Scapula

Medlemmer
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Scapula

  1. Zee, du har ret i, at man ikke er vegetar når man spiser fisk. Jeg gør det fordi jeg ikke er den store kødspiser. Jeg kan dog godt lide fisk og æg, og vil derfor gerne fortsætte med at spise det. Jeg kaldte det bare semi-vegetar fordi jeg stødte på ordet, da jeg søgte information på nettet...

  2. Hej

    Jeg overvejer at blive semi-vegetar, og er i den forbindelse i tvivl om hvorvidt jeg skal tage et tilskud af vitamin B12. Jeg vil spise et æg dagligt, samt fisk to til tre gange om ugen. Ingen mælk, ost og kød.

    Jeg gør det, da jeg synes det kunne være spændende at afprøve.

    Er der nogen der ved om det er nødvendigt for mig at tage et tilskud af vitamin B12? Kan man evt få for meget?

  3. Tak for svaret:)

    Jeg er klar over at der er rigtig mange gode ting i mandler, men mener bare at jeg tidligere læste en kommentar på en kostplan hvor vedkommende blev frarådet at spise 50 gram nødder. Jeg håber dog at personen tager fejl, da jeg synes at der er rigtig mange gode ting i mandler:)

    Hvis der er andre der har viden omkring dette, må i meget gerne give jeres mening/viden til kende:)

  4. Hej

    Jeg er glad for mandler, og spiser vel cirka 50 gram om dagen. Det er søde mandler, og altså ikke de bitre som jeg mener har læst kan være giftige i for store mængder.

    Jeg synes dog tidligere, at jeg har læst at alle nødder i for store mængder kan være giftige for kroppen, men jeg kan ikke finde tråden herinde, og kan ikke finde et svar på nettet.

    Jeg vil derfor høre, om der er nogen der ved om det er ok at spise så mange mandler, eller om det kan være giftigt for kroppen?

  5. Hej

    Jeg benytter mig af en specifik øvelse for trapezius inferior. Det er dog ikke er en trækøvelse, og jeg ved derfor ikke om du kan bruge den.

    Det er en maveliggende øvelse på enten gulv, bold eller bænk med armene strakte foran kroppen. Fokuser på kun at bruge trap. inf., og løft armene lige op mod loftet. Tommelfingrene peger lige op mod loftet. Man kan bruge håndvægte for at gøre øvelsen hårdere, og jeg vælger ofte at bruge bold eller bænk således at jeg kan sænke armene ned foran hovedet, og derved skabe en større bevægelse.

  6. Hej

    Jeg er en ung løber som desværre har fået skinnebensbetændelse i begge skinneben.

    Jeg har derfor skåret ned på løbetræningen, men vil samtidig gerne cykle for at vedligeholde den samme træningsmængde.

    Jeg har fået det indtryk, at man skal gange cykle ca. tre gange så meget med samme intensitet som løbetræningen, for at få det samme udbytte.

    Inden jeg blev skadet, løb jeg efter følgende program:

    1. 12 min. opvarmning, 6*900 eller 1000 meter interval, 12 min. nedvarmning (I alt ca. 10 km.)

    2. Jogging 7-8 km

    3. opvarmning 10 min., moderat intensitet 8-10 km., nedvarmning 5 min.

    4. opvarmning 10 min., AT løb 8-10 km., nedvarmning 6 min.

    Nu løber jeg efter følgende program

    1. 12 min. opvarmning, 4*900 eller 1000 meter interval, 12 min nedvarmning

    2. Jogging 7 km

    3. 10 min. opvarmning, AT 5 km., nedvarmning 5 min.

    Mit problem er, at jeg ikke ved hvor meget jeg skal cykle udover løbetræningen, således at jeg både opnår den samme mængde træning, både hvad angår intensitet og længde. Er der nogen der kan hjælpe mig med dette, vil jeg blive meget glad?

    Det ville passe fint, hvis cykeltræningen blev et par gange om ugen, og en af disse kunne godt være en omgang spinning.

  7. Hej

    Jeg er en ung mand som løber fire gange i ugen. Jeg har to rolige træningspas, samt en intervaltræning og en gang AT træning.

    Mit problem er, at jeg på det seneste har fået problemer når jeg løber AT løb. Jeg er i god form, og løber lige under fire min. pr. km. Når jeg har løbet ca. fire km., begynder jeg at få ondt i hjertet, det stikker og bliver værre når jeg fortsætter, og jeg må til sidst stoppe helt op og gå! Når jeg så prøver at løbe igen, kommer det med det samme igen.

    Jeg føler mig egentlig ikke presset, og er vant til at løbe hurtigere på mine intervalture, og kan derfor ikke forstå hvad det er?

    Håber en af jer kan fortælle mig hvad det er der sker? kan det være sidestik i hjertet? og hvorfor?

  8. Hej igen

    Jeg har nu prøvet nogel af de forskellige træningsformer, og er kommet frem til, at det ikke bliver halvmarathon jeg vil træne til. Jeg vil i stedet prøve at løbe 7 - 10 km. konkurrence. Har været ude har været ude på nogle rolige længere ture over 15 km., men synes det bliver alt for kedeligt (sikkert fordi jeg har fundet ud af at så lange ture ikke er min stærke side:) er bedre til at løbe hurtigt og kort). Så det sidste stykke tid har jeg løbet med følgende program:

    Tirsdag: 40 min. AT (inklusiv 10 min. opvarmning og 5 min. nedvarmning)

    Torsdag: Intervaller minimum 6 gange 800 meter. (inklusiv opvarmning og nedvarmning)

    Lørdag: jogging 40 min.

