Michael2

Medlemmer
  • Posts

    80
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Michael2

  1. Hej :bigsmile:

    Først til det jeg kunne læse mig frem til var dit egentlige spørgsmål. Jeg synes det ville være smartest, hvis du baserede din vægtøgning i mad, som du allerede ved du kan lide og plejer at spise i dagligdagen. Ellers er f.eks. havregryn og færdigretter noget der ofte har relativt meget energi / masseindtag.

    Det er svært at vurdere om det du spiser er nok til at tage på, ved du hvor meget du skal spise for at tage på?

    Hvis ikke kan denne artikel forklare om ligevægtsindtag osv., den går ret godt gennem både relative behov, som hvor meget energi man har brug for, for at tage på og absolutte behov, dvs. hvor meget protein/kulhydrat/fedt.

    Husk også frugt og grønt. :smile:

    http://www.bodyzone.dk/forum/viewtopic.php...ighlight=helios

    Mvh. Michael

  2. Hej!

    Mange af dine spørgsmål er blevet stillet før af andre end dig og de har fået svar, som jeg er sikker på du også kan bruge. Anvend søgemaskiner (bl.a. motion-onlines) til at finde det du søger, mulige stikord:

    - Sixpack - det tager nok lidt tid, men du skal nok finde en tråd, hvor trådstarteren får nogle svar, som du kan bruge.

    - Efterskole - så kan du læse om folk der har været lignende igennem, hvilket jeg har set en del af på MOL.

    - Punktslankning - så du kan få bekræftet, at man den dag i dag ikke kan kontrollere hvor på kroppen man taber fedt/muskelmasse.

    Hvis du går på øko efterskole, vil det så sige du ikke har adgang til særlig proteinrig kost? Jeg har aldrig selv gået på efterskole og ved derfor ikke hvordan det hænger sammen, men ubalance i kosten pga. miljøet er ret uheldigt. Lige for at gøre en lang historie kort, hvis du genetisk set kan få sixpack, hvilket jeg tror de fleste kan, så er det stort set blot et spørgsmål om at have "store nok mavemuskler" og "tilstrækkelig lav fedt procent". Jeg er ret sikker på begge varierer meget fra person til person. Du vil få meget mere at vide, hvis du søger.

    Mvh. Michael

  3. Hej jeg er rimelig ny herinde jeg vil gerne til træne igen, men jeg rimelig doven og når jeg kommer hjem kan jeg ikke finde motivatioen til at gå i gang med at træne?

    Er der nogen som har nogle gode råd?

    Jeg fandt det selv, som en stor hjælp at have en træningsmakker, hvor vi kørte det samme program.

    Ved mig var det i hvert fald som oftest på selve træningsdagen, hvor jeg tænkte på at aflyse, hvilket man jo ikke rigtig kan være bekendt med en makker, som har sat tid af til den pågældende dag. Det hænder jo selvfølgelig man må aflyse, men så er det som oftest noget man ved i god tid og har fortalt i forvejen.

    Mvh. Michael

  4. Når nu din log er delvist kattelog, så kunne denne her vidst passe meget godt her

    :nissegrin:

    Derudover tænkte jeg på, at du måske har vænnet dig til dit vækkeur? Det er bare et gæt, men jeg ved i hvert fald, at hvis jeg bytter vækkeur med mine forældre, så plejer jeg selv at vågne op med et sæt de første par dage, indtil jeg har vænnet mig til det. Desuden kender jeg en, som jeg synes har en meget voldsom alarm, som han selv kan sove fra, alligevel kunne han ikke undgå at stå op ved min, da jeg glemte at slå den fra engang jeg overnattede der. :xmas:

    Glædelig jul.

    Mvh. Michael

  5. Ye, Torben.

    Michael2 -> Uanset hvor meget du ønsker at vende det jeg skrev om, så ændrer det ikke på mit egentlig udsagn. Du misforstod åbenbart igen hvad jeg sagde :)

    Det kan godt være jeg misforstod din sidste post, i så fald må du undskylde, men jeg var nu godt klar over det var en tolkning derpå jeg lavede, eller en "læsning mellem linjerne" :xmas:

    Det der "igen" må du gerne uddybe nu du alligevel er her :nissetunge:

    Glædelig jul og held og lykke med projektet.

