ja.df

Medlemmer
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ja.df

  1. Hej igen. Jeg bør nok hellere lige følge lidt op på, hvordan det er gået.

    Flere af de gode svar jeg fik, pegede i samme retning, og fik mig til at tænke på noget.

    Min datter har så 'store' fødder, at hun ikke kan bruge damemodeller, - men måske er hun alligevel ikke helt bred nok til at udfylde sine herresko ordentligt. Så formentlig svupper hun en smule i sko, der ellers ser ud til at passe.

    To par strømper og/eller meget stramt snørede sko - ser ud til at løse problemet. :-)

  2. Jeg kommer til at tænke på, da jeg for 10 år siden efter et par år uden løb - men dog med anden (non impact) sport - ville igang igen. Jeg lagde da ud med en løbemængde, "som jeg tidligere havde kunnet klare". Desværre havde kroppen en anden mening om, hvad jeg kunne klare. Kredsløb og muskler var ikke noget problem, - men leddene!!!

    Jeg fik efter ikke ret lang tid så ondt i hofterne, at jeg gik som en gravid med bækkenløsning, og det tog mig ret lang tid at komme over det. Det var om ikke overtræning, så ihvertfald overbelastning!

    Sidste sommer fik jeg lysten igen og startede op med at løbe, men denne gang har jeg bygget det langsommere op, og (7-9-13) endnu uden problemer med led eller andet, selvom jeg er både ældre og tungere.

    Du ved nok selv bedst, om du har givet dig tid nok til at lade kroppens led vænne sig til belastningerne. Kredsløb og muskler reagerer og bygger op efter få ugers træning, men led og bindevæv kræver halve års tilvænning til træningsbelastningerne. Det kan kræve tålmodighed, og det er ikke nok kun at tage hensyn til kredsløbets restitutionstid.

    Du har vel ikke skruet træningen dramatisk i vejret her kort inden, du skal ind? (Jeg ved godt, det ikke er det budskab, du har lyst til at høre lige nu!) ;-)

  3. Mange tak for rådene. Hvis der ikke er andre, der har bøvlet med vabler under svangen, er der jo nok ikke noget specielt problem.

    Jeg spekulerede selv lidt i retning af noget med, om det kunne have noget med 'sammenfald' af svangen at gøre. Hvorfor skulle der ellers være bevægelse/friktion lige dér? Det er jo ikke ligesom en hæl, der 'svupper' i skoene og får vabler. Selvom min datter ikke ser ud til at være platfodet, kunne svangen måske alligevel give efter i landingen....?

    Men jeg er jo heller ikke vild med 'bare' at bruge endnu flere penge på andre sko, ("skoene du'r ikke, far, - de giver også vabler, jeg må have nogle nye....!"), uden at være mere sikker på, om det vil kunne gøre en forskel. :nonono:

  4. Min datter skal løbe et par gange om ugen på sin efterskole. Det synes jeg jo er en fremragende ide, så jeg købte hende et par løbesko. Først et par 'alm.' (3-400kr) i A-Z, indtil hun fandt ud af, om det er noget, hun vil gøre noget ved - eller om hun havde brug for noget specielt.....

    Men hun fik nogle generende vabler under foden, så jeg måtte ud at købe nogle bedre - denne gang i en sportsforretning, hvor ekspedienten anbefalede nogle Asics (8-900kr) med kile mod indadhældning. Men det hjælper ikke.

    Hun bruger også sportsstrømper for, at strømpen ikke skal klumpe sammen. Det hjælper heller ikke.

    Hun har forsøgt med Compeed plaster, men det bryder hun sig ikke om,- de går løs, når hun sveder, og så klumper de....

    Er der andre med lignende problemer/erfaringer? Hvad skal vi nu prøve? Skal der mon mere (større) svangstøtte eller måske mindre? Indlæg? Specielle skomodeller?

    Hvis man går bagud fra storetåen mod hælen, kommer vablerne lige der, hvor svangen begynder at hæve sig. Altså lige bag storetåens 'støttepunkt'. Hun ser ikke ud til at være platfodet.

    Hun er forresten ret god til at løbe. :-)

    Hvad gør en far, der gerne vil støtte en sund interesse?