vandhunden4

Medlemmer
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by vandhunden4

  1. Det er sandt nok.. har læst at der findes Idræt, Fysioterapeut og Human Ernæring osv...

    Men altså har også hørt at Idræt er der enormt enormt meget læsestof i? passer dette ?

    Jeg behøver ikke det mest og vildeste avancerede, hvor man skal læse 800 sider på 2 måneder... det kan jeg næppe klare !

    Det skal være en del simplere med måske noget praktisk indeni ?

    Kom med gode råd tak ! :)

    Det lyder da som om Fysioterapeut vil være oplagt. Jeg ved at man ihvert fald kan læse det i KBH, ligger ved Universitetsparken: http://kbhfys.dk/

    Men sikkert også en del andre steder.

    Du kunne også overveje Idræt og Medicin.

    Og bare roligt. Hvis du kan klare gymnasiet bare nogenlunde, vil du også kunne gennemføre ovenstående uddannelser. Selvfølgelig kræver det hårdt arbejde :). Dog vil jeg dog skyde på at Fysioterapi uddannelsen er mindre krævende rent bogligt end Universitetsuddannelserne. Har jeg ret i det?

    (Dog læser jeg ikke selv fys. men en helt tredje universitetsuddannelse).

  2. Det har intet med sukkerkoncentrationen at gøre - det handler mere eller mindre kun om koncentrationen af (osmotisk aktive) partikler i mavesækken - er mængden større eller mindre end den koncentration der findes i kroppens celler vil tømningen foregå langsommere end hvis opløsningens koncentration er tilsvarende til kroppens, man kalder den isoton.

    Du behøver ikke belære mig om koncentration versus osmolalitet. Brugte bare ovenståendes posters ord.

    Det lyder fornuftigt at et isotont maveindhold vil føre til en hurtigere tømning. Dette har dog kun betydning, hvis man spiser det på tom mave, da et fedtholdigt måltid vil føre til en væsentlig længere tømningstid, og så er det jo ligemeget.

  3. Jeg har lige bladet lidt i min fysiologi bog.

    Mener bestemt at et polysaccharid (som maltodextrin jo er) skal nedbrydes til monosaccharider (glucose mv.), før det kan optages gennem tarmepithelet. Derfor burde maltodextrin ikke optages hurtigere end glucose.

    Det i skriver med mavetømningstid, og at den større sukkerkoncentration skulle forsinke tømningstiden tror jeg ikke meget på...

  4. Nu besidder jeg ikke den største fysiologiske viden, så er følgende korrekt?

    Maltodextrinen bliver ikke spaltet til monosaccarider, men optages via osmose som ét molekyle, til trods for at det er sammensat af flere molekyler. Glukose består allerede kun af et molekyle, men optages dog langsommere end maltodextrin, fordi det har en højere sukkerkoncentration. Sukkerkoncentrationen afgør altså med andre ord, hvor hurtigt væsken bliver optaget..

    Ehm, lyder jeg som et vrøvlehoved eller er ovenstående korrekt?

    Det lyder desværre lidt som noget vrøvl :)

  5. 500kcal/dag er et fint og konservativt mål, men intet er skrevet i sten. Typisk kan en mere overvægtig tillade sig et større energiunderskud uden at miste muskelmasse af betydning, hvis der samtidig trænes. Er det de sidste få kg der skal sniges af for at få fedtprocenten under 10 (for herres vedkommende, lidt højere for piger), så er 500kcal/dag måske for meget. Det afhænger naturligvis også meget af metoden (hvor stor mængde motion, kostsammensætning) og individet.

    I øvrigt er det lidt svært at snakke om et "sundt" vægttab hvis vi ikke nærmere har defineret hvad vi mener. Som udgangspunkt må et vægttab (fedttab) ikke være så skrapt at du ikke får nok vitaminer, mineraler osv. Dernæst skal du gerne stadig kunne fungere i hverdagen, så det dur heller ikke at indtaget er så lavt du bliver træt og ugidelig (men måske er du det i forvejen :nissetunge: )

    Det "sunde" vægttab handler efter min mening primært om at gøre vægttabet permanent, dvs. lære hvad der skal til for at holde din nye vægt. Hvad og hvor meget du kan spise og hvor meget du kan/skal/vil træne. Jeg kan ikke lige linke til den præcise undersøgelse men det skulle være bevist at konstant overvægtige faktisk har lavere dødelighed end folk der kører yoyo-vægt og hele tiden tager de kg på de har smidt imens de var på skrump. Hvem der så var lykkeligst ved jeg ikke, men det er da stof til eftertanke.

    Jeps. Jeg er helt enig.

    Og ja jeg er nu lidt doven, men det er jeg altid. :D

    Ps. Jeg har ikke yo-yo vægt. Faktisk er min vægt ret så stabil (men lige lidt for høj synes jeg :P)

  6. Ok tak for svarene.

    Tror jeg vil sørge for at spise lidt mere så og sigte efter et 500 kcal underskud.

    Har ligget på et underskud på næsten 1000 kcal her på det sidste. Har dog ikke været sulten eller noget.

    Det skal lige nævnes at jeg ikke er overvægtig, og har heller aldrig været fed.

    Og ja jeg spiser sundt (600 gram grønt/frugt/dag... groft brød...kød/protein... ikke for meget slik osv osv...)

  7. Hejsa

    Så lige din tråd.

    Du kan sagtens tabe dig selv om du "er nødt til" at spise det mad dine forældre laver om aftenen. Bare du nøjes med en enkelt portion (almindelig stor portion).

    Det vigtige er hvad du spiser resten af dagen... Jeg har lige nogle råd til dig :D

    Sørg for at få mindst 600 gram grøntsager og frugt om dagen (fx 500 gram grøntsager plus et par frugter hver dag).

    Grøntsager indeholder meget få kalorier, så dem kan du spise ligeså mange af du gider. Frugt indeholder derimod relativt mange kalorier (frugtsukker), så der skal du nok max spise 3-4 om dagen. Det er ligemeget om grøntsagerne er kogte eller rå.

    Når du spiser brød, så sørg for (det meste at tiden) at spise groft brød (dvs. brød med mange fibre), som fx rugbrød. Hvidt toastbrød og lignende er ikke sundt.

    Drikkevarer:

    Undgå sukker-sodavand i hverdagen, det er meget usundt! Vand og mælk er bedst. Light-sodavand er også OK. Juice indeholder mange kalorier, så hold indtaget på max et par glas om dagen.

    Med hensyn til mælk, er skummetmælk eller minimælk bedst. Du er jo i voksealderen :) så drik gerne 0,5 l per dag...

    Husk at spise kød, det er sundt.

    Og du skal endelig ikke "gå sulten i seng", som jeg så du skrev. At sulte kroppen er ikke sundt, og det gavner bestemt heller ikke vægttabet. Hvis du gør det skal du spise noget mere i løbet af dagen...

    Og ja med hensyn til din astma, så burde du ta et smut forbi din læge og snakke med ham. Fortæl om dit problem med motion og hør hvad han siger til det...

    Du kan kigge lidt på den her hjemmeside med nogle kostråd: http://www.altomkost.dk/de8kostraad/De8Kos...aad/forside.htm

    post-13145-1165434646_thumb.jpg