    Søndag: 40 min. AT (inkl. opvarmning og nedvarmning)

    Synes programmet fungerer ok, og er i god form. Mit nye spørgsmål går dog på om jeg kan erstatte lørdagens jogging med AT i 30 min., og samtidig også sætte tirsdagens og torsdagens træning ned til 30 min. AT? Vil det forbedre eller forringe min form? og hvordan vil det se ud med henblik på en 5 eller 10 km. konkurrence?

    Håber i kan svare på mine spørgsmål

  9. Hej oltmann

    Tak for dit svar, som jeg først ser nu.

    Hvad er forskellen på let løb og udholdenhed. Er det nogenlunde samme tempo eller hvad? og hvordan i forhold til jogging, som jeg ser som meget sløvt løb hvor pulsen næsten ikke stiger.

    Har lige et tillægsspørgsmål. I hvilket tempo skal man satse på at kunne løbe en halvmarathon i? skal det være ens 10 km. tempo? eller skal det være hurtigere eller langsommere?

  10. Hej igen

    Jeg vil prøve at følge nogle af dine råd. Jeg tror dog ikke, at jeg kommer til at løbe hver dag, pga. manglende tid. Det passer bedre med fire gange. Har egentlig også altid haft en forestilling om, at det ikke var "sundt" at løbe "hårdt" hver dag, men bedst kun at gøre det max tre gange om ugen, og så evt. en lang tur med forholdsvis lav puls(udholdenhed), men kan godt se hvad du mener. Jeg er dog glad for at høre, at jogging ikke nødvendigvis behøver at være en del af mit program!

    Tror jeg vil prøve at eksperimentere lidt med de forskellige løbemåder.

    Tak for hjælpen.

  11. Tak for svaret.

    Jeg har ikke en bestemt tid jeg går efter, men det kunne måske være en god ide for motivationen!

    Lyder spændende med det flere korte ture, det vil jeg overveje.

    Har jeg forstået det rigtigt, at hvis jeg fastholder den ene lange tur om ugen, så skal jeg ikke kun løbe udholdenhedstræning hele vejen, men i stedet løbe nogle af km. i et højere tempo, og derefter løbe resten af turen med udholdenhedstræning? og skal det kun være 2-3 km. ud af de 14 km. eller hvad? Og ville det i realiteten så være mere optimalt kun at løbe tre gange ugentlig i stedet for fire?

  12. Hej

    Jeg er en ung mand der har planer om at løbe et halvmarathon, men er lidt i tvivl om hvordan mit program skal se ud. Jeg er i god form, og har ingen problemer med at løbe 10 km. Løber i øjeblikket 30 til 40 km. ugen, og føler sagtens, at jeg kan løbe længere.

    Jeg har ikke rigtig brugt udholdenhed i mit løbeprogram, men har fået det indtryk at det er en god ide med denne træningsform en gang om ugen på den lange tur hvis man vil løbe et halvmarathon. Har primært løbet intervaller, fartleg og AT.

    Jeg vil gerne løbe fire gange om ugen:

    1. Intervalløb (8-10 km.)

    2. Fartleg/AT/Intervalløb (8-10 km) (bruger i øjeblikket fartleg)

    3. Længere tur - udholdenhed (start 14 km - øges fra uge til uge...)

    4. Denne dag er jeg i tvivl om hvordan jeg skal løbe. Både hvilken træningsform, og hvor langt jeg skal løbe. Skal det eks. være 6 eller 10 km? Skal det være jogging( hader den form for løb, men gør det gerne hvis det er nødvendigt!), udholdenhed, AT, intervaller eller fartleg?

    Håber i kan hælpe mig med et svar...

  13. Hej

    Jeg har en svag ryg og nogle svage hofter efter en del års fodboldtræning og styrketræning (Styrketræningen gav problemer for mig pga. nogle skæve løft i frivægstøvelser over en lang periode).

    Jeg er stadig meget aktiv og spiller fodbold/løber, og kombinerer det med øvelser for hofte, samt ryg og mave. Det fungerer fint, og jeg har fundet øvelserne inde på www.sportNetDoc.dk under emnet "Rygskader" (fase 4). Mit mål er at få så stærk en ryg og hofter som muligt ved at lave disse øvelser, og mit spørgsmål går derfor på hvor tit man skal lave øvelserne og hvor mange sæt af hver øvelse der skal laves. Skal øvelserne laves tre eller seks dage om ugen? Skal jeg lave 3*30 sæt/gentagelser eller skal jeg lave eks. kun lave 1*20 gentagelser?

    Øvelserne jeg laver er følgende:

    Løft af bækken på et ben, øvelser for adduktorerne og abduktorerne, samt hoftefleksorerne. Alle øvelserne laves kun en gang med 20 gentagelser.

    Efterfulgt af to slags rygøvelser 3*20 af begge øvelser.

    Til sidst to slags maveøvelser 3*20 af begge øvelser.

    Håber i kan hjælpe mig...