ATQ

Medlemmer
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by ATQ

  1. Som Dysp er inde omkring. Hvor vant er du med at træne og hvor længe har du haft gang i den ugecyklus?

    Jeg har svømmet på eliteplan for 5 år siden. Derefter trænede jeg ikke fast i 2 år. De sidste 3 år har jeg bygget min form langsomt op, med løb, svømning, spinning og styrketræning. Men har på intet tidpunkt i løbet af de 3 år trænet to timer i træk som nu.

    Jeg har spinnet i ca. et halvt år i denne omgang. Cyklusen med spinning efterfulgt af PUMP har jeg kørt i ca. en måned nu.. Mon det er for meget på en gang? Bør jeg spinne den ene dag og pump den anden? I stedet for begge dele sammen dag?

    ATQ

  2. Nu er jeg ikke læge, men synes umiddelbart det lyder som om du får for lidt væske. En halv liter i timen ved intesivt arbejde lyder ikke af ret meget,

    så hvis jeg var dig ville jeg prøve at drikke betydeligt mere vand i løbet af træning.

    Så vidt jeg ved sveder man også meget under spinning, hvilket passer med at du har det værst tirsdag og torsdag hvor du spinner.

    Hej Wullabulla,

    Tak for rådet - det er helt klart værd at prøve, samt at drikke efterfølgende.

    Jeg tager en liter med imorgen istedet for en halv :o)

    ATQ

  3. Din liste er flueknepperi...

    Flueknepperi eller ej.. Så var det lige det jeg stod og manglede, da jeg er typen som glemmer at spise i løbet af dagen og så enten spiser rigtig meget eller intet inden træning. Begge tilfælde medførte ubehag, så listen var lige den inspiration jeg havde brug for.

    ATQ

  4. Hej Rumlepot.

    Tusind tak for din tilbagemelding. Jeg vil helt sikkert forsøge at bryde min rytme - for som du helt rigtig skriver bliver det hurtigt, hvad der passer bedst i planlægning og hvad man plejer.

    Endnu større tak for madforslagene - var lige det jeg søgte! Især rigtig gost med tidspunkterne ift. træningen. Det har været svært selv at finde frem til - Nu håber jeg det hjælper :o)

    God sommer.

  5. Hej,

    Jeg er en pige på 21 år, som træner fire gange om ugen. Mit mål er at tabe 5 kg, samt blive mere markeret.

    Jeg træner således:

    Mandag: 1 time pump

    Tirsdag: 1 time spinning efterfulgt af 1 time pump

    Torsdag: 1 time spinning efterfulgt af 1 time pump

    Lørdag el. søndag: 1 time spinning

    Under træningen drikker jeg ca. en halv liter vand i timen.

    Mit problem er, at jeg efter træningen får det rigtig dårligt. Jeg får kvalme og kaster ofte op, jeg bliver svimmel og ryster på hænderne. Det er værst tirsdag og torsdag, men forekommer også de andre dage. Ubehaget kommer ca. 15-20 min efter træningen og varer hele aften. Pga. kvalmen er det svært for mig at spise noget efter træningen, og jeg føler ikke det har nogen effekt når jeg endelig får spist noget.

    Mit spørgsmål er, hvad det er optimalt at spise inden træningen? og hvad er optimalt at spise efterfølgende? Mine veninder drikker diverse energidrikke, men da mit mål er vægttab er det vel ikke det rigtige for mig?

    Håber I kan give lidt gode råd, da jeg elsker at træne.

  6. Jeg er en 19 årig pige som for et halvt år siden begyndte at løbe. Jeg er blevet meget glad for det, så håber nogle kan hjælpe mig ud på veje og stiger igen :smile:

    Jeg er begyndt at få jag i mit underliv når jeg løber, på det sidste er det blevet så slemt at jeg har været nød til at stoppe og den værste gang blev jeg kørt hjem i taxa.

    Det er kun når jeg løber det opstår. Jeg svømmer, spinner og styrke træner uden problemer.

    Er der en nogle andre kvinder som har oplevet dette, eller nogle med gode råd?

    God weekend,

    ATQ

  7. Lige et par supplerende råd fra en tidligere konkurrence svømmer og nuværende underviser:

    Helt grundlæggende for at kunne mestre crawl skal du have tjek på balancen i vandet. Det gælder om at spænde i maven hele tiden og få kontrol over balancen så du kan bruge din arme og ben til fremdrift.

    Dette kan trænes ved flyde øvelser og balance ved at sidde og stå på en plade.

    Rotationen som nævnes meget, kan trænes ved rygcrawl hvor skulderen kommer op over vandet samtidig med at hoften er roteret til samme side.

    Vejrtrækningen er jeg lidt uenig med jer i. Det gælder om at puste luften jævnt ud under vandet og når du ikke har mere trækker du bare vejret til den ene side.

    Helt i starten kan det være nødvendigt ved hvert armtag.

    Lig ikke og tæl!

    Jeg har altid trukket vejret hver 4. og har ikke været noget problem.

    Det gælder om at have den gode rotation så er det lige meget om du trækker vejret til den samme side.

    Hvis du efter træningen føler smerte i nakken skal du overveje hver 3. for at undgå de problemer christianspoer har haft.

    Hvis du svømmer længere distancer, så skru ned for tempoet i ben sparket da de store muskelgrupper i benene forbruger rigtig meget ilt.

    Svømmefødder, har den fordel at de tvinger dig til at strække vristen som er vigtig i crawl, derfor kan de være gode i små mænger en gang imellem.

    Vendingen, hvis det er selv kolbøtten der er problemet så her er par tips:

    Pres hovedet ned mod benene og krøl dig sammen.

    Træk armene op mod hovedet med håndfladerne op ad.

    Start med at træne kolbøtten og den efterfølgende orientering i vandet ved at sætte af fra kanten og lav kolbøtten mens du har fart på.

    Dernæst kan du træne rigtig vending, hvor du bare kommer ud på ryggen.

    Til sidst den rigtige i langsom tempo hvor du kommer ind til vægen, fødderne rammer muren og du roterer så du kommer ud på maven.

    Kousgaard: Ja ben sparket er meget vigtigt. Du kan træne dem ved at ligge på ryggen og holde en plade i dine hænder ned over benene. Så undgår du at få knæene over vandet (cykel ben) Start bevægelsen fra hoften.

    Mit bedste råd: Lær at slappe af de rigtige steder! Slap af i armene over vandet – der skaber de alligevel ikke fremdrift. Slap af i den første del af arm taget under vandet – hvis du trykker til der presser du kroppen op ad og ikke frem.

    Håber disse råd kan hjælpe lidt.

    Jeg vil helt klart også anbefale at I melder jer ind I en svømmeklub hvor træneren kan hjælpe med lige præcis jeres problemer.