gripmaster

Medlemmer
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by gripmaster

  1. .. den bliver svær for jeg træner normalt fra kl 6.30 til 8 (inden skolen - der træner jeg bedst) ...

    Hvad laver du og i hvilke omgivelser træner du? Har du overvejet om det har nogen betydning? I nogle centre har man f.eks. lagt gulvtæpper i lokalet hvor løbebånd og lignende er stillet op. Dette kan for enkelte betyde at de ikke kan benytte disse faciliteter i centeret på grund af luftvejsreaktioner.

  2. Jeg er begyndt at gå til spinning timer. Jeg cykler hver dag 10 km hver vej til og fra arbejde, så grundformen var i orden. Nu undrer jeg mig over følgende forhold vedrørende min puls under spinning timerne:

    Beregnet ud fra aldersformlen burde min maksimal puls være ca. 181. Jeg kan ikke få den over 164. I hvilke passager er det bedst at prøve at presse pulsen højest op (høj eller lav belastning - høj eller lav kadence)?

    Min hvilepuls er lige nu 48 og stadig på vej ned som følge af den forbedrede form. Hvis vi nu sætter at min maksimalpuls faktisk er 164, hvor skal min puls så ligge under et opvarmningsinterval? Jeg har en mistanke om at jeg lægger lidt for hårdt ud hver gang.

    På forhånd tak for ethvert råd.

  3. ...klip...

    På et spinning hold kan det være svært at lægge niveauet rigtigt hvis du gerne vil køre helt optimalt med belastning, da du ikke altid er helt klar på hvad der ligger forude, hvor lange intervallerne er og hvor hårdt du kan køre og det vil samtidig i nogle tilfælde være svært at finde nok pauser til at kunne køre intervallerne optimalt.

    ...klip...

    Jeg har oplevet flere spinning instruktører som explicit instruerer om deres plan med forløbet (intervaller: tempo og varighed) mens folk får sat sig på cyklen og får pedalerne i gang. Man kan jo udsøge sig disse instruktører.

  4. Prøv at tjekke www.marinaonline.com. Har ikke selv prøvet den endnu, men fik den anbefalet på et amerikansk forum...

    Interessant koncept. BPM værdierne ligger godt nok lige højt nok til mit formål (træning i ro-ergometer) men det kan vel lade sig gøre at køre filerne gennem et lydbehandlingsprogram og sætte hastigheden lidt ned.

    Tak for svaret.

  5. Er der nogen her der ved hvor man kan finde cykelsko (til spinning) i størrelse 34-35?

    Jeg svarer lige mig selv, for det tilfælde at andre skulle falde over tråden og have samme spørgsmål:

    Vi fandt løsningen hos Heino Cykler (i Brøndby) hvor de havde adskillige sko ned til størrelse 36. De viste sig at passe min kæreste fint - hun bruger normalt størrelse 34/35. Der er mindst et af de mærker (Sidi) de forhandler, der laver deres sko ned til det som de kalder størrelse 35, som jo nok vil passe til en der normalt bruger størrelse 33/34, måske endda mindre.

    Ved samme lejlighed fandt jeg i øvrigt selv at par Sidi som det viste sig at jeg skulle have størrelse 43. Jeg bruger normalt størrelse 42/43. Min forvirring omkring hvilken størrelse man skal bruge i hhv. almindelige sko og cykelsko er ikke blevet mindre.

  6. Jeg har før købt nogen i 33/34 (til min nevø) hos Ritter Cykler i Lyngby. Det er godt nok ca. 2 år siden, men da et forsøg værd Link

    Dem vil jeg prøve at kontakte og høre om det er en vare de har liggende eller kan skaffe.

    EDIT: Det var en nitte. Kenneth fra butikken prøvede at ringe til deres leverandører, men måtte melde pas. De små størrelser de havde tidligere var restpartier.

    Tak for svaret.

  7. Du skriver sko nummer 34/35. Lige et spørgsmål.

    Er du klar over at cykelsko er 1-2 numre mindre end alm sko. ?

    Jeg plejer nu selv at købe cykelsko i str. 42-43, hvilket også er min sædvanlige skostørrelse, så det kan jeg ikke umiddelbart genkende.

    Jeg prøver at slæbe min kæreste med til en Bikebuster butik og få dem til at vise hvad de har. Jeg betragtede dem ikke som en kandidat ud fra hvad jeg kunne se af skostørrelser på deres web butik.

    Tak for svaret.

  8. .....

    Det dårlige resultat er at jeg overhovedet ikke kan se hvor kiloene er forsvundet fra :blink: Min livvidde er stadig den samme og det billede jeg vedhæftede i første post kunne være taget i dag.

    .....

    Jeg ser først din tråd nu, derfor det sene svar.

    Dit problem - æbleform, syndrom X symptomer som følge af livsstil, etc. - var mit for ca. tre år siden. Jeg er, efter den ene drastiske livsstilsændring efter den anden over nogle år, heller ikke helt "på plads" endnu m.h.t. højde/vægt forhold o.l.

    Det kan tage lang tid at finde ud af blot en enkelt faktor i dette spil, som f.eks. ligevægtsindtaget. Der ud over har jeg selv oplevet at der kan være lidt træghed fra det øjeblik man lærer og/eller indser at man er nødt til at ændre på en ting, til man faktisk tager sig sammen til at foretage ændringen.

    Kæmp videre, og betragt din kamp som kilde til læring om hvordan din krop fungerer.

  9. Jeg skal høre om der er éen som kan give en forklaring på følgende... I forbindelse med mine MTB løb bruger jeg meget tid på at få styr på åndedrættet i starten af løbet. Det er så slemt at mine lunger nærmest er ved at hoppe ud(bare for at overdrive lidt :smile: ) Det underlige er så at cirka efter 15-25 minutter med høj intensitet falder det hele til ro i kroppen igen og jeg kan så først der fokusere mere på at træde hårdere i pedalerne og holde fokus på ruten.

    Jeg svarer lidt sent, men faldt først nu over din posting, og undrer mig over at du endnu ikke har et svar der fortæller om begrebet "den anden luft".

    Det er et velkendt fænomen at udøvere af langdistanceidræt oplever at når de kommer i bedre og bedre form, vil de for hver træning opleve at der går længere og længere tid fra træningsstart til de får en puls og vejrtrækning, der svarer til den aktuelle form. Det er som om at jo bedre form man er kommet i, desto længere tid tager det at få maskinen (organismen) op i gear. Man kalder det at "få den anden luft", når det hele endelig går i hak efter nogle minutter og man føler at man kan udnytte sin kapacitet fuldt ud under træningen.

    Den fysiologiske forklaring på fænomenet har jeg ikke - den kan andre sikkert give.

    Begrebet "den anden luft" var i øvrigt for nogle år tilbage et almindeligt anvendt udtryk i daglig tale. Jeg så det f.eks. anvendt i børssammenhænge om børsnoterede virksomheder der pludseligt, efter en dårlig start på markedet, viste gode tendenser.

    Med venlig hilsen

    David List