Madshoeg

Medlemmer
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Madshoeg

  1. Med de blodsukre bør du få taget en glukosebelastningstest da du sagtens kan have diabetes. Om ikke andet er du i risikogruppen og bør derfor betragtes derefter.

    Som MaxP siger er forskellene så små at der ikke kan konstateres om de ligger stabilt eller går i den ene eller anden retning.

    Jeg har taget den naevnte test og den var normal. Jeg forstaar at der er forskellige niveauer afhaengig af metoden blodsukkeret bliver maalt paa, den ene siger 7 den anden 6. Laegen her naevner isnulin resistens, men ikke diabetes. Er det muligt helt at slippe af med diabetes/insulin resistens ved traening og vaegttab, eller er det saadan at naar foerst man har diabetes saa slipper man ikke af med det igen ?

  2. Ok, tak. Det jeg fisker efter er om det min hoeje vaegt i sig selv som bidrager til de hoeje/oegede tal. For det ville vaere for deprimerende hvis det var den kost jeg har skiftet til over de sidste maaneder.

    Jeg haaber at andre kan bruge tallene til enten et 'wake-up' call, eller til at komme igang. Jeg traener en hel del mere og jeg spiser meget anderledes. Men sagen er at det er en livsstil som jeg SAGTENS kan leve med, jeg tror ganske enkelt bare at jeg var blevet for sloppy.

  3. Hej,

    Jeg har faaet mange gode raad og god vejledning her fra MOL. Saa nu synes jeg det var paa sin plads at give lidt information tilbage enten til motivation eller diskussion. Sagen er kort at jeg arbejdede for meget, motionerede for lidt og spiste forkert. I forbindelse med helbredscheck fik jeg saa sidst i december at vide at jeg har, eller er taet paa at ha' insulin resistens. Efter jul er jeg saa startet med 3 gange traening (baade vaegtraening og cardio). Samtidig har jeg lagt mine spisevaner en hel del om. Det som jeg gerne vil vise er udviklingen over de sidste 4 maaneder. De kommer her:

    21-Dec 3-Mar 17-Apr

    weight kg 105 102 100

    waist cm 106 104 99

    bp 143/77 138/80 136/80

    blood sugar 6.7 6.3 6.9

    triglycerides 1.95 2.17 1.99

    cholesterol 5.1 5.2 5.3

    hdl 1.16 1.01 1.19

    ldl 3.28 3.34 3.35

    apob/apoa 0.85 0.84 0.73

    Jeg er af hankoen og er 182 cm hoej - kraftigt bygget.

    Som I kan se, ser det ok ud med vaegt, maveomkreds, bp, hdl og apob/apoa. Men hvordan kan det vaere at cholesterol, trigyceride og blodsukker gaar den forkerte vej ??

  4. De faerreste marketers vil vaere uenige i at det drejer sig om at skabe behov for produkter snarere end at afdaekke behov.

    Schroinx har ret i at de MAA vaere det enkelte individs ansvar hvad han/hun spiser og drikker, men der hvor eens folkevalgte regering kan gaa ind for at hjaelpe er at holde producenter i oererne som har en temmelig lemfaeldig omgang med sandheden hvad opbygningen af deres foedevarer angaar. Selv om man er om sig mht. oplysning saa er det ikke altid lige let at blive klog paa. Jeg tvivler da paa at alle er up-to-date med at f.eks hydrogenereret fedt er det samme som transfedtsyrer.

    Fedt at se at fornuften sejrede hvad max. indhold af transfedtsyrer her i DK gav genlyd i EU og at en evt. sag og handelshindring ikke blev til noget!

    Ved nogen her paa sitet om det gennemsnitlige indtag af kalorier er gaaet op eller ned over de sidste 20-30 aar ? Jeg kunne forestille mig at en skovarbejder eller en jord- og beton indtog en hel del mere en kontormus indtager idag, men at forskellen er at nu om dage bevaeger vi os ganske enkelt ikke medmindre vi er sportsudoevere.

  5. Jeg er med Lunau. Fuddi's bemaerkning er ukonstruktiv, nedladende og slet ikke i overensstemmelse med den seriose tone som normalt hersker her paa sitet. Formaalet med motion-online er jo netop at virker indbydende og inspirerende for folk som har brug for hjaelp i forbindelse med kost, motion og sundhed. Alt i alt er det vel de faerreste svaert overvaegtige som er blevet det for deres fornoejelses skyld - aarsagen maa saaledes vaere mere kompleks end som saa (som det paavises i 'Fedmens anatomi')

  6. Lunau skriver:

    'nu lyder det til at du skal tabe en del og i starten kan du sagtens ligge mere end 500kcal under dit ligevægts-indtag da du har større fedt-depoter er tage af... '

    vil det sige at saa laenge kroppen har fedt-depoter at taere af ved kalorie underskud, saa risikerer man ikke at miste muskelmasse ?

  7. Hej roedder,

    Efter flere gode raad fra jer er jeg nu begyndt at loebe med NB 1222, istedet for NB 477. Forskellen er ganske enkelt forbloeffende. 1222 er afgjort klart bedre for tunge loebere. Tak for raadet, jeg haaber andre kan brug af det ogsaa :4thumbup: .

    Nu en anden sag. Mette (hustru) er ogsaa loeber, hun er til gengaeld ikke saerlig tung (58kg), men hun har haft meget store problemer med sine knae ifb. med loeb. Vi fik det checket hjemme i dk, hun fik et par binyre hormon indspoejtninger, men det hjalp ikke. Herefter var raadet fra laegen at saa kunne hun jo bare holde op med at loebe (!)

    Det har hun ikke i sinde, saa nu spoerger vi her paa fora om der skulle vaere andre som er i en lignende situation eller en speciallaege som kan komme med et par gode raad. Den oprindelige diagnose gik paa at brusken paa indersiden af knaeskallen var slidt eller ujaevn. Vi har paa fornemmelsen at hendes led er en del overboejelige.

    mvh,

    Mads Hoeg

  8. Kaere Diddley, Coq Rouge og Thure,

    Mange tak for konstruktive ideer. Jeg bor i oejeblikket i Shanghai og her har vi desvaerre ikke rigtig specialister i loebesko og derfor faar jeg heller ikke mulighed for at teste paa loebebaand.

    Jeg er enig med jer i at mine 755'ere nok snarere skal bruges til at gaa med, det goer simpelthen for nas i laegge og foedder naar jeg loeber i dem. Jeg ser om jeg kan finde et par Adidas Control eller NB 1222.

  9. Hej,

    Jeg er begyndt at loebetraene saa smaat efter en lang pause. Jeg vejer 100 kg, men har ingen problemer med loeb hvad skader/smerter i led og muskler angaar (udover at jeg er utraenet). Har I nogle bud paa hvilke sko jeg boer koebe. pt har jeg et par New Balance 755 som passer mig fint, bortset fra lidt boevl med min svang som er meget hoej. Men er de velegnede til tunge loebere eller skal jeg finde et andet maerke ?