frak

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by frak

  1. Det du taler om kaldes en activator. Et gadget som en eller anden kiropraktor en gang har opfundet, men som efter min mening ikke hører hjemme i kiropraktorpraksis. Der er ingen evidens for brugen af den, og den kan ikke "rette" ledene op som du skriver.

    Du bør opsøge en kiropraktor, der lavet andet end kun at knække eller en fysioterapeut der lavet anden end at massere, og få hjælp til behandling, øvelser og evt. holdningskorrektion.

    Ps. der findes ikke andre autoriserede behandlere med større viden om ryggen end læger, kiropraktorer eller fysioterapeuter.

  2. Jeg kan nu ikke hjælpe med et link til lige netop den bandage du viser, men hvorfor ikke bare prøve med et af de indlæg, der er beregnet til hælspore og har en blød zone omkring fascia plantaris hæfte?

    Der findes også flere behandlingsmetoder, som du kunne bruge. Jeg har god erfaring med flere af dem. Bl.a. tværfibermassage, ESWT, UL eller blokade.

    Mvh. Frak

  3. Hvad mener du med at kvinde skulle kunne tabe bækkenet? Det lyder som noget vås.

    Jeg kan heller ikke se hvad det skulle gøre af stor forskel, at trække navlen ind ved mavenbøjninger. I hvert tilfælde ikke hvad angår, at man skulle træne maven bedre.

    Frak

  4. Du er heldig...

    Der ligger faktisk en klinik i Kolind med speciallæge, der tilbyder shockwave. Den nøjagtige adresse kender jeg ikke, men han skulle være god (og dyr...)

    Mvh.

    Frak

  5. Jeg har lige været en smut forbi ved runners corner I Herning, og der var jeg sku imponeret over deres service de ydede for mig.. For mig virkede det virkelig til at de gik mere op i at finde mit problem end at sælge mig en sko. Det var sku en lækker service at få for engangs skyld..

    Ja. Gid alle virksomheder/forretninger levede op til den service...

  6. Ja, har aldrig løbetrænet udover 1 år tilbage, før jeg begyndte på de 2 uger i streg, så det kan i jo nok have ret i.. Jeg har fundet dette billede ( http://www.runnerscorner.dk/data/images/løbestil.jpg ) og ved ikke om det er noget jeg bilder mig selv ind, men synes jeg kan se mine fødder vende ind ad i det jeg rammer jorden når jeg laver en løbende bevægelse.. Som i også kaldte pronation. Er det noget man kan komme af med? eller skal man købe udstyr alt efter hvilken løbestil man har?

    Er super glad for jeres hjælp..

    Om pronation er noget man kan komme over? Tja men det afhænger meget af hvor skaden opstår. Som gribben skrev i sit tidligere indlæg, er der mange faktorer der spiller ind. Pronation af foden kan opstå som følge af forkerte bevægemønstre, skævhed osv. i flere led. Herunder hele foden, ankel, knæ, hofte, bækken eller sågar ryg. ERGO hvis du seriøst vil arbejde med problemet vil jeg igen som tidl. nævnt i indlæggene anbefale dig, at du får lavet en løbestilsanalyse. Folkene bag kan somregel (hvis du opsøger et seriøst sted) finde frem til hvor "fejlen" opstår, og fortælle dig om det er relevant med nye sko, indlæg eller om kan fjernes med træning, stræk osv.

    Hvordan gik det, da du løb for 1 år siden? Du er jo gået hårdt igang denne gang, gjorde du også det den gang, og fik du ondt i knæet på samme måde?

  7. Det med isen, er det ikke bare for at lindre smerterne her og nu? det har vel ikke en virkning på knæet på længere sigt? Tror også jeg vil prøve noget af det creme du bruger og måske invester i en ny god sål? hvis det kunne have en effekt..

    Jo isen er for at lindre smerten her og nu. Som jeg skrev er is og fx. Ibutop til den akutte behandling. Du er jo også ved at være lidt tidspresset inden d. 1. feb. og derfor er det vigtigt at få slået inflammationen (irritationstilstanden) i senen ned hurtigt, så du kan træne lidt inden du skal ind.

    Hvis du aldrig har løbet før og så løber 2 uger i træk med kun en enkelt dags pause, så er det nok til at fremkalde en smerte som den du oplever uden at der nødvendigvis skulle være et eller andet vildt galt et eller andet sted i din krop. Men jeg vil give BTP ret i, at når man nu har oplevet symptomerne, kan det være en god idé at få tjekket sin løbestil, og stederne han anbefaler kan jeg kun støtte op om.

    Du skal dog ovenpå i denne omgang, og der kan du følge de råd jeg skrev i mit tidligere indlæg.

  8. Hej Newuser,

    Ja det kan sagtens passe! :unhappy:

    Nu er det altid svært at lave en diagnostik og komme med behandlingsforslag over nettet, og derfor vil jeg råde dig til at opsøge en kiropraktor eller fysioterapeut for at få set på knæet. Der kan i de fleste tilfælde "gøres noget", som kan hjælpe, om ikke andet kan du få gode råd ang. træning.

    Med det sagt, kunne det nu godt lyde som om du har tilraget dig det klassiske "løberknæ". Du kan se lidt mere på siden her: http://www.sportnetdoc.dk/injury/08-14.htm

    Den akutte behandling består i at bruge is på området 15-20 min. af gangen med køkkenrulle eller et viskestykke omkring isen. 45 min. pause, så is igen. Det gentager du 2-3 gange, og kan gøre det nogle gange om dagen indtil knæet ikke længere er ømt.

    Der findes en creme du kan købe på apoteket, der indeholder ibuprofen (det der også findes i de smertestillende piller). Der er forskellige produkter fx: Ibutop, Ibumetin gel, Voltaren gel osv. Smør cremen på området i et godt lag 3-4 gange dagligt.

    Hos en kiropraktor eller fysioterapeut kan du få yderligere behandling. Blandt andet har tværfibermassage som regel en god effekt på løberknæ. Der kan laves stræk af muskelen/senen der løber ned langs ydersiden af benet osv. Du kan også se på den tidligere nævnte side, hvordan et øvelsesprogram kunne se ud.

    Og lad nu være med at bekymre dig for meget om militæret. Husk på det er ganske almindelige unge mænd og kvinder, der er værnepligtige og med mindre du er kraftigt overvægtig skulle du ikke få de store problemer. I værste fald dumper man en løbetest og kommer på et ekstraløbehold. Det er selvfølgelig surt, men så er man da sikker på at komme i god form inden man er færdig derinde.

    Til andre i samme situation, men som har lidt bedre forberedelsestid, inden de skal ind, kan jeg anbefale JP's løbeprogram, der en gang for langt tid siden er blevet lavet af Mette Bloch. Det trænede jeg selv efter og kom op på 10 km på 3 mdr. uden tidligere at have haft nogen som helst kondition. Det viste sig som værende mere en rigeligt for hvad det krævedes at stå igennem tiden i mili. Linket til løbeprogrammet er her [obs PDF]: http://www1.jp.dk/images/internetavisen/2002/05/14/loeb.pdf

    Held og lykke!

    Frak