THansen

Medlemmer
  • Posts

    155
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by THansen

  1. En ide ville være atstave det begreb rigtigt som du prøver at forklare. :wink: .

    Og som der lige er skrevet, så læs artiklen. Det står på dansk, og burde være til at overkomme.

    Han/hun staver bare begrebet som så mange andre gør det, herunder Morten Z http://www.motion-online.dk/konditionstraening/testning/retfaerdig_vurdering_af_overvaegtiges_kondition/

    http://www.google.dk/search?hl=da&source=hp&q=metabolisk+fitness&meta=&aq=0&oq=metabolisk+fi

  2. Tak, ja jeg kommer nok ikke ud over at jeg skal træne noget mere, jeg regner med at jeg melder mig ind i Århus 1900 netop for at få noget struktureret træning og teknik, den med mad og drikke kan jeg heller ikke komme uden om og det er den sværere :laugh:

    Nej, det kunne værer sjovt, men gider ikke om mandagen.

    Jeg tror nu ikke at du skal træne mere, tværtimod.

    Nu er jeg ikke træner, men 'lidt' færre spinningtimer og en mere effektiv løbetræning vil efter min mening give resultater.

    Forstår godt at du ikke tager til Esbjerg på mandag, da turen hjem nok bliver meget meget lang.... :laugh: Jeg springer nok også over selvom firmaets partout-kort trænger til at blive brugt.

  3. Også et stort tillykke herfra :bigsmile:

    Jeg ser frem til at høre mere om dine forberedelser til næste års løb, og især med de målsætninger

    Er spændt på om vi får en helt ny Mollerup at se - nøgleord: struktureret træning, madvaner og drikkevarer :crazy:

    Surt med kampen i går - men en 5. plads er da også udmærket :tongue: Skal du forresten til Esbjerg på mandag?

  4. Helt korrekt, er man i superform, skal der virkelig noget til at nå max. Er man ude af form og begynder igen, så ryger pulsen op under loftet med det samme.

    I øvrigt troede jeg, at maxpulsen kun var betinget af gener og alder. Men jeg mener at have læst, at meget veltrænede personer faktisk sænker maxpulsen (marginalt). Ved ikke lige, hvor jeg har det fra, men den skulle være god nok ...

    Henrik

    Er nævnt på side 26 i "Aerob og anaerob træning" af Lars Michalsik og Jens Bangsbo.

    Træning kan undertiden reducere den maksimale pulsfrekvens i mindre grad. Der findes undersøgelser, som har vist 3-7%'s variationer i den maksimale pulsfrekvens hos meget udholdenhedstrænede idrætsudøvere afhængig af trænings/konkurrenceperioden. Hos meget veltrænede ses desuden en tendens til en lidt lavere maksimal pulsfrekvens sammenlignet med utrænede personer på samme alder. Når pulsfrekvensen er lavere, bliver der mere tid til fyldning af hjertet i dets afslapningsfase. Den lavere maksimale pulsfrekvens hos aerobt trænede kan således tænkes at optimere størrelsen af minutvolumen.
  5. Jeg vil nøjes med at skifte kæden, men det kommer selvfølgelig an på hvor meget kassetten er slidt - den burde gerne kunne holde til mere end 2.500-3.000 km.

    Til sammenligning nåede mine sidste 2 kassetter at køre 20.700 og 9.300 km. De sidste 4 kæder kørte ca. 6.000, ca. 6.000, 6.500 og 2.500 km. Den store klinge foran kørte 29.700 km, og var ikke slidt ret meget!

    Et godt tip: God vedligeholdelse kan forlænge levetiden af kassette, kæde og klinger. Kædens længde/slid bør jævnlig tjekkes med en kædemåder eller andet så sliddet på kassette og klinger ikke bliver for stor.

    Hvilken gruppe sidder der på Frk. S - Shimano (Dura Ace, Ultegra, 105, Tiagra, Soro) eller Campagnolo (Record, Chorus, Centaur, Veloce).

  6. Onsdag 24-12-2008:

    Distance: 153,5 km (Viborg-Esbjerg)

    Hastighed: 29,8 km/h

    Energiforbrug: 3.992 kcal

    Puls: 142 (avg) / 167 (max)

    4-5 gr. - let vind fra de fleste retninger - ikke helt så meget medvind som lovet.

    Torsdag 25-12-2008

    Distance: 148,7 km (Esbjerg-Viborg)

    Hastighed: 26,8 km/h

    Energiforbrug: 4.297 kcal

    Puls: 141 (avg) / 168 (max)

    1-3 gr. - let modvind det meste af vejen. Benene var lidt mærkede af onsdagens tur og andesteg, lidt rødvin og alt for mange cigaretter gjorde det ikke bedre, men hjem til Viborg kom jeg da.

