mogenz

Medlemmer
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by mogenz

  1. Hej Mogens,

    Jeg er helt med på en lille løbeklub.

    Jeg løb mit første marathon i Berlin i september i tiden 3.55. Jeg planlægger også at løbe Copenhagen, helst under 3.30. Du er velkommen til at checke min log for forberedelserne frem mod Berlin.

    Jeg ved ikke helt, hvordan man teamer op - men det må være til at finde ud af :smile:

    Hej Diddley,

    Det kunne være stort, så tak for tilbudet! Jeg er også helt ny på området, men så vidt jeg har fundet ud af, så går man ind på sin konto på Nike.com, herefter "My runs", og herefter vælges sidefanen "Challenges". Her "Create a challenge", og så vælger man selv et konkurrencemål. Som en start kun vi da prøve bare at lave et simpelt mål, som først at nå 200 km. Selv om du vist er en del bedre løbende end jeg :bigsmile: , så kan vi teste det af. Du skal sende challengen til mail@mogens[fjern]lunde.dk (fjern både brackets og teksten "fjern" fra mailadressen).

    Jeg skal til julefrokost lørdag, og derefter tager vi små tre uger til sydens sol og palmer. Jeg har selvfølgelig ipod'en med mig, men er lidt usikker på om jeg kan få "tanket" nike.com op under ferien. Men hvis ikke så kommer dataene op senest den 3. december. Jeg håber at få løbet ca. 120 km under turen, men det er delvist bjergløb, så tempoet bliver endnu langsommere end mit normale snegletempo.

    Jeg glæder mig til forsøget!

    hilsen mogens

  2. Nu er jeg kommet igang med Ipod Nano + Sportskit, og det er intet mindre end genialt! Normalt træner jeg alene, men gennem at ens træningsdata automatisk uploades til nike.com, kan man have en træningsmakker et eller andet sted på kloden, således at man kan "pace" hinanden.

    Man kan sætte nogle træningsmål op, og kan man via nike.com se hinandens resultater og dermed følge hvordan man ligger i forhold til målet/målene. Mine erfaringer med ipod'en er at distancemålingerne er forbløffende præcise, og man kan jo ikke manipulere med målingerne, så der er ingen muligheder for at "snyde" sig selv eller andre :bigsmile:

    Men problemet er at lokalisere en makker der er på nogenlunde ens eget niveau, og har samme ambitionsniveau. Derfor lidt om mig selv:

    Mand 48 år, 72 kg, og træner mod at deltage i mit første marathon (Copenhagen) til maj 2007. Startede med at løbe ultimo juli, og derfor i en beskeden form. Løber p.t. med ca. 12 km i timen, og på længedre ture (15-20 km) helt nede på 11 km i timen. Mit mål for Copenhagen Maraton er at gennemføre i en tid under 4 timer.

    Håber at jeg kunne være så heldig at finde en makker hvor vi til fælles bedste kunne skabe en lidt sjovere og mere motiverende træning!

    Mogens

    PS: Til info så koster sportskittet omkring 250 kr, og det er nemt via velcro at sætte den fast under snørebåndet, hvorved den trådløse sender kan bruges i et par almindelige (læs: Ikke-Nike) sko. Jeg fulgte denne vejledning: http://podophile.com/2006/07/14/shoe-hacke...t-kit-shoe-mod/

    Bemærk at sports-kit'et kun kan bruges sammen med en ipod nano - så shuffle og hvad de ellers hedder du'r ikke.

  3. Tror du kan få lidt svar ud af at læse denne tråd på www.dourun.dk om samme emne.

    http://www.dourun.dk/forum/topic.asp?TOPIC_ID=19899

    Der specifikke svar er at du formentlig ikke har trænet så meget (gåture giver ingen særlig kondition). Havde du holdt samme træning vedlige siden rekruttiden havde alderen måske kostet dig i omegnen af 5-10 pct. på en 5'er, men det har du ikke.

    Optræning tager længere tid for "gamle" mænd som os, så der går nok væsentligt længere tid inden du ser effekten af din nuværende træningsmængde. Desuden - at du har øget med ca. 10 km om måneden over 4 måneder (en ret kraftig øgning) betyder at dette har slugt hovedparten af din fremgang (hvis du forstår hvad jeg mener). Når du har vænnet dig til mængden er der også plads til bedre tider. Du skal dog ikke forvente at nå de samme tider som i dine yngre år med mindre du træner væsentligt mere og giver det tid.

    Jeg synes nu også det ser ok ud indtil videre, men pas nu på med at gå for hurtigt frem. Giv det tid - som ikke helt ung kan der hurtigere komme skader. Hvad med vægten er den den samme?

    Tak for svaret Jan! Vægten er relativt uændret. Jeg er 185 cm, spinkel af bygning, har lange ben, og kampvægten er holdt nede på 72 kg (vejede vistnok omkring 65 kg i min rekruttid - så jeg var en spinkel gut). Indtil videre har jeg formået at holde bodegavommen væk :bigsmile: Du har nok ret i at jeg har øget længden (for) meget og for hurtigt, men jeg har dog ingen problemer haft med skader og har ikke følt at jeg har været overtræt eller udkørt. Tværtimod!

    Så jeg klø'r på, og er glad for dit trods alt beroligende svar. Skal fredag tre uger til vores lejlighed på Tenerife hvor jeg har en fantastisk 10 km's tur som jeg glæder mig til at løbe nogle gange. Vil også starte med at løbe lidt intervaltræning, men nok indføje nogle pauser på 2 dage engang imellem så jeg får nogle lange restitueringsperioder.

    Mogens

  4. Da jeg som nyindkaldt rekrut på 19 år blev sendt ud på min første løbetur nogensinde (en Cooper 12 min test), løb jeg 3050 meter. I den afsluttende test efter rekruttiden løb jeg 3400 meter idet jeg læbetrænede lidt med min stuekammerat. Skal siges at før soldatertiden havde jeg cyklet en del på til/fra fisketure, hvilket forklarer min relativt o.k. kondition på min første løbetur.

    I de mellemliggende 28 år har jeg holdt mig lejlighedsvist lidt i form med noget cykling og hyppige gåture. Så ikke i katastrofal dårlig form, men heller ikke på nogen måde i god form.

    Her i sommer begynder jeg så et løbetræningsprogram, og har over de sidste 4 mdr. øget mit ugentlige løbepensum fra ca. 10 km/uge til nu 50 km/uge. Jeg undrer mig dog såre over at jeg tilsyneladende ikke kan forbedre min form nævneværdigt.

    Da jeg startede løbetræningen løb/gik jeg en 5 km på ca. 26 minutter, og idag kan jeg gøre den på ca. 23:30. En efter min mening latterlig lille forbedring. Idag holder jeg et løbetempo på ca. 12 km/t, og kan løbe ca. 7-8 km kontinuerligt, hvorefter pulsen er over 175. Ved denne grænse har jeg valgt at så slår jeg over i gang, og går/løber hjem det sidste stykke. Iøvrigt ligger min puls mellem 165 og 175 igennem hele træningspasset efter at jeg er blevet varmet lidt op. Jeg hverken varmer op eller varmer ned efter løbet, men direkte igang og slut lige ved hoveddøren.

    Umiddelbart forstår jeg ikke den - efter min egen opfattelse - utroligt ringe konditionsudvikling jeg har gennemgået, specielt fordi min udgangskondition må antages at have været ret lav. Trods alt træner jeg med en intensitet der vel ikke kan betegnes som helt ringe. Jeg havde oprindeligt troet og håbet på at jeg på nuværende tidspunkt kunne løbe en 5 km på under 20 minutter, og at forbedringen herfra så ville ske en del langsommere.

    Derfor mit spørgsmål: Er dette noget der normalt for en 47 år gammel knark, eller kan det tænkes at der er fysiologiske faktorer (hjerte, åreforkalkning, blodprocent el.lign) som forklarer dette?

    Jeg havde sat som mål at gennemføre Copenhagen maraton i Maj, men nu er jeg godt nok blevet skeptisk. Hvis jeg stillede op idag ville min sluttid med al sandsynlighed ende på omkring 4½ time eller et kollaps :bigsmile: