PFA

Medlemmer
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by PFA

  1. Hej Carsten,

    Det at cykle er jo som så meget andet træning et spørgsmål om, træning! Som Lars siger gælder det om at få nogle km i benene. Du skal dog også huske, at selv små intervaller og hårde træningspas på kortere ture er en stor del af form opbygningen til den store styrke prøve. Jeg har ikke selv kørt disse lange ture, jeg kører max. 180 km i forbindelse med triathlon, under træning kan jeg komme op på 200, men hovedvægten af træningen ligger på de hårde træningspas på ture mellem 60 og 100 km.

    Jeg vil anbefale dig at melde dig ind i en cykel motions klub, hvor der helt sikkert er nogle andre der skal kører disse lange løb. Til sidst vil jeg anbefale dig at købe en "turbotræner", hvor du sætter din racercykels baghjul op i og på denne måde bruger din egen racer som motionscykel. På denne måde vil du vende dig til din racer og ikke til din motionscykel, jeg er dog fortaler for, at man kører ude hele året og kun kryber i læ når det virkelig ikke er til at være ude. Vinterturene styrker dig fysisk men i høj grad også psykisk. Husk vinden er din ven, den giver dig fart når du har den i ryggen og styrke når den kommer forfra.

    God træning. Mvh.

    Peter

  2. Som MaxPower siger kan du bruge din makspuls ( 220 - din alder ) til at udregne hvor meget du "laver" i forhold til din makspuls. Her er 60-100% af makspulsen ex. cardiotræning. Jo lavere i procent jo mindre for du ud af din træning tid/mængde forbrændt kalorie. De fleste puls ure har en kcal tæller, men hovedreglen er jo simpel. Jo mere gas du giver jo mere brændstof bruger du, nøjagtig ligesom i en bil.

    hmm. ved godt det ikke er svar på dit spørgsmål, tror ikke der findes en tabel, da det er meget individuelt.

    Peter

  3. Jeg har også haft problemer med min albue efter max træning, samt en hel del selvforsvarstræning, troede det var en tennis eller golf albue, dog viste det sig at være en slimsæk der sad i klemme, kan klares med et lille snit i armen og tre sting, det skulle iføge lægerne være en meget normal skade som tit forveksles med tennis/golf - armen..

    I starten blev jeg også behandlet mod inflammation, hvilket der også var i senerne omkring albuen.. dog er var der efter et halvt år næsten uden træning stadig spor af smerte i armen.. Prøv at få undersøgt armen for det med slimsækken, måske det bare er det!

    Mvh. Peter