...og forløse en kalv, hvis det er nødvendigt. ( Er dog meget inspireret af fx Anita Ryes log....tror desværre ikke jeg har den "kost-diciplin", der skal til, for at kunne nå op på fitness-konkurrence plan... :dry: )

    -Vægttab : Man er vel kvinde :blush: , så en 3-4 kg fedt må der gerne ryge af æstetiske årsager....og det vil helt sikkert også være gavnligt for mit løb, ikke at have så mange kilo at slæbe rundt på.

    -Kost : Det er helt sikkert her der skal strammes op! Min kæreste er min helt store inspirationskilde her. Han spiser "med hovedet", altså spiser den sammensætning af protein, carbs og fedt som hans krop har godt af (og samtidig smager godt). Jeg spiser meget mere "mere følelserne", især hvis jeg er stresset, ked af det, eller blot hvis jeg keder mig.

    De 3 daglige hovedmåltider er der således godt styr på, det er alt det overflødige jeg spiser imellem måltiderne, der skal skæres væk!

    Nok indledning, nu til dagens træning:

    -11 km powerwalk ( til studiet og tilbage)

    -Let styrketræning : biceps, triceps, bryst, mave,ryg

    /miss Fit

    Kost opdate : ca. 3050 kcal ( lidt for mange, men dog primært fra sundt fedt, da jeg lavede lidt "fredagsslik" af nødder, mandler, rosiner og mørk chokolade...sådan en "fætter" fylder godt i kalorie-tællingen.)

  17. I gør det helt rigtigt!! Fysisk træning kombineret med en sund kost er helt sikkert vejen frem.. Problemet med vægten ligger snarere i, at I er begyndt og træne! Noget fedt er blevet til muskler..., derfor er jeres reelle vægttab ikke så stort..., mens jeres reelle fedttab formentligt er noget højere!!

    Uden at lyde alt for overlegen er det altså ikke korrekt at fedtvæv er blevet til muskelvæv! :nonono: Man TABER fedtvæv og OPBYGGER muskelvæv, men fedtvæv kan altså ikke omdannes til muskelvæv...-ved godt at det måske er en lille (irrelevant?) detalje, bliver bare irretteret over at se det igen og igen og igen...

    Alt mulig held og lykke med jeres projekt, I er helt sikkert på rette vej. Hvis I vil tabe jer hurtigere er der kun 2 ting at gøre : Spise mindre energi-rigt eller motionere mere (og endda helst begge dele)! :smile:

    Brug evt. et målebånd på udvalgte steder istedet/sammen med badevægt for at følge jeres positive ændring af "krops-proportion". :bigsmile:

  18. Jeg er et levende bevis på at hård cardio IKKE er nok til et vægttab, hvis kosten er totalt ureguleret! Da jeg trænede op til CPH marathon i år løb jeg ca. 70 km om ugen + boksetrænede, men i samme periode steg min appetit og lysten til søde sager STÆRKT! :4mewantfood:....og svag, som jeg er, gav jeg ofte efter for min spiselyst! Efter marathonet kunne jeg konstatere at jeg aldrig har været i bedre kondition (hvilepuls, arbejdspuls, udholdenhed) samtidig med at der aldrig har siddet så meget overflødigt fedt på min krop og jeg var gået én størrelse op i bukser! :sneaky2:

    alfa omega...surprise,surprise : vægttab kommer kun hvis der indtages mindre energi end der forbrændes. (UAFHÆNIGIGT af hvormeget hård cardio der dyrkes!)

  19. Hvis du virkelig mener at du forbrænder 5000 kcal pr træningspas må du sørme gå til den! Jeg havde mit pulsur m kcal tæller på under CPH marathon i år. Uret er indstillet m vægt, køn osv. og jeg forbrændte 3900 kcal under løbet ( og det var rigtig hårdt!) :crazy: .... -primært synes jeg du burde focusere på kosten og bruge motion som et fremragende supplement i dit vægtrab.