    Samlet for 2008: 6.816 km - 30,7 km/h

  7. Efter et styrt på mountainbike mente sygeplejerskerne på skadestuen, at mit blodtryk var for højt (well, duh - er lige fløjet flere ud over styret og ned af en bakke :rolleyes:) og at jeg burde få det checket ved lægen under mere rolige forhold. Efter at have fået målt blodtryk hos lægen konstaterede han også, at det var for højt.. men han lånte mig et apparat med hjem. Målte så blodtrykket morgen og aften i en periode på et par uger.. hvor alle målinger var normale. Der diagnosticerede lægen mig også bare med White Coat Syndrome og sendte mig hjem :smile:

    Prøv at låne apparatet med hjem, som foreslået.. det kan helt sikkert gøre en stor forskel på målingerne.

    Jeg var ude for noget tilsvarende i august måned - lægen (ny) mente at blodtrykket var lidt/noget i overkanten. Skulle komme igen et par dage efter hvor sygeplejersken så skulle måle det igen. Det blev målt til 165/115 og jeg skulle så måle blodtrykket morgen/aften den næste uge i hjemlige omgivelser. Mente nu ikke at der var noget i vejen med mit blodtryk da tidligere døgnmåling for et par år siden viste et gennemsnit på 130/77/52 (højt/lavt/puls) - men man siger jo ikke sin læge imod.

    Gennemsnitsmålingerne for morgen/aften var (højt/lavt)

    128/79

    116/77

    117/78

    116/76

    113/74

    117/75

    Lægen grinte lidt, da jeg efterfølgende spurgte om hun havde en plan til nedbringelse af mit 'høje' blodtryk.

    Gætter også på at dit lettere forhøjede blodtryk skyldes nervøsitet, men det kan som nævnt kun opklares ved en døgnmåling eller morgen/aften måling i en periode.

  8. Hej som mange måske her opdaget så er jeg "forholdsvis" ny inden for denne trænings verden. Derfor bliver jeg nogle gange lidt forvirret over alle de udtryk der bliver smidt rundt :$ så jeg tænkte på om der findes en rimelig god liste/ordbog over de forskellige udtryk og vendinger?

    Har fundet nogle via. google men de har altid virket utrolig ukomplette :D håber at der er nogle stykker her inde der kan hjælpe :D

    Der er lidt her

    http://www.motion-online.dk/wiki/index.php...ciel:Alle_sider

  9. Hey !

    Jeg er én af de her typer der sveder max, selv under ganske almindelig styrketræning. Jeg er rigtig dårlig til at drikke under min træning. Drikker fx slet ikke under en spintime, selvom der ligger en større pøl under cyklen. Hvis jeg skal kører 2 timer i rap, mærker jeg først der behovet for væske.

    Mit spørgsmål går derfor på. Hvis vi forudtager at min væskebalance er 100% i orden inden jeg sætter mig i sadlen og jeg derefter kører én spintime uden væskeindtagelse. Hvor meget vil dette påvirke min ydeevne ?

    Ved godt spørgsmålet er relativt, da i selvfølgelig ikke ved hvor stor en mængde væske jeg mister i dette tidsrum, men findes der en tommerfingerregel ?

    De bedste hilsner

    Anders

    Det siges at et væsketab på 1% betyder en forringelse af ydeevnen med 10%

    http://www.google.dk/search?hl=da&q=v%...tart=0&sa=N

    Jeg kunne for et år siden godt tømme 2-3 drikkedunke (70 cl) vand på en enkelt spinningtime, men drikker i dag sjældent noget når jeg kun kører en enkelt spinningtime selvom jeg også sveder ret meget.

    Sørger som dig selvfølgelig for at drikke før og efter timen, og kan så koncentrere mig fuldt ud om at cykle.

  10. Jeg har i fuldskab indgået et væddemål om at jeg skal tabe under 74 kg inden d. 22 dec!

    Her er lidt data på mig. Jeg er en mand på 30 år, 175cm høj 84kg tung. Jeg ryger og motionere ikke til dagligt udover det jeg går på jobbet.

    Kan det lade sig gøre at tabe 10 kg på 10 uger? Jeg har regnet lidt på det og jeg har 70 dage til det og skal tabe 142 gram om dagen i snit.

    Jeg regner med at følge en kost ligende South Beach kuren hvor jeg skærer alle kulhydrater væk i kosten og vil cykle 1 time om dagen på en kondicykel.

    Burde det ikke kunne lade sig gøre? Jeg modtager gerne gode råd. Hvor mange kalorier om dagen skal jeg spise bare for at være i ligevægt? Jeg vil løbende opdatere hvordan det går i denne tråd til dem der gider følge med.

    MVH

    Theshifter

    Indgik et tilsvarende væddemål for 2 år siden - skulle tabe 6 kg på 6 uger dvs. min vægt skulle falde fra 80 til 74 kg.

    Nu havde jeg ikke for mange overflødige kg at slæbe rundt på, så nøgleordene var disciplin og hårdt arbejde hele vejen igennem. Der blev ført nøje regnskab (regneark) med energiindtag og energiforbrug så godt som det nu kan lade sig gøre - vejede alt mit mad i de 6 uger.