    Mvh. Michael

  6. Netop derfor gad jeg ikke hjælpe den lille biippp...!!

    Allerede hans første indlæg udstrålede, hvad han lige har brugt 10 linier på at understrege.. Det er sku en ret sørgelig verden, vi lever i.

    Tja jeg ved nu ikke. Den meget generaliserende name calling han anvendte var jo sådan set ikke andet end støj i hans tekst, som ikke skulle være noget problem at skubbe til side.

    Det jeg synes der virkede sørgeligt, men måske en overfortolkning heraf, var hans sammenligning med biologilæreren.

    For jeg læser det som, at hans biologilærer svarede præcist på de spørgsmål han havde i stedet for at henvise ham til materiale, hvori han kunne finde svar på sine spørgsmål, som jeg mener der i store træk blev gjort i tråden her.

    Det sørgelige i det er, at det virker meget som han egentlig blot ønskede direkte svar på de ting, som han var i tvivl om, som man så må formode ikke stod i hans undervisningsbog.

    Han skriver jo så netop, at hans undervisningsbog viste sig tilstrækkelig og derfor virker det meget som, at han har først spurgt om hjælp og så bagefter undersøgt tingene selv uden at overveje, at han faktisk dermed også har "spildt" andres tid.

    Men det er måske bare mig. :rudolph:

    Mvh. Michael :xmas:

  7. Og det var netop min pointe; desværre er der ikke mange gym-elever (eller uni-studrende for den sags skyld), der tænker sådan. Dem med rigtig gode karakterer har dog, næsten altid, ovenstående tilgang: Karakterer er et biprodukt af den faglige visdom. Det er interessen, der skal skabe værket, og på et eller andet tidspunkt går man død i at stræbe efter 13-taller for 13-tallest skyld.

    Jeg vil lige pointere, at det var netop mulighederne for videre uddannelse, som jeg tænkte på da jeg gjorde opmærksom på det med karakterene. Personligt synes jeg, at det er meget problematisk at nogle personer ikke har mulighed for at følge den uddannelse de gerne vil, pga. nogle tal på et papir, som kan variere meget fra lærer til lærer, der er givet i en periode, hvor personen sandsynligvis endnu ikke er fuldt udviklet mentalt, - og at der er for få pladser på det pågældende studie i forhold til, hvor mange der gerne vil læse der.

    Ellers er jeg helt enig i det, som Paven skriver, karaktereren bør altid kun være et biprodukt, afspejlet af ens interesse. Er man f.eks. vild med matematik og ikke kan fordrage et andet fag, så virker det meget mærkelig, at både karakteren i matematik og det andet fag vil få betydning for, hvor vidt man kan læse matematik på universitetet (nu er det nok ikke det bedste eksempel, da matematik vidst kun kræver 6 i snit).

    Nå nok off topic fra mig, fortsat god jul :nissetunge:

    Mvh. Michael

  8. Ah, så sjov er den heller ikke mere :bigsmile:

    Og så er ens studieretningsprojekt, eller andre enkelt-ting, man laver på gym, ikke afgørende for noget som helst :wink:. Man skal have 3 gode år, fagligt og socialt, det er det.

    Tjah, jeg skal ikke kunne sige med sikkerhed, hvordan det forholder sig. Jeg blev selv færdig inden den nye reform. Jeg fik dog at vide fra nogle, der går i 3.g nu, at det skulle svare til noget ala 50% af hvad alle standpunktskaraktererne svarer til. :rudolph:

    Mvh. Michael

  9. 60%, hvor vi så snakker 30 % kulhydrat og 10 % fedt. Ej, det var også lige et skud i tågen, uden at basere det på noget andet end tanker.

    Altså, hvis man nu udelukkedne spiser proteiner, ER det så i teorien farligt?

    Nu bad du jo netop om, at folk som ikke har nogen specifik basalviden ikke skulle hjælpe, men jeg vil nu alligevel kommentere det her.

