APH

Medlemmer
  • Posts

    81
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by APH

  1. Allerførst er det et misforstået koncept at øvelser skal kunne behandle en sådan skade. Der skal noget manuel terapi igang også er du blevet underbehandlet. 14 dage er alt for lang tid i starten. Øvelserne skal bruges til at forebygge at det sker igen.

    Øverlserne er fine, de skal bare bruges når skulderen er behandlet og kan klare belastningen. Dvs senere i processen.

    Skulderen er et meget kompliseret led så det kan være svært at sætte en korrekt diagnose. Derfor giver de fleste bare nogle øvelser der styrker rotator-cuffen. Tror og så det er det der er sket hos dig.

    Men i det videre forløb må du finde en specialist samt evt få lavet en ultralyds-scanning.

    Find en behandler der kan bruge sine hænder og ikke bare noget ultralyd (ingen behandlings effekt) og øverlser.

    Held og lykke

    APH

  2. Gerne :smile: Jeg forventer ikke at en fys - selv med en grundig overbygning - kan have helt den samme erfaring og kunnen, når det drejer sig om manipulation af columna.

    På samme måde forventer jeg heller ikke, at en kiropraktor er i stand til det samme som en diplom uddannet McKenzie fys (findes der dip. uddannede McKenzie kiro'er?)

    Når man således ikke har den fulde uddannelse, er man måske heller ikke den rette til at udtale sig om behandlingsformen er velegnet eller ej (som du vist kom til angående McKenzie):

    Dansk radiologisk selskab anfører også, at 1 ud af 30000 thorax rtg. bevirker cancer hos patienten. Om det er mange eller få skal jeg ikke sætte mig til dommer over, men jeg vil nødigt være den ene (i nordjylland alene) :wink:

    Når man så kan høre forskere inden for din egen uddannelse udtale, at der faktisk ikke findes nogen valid undersøgelse ved LBP - ej heller RTG - så opstår dilemmaet.

    Der er som du skriver ikke noget bedre alternativ lige nu, men jeg synes bare man skal passe lidt på med skråsikre udtalelser.

    Jeg hører dig vel ikke afvise evidens med empiriske observationer? :tongue:

    Hvad mener du?

    Nu skal vi passe på vi ikke stjæler Hammel5' tråd.

    Som du kan se findes det du efterlyser.

    Jeg tviler på at behandlere der har haft et helt semester med mcKenzie tager kurserne. Det bliver lige en tand for guru-agtigt. Loigesom når nogle kiropraktorer anlægger deres praksis efter Gonstead-filosofi.

    Men generelt har jeg aldrig været tilhænger af at lægge sin behandling ind i et koncept. Det bliver rigidt og unyanceret. Det var det jeg mente med Mckenzie-behandleren der kun tænker McKenzie. Derudover er der heller ingen evidens for McKenzie.

    Valide undersøgelser i fohold til LBP. Det ville være et ønskescenarie hvis hvis der var en test for det hele der var 100% specifik og sensitiv. Men desværre. Deror er det lige præcis behandlerens evner og viden der skal sætte resultaterne af den samlede objektive undersøgelse sammen og give et bud på den mest sandsynlige diagnose. Derfor er viden og uddannelse så enestående vigtig. Den dag testene er 100% kan min farmor være behandler og slå op i et skema og lave testen.

    Og bestemt afviser jeg ikke evidens. Min uddannelse bygger på det. :wink:

    Alt med måde, og også røntgen. Derfor ligger retningslinjerne jo også klart, så der ikke "skydes" på hvad som helst.

    Men summa summarum så tror jeg stadig at SI-leddet er den mest sandsynlige diagnose.

    God dag.

    Glæder mig til at høre fra Hammel.

    mvh

    APH

  3. Jeg er bange for at du må uddybe den med "Gået hele vejen med uddannelsen"?

    Omkring lændesmerter er det helt sandt med de 80%. Men det hjælper jo ikke nogen patienter at kunne noget statistik. Fyssen og kiropraktoren må betragtes som dem der ved mest om bioimekanik, så deres bud må ses som det mest valide og det mest praktisk anvendelige. Ingen behandling er jo ikke et særligt tilfredstillende alternativ.

    I denne sygehistorie kan det diskuteres om røntgen var nødvendigt, men der kan argumentes begge veje, hvis man følger Dansk radiologisk selskabs vejledninger. røntgen er en aldeles glimrende undersøgelse målt på omkostninger og risiko. Så igen i den virkelige verden og ikke i teorien er det rigtig god undersøgelse.

    Hvor langt skal en læge gå for at være gået "hele vejen"? ;o)

    Mvh

    APH

  4. Hvis man er McKenzie behandler vil det helt sikkert være den forklaring man vil komme med.

    MEN hvis man kun har en hammer i værktøjskassen kommer de fleste problemer hurtigt til at ligne søm!!! ;o)

    Jeg bruger selv McKenzie og det virker..... på de rigtige problemer.

    Det afgørende er i denne sammenhæng er at der ikke er en bedring ved den gentagende bevægelse.

    Det du, med stor sandsynlighed, mærker på bagsiden af låret når du bøjer forover er din hasemuskler som ikke har fri bevægelse.

    Haserne og bækkenleddet hænger uløseligt sammen både anatomisk, men også bevægelsesmæssigt.

    Hvis jeg læser det rigtig er smerterne der ikke når du ligger på ryggen og løfter benene op mod brystet...... er de bøjet?

    For så tager du haserne ud af spillet og ømheden i baglåret forsvinder.

    Arvæv.... hvis det er kommet hjælper øvelserne intet. De laves mhp. bruskmaterialet.

    Held og lykke med øvelserne.

    APH

  5. Hovedet på blokken.

    Det er helt sikkert dit venstre SI-led.

    Find en kompetent kiropraktor der kan løsne det. Dernæst nogle øvelser til at stabiliesere det.

    Mckenzie ekstensionsøvelser har ingen effekt på dette. Tværtimod. Du kommer bare til at komprimere et led der i forvejen er irriteret.

    Åbenlyst er det jo ikke bløddelsvæv, muskler eller sener, da den heelenigsproces er overstået.

    Når du har gået så længe med smerterne kan man godt argumentere for røntgen, men ellers ikke. (hvis det ellers er en fornuftig behandler der følger dansk radiologisk selskabs vejledninger)

    Husk at der er forskel på kiropraktorer, ligesom der er forskel på læger of fysser.

    Held og lykke.

    APH

  6. Der kan bestemt gøres noget aktivt. ro lindrer men ordner ikke problemet.

    Fin en kirorpaktor eller fys som kan manipulere med håndrodsknoglerne, løsne muskulaturen i underarmen og vejlede dig mht øvelserne.

    Det er en relativ simpel gehandling.

    Mvh

    APH

  7. Kommer lydene fra leddene eller fra overarmen omkring muskulaturen?

    Sandsynligvis er det ikke det samme som når folk "knækker" fingre. Det er en lille gasbobbel inde i ledhulen og er særdeles harmløs.

    Dn øgede belastning på dine led kan få brusken til at reagere lidt og hvis det knækker når du strækker armen kunne det tænkes at det var det. Lidt i stil med når folk har "mus" i knæet.

    En anden mulighed kunne være at en af senerne glider hen over en noget væv og giver en kliklyd.

    Mvh

    APH

  8. jeg tror ikke, det er det, da jeg ikke spiller fodbold fast... men det er da en mulighed, og tak for svaret - nu ser jeg lige hvad lægen siger. kommer der ikke noget fornuftigt ud, så tager jeg en tur til kiropraktor med den :smile:

    k

    Det er den opfattelse de fleste har, men prioriteringen burde være omvendt. Biomekanisk problem -> kiropraktoren. Kan han se der er andre underliggende årsager -> over til lægen.

    Hvis din Ferrrari gik i stykker ville du heller ikke starte med at køre den ind til Staten bilinspektion, men over på det værksted der vidste noegt om Ferrarier. :wink:

    Mvh

    APH

  9. Hej, Har tidligere laest om nogen der fik smerter i arme of fingre og naesten ikke kan arbejde. Jeg har det samme og vaeret til neurolog og reumatolog uden noget resultat...jeg har det ogsaa i ben. - det startede i benene for 3 aar siden og nu kommer i armene.tager ibruprofen, men synes ikke at virke....Er der nogen som kender det og er kommet videre med hvad det kan vaere og hvad man kan gore???? Jeg har ogsaa foet taget blodprover uden at det viser noget gigt...og prover nu chockbolger....men...

    Helt lost!

    Som du nok kan fornemme er der ikke rigtig nogen der kan bidrage til din problematik da den er kompliceret og kan være et hav af lidelser.

    En ting kan jeg dog informere om. Den behandler der bruger shochwave på dine smerter må være noget inkompetent. Der er ingen som helst indikation for dette ogshockwave har ingen dokumenteret effekt.

    En del gigtlidelser har det mønster du beskriver men kan først måles i blodet på et senere stadie. Så du må væbne dig med tålmodighed og holde dig i det etablerede system. fordi du har været til neurolog og reumatolog en gang betyder det ikke at du ikke kan komme det igen. Røntgen og scanning vil være det naturlige næste skridt i udredningen.

    Mvh

    APH

  10. Angående evidens af chockbølge, der svag evidens, men mangler flere og bedre studier. Jeg fandt et på netop plantaris problemer;

    Extracorporeal shockwave therapy for plantar fasciitis - a review

    By: Jesper Tornbjerg Nielsen and Lars Kristensen.

    Godt nok kun et bachelor projekt, men alligevel...... jeg har selv erfraring med brug af chockbølge gennem et år og er ret imponeret og de resultater vi har opnået.......Det er selvfølgelig ikke noget bevis, men tro mig, jeg kunne aldrig finde på at bruge ultralyd, med mindre du vrider armen om på mig :crazy:

    Med hensyn til at finde ud af årsagen er jeg helt enig..........Jeg bemærkede da jeg kiggede i din profil at du har tabt dig fra 117 til 100 kg, det synes jeg er super flot. Men personligt ville jeg fraråde en så stor fyr som dig at løbe at løbe. ( bliv nu ikke ked af det ! jeg er selv en rubust type :4thumbup: )

    Men risikoen for skader er ret stor ! En tommelfinger regel, er at for hver kg man vejer for meget, komprimerer man leddet med hvad svarer til 6 kg. Så allerede nu belaster du dine led med 102 kg mindre, ikke så lidt vel !

    Så for en periode hvor du har din skade, så benyt dig af cykling ect. Hvis du ikke kan nære dig, så for guds skyld .........kun blødt underlag

    Hej Romer.

    Ikke specielt overbevisende med et Bachelor projekt... :nonono: og en enkelt artikel med et svagt design gør det desværre ikke mere overbevisende.

    Cochrane review fra 2005 viser ingen dokumenteret effekt. Desuden er 2 nordmænd (kvinder) på vej med et stort studie der bakker cochrane reviewet op.

    Men kig på www.fysio.dk og shockwave terapi.

    Mvh

    APH

  11. Meget ærgeligt forløb du har været igennem.

    Jeg tænkte at jeg lige ville ridse et par punkter op som du kan tage med til den beandler der nu skla kigge på det.

    1. Shockwave har ingen dokumenteret effekt. (så det er penge ud ad vinduet, som du har oplevet) Fuldstændig i lighed med Ultralyd.

    2. når du nur er så uheldig at have fået hælsporer og ikke bare plantar fasciten er det nødvendigt med nogle gode såler til aflastning.

    3. (og den vigtigste) Du og den behandler der skal kigge på det er nød til at finde årsagen til hælsporen. Senen under din fod har været overbelastet og årsagen skal finde i din biomekanik omkring foden og hoften. De fleste er desværre ikke gode nok til at lave denne, derfor er det vigtigt at du hører dig omkring om hvem der er kompetente. Evt spørg i en løbeklub etc. Foden og benets biomekanik er et meget kompliceret område og overset af de fleste. behandlere laver ofte den nemmeste løsning ved at give en anden sko eller bare en sål. Stil krav. Åbenlyst er der ikke ens bevægelighed i dine fødder og hofter.

    4. Det er ikke dine sko der er problemet. Så ville du også have haft det på den anden fod.

    Håber du kan bruge det til noget ellers er du velkommen til at spørge.

    Mvh

    APH

  12. Hej Jesper.

    Det her er et område hvor du vil opdage at en masse kan komme med mange årsagssammenhænge. Men det bedste råd til dig er at komme til en autoriseret behandler (kirorpaktor eller fys)så hurtigt så muligt.

    Kiropraktoren er rygspecialisten så det vil være det oplagte alternativ. De kan svare på alle dine spørgsmål og forklare lidt om din evt. løfteteknik til træning.

    Jo længere tid du går med det, jo længere tager det at komme af med det!! og jo hurtigere kommer du tilbage til træning igen.

    mvh.

    APH

  13. Der var ikke nogen kommentear med til dette link.... :smile:

    Men linket fortæller at der ikke er nogen dokumenteret efekt af eksentriske træning. Statistisk set kan det ikke afskrives at det var tilfældigheder.

    Det som artiklen netop fortæller er at den begrænsede effekt holdt i 1 år. Ergo må den den underliggende årsag ikke være achillessene, men noget helt andet. Derfor, find en proffesionel der kan lave en ordentlig analyse og find årsag. Den ekcentriske har ingen dokumenteret effekt.

    APH

  14. Søg proffesionel hjælp.

    Det kan fint være en inflamatorisk tilstand, men du er nød til at finde ud af hvorfor den kommer!!!

    De smertestillende cremer har meget begrænset dokumenteret effekt. Desuden ligger inflammationen så dybt at stoffets virkning som regel ikke når derind.

    Hælkilen er en "fejl på en fejl" princippet,. Den holder ikke i længden.

    NSAID skal du ikke tage pga af maven

    Din årsag skal formentlig findes i det biomekaniske. Det kunne være nedsat funktion i foden. Eller fra hoften hvor du evt. kan have en stram eller overbelastet hoftebøjer, etc.

    Den evaluering kan kun en proffesionel varetage. Så mit råd.. Se at komme af sted inden du bliver mere frustreret af for mange gode råd fra øst og vest.

    Held og lykke

    APH

  15. Næ, overhovedet ikke. Jeg kan kan bøje den ned alt det jeg vil. Når jeg bøjer den op, kommer der smerte i min vrist og det led, der bøjer foden. Det er ret mystisk.

    Øv, hvor jeg synes, det er dumt, man skal ud til en læge for at få tilskud til fys..... ville meget hellere springe det led over, særligt når hende lægen jeg skal ud til ikke kan tænke 2 selvstændige tanker og der endvidere er en ventetid på 2 uger.

    K

    Så gør noget der er smartere... Gå til en kiropraktor of få tjekket fodens bevægelighed igennem. Din historie er ikke helt ualmindelíg og specielt ikke for fodboldspillere. De fleste er ikke klar over at man kan få "hold i foden" ligesom når man får det i nakken. Ret ofte kan behandlingen være kortvarig.

    Du behøver ikke henvisning da kiropraktoren er siddestillet med lægen oghvis der evt. er indikation for røntgen kan det tages på klinikken.

    Som du selv siger kan der være tale om en lille "flig" Den vil evt. kunne spottes på et røngen.

    held og lykke

    APH

  16. Indenfor alle faggrupper findes der dårlige eksempler.

    Med det i af ren, og forståelig, uvidenhed har overset er kiropraktoren differential diagnostiske kompetence. Derfor er kiropraktoren fuldt i stand til at vurdere om der skal behandles eller ej. Der er kun 2 faggrupper der har disse egenskaber qua uddannelse og det er lægen og kiropraktoren. Praktisk talt samme uddannnelse med hver deres speciale. Foregår samme sted med samme undervisere.

    Jeg har på intet tidspunkt konkluderet at det er noget med ryggen, men i opfatter det sådan fordi i kun tror at kiropraktoren har forstand på disse. Det er helt forståeligt.

    Pointen er bare at kripraktoren ikke har brug for at patienten først skal visiteres af en læge.

    Held og lykke med ryggen.

    APH

  17. :cool: Gå til lægen først,han er i første omgang gratis,

    mens kiropraktoren også er expert i at tømme din slunkne

    tegnebog på få sekunder.Ellers enig i resten. :sneaky2:

    Helt hen i vejret. Priserne er fastsat af sundhedstyrelsen og lægen kan intet aktivt gøre for din ryg eller vejlede dig ordentligt.

    Alternativerne:

    Lægen: ikke kompetent rygundersøgelse, ingen aktiv behandling, ikke tilstrækkelig vejledning. "det er nok ikke noget, hold en pause og spis ibuprofen" Gratis!

    Kiropraktoren: ekspert på rygområdet. Optimal undersøgelse, proffesionel vurdering, aktiv behandling, kompetent vejledning. 401 kr.

    Valget afhænger af prioriteringen af ens krop. Hvis din krop ikke er 401 kr. værd at investere hvorfor træner du så?

    Med venlig hilsen

    APH

  18. :cool: Undersøg om du har arvet noget fra din familie og

    gør som Bananagtiko siger...Til lægen med dig og få undersøgt

    alt og om der er forskel i længde venstre/højre side bla dine ben.

    Glem lægen.

    Gå til kiropraktoren med det samme. Du kommer hurtigere til og de er væsentlig mere kompetente på rygområdet. Du skal ikke bruge henvisning. Kiropraktoren er siddestillet med lægen.

    APH

  19. Det er sket et par gange gennem det sidste års tid at der pludselig opstår en kraftig smerte i min ryg - for en halv times siden skete det så igen. :dry:

    Det skete da jeg skulle hen og slukke for en kontakt - ingen fancy bevægelser - at der pludselig opstod en kraftig smerte ved omkring midten af ryggen, en anelse ude i højre side.

    Smerten er sikkert overstået imorgen eller i overmorgen, men er alligvel nysggerig efter at vide hvad det egentlig er der sker, da det egentlig er lidt irriterende, for selv når jeg trækker vejret kan smerten mærkes.

    Så hvis nogen kan svare på hvad der sker med min ryg og hvordan man evt. kan forbygge uheldende, ville det være rigtig fedt.

    /David

    Hej David.

    At stille en diagnose på din historie er stort set umuligt. Dertil skal vi vide meget mere. Det man dog kan se er at, billedeligt talt så er "bægeret fyldt op". Når du får ondt i ryggen af en så lille bevægelse så er det bare dråben der får bægeret til at flyde over.

    Det bedste råd. Gå til en proffesionel behandler, kiropraktor eller fys, og få det set efter. Tømt bægeret om du vil. :smile:

    Det er en skrøne at øvelser er godt for alle rygproblemer, så se at få det behandlet. Det kan godt forsvinde af sig selv, men som du har oplevert kommer det bare nemt tilbage igen.

    Med venlig hilsen

    APH

  20. Nej ibuprofen er ikke på nogen måde nedbrydende for kroppen - faktisk lige omvendt - det inflammatoriske respons i forbindelser med skader o.lign er som regel ikke gavnligt - ofte forsinker det helingsprocessen.

    Man kan da godt sige det er naturligt med en inflammatorisk reaktion efter skade - men for mig at se er det lige så naturligt som allergi der også er en kropslig autoimmun proces.

    Ligemeget hvor dan man vender og dejer det så er inflammation en af de vigitgste responser i kroppens immunsystem og den er bestemt gavnlig i skadesprocessen.

    Inflammation, defineret som ansamling af leucocytter kombineret med ekssudation har den vigtige egenskab at nedbryde det beskadiget væv ved en evt.skade.

    At der så kan være en defekt i systemet der gør at man få et øget respons ved kontakt et allergen er en anden sag.

    Bivirkniger er der rigeligt af, men det er altid en afvejning af fordele og ulemper.

    Til Lars.

    Verden er ikke sort/hvid. Fordi du har haft effekt af 600 mg/dag i 10 dage. er det ensbetydende med at det er facitlisten. En terapeutisk dosis forsøger altid at ramme bedst mulige effekt med lavest mulige dosis. Og da vi reagerer forskelligt på medicin er dosis individuel.

    Venlig hilsen

    APH

  21. Jeg har fået noget inflammation i mine skuldre, og overvejer derfor noget NSAID produkter. Jeg har rådspurgt mig ved en masse forskellige men får forskellige svar fra apotekerne, venner og andre.

    Mit spørgsmål lyder på:

    1. Ved inflammation dæmper Ipren bare smerterne, eller går det ind og heler?

    2. Er Ipren og ibuprofen det samme? Eller er ibuprofen bare et stof der er med i pillen Ipren? Kan man købe piller der hedder ibuprofen, eller er det bare Ipren piller bare med højere dosis?

    Er lidt forvirret som i kan høre! :blink:

    Hej Keler.

    Lige et supplement til Sortiarius gode forklaring.

    NSAID er forkortelse for Non-Steroid Anti Inflammatory Drugs så det dæmper inflammationen.

    Men inflammation er ikke som udgangspunkt noget negativt da det er en essentiel del af kroppen heelingsproces og fremkommer i det øjeblik at noget er bekadiget og skal genopbygges. Medfølgende den inflammatoriske proces kommer der ofte en hævelse (ødem) og det er den man også er interesseseret i at dæmpe.

    SÅ Ipren har ikke en heelende effekt.

    Håber det hjalp til overblikket.

    Med venlig hilsen

    APH

  22. Det er ikke let at få en tid hos lægen. Enten glemmer jeg at ringe i "tidsbestillingstiden" eller også er det ikke til at komme igennem. :mad:

    Men jeg vil lige høre hvordan det er med brugen af isposer. Jeg har købt en køle/varmepude i matas, som jeg skal ligge i fryseren. Jeg har benyttet den nogle aftener og det er faktisk ret behageligt.

    Men jeg er lidt usikker på, om det er en god ide at bruge den. Så er der en der har nogle vise ord, omkring brug af ispose i mit tilfælde? Er det en god ide at bruge den hver aften? Skulle jeg hellere bruge den med varme eller måske helt lade være med at bruge den?

    På forhånd tak.

    Hej Gotskov.

    Udfra det udgangspunkt at der er en inflammatorisk tilstand i din fod vil kulden være klart at foretrække. Den tager noget af den lokale hævelse og dulmer nerverne -> mindre smerte.

    Læg et viskestykke imellem og hold den på i omegnen af 20 min. Der skal så gå lidt tid før du kan bruge den igen ex. 45 min.

    Glem lægen og kom afsted til kiropraktoren eller fyssen. Jo tidligere jo bedre.

    God bedring

    APH