    Du behøver ikke at leve af vandmeloner i hele perioden. Jeg fik i gennemsnit 2.100-2.200 kcal om dagen og det giver plads til en rimelig fornuftig kost som var RIG på kulhydrater. Energifordelingen var 25% protein, 57% kulhydrat og 18% fedt. Det 'høje' energiindtag krævede derfor lidt motion som bestod af: 2*15 km på mtb til/fra arbejde på hverdagene, 2-3 timers landevejskørsel på mtb i weekenden og 3-6 timers spinning om ugen. Det daglige energiunderskud var i gennemsnit på 1.300 kcal men det kunne ikke mærkes.

    Endte med at tabe 8 kg på de 6 uger og vandt væddemålet.

  11. Søndag ville jeg have taget 2 spinning timer i nørrebrogade, men blev lokket til at se fodbold, så det blev kun til en cynling 3 med en afløser, Palle var kummet lidt for sent i seng, hvad er det for en indstilling :laugh:

    Ja det var en god kamp - hvis man ikke lige holder med de hvide :tongue:

    Mandag blev det til 2 timer og styrketræning, først bryst, millitary, squat og sluttet af med biceps, jeg startet med en cykling 1, der var ikke ret mange ca. 10 og et par stykker hade ikke opdaget at det var lavet om fra cykling 3 til cykling 1, men det blev en hård cykling 1, da alle hade prøvet det før efter 25 min tog jeg lige 15 min stående, damm jeg hade gode ben :bigsmile: bagefter var det cykling 2, god time den gik super hurtig :4thumbup: det undre mig at der kom nogle til time bagefter for den står ikke på programmet, det kunne være man skulle tage 3 timer i træk på næste mandag :smile:

    Har du lagt mærke til den skrue som sidder midt på spinningcyklen - prøv at dreje den et par omgange med uret næste gang :laugh:

  12. Det var også et flot og velfortjent punktum. Og tillykke med at nå længere end årets mål.

    Er lidt - nej: meget - misundelig over at du bor midt i det hele så du kan køre ud i modvind og hjem i medvind uanset vindretning. Det er ret umuligt herovre ved Øresundskysten. Og så er dit terræn nok ret meget mere lækkert. Har godt nok aldrig været i Viborg men i hvert fald Silkeborgområdet må da være guffeligguf.

    Klager ikke over terrænet her i det midtjyske - det er en af de ting der afholder mig fra at flytte.

    Kører ikke så meget i Silkeborgområdet, lige med undtagelse af Kjellerup-Silkeborg hovedvejen når jeg skal ned til Silkeborg for at tanke op og nyde et stykke chokolade.

    Mit foretrukne bakkeområde i Viborg er Dollerup Bakker som jeg næsten altid runder på mine træningsture - har været der på 53 ud af 57 mulige ture i år. Har en favoritrute på ca. 21 km med ca. 320 højdemeter.

    post-12819-1222633185_thumb.png

    Der er nu også et par 'småbakker' indenfor bygrænsen som dog ikke kan måle sig med Vejle's men 'lidt' har vel også ret.

  13. Det er godt nok et par lange ture du har fået skudt af her på det sidste :blink:

    Havde en drøm om at nå 6.000 km i år og det kunne jeg lige nå i sidste uge hvis jeg gav den en skalle.

    Da jeg så så vejrudsigten for denne her uge tænkte jeg at de 6.500 km var inden for rækkevidde, hvis jeg igen gav den en skalle.

    Betød så at jeg skulle nå 163 km i dag selvom vejret ikke var det bedste her i Jylland. Overskyet med lidt sol men med en strid vind fra SV (8-10 m/s). De første 65 km var mere eller mindre i modvind med en gennemsnitshastighed på 27,5 km.

    Kom da helskindet hjem men nu gider jeg ikke det udendørscykling (på raceren) mere. Frem til april står den på mtb til/fra arbejde og lidt spinning.

  14. Onsdag 24-09-2008

    Jeg var i Kolling i weekenden og holde min mors fødeselsdag, så jeg fik kun trænet eg gang fy Martin.

    Jeg er løbet ind i en stime punkteringer igen 6 gange på den sidste uge, inc. en på vej hjem i går og 2 på vej til arbejde i dag.

    Jeg har lige fundet ud af den store kræns foran er meget slidt og der er brækker nogle tænder, samt at fælgen på baghjulet er flækket :devil:

    Jeg tror jeg dropper vintercykel og begynder at træne i centeret :mad:

    Lyder utroligt at den store klinge allerede er meget slidt efter 'kun' 5.000 km. Min billige Campagnolo klinge har lige rundet 25.000 km og ser ikke ud til at være slidt ret meget.

    Lyder også utroligt med alle dine punkteringer. Er dine dæk slidt helt ned? Checker du dækket ordentlig efter hver punktering? Kører du over alt glasskår og andet skidt på vejen? Er dit dæktryk i orden?

    En flækket fælg er meget normalt på en mtb hvor der køres i mere snavs og hvor der bremses mere end på en racer. En racerfælg burde holde længere end 5.000 km. Kører du i meget grus eller andet som samler sig i bremsegummiet og som slider voldsomt på fælgen når der bremses?