    Så vidt jeg ved, så ang. om noget er giftigt i store doser afhænger kun af hvor store doserne er. Dvs., hvis ens energibalance er den samme efter ændringen i procentsatserne, så tvivler jeg kraftigt på, at den mængde proteiner på nogen måde kunne gå hen og blive giftig, det der kunne vel have en farlig effekt ville nok snarre være det du evt. ville mangle af essentiel kost. Derfor, uden at vide det, tror jeg ikke, at den mængde proteiner vil have nogen skadelig effekt, i hvert fald ikke fra selve proteinerne.

    Hvis du med udelukkende mener 100%, så får man i hvert fald ikke det fedt som, så vidt jeg ved, kroppen ikke selv kan producere, derfor vil jeg meget vel mene, at kun at spise protein som den eneste energikilde over en længere periode er farlig. Periodens længde er så sandsynligvis forskellig fra person til person.

    Mvh. Michael

  10. Der ikke ikke noget odiøst i design af hverken diæt eller fysisk aktivitet. Det handler om at skabe et fornuftigt energiunderskud via kombination, uden at gå på kompromis med fødevarer som er rige på essentielle makro og mikronutrienter.

    Nu har jeg måske læst det oprindelige indlæg forkert, men så vidt jeg kunne se, så leder han efter en mikroskopisk sammenhæng, hvor den du kommer med er, hvad jeg mener er, en makroskopisk sammenhæng.

    Mvh. Michael

  11. Jeg synes, det lyder lidt som om, at folk tror, at man spiser den ene marsbar efter den anden, eller går i bageren op til flere gange på én dag. Sådan er det ikke - mange overvægtige spiser, fordi de trøstespiser, eller fordi de er afhængige af mad, eller noget der er i den mad, der indtages, som fx sukker. Problemet opstår tit, fordi man starter med at trøstespise, og når man så er ovre sin det, så er man allerede blevet afhængig, og så er det næsten umuligt at stoppe sit indtag. Der skal mere end bare motion til at tabe sig, når man er afhængig.

    Så vil lige sige, at der ER noget i vejen med at sulte sig, for det er overhovedet ikke særlig sundt, og det ender i sidste ende med, at man spiser uanede mængder af mad. Men vi er da enige om, at det ikke skader ikke at spise helt så meget, som man måske plejer.

    Man skal måske nok være psykisk 100% klar til at få foretaget en gastrisk bypass-operation, men mine overvejelser og sikkert også hende der omtales i "Go' aften Danmark", hænger sammen med desperation, fordi man ikke længere kan klare presset fra dem, som håner en, fordi man er overvægtig. Jeg tror, at man vil se resultater omgående, hvilket vi alle kan være enige i, ikke sker.

    Og til alle jer som håner og gør ved: Tag jer sammen - det her er ikke sjovt!!!

    Og til dig der skriver om Jokeren og til Jokeren: Stop med at tale, du virker ikke særlig seriøs. (Og så noget jeg ikke vælger at sige, for det er ikke særlig pænt)

    Jeg tror ikke der er nogen herinde, som håner dig fordi du er overvægtigt. Jeg tror mere det er din indgangsvinkel til problemet, som på en måde virker forkert. :smile:

    Desuden, så er der mange på det her forum, som er overvægtige, eller har været det, som jeg tror lige så godt kan sætte sig ind i det at være overvægtig, som du kan og dem er der ingen der håner så vidt jeg ved. :smile:

    Forresten er det ikke meget risikabelt at få foretaget en operation, hvis man endnu ikke har vist, at man kan kontrollere ens behov? Jeg mindes at huske noget med, at der er folk som er kommet alvorligt til skade efter en bypass, pga. de ikke magtede at kontrollere deres indtag efterfølgende.

    Mvh. Michael

  12. Huh?!?! :blink:

    Det jeg vidst prøvede at sige var, at jeg tror, at sult afhænger af hvor fyldt ens mave er. Jeg prøver at komme med en sammenligning og ligger også vægt på, at det kun er noget jeg tror og ikke ved. :smile:

    Er ovenstående tilfældet, så vil jeg mene, at man ikke bør vær bange for lidt sult, da det i så fald ikke nødvendigvis har den vilde sammenhæng med ens indtag af essentielle stoffer, som man kun får gennem føden, som jeg vidst også prøver at kalde for næringsstoffer. :tongue:

    Jeg kan dog godt se, at det nok ikke er den smarteste tråd at begynde at poste ens egne forestillinger, da tråden jo som sådan slet ikke handler om disse, men hvis jeg tager fejl, så vil jeg da meget gerne blive klogere. :smile:

    Mvh. Michael

  13. Det er i al fald ikke sundt at sulte sig, for det lyder som om, at det er det, du mener.

    Og så er det ikke altid, HVOR meget du spiser, men HVAD du spiser. Og ja, man skal motionere mere, det er rigtigt, men det kan faktisk, tro det eller lad være, ufattelig svært!

    Kender du til det med ligevægtsindtag i forhold til hvor meget du forbrænder, energiomsætning fra føde osv.?

    Hvis ikke, så tror jeg, at du kan få meget ud af, at kigge rundt på hjemmesiden, ellers har jeg nogle gode links, både til en hjemmeside der, efter min mening, giver en meget god forklaring og til et program, som gør tingene mere overskuelige.

    Nu er min sidste kommentar, som kommer her, ikke noget jeg kan underbygge af andet, end min egen, relativ korte, erfaring.

    Jeg tror ikke, at sult er et mål for om man er i energioverskud, eller energiunderskud, men derimod den volumen af mad der er i ens mavesæk. Det er der dog meget delte meninger om herinde. Jeg tror min erfaring stemmer delvist overens med grunden til, hvorfor det er bedre at fordele ens kost udover dagen, frem for at spise det hele på en gang, som jeg har forstået det. Derfor bør der som sådan ikke være noget galt i at sulte (udover rent motivationsmæssigt), men mere noget galt i at være i næringsunderskud over længere tid (hvad det nu indebærer). Det er måske også et spørgsmål om definitionen af sult. For hvis du definerer en der sulter, som en der lever i næringsunderskud, med undtagelse af energiunderskud, så medmindre du har et "sygeligt" lavt ligevægtsindtag, så tror jeg ikke, at dette er noget at bekymre sig om, givet, at man har overblik over ens gennemsnitlige energiforbrug pr. dag (eller bare i det tidsinterval, hvor du måler din vægtændring.)

    Mvh. Michael

  14. Der er flere muligheder. Den overraskende store vægtændring (vægtøgning) skyldes

    - at du indtager flere kcal over dit ligevægtsindtag end du først havde antaget. Dit ligevægtsindtag er altså lavere end beregneren har estimeret.

    - at du indtager flere kcal end du har beregnet dig frem til - husk fx. flydende kcal.

    - at du ikke har vejet dig på samme tid/under samme forudsætninger.

    - at du har "taget væske på".

    Hej Keki, tak for dit svar. :smile:

    Jeg ved ikke om det fremgik specielt tydeligt af mit første indlæg, men mest af alt ville jeg høre om vægtændringen var noget jeg skulle være bekymret over.

    - Nu var det ikke via en beregnet jeg fandt mit ligevægtsindtag i første omgang, men ved at notere i krop&kost hvad jeg spiste og fandt så hvor mange kcal jeg skulle indtage for at vægten ca. stod stille, hvor jeg, som nu, vejede mig på samme tid om morgenen, dog hver morgen der. Desuden, selvom det var tilfældet, så, som nævnt i ovenstående post skulle mit ligevægtsindtag dermed være mindre, end den minimummængde kcal, som jeg indtog i den periode, hvor min vægt var stabil.

    - Jeg er ret sikker på, at jeg har husket alle mine madkilder :smile: og jeg tror faktisk jeg i princippet tager mere med, end jeg burde i forhold til usikkerheden på køkkenvægten og usikkerheden der ligger i at veje sig 1 gang om ugen.

    - Det tror jeg godt kunne tænkes, da jeg på det seneste kun har vejet med 1 gang om ugen, hvormed, selvom det er ret præcist samme tid i ugen, så er det nok ikke samme forudsætninger.

    - Det tror jeg også godt kunne være tilfældet, hvis det er, hvordan foretager jeg en relativ præcis måling, som ikke tager højde for lagret væske?

    Mvh. Michael

  15. Nu er det her godt nok et vægttabsunderforum, men jeg går ud fra, at man også kan skrive om det modsatte her?

    Sagen er den, at jeg har endelig kunnet få taget mig sammen til at følge min kostplan ret så præcist, men vægtøgningen stiger meget hurtigere end hvad jeg regnede med.

    Dengang jeg målte mit ligevægtsindtag fik jeg det til ca. 2700 kcal, det er i dag godt 13 kg siden (fra 50 kg. til 63 kg.) og jeg har længe ligget og svinget mellem 59 kg. og 60 kg.

    Det at jeg lå mellem 59 kg. og 60 kg. skyldtes, at jeg før i tiden havde nogle "off" dage, hvor jeg stort set ikke spiste noget, udover måske morgenmad og nogle mellemmader, dvs. ~800-1200 kcal.

    Nu har jeg så holdt mig på ca. 2800-3200 kcal over en uge, i 2 uger og har taget ca. 3,5 kg. på. Nu havde jeg forstået det sådan, at et godt fingermål var, at det antal kcal man lå over sit ligevægtsindtag om dagen tilsvarer nogenlunde den masseforøgelse man får i gram pr. uge.

    I så fald skulle jeg have ligget i gennemsnit 1750 kcal over mit ligevægtsindtag pr. dag. Dvs. mit ligevægtsindtag skulle være godt 950 kcal og det giver jo for så vidt ingen mening, da jeg så aldrig skulle have ligget stabilt i en lang periode på 59 til 60 kg??

    Den anden mulighed så vidt jeg kan se, skulle være, at den vægt jeg bruger til at måle vægten af fødevarer med højt energiindhold i min kost (spaghetti og havregryn, samt noget kød), skulle være yderst upræcis, men det bør da stadig ikke kunne forsvare 1750 kcal i overskud pr. dag?

    Jeg ved ikke om jeg bør være bekymret, men jeg håber, at der er nogen der evt. har oplevet noget lignende, eller kender til det og kunne give en forklaring på hvad den overraskende store vægtforøgelse skyldes, for hvis man fulgte den ovenstående fingerregel, skulle jeg kun ca. have taget 200 g - 1 kg. på.

    PS: Jeg bruger krop&kost til at måle mit energiforbrug pr. dag.

    Mvh. Michael

  16. Jeg har lavet rigtig meget morgentræning gennem tiden.

    Da jeg skulle vænne mig til det (for det er imo et spørgsmål om tilvænning) gjorde jeg det, at jeg stillede vækkeuret i den modsatte ende af rummet, så jeg var nødt til at stå op for at slå det fra. Derefter var det lettere at overtale sig selv til at træne - nu var jeg jo oppe...

    Jeg tror også det "blot" er et spøgsmål om tilvænning, eller have de rigtige vaner. :smile:

    For mit vedkommende har den teknik du beskrev desværre ikke virket over længere tid. Det er fordi jeg har brugt min mobiltelefon, som vækkeur og den ringer i ca. 1 min. for derefter at vente 9 min. med at ringe igen, hvilket er noget, som jeg mere eller mindre fik for vane at sove mig fra. :blush:

  17. Som beta-tester skal man være med til at prøve programmet af inden det sendes ud på markedet.

    Det man gerne vil opnå med en beta-test, er at finde fejl i programmet, samt at høre brugernes (beta-testerne)

    mening om programmet.

    Dvs. som beta-tester skal man rapportere fejl, evt. mangler og evt. svare på nogle meget simpel spørgsmål.

    Håber det er svar nok?

    Hej.

    Sagen er den, at jeg meget gerne kunne tænke mig at teste et alternativt program til Krop&Kost, ikke fordi jeg har noget imod krop&kost, men jeg kender ikke alternativerne.

    Det eneste er bare, at jeg ikke har prøvet at være betatester før og kender ikke ansvaret der ligger deri, f.eks. er jeg igang med nogle studier jeg bruger meget af min tid på og hvis perioden for betatestene ligger i eksamensperioden ville jeg ikke kunne, men hvis perioden ligger i sommerferien ville jeg faktisk meget gerne hjælpe, også for min egen skyld.

    Så hvornår kommer det til at foregå? :smile:

    Mvh